TheMarshal
user
- 3 јануари 2019
- 1.762
- 2.776
Така е буразеру. Ме погоди дирек у бубрег твојта елоквентна реплика.
Се надевам дека си имал камен во бубрегот, па од тоа што толку добро те погодиле мојата реплика тоа ти помогнало.
Дали 5Г официјално е во потпуно функција низ светот, а? Се ми се чине не, дека сеуште го тестираат, усовршуваат итд.
Повеќе би рекол дека тоа е геополитичка игра. Целта е што се плашат Хуавеи (читај фирма блиска со Кинеска влада) е лидер во оваа техлологија. А со самото тоа, се плашат да не се наруши безбедноста и нели да не се користи за spying. Тоа е целата фрка зашто имплементацијата на 5G е спора.
Ако читаш BBC, CNN ќе ти се јасни овие приказни. Но, ако читаш Саше и Штипски портали, ќе викаш дека 5Г е убиец.
Кај да платам казна?
Може кај мене да платиш.
А зашо да се мачеш да одеш до викендица кога можеш фино лепо на преку технолигијата иновативна да симулираш у собата атмосфера being in nature и аудио и визуелно? Ќе заштедеш ем на време на ем на гориво![]()
Хаха, ме зезна овде. Nice one!
Али викендицата не ми е многу далеку. И искрено, интернетот ми е потреба поради тоа што сум фриленсер. Патем, пишував за ова во друга тема.
@TheMarshal 5Г на викендичка e oд суштинско значење и мора да се има и без конклузивни истражувања за безбедноста од зрачењето?
Па не е од суштинско значење. Али е најпрактично за таму. Во секој случај е во близина на Скопје па и онака ќе биде контаминирано (~10км воздушна линија од центар).
Ќе верувам во ова кога и ти ќе ми дадеш конклузивни истражувања дека зрачат и кои се непосакуваните ефекти од 5Г мрежата. Би прифатил линк од Research Gate од реномирани автори. Не би прифатил линк од Македонски портал, ниту пак од Alex Jones.