1 plot nedelno
Види ги овие 1 2 калкулатори за профитабилност па сам отцени си... Може да плоташ и со обична машина - лаптпо само ке ти треба побеќе време. Види го мојот пост погоре што му објаснував на @Dinamit како што за плотање.Aј еден совет.
Поназад во темава еден член објави дискови од Computer universe.
Моментално сум во Германија па можам да земам 5 диска.
Ако може проценка дали ќе завршат работа тие дискови и колку пари би правел месечно со нив одприлика горе-доле.
Моментално сум во Германија па дисковите би ми стигнале за ден-два.
Исто така дали таму доле фалат други компоненти или дефицит сте само со дискови?Бидејќи сакам да ги земам другите делови по можност од доле.
Не му се секирај бе Пане за НВМињата - нема да се сјебат толку брзо . Тоа што пиши 80 или 120 ТБ во реалност испаѓа многу повеќе -300 - 1100ТБ.Толку ... Се намали заработката за едно 50% помалце.
Дури да не исплатат на 0.2 Чиа коинс ке си ибе пиперо чиата.
Ке бидам пресреќен и да успеам да ги исплатам 2та nvme дискови од по 500гб што ке се сјебаат за скоро.
Panka misli ova se fanovi na XFX Polaris serija sto traat po 6 meseci na rigНе му се секирај бе Пане за НВМињата - нема да се сјебат толку брзо . Тоа што пиши 80 или 120 ТБ во реалност испаѓа многу повеќе -300 - 1100ТБ.
извор
![]()
The SSD Endurance Experiment: They're all dead
I never thought this whole tech journalism gig would turn me into a mass murderer. Yet here I am, with the blood of six SSDs on my hands, and that’s...techreport.com
Ке ги броеме загинатине борци наскоро. Кај мене моментално нови nvme a-data , kingston a2000 стари 2.5 недели се со 80% health.Panka misli ova se fanovi na XFX Polaris serija sto traat po 6 meseci na rig
Toa bas go spomnav pogore, toa sto fabrikata go pisala vo deklaracija is playing it safe, vo sekojdnevie e mnogu povekje, pogotovo za Samsung nvme.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
А и TBW не е реално толку колку што Чиата декларира, к32 100гб плот, треба да прави дупло прави TBW. (~200GB)Ке ги броеме загинатине борци наскоро. Кај мене моментално нови nvme a-data , kingston a2000 стари 2.5 недели се со 80% health.
Мислењето е автоматски споено:
Погледнете го атачментот 101152
Цената...
А и тежинава плафон...
Погледнете го атачментот 101153
Сакаш да кажеш дека чиата праве 1тб r/w од нвме дискот за еден плот? А наведено е 101гб од плот или простор 303гб за плотирањето .А и TBW не е реално толку колку што Чиата декларира, к32 100гб плот, треба да прави дупло прави TBW. (~200GB)
~100тина плота, ~10TB исплотирано, на дискот ми дава ~100TBW, што значи по нивна логика треба да имам 20TBW, а по моја реална слика е х5 повеќе.
(вклучувајки 5-6 неуспешни)
За 1 плот од 100GB прави 239GB на ССД дискот. Е сега пред да купувате ССД проверете ја издржливоста, Kingston A2000 512GB има издржливост од 350 TBW, Samsung 980PRO 2TB е деклариран на 1200TBW, a Seagate Firecuda 520 2TB, SP US70 2TB, се по 3600TBW....Сакаш да кажеш дека чиата праве 1тб r/w од нвме дискот за еден плот? А наведено е 101гб од плот или простор 303гб за плотирањето .
За 1 плот k32 од 101.2gb корисѕи 239gb простор на ССД, а запишува 1.7TB. Значи со едно ссд кое има 3600tbw ќе плотираш околу 2000 плотови пред да му ја поништиш гаранцијата (не значи дека на 3600 ќе умре).За 1 плот од 100GB прави 239GB на ССД дискот. Е сега пред да купувате ССД проверете ја издржливоста, Kingston A2000 512GB има издржливост од 350 TBW, Samsung 980PRO 2TB е деклариран на 1200TBW, a Seagate Firecuda 520 2TB, SP US70 2TB, се по 3600TBW....
Продолжи да вреѓаш само....некои "стручни" комичари делат совети од ракав
hahahahahОдма професионалци за хардови станавте какви се и што се ахахах...
така некако,Сакаш да кажеш дека чиата праве 1тб r/w од нвме дискот за еден плот? А наведено е 101гб од плот или простор 303гб за плотирањето .
Затоа јавно соопштија одредени производители дека при mining со nvme ја губаат гаранцијата.со 24/7 read write операции времето ќе покаже колку ќе траат.
Таман е, hpool автоматски претвора во tebibyte, а не се покажуваат.Мала помош, имам 72 плота singed кој ги регистрира во hpool miner а online power ми е 7.13 TB, дали тоа е ок ?
Според hpool калкулатор, за 72 плота, треба да имам 7.84 TB online power.
Погледнете го атачментот 101224
Мала помош, имам 72 плота singed кој ги регистрира во hpool miner а online power ми е 7.13 TB, дали тоа е ок ?
Според hpool калкулатор, за 72 плота, треба да имам 7.84 TB online power.
Погледнете го атачментот 101224
Колку, просечно % ти се намалуват приходите на дневна основа, без плотање односно додавање на нови плотови.2 дена на idle, без плотирање, само фармање, power saver вклучено а рамот на макс.
Според ова испаѓа дека фармањето зема рам колку што е достапно.
Погледнете го атачментот 101277