Баш напиши тука кога ќе ти кажат сума, мислам дека computeruniverse праќа по некаков си обичен ДХЛ и нашиве од ДХЛ помалце колат.Аии декчи вака, ке нарачував 960Ево од computeruniverse.net, 98eur + 32eur shipping DHL, што плус давачки ке имам освен 18% царина? Првпат ке ми биде преку дхл нешто да зимам. (скопје, пошто прочитав и тоа играло улога замарале)
Му ја вратија пратката на продавачот и ме рефундираше 100%
Јас лично уште на старт коа го добив мејлот им пишав не ја подигам слободно може да ја вратите, не добив никаков одговор но продавачот ми кажа дека пратката била вратена.Ме интересира што точно им кажа и дали нешто воопшто ти наплатија? Бидејки мене поодамна кога ми стигна преку нив гитара од УСА и ми бараа 9000+ повеќе отколку што вреди гитарата. Кога ги прашав дали може да ја вратат назад, ме заплашуваа нешто во стилот дека треба да платам 200 еур за испорака назад бла бла..
По принцип треба да е така, да ја вратат на свој трошок ама изгледа ме најделе мене мутав..Јас лично уште на старт коа го добив мејлот им пишав не ја подигам слободно може да ја вратите, не добив никаков одговор но продавачот ми кажа дека пратката била вратена.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Ме интересира што точно им кажа и дали нешто воопшто ти наплатија? Бидејки мене поодамна кога ми стигна преку нив гитара од УСА и ми бараа 9000+ повеќе отколку што вреди гитарата. Кога ги прашав дали може да ја вратат назад, ме заплашуваа нешто во стилот дека треба да платам 200 еур за испорака назад бла бла..
1.600 денари лежарина + шпедитерски услуги, ако поштарина ти е платена. Или може и ти да си ги истераш шпедитерските услуги, со што ќе те фати ~300 денари поевтино но ќе треба да изгубиш време натаму-наваму.Не успеав да се снајдам на сајтот на dhl ниту според постовиве да дојдам до некои бројки.
Ако ги тргнеме царина и ДДВ на страна, колкави давачки имам кон DHL? Фиксни и останати (ако пакетот е над/под 22 eur)? Процент од вкупна сума, нешто?
1.600 денари лежарина + шпедитерски услуги, ако поштарина ти е платена. Или може и ти да си ги истераш шпедитерските услуги, со што ќе те фати ~300 денари поевтино но ќе треба да изгубиш време натаму-наваму.
Sent from my S8+
Не сум сигурен, може да е така.Претпоставувам ако е пратката под 22 еур не се плаќа лежарина пошто одма ти стига, нема седење у магацин дур се бркаат царини итн. или се лажам?
Претпоставувам ако е пратката под 22 еур не се плаќа лежарина пошто одма ти стига, нема седење у магацин дур се бркаат царини итн. или се лажам?
Си фатил врски ти кај нивНа пратка од 150е ми наплатија само 260ден dhl, чисто како информација
дај повише детаљиНа пратка од 150е ми наплатија само 260ден dhl, чисто како информација
Dhl од германија. На врата ми го донесе дечко со униформа и пикап dhl. А каква шема имаат не би знаел да ви кажам. Нарачка од тука. MDPC-X во Мк влезе за 2 дена а јас го добив за 5. Тежина на пратката околу 1,3kg