е сега ептен ме израдува, бог да чува ... сакаат да го развијат онлине шопувањето у Македонија а ни шибаат царини у пола цена на тоа со си го купил :devil:
Се извинувам за оф-топик но баш ме интересира кои се точните преформанци на телефонот и како си relefoна од истиот ?
Не, туку го штитат домашното производство на телефони.
vip 3G raboti na druga frekfencija tvojot mob sigurno taa frekfencija ja nema,probaj so one ili tmobile sigurno ke imas net![]()
.me zachudi samo dechkoto u vip dodeka mestese postavki za net mi kaza deka poo ikonite ne bil Android 4
Дечкото од VIP не знае кај пишува која верзија на андроид користи телефонот, па по иконите заклучува дали е 4ка?Алал да му е и на него, и на тој што го примил на работа..
е сега ептен ме израдува, бог да чува ... сакаат да го развијат онлине шопувањето у Македонија а ни шибаат царини у пола цена на тоа со си го купил :devil:
vip 3G raboti na druga frekfencija a tvojot mob sigurno taa frekfencija ja nema,probaj so one ili tmobile sigurno ke imas net![]()
Друже, па ти си имал огромна среќа што пратката ти налетала на некој цариник што се замарал да го прави сето ова. Обично царина и ддв ставаат на сумата што е на етикетата/сметката. Така да не се жали, супер си поминал.Пример:
Ми стигнаа подарок слушалки од Германија со цена од 170 евра со платен ДДВ во Германија. За беља, имаше етикета со цена на пакетот.
Од царина го пронашле продуктот на онлајн продавницата, го одбиле германскиот данок, удриле царина, па после го ставиле нашиот ДДВ (кој е и повисок), пази логика, молим те
На крај, платив 3000 денари за слушалки вредни 10000 денари, ем подарок ми беа. :]
Платените 170 + моите 50 за царина и ДДВ = 220 еур, а тие слушалки и кај нас се поевтини за едно 40еур од овој тотал.
Друже, па ти си имал огромна среќа што пратката ти налетала на некој цариник што се замарал да го прави сето ова. Обично царина и ддв ставаат на сумата што е на етикетата/сметката. Така да не се жали, супер си поминал.
Изгледа никој не порачал. Ја мислам и акциза ќе ти лупнат ако е поише од 22 евра сосе поштарина.Дечки на прашањето никој не ми одговори. За пури доколку порачам што проблеми ќе праваат овие гадовите наши?
Изгледа никој не порачал. Ја мислам и акциза ќе ти лупнат ако е поише од 22 евра сосе поштарина.