BadGirl007
hello world
- 3 октомври 2018
- 183
- 58
И што треба да се направи во Март? Годишна даночна пријава? Или нема потреба од тоа?
Нема потреба од тоа, веќе секој месец ги пријавуваме приходите. Тогаш само ќе треба да потврдиме доколку има некоја грешка или не, исто како годинава и тоа ќе биде..И што треба да се направи во Март? Годишна даночна пријава? Или нема потреба од тоа?
треба да си направите договор, врз основа на договорт идеш во ујп и ги пријавуваш средствата, барем така беше пред 5 години.Дечки ја само да прашам
Физичко лице (од Македонија), треба да ми исплати пари за услуга преку трансакциска. Знам дека јас треба да го платам данокот (10-11% колку е?), но прашањето ми е како да го платам? Имам функционален профил на е-данок.
Бев кај двајца сметководители ми се изнасмеаа, демек мала била сумата нема потреба. Ај фати им го крајот. Ќе одам ќе пријавам лично (т.е. не јас тој што прашуватреба да си направите договор, врз основа на договорт идеш во ујп и ги пријавуваш средствата, барем така беше пред 5 години.
Бев кај двајца сметководители ми се изнасмеаа, демек мала била сумата нема потреба. Ај фати им го крајот. Ќе одам ќе пријавам лично (т.е. не јас тој што прашува).
^
Според нив 5000 евра годишно( да кажам одма сумата за која прашував е далеку помала) е мала. Викаат луѓе илјадници евра вртат (вака од физичко на физичко) не чуле за ујп. Сепак подобро е да се плати
Значи за сите приходи во 2019 ќе си остане истата стапка додека за 2020 ќе важи новиот закон.
Да, прогресивниот ќе почека малку.Значи за сите приходи во 2019 ќе си остане истата стапка додека за 2020 ќе важи новиот закон.
Го вратија.Дечки дали е ова точно и со новите измени во законот?
I so izmenite na zakonot personalniot danok kade sto ima danocni olesnuvanja ostanuva ist.
Vo toj del od personalniot danok ne smenija nisto ostanuva kako proslata godina.
Не го вратија како што беше до 2018?
Дечки до каде е данокот оваа година? Нема сеуште никакви вести околу пријава за 2019 година.
Сеа баш разгледував, пуштиле демек не ослободувале за Март, Април и Мај 2020?
Сега проверив на Е-ПДД системот за Гoдишна даночна пријава и испадна дека и таа што ја имав за 2018 не ми ја покажува. Ви се има случено нешто такво?
До пред 1 недела ја листаше, сега нема ни 2018, ни 2019 уште.
Проверив на профил на моите родители и сеуште ја покажува за 2018 кај нив.