Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

lakiodsk

hello world
30 октомври 2017
69
109
Скопје
Има 20% разлика во цената на BTS Bitshares помеѓу ПОЛО и останатите берзи;) Но, затоа што и префрлање од валет на валет не може....
BTS е ставен на некоја кинеска zb.com таму е над 1700 бтц (задните 4 цифри) а на поло е 1400 и нешто?
Мислите ќе порасне и на Поло?

EDIT: 30 Million USDT Hacked Might Favor BitUSD of Bitshares | NEWS.8BTC.COM

EDIT2: Binance Lists BTS

Последна промена:

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Electroneum на телеграма има 28 000 членови :suprised: Се шушка, официјален ланч ќе биде средина декември. To the moon :geek:

Замисли

hello world
27 октомври 2014
79
54
Ко што знаете се стега обрачот околу Маусдонија, неколку картички престанаа соработка со граѓани на МК, па отворив нова тема на подфорумов, специјално за купување/продавање на BTC и алткоини, место каде што ќе најдеме купувач/продавач на BTC, место за препораки и размена на искуства.
Дали некој ги користел биткоин апаратите во Приштина, Софија, Србија? Искуства?
Кои сајтови ги користите за купување на BTC со кредитна картичка?

Дали остана некоја картичка од типот на advcash за брзо и едноставно вадење на парите на било кој банкомат?
Споделете и повелете овде Купувам-Продавам BTC/алткоини, совети, препораки
Ќе има нова тема за купување или продавање?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

lakiodsk

hello world
30 октомври 2017
69
109
Скопје
Ќе има нова тема за купување или продавање?
Ја избришаа темата...
Макар што истите продавам-купувам и останати работи ги има и на оваа тема само што таму ќе беше попрегледно...

Кога сме веќе на таа тема...Да си прашам по трет пат:rolleyes:...Остана ли некоја странска картица што може пари да се вадат од банкомат?? Како advcash што беше? (не издаваат нови а веќе издадените важат до 8 јануари)

Дајте да си помагаме едни на други, затоа е и темава, ако некој од некоја причина не сака да напише на темава, нека ми пише во ПП.
Благодарам!

DeepImpact

hello world
8 ноември 2017
274
104
bitcoin-p2p.com
Ја избришаа темата...
Макар што истите продавам-купувам и останати работи ги има и на оваа тема само што таму ќе беше попрегледно...

Кога сме веќе на таа тема...Да си прашам по трет пат:rolleyes:...Остана ли некоја странска картица што може пари да се вадат од банкомат?? Како advcash што беше? (не издаваат нови а веќе издадените важат до 8 јануари)

Дајте да си помагаме едни на други, затоа е и темава, ако некој од некоја причина не сака да напише на темава, нека ми пише во ПП.
Благодарам!

Ne ostana ama ima luge preku koj sto ke mozes da vadisi eskiviras danok ili cisto da si sitkas.

Corba

hello world
11 јануари 2015
189
56
Epayments.

atavus

Баниран/a
12 ноември 2017
14
6
И јас туку што напраив акаунт на Payza чекам да се верифицира па здравје и картица да си порачам многу добра работа направија Payza со депозити од btc и алткоини браво алал да им е јас барем лично незнам за некој друг сервис да нуди толку многу услуги како Payza стварно позитивно се изненадив земено од фактот што се убив од пребарување низ интернет за некое вакво решение.

EmTe

read-only
18 јануари 2011
23
27
И јас туку што напраив акаунт на Payza чекам да се верифицира па здравје и картица да си порачам многу добра работа направија Payza со депозити од btc и алткоини браво алал да им е јас барем лично незнам за некој друг сервис да нуди толку многу услуги како Payza стварно позитивно се изненадив земено од фактот што се убив од пребарување низ интернет за некое вакво решение.

Друже стави некоја точка или запирка, мозокот 200 на саат ми одеше додека го читав постот :D

Vlado_78

Баниран/a
5 февруари 2017
2
0
Здраво,
Прво фала за тоа што споделивте кои картички сеуште фунционираат за нон ЕУ, пошто после укинувањето на Xapo, а за скоро и AdvCash се утепав од барање за некоја друга опција. :)
Направив акаунт на Payza и на Epayments, и некако Epayments ми се виде поозбилен, а и се изначитав лоши ревии за Payza... Само ме чуди како овие сеуште функционираат, кога забраната за издавање на ваков тип на картици за non EU citizens е од директно VISA/Master Card, а овие се Master Card...?????

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
@Vlado_78 Преку third party, ја вадат за тебе, не е директно.

atavus

Баниран/a
12 ноември 2017
14
6
Друже стави некоја точка или запирка, мозокот 200 на саат ми одеше додека го читав постот :D
Хаха извинете себично од моја страна што само сакав да си кажам без да мислам на читателот :D

Здраво,
Прво фала за тоа што споделивте кои картички сеуште фунционираат за нон ЕУ, пошто после укинувањето на Xapo, а за скоро и AdvCash се утепав од барање за некоја друга опција. :)
Направив акаунт на Payza и на Epayments, и некако Epayments ми се виде поозбилен, а и се изначитав лоши ревии за Payza... Само ме чуди како овие сеуште функционираат, кога забраната за издавање на ваков тип на картици за non EU citizens е од директно VISA/Master Card, а овие се Master Card...?????
A што си читал за Payza? Шо проблеми имаат да знам барем да не порачувам картица ако е нешто сериозно ама на крај нема некој вака ко нив кај што можеш да извадиш пари од altcoins

Изменето од модератор:
  • ми се допаѓа
Реакции: EmTe
6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
A што си читал за Payza? Шо проблеми имаат да знам барем да не порачувам картица ако е нешто сериозно ама на крај нема некој вака ко нив кај што можеш да извадиш пари од altcoins

Epayments.

tehnog

read-only
21 септември 2012
3
3
Здраво,
Epayment За разлика од payza немаат btc wallet и не ни планираат. Каде имаш читано лоши муабети за payza. Ке можеш линк да споделиш.
b0d60a6404cd12cd652616c1cae72efc.jpg

Испратено од Redmi Note 3 преку IT.mk форум апликација

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Само да ви кажам, трговија со валути, и слично на темава НЕ Е дозволена. За тоа има подфорум, АКО ги исполнувате правилата.

W

Whisky Vishera

Гостин
задолжително четиво: Yours

и неколку извадоци од четивото:

"So, don’t you all think it’s somewhat curious that all of a sudden this big storm about Tether appears? It’s all over social media, chat rooms, Slacks, and Discords. Suddenly there are users appearing. Lots of names we don’t recognize, or maybe we have seen them a few times, but never put a name to a face, and they are adamant and aggressive in their opinion, especially if you argue to the contrary, play devil's advocate, or worse, give benefit of the doubt.
The reality is that when someone like the US Department of Justice is going to execute a major enforcement action, especially on something at the level of profile we’re at with crypto today, do you think they’re going to front run it in the media and give their prey the headsup that the heat is on? "

"The sudden black swan was the same with Full Tilt Poker and Pokerstars when they were very... creatively... getting around the US Government’s restrictions on providing or processing fiat funding to US residents on gambling sites. Turns out, they didn’t have the player’s funds in full and were running on a fractional reserve.
There wasn't any notice. There were a few ripples and writings on the wall if you were attentive, but nobody was going to make any noise and let you know what was coming. Overnight, online poker was wiped out. It has never really recovered. People lost all of the funds in their playing bankroll, which for most players, completely wiped them out. It took years before the funds were returned to the players, and they only got the money back because the DOJ sold the assets to another company, and part of that deal with the DOJ is that company had to repay the players. "

"This phenomenon is so adamant that Tether is a scam and this is all going to go down hard. It’s very systemic and it’s very mouthy. The implication and the narrative often have pointed elements such as: Just like Mt. Gox! Dontcha remember Gox? You don’t want to get Gox’d again do you?"

Vlado_78

Баниран/a
5 февруари 2017
2
0
@tehnog незнам зашто ти е битно да имаш BTC wallet на картицата, сигурно посигурни кје ти бидат на некои големи фирми менувачници како Poloniex, Bitfinex..... него на некојаси фирма што има картица. Ќе си пребациш пред да вадиш и си на сигурно...
А за лоши ревии има еден куп од луѓе што ги користат... наводно многу ја блокирале сметката од чиста мира, наводно со изговор на перење пари и имало моногу лош customer support...

Payza Review | Expert & User Reviews
Payza is rated "Bad" with 2.0 / 10 on Trustpilot

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно