Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Дали некој има искуство со Casys (Касис)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.893
5.604
Да разјаснам малку, пошто изгледа малце е нејасно за решението на Тутунска. Значи Тутунска работи во соработка со FirstData како процесор (бившо WorldPay) и е една од подобрите и признаените меѓународно признаени процесори.
Никаде не реков дека податоците за клиентите ги чуваш ти како продавач. Значи само имплементацијата на фронт-от е подобра бидејки дозволува да ја кастумизирас да личи дека си на твојот сајт, а уствари у тој момент си веке на страна на Firstdata serverot, слично како на Касис. Уствари има еден комплет на ПХП темплејт, кој го си го правис како сакас да изгледа, и после го уплоудуваш на сервер кај сто е твојот акаунт во FirstData, и после кога ке дојде моментот на плаќање клиентот бива редиректиран до таа страна, која баш убаво личи, а не како ругобана на Касис. Значи веќе неколку години ниту еден процесор на ЦЦ не дозволува продавачот да ги собира податоците за кред.картицки, и слично.

Misho

hello world
20 септември 2009
109
11
страв ми е да прашам во банка зошто секогаш има некоја дебела социјалистичка службеничка со мустаќи која на секое мое прашање ми дава кисел поглед

хахаххахахахахххахахаххаххахахаха, ме расони. Иначе ги враќаат парите во рок од 7 работни дена, 100% :)

marv

Никој не спомна дека ги собираш податоците, напротив кај тебе на сајт се регистрираат и само оние податоци кои се потребни ти да ги имаш ги имаш. Во ниеден случај не можеш кредитна картичка да собереш( мислам на кодот и цвв2)

cacan

read-only
22 октомври 2012
8
1
Кодот на касис е динамичен, за секој има различен ID бла бла...

BTW, јас имам направено за open card, wordpress, joomla, zen cart.
Колку едноставно е интегрирањето на open card, wordpress, joomla, zen cart со Casys?
Кој од тие софтвери го препорачуваш и зошто?

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Колку едноставно е интегрирањето на open card, wordpress, joomla, zen cart со Casys?
Кој од тие софтвери го препорачуваш и зошто?
Интегрирањето(правењето) на целосно функционален плангин со сите тракатанци е секаде тешко. Еве ми одзеде ненормално многу време за OpenCart(Ептен популарен систем во Македонија, пошто наизглед е лесен), али па затоа имаат 0 девелопер супорт. 0. Ич. Јас си знам и осетив на своја кожа.
Јас имам изработено функционален, во функција Касис модул за сите е-комерс системи(нормално за секој систем посебен модул). Кој сака нека ме контактира да му дадам линк да ја види интеграцијата. Со сите features e(има и надоградби итн).
Го имам интегрирано во самиот е-комерц систем(целото плаќање се врши на страната на трговецот), сето тоа директно во договор со касис, имплементирано внатре се што треба и 10 пати проверено од нив.

magla

read-only
8 октомври 2012
22
4
Да се надоврзам на темата! Интегрирањето на КАСИС воопшто не е тешко! Еве пример за Opencart ми одзеде
1. 2h анализа на кодот на Opencart и инструкциите дадени од Касис
2. 1h анализа на веќе постоечки модули за gateway плаќање разгледување на SQL-от
3. 3h штракање по тастатура и нервирање
5. Тест, штракање, тест, штракање, модификации
6. Done

• ми се допаѓа
Реакции: rzen

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Да се надоврзам на темата! Интегрирањето на КАСИС воопшто не е тешко! Еве пример за Opencart ми одзеде
1. 2h анализа на кодот на Opencart и инструкциите дадени од Касис
2. 1h анализа на веќе постоечки модули за gateway плаќање разгледување на SQL-от
3. 3h штракање по тастатура и нервирање
5. Тест, штракање, тест, штракање, модификации
6. Done
Алал да ти е.
Си го активираше директно да ти го покажува во страната?

Darkol

read-only
11 мај 2015
3
0
Хеј дечки, сакам да интегрирам касис со woocommerce(wordpress) и случајно налетав на гоогле на темава отворена пред мнг години :Д, па сакав да ве прашам дали некој има нешто направено во врска со тоа и дали може да ми даде било како совет.

Поздрав

Darkol

read-only
11 мај 2015
3
0
Здраво пак,

Некој од дечките што успешно го имплементирал касис на вукомерц да се јави? Имам проблем со користењето на интернационални карактери и чексамот(неможам да ја пресметам точната должина на "Тёст Strîñğ") и од таму секогаш погрешен чексам. Инаку без користење на интернационални карактери чексамот си е во ред.

Единствениот начин на кој го проработев беше со mb_convert_encoding во ascii, арно ама "Тёст Strîñğ" се покажува како ???? St???, дали е тоа правилниот начин. Пратив маил до касис и ги нема веќе 3 ден да одговарат, па затоа пак се обраќам тука. Ве молам за помош, хитно е.!

Благодарам

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Здраво пак,

Некој од дечките што успешно го имплементирал касис на вукомерц да се јави? Имам проблем со користењето на интернационални карактери и чексамот(неможам да ја пресметам точната должина на "Тёст Strîñğ") и од таму секогаш погрешен чексам. Инаку без користење на интернационални карактери чексамот си е во ред.

Единствениот начин на кој го проработев беше со mb_convert_encoding во ascii, арно ама "Тёст Strîñğ" се покажува како ???? St???, дали е тоа правилниот начин. Пратив маил до касис и ги нема веќе 3 ден да одговарат, па затоа пак се обраќам тука. Ве молам за помош, хитно е.!

Благодарам
Пробај со mb_strlen('променлива','UTF-8');
Така би требало да работи. Не конвертирај стрингови бидејќи нема потреба во случајов.
Колку што се сеќавам го имав и јас истиот проблем кога го имплементирав CaSys за OpenCart и мислам дека така го решив.

Поздрав

Darkol

read-only
11 мај 2015
3
0
Пробај со mb_strlen('променлива','UTF-8');
Така би требало да работи. Не конвертирај стрингови бидејќи нема потреба во случајов.
Колку што се сеќавам го имав и јас истиот проблем кога го имплементирав CaSys за OpenCart и мислам дека така го решив.

Поздрав

Hey Стефан,
Чудното е што не функционира со mb_strlen, затоа почнав со конвертирање на стрингови, тоа исто им го потенцирав и на емаил и сеуште не добив никаков одгоговор, јас претпоставувам е некој баг или проблем од нивна страна... Како и да е, благодарам што ми одговори.

Поздрав

Уште нешто, што ми падна на памет дека можеби таму е грешката. Што користиш за енкодирање на чексамот, md5(utf8_encode($checksum)) ??

Изменето од модератор:

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Hey Стефан,
Чудното е што не функционира со mb_strlen, затоа почнав со конвертирање на стрингови, тоа исто им го потенцирав и на емаил и сеуште не добив никаков одгоговор, јас претпоставувам е некој баг или проблем од нивна страна... Како и да е, благодарам што ми одговори.

Поздрав

Уште нешто, што ми падна на памет дека можеби таму е грешката. Што користиш за енкодирање на чексамот, md5(utf8_encode($checksum)) ??
Само md5()

wolverine

user
27 јуни 2012
1.346
1.587
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Добро, некаква документација за интегрирање имаат ли? 2 дена се утепав од барање никаде неможам да најдам!

maksten

read-only
7 октомври 2015
4
0
Скопје
По она што најдовме на темава само за OpenCart има достапна комерцијална екстензија за банки што подржуваат Casys по цена од 299$.
Не интересира дали постојат слични екстензии или модули за Magento или Drupal или дали некој од овој форум може да понуди нивна имплементација.

Воедно доколку некој има искуство со имплементација модул за наплата со кредитни картички за наведените системи би замолиле препорака со која банка безболно и брзо може да се активира.
Моментално имаме добиено тест акаунт за Халк банка ама подршката им е од Турција и всушност ниту нудат ниту даваат подршка за имплементација.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно