Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Дечки очекувано беше све ова,дај ајде да не се правиме будали со сила.Дечкото ги хејта ејпл 2 години значи 24/7 на форумов и на темава мава хејтови,биле вакви,биле такви,биле ужасни,тапа екрани,батерии,тапа камера,и незнам си што све не.И наеднаш решава од нигде никаде послем толкава омраза кон ајфон да купи ајфон,и тоа користен ајфон кој некој го горел и му е*авал мамата и кој знае што све претходниот корисник му правел.И сега демек како корисник од 2 саата дојде до заклучок и ги проби сите оние инжињери во ејпл и сите оние ненормално учени луѓе таму што работат дека не им чини ајфонот,дај ајде жити се не заебавај сеа.Си прочитал 1000 рецензии и 1000 сатати за ајфон 6с,си зборувал со 100 луѓе за истиот телефон и на крај го купуваш и викаш не чини,епа по хејт од ова амин.Ете признаваме ајфон се најужасни телефон во светот,продај го и купи си самсунг и решен проблем.

Ти кажав јас :)...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Името на темата пратете го, уште еднаш.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.842
4.993
Писти Охту
вака понеделнички шо ве читам, стигнав до еден многу битен заклучок, шо дел од епл кориснициве си ги сваќаат лично и се ептен butthurt:

Тврдење- имаат најјака батерија.
ситуација 1: корисник тврди дека батеријата трае ден ипол то heavy usage.
другите корисници на епл се јачaaт: еее топ ти реков види 1700mah чуда праи дрн дрн...
заклучок: епл најјачи, еве видете шо праи епл итн итн

ситуација 2:
Доаѓа член шо користи епл, се префрлил да види шо е како е и оп, се десило едншка еден дроп од 30 и нешто посто (аномалија).
Другите Епл љубители одма напаѓаат: абе ти пробиена батерија имаш, нема шанси, горен телефон си земал, кујзнае шо му праел претходниот сопственик бла бла. Зошто си земал постар модел, а неколку мислења уназад, филмот е: абе и 6ѕ го гази на с7 еџот ...
заклучок: епл е семоќен, пренајдобри телефони имаат, вие другите сте peasants.

ситуација 3:
до пред извесно време корисникот користел андроид, фалејки ги и плукајки ги (нели, се во нормална мерка), пред да се префрли на ипон. и шо се дешава? „Аууу јас само ипон сакам, одсекогаш сум сакал“, мрси (ај да не речам шо) против останатите андроид телефони, и правдање од типот: „ма јас не сум рекол никогаш дека *извесен андроид телефон* е многу добар дрн дрн...“, не се секирај батко, нема во епл да ти пишат минус за претходните, боговите знаат да простат :)

да не редам ред други примери - како на пример...волумени, кога ви се у прилог јутуб видеата тогаш се релевантни, во спротивно вреѓате и се ви е криво...рамките-сеа ќе излезе пример 8цата со многу танки рамки и као демек „еејјјјј револуција“...користењето на tft lcd, а во нова генерација ќе користат OLED - кој го плукавте а сеа пак, “ејјјј револуција“ ...

се протнуваат багови со верзии уназад, ама тоа не ви смета, ви смета шо на андроид на извесен телефон немало последна верзија ... кај е логиката?

ајде сеа, triggered моментов очекувам да се распуцате со аргументи, со тврдења, и trademarked вреѓање.

Arioth

hello world
2 април 2011
262
327
И мене не можеше да ми помине тврдењето дека се оправдува брзото трошење на батерија(си кажа членот дека треба да поминат денови за да дојде до краен заклучок) на 6с која е 1700мач и образложените што сакаш повеќе од тој капцитет а до пред многу извесно време тука на оваа тема и нејзини слични 6с се правеше бог од телефон. Чекајте другари, не оди тоа така. Кога вие користите 1700мач ви се супер а кога ги користи друг се слаба точка. Види мајката.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.488
5.599
Псај, Псај, ама кажи волуменот му е лудница, нели!
Само не очекувај многу од таа батерија и исклучи му бекграунд ап рефреш. ;)

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Кој кажал дека батеријата на 6с и 7 е добра или најдобра?
Дека е солидна Да!

DrMTR

senior
27 март 2014
7.957
8.458
Кој кажал дека батеријата на 6с и 7 е добра или најдобра?
Дека е солидна Да!

b20aab8d7ace02f8211e5e1ead1a96c86144761c46d84244d9dd06c3f96d9c02.jpg

toshex

the fool
18 септември 2013
6.595
8.241
Мелмак
Јас чисто да посочам дека е валиден аргумент дека на андроид некои виџети и апликации може да имаат лаг бидејќи не се оптимизирани.

Што е повеќе, самата верзија/скин на андроид од производител до производител варира во оптимизација и до толку може повеќе да има лагови низ целиот телефон.

За андорид апликации треба да се бираат внимателно бидејќи најчесто е тешко и никој не се замара да ги оптимизира.

За епл ем е полесно дека една платформа 2-3 уреди, со 2 варијации на хардвер ем Епл е построг и си бара оптимизации иначе нема да ти оди апликацијата у ап стор.

Плус од епл апликации повеќе се прават пари (епл корисници се научени да плаќаат пари) така шо и самите девелопери повеќе внимание посветуваат на ајфон апликациите.

That all being said уште еднаш се чудам колку само глупи коментари и наводни „аргументи“ изначитав во новиве постови.

Значи моменталната теза е дека Ајфонот е просечен со 1700 милиампер часови и не треба да се очекува чудо од него - а стоте пати коа имавме кажано дека е просечен и дека заостанува у капацитет на батерија не правеа будали и хејтери затоа шо 1700 било топ, најдобро и пресметано, и дека не е само за потенок телефон и помал волумен и естетика работата.

Не знам веќе. Другите производители се ко шо кажав чекори пред ЕПЛ во батерии, можда не во квалитет ама во технологии и капацитет.

И така сите ко шо гледам (епл корисници најмногу) менуваме телефони на година дена, мене ми е океј да ми деградира батеријата за година дена, се дури се полни за 10 минути 80% од батеријата и се дури ми држат тие 80% цел ден.

ОВА е валиден аргумент и дискусија, на која стално враќате тука со: абе ајде хејтери не ти треба повеќе, ќе ми деградира батерија, неквалитетни батерии и непроверени технологии ми форсирате...

Кој е тука хејтерот? Светот оди напред - брзо полнење, поголем капацитет и нови технологии за батерии се чекори напред у тоа поле.

Дури не стигнеме до батерии кои не деградираат и траат многу подолго, ова се достигнувањата на поле на батерии кои Епл се уште ги нема у своите телефони.

Пак да кажам, ние даваме кредит кај шо треба и го фалиме ајфонот у секој поглед кај шо заслужува фалење. Али коа ќе пробаме дискусија за областите кај шо заостанува наидуваме на отпор и лов на вештерки. Чунки богохулие правиме коа ќе кажеме дека нешто објективно или субјективно не ни чини кај телефонот.

И на членот може не му се битни безели туку прецизно следење на некои негови прецизно зададени команди, ама на голем дел корисници вклучувајќи ме и мене ми се. Исто ко шо он не може да премине на андроид ради лагови у апликации, јас не можам на ајфон ради бавно полнење. И нема тука кој е во право - и двајцата сме. Субјективно е од таа гледна точка, кому шо му треба.

На субјективно поле тек, вашиот најсовршен телефон за милиони луѓе не е ни во топ 10 - не затоа шо не може да го имат, туку затоа шо за тоа шо им треба и 3310 би бил подобар избор. (пример коваат шајки со телефон или шо знам, тоа им е критериум)

п.п.с. ради темава се научив да болдирам ствари за демек на овие шо не читаат туку само извртуваат зборови да можеби обрнат внимание и да прочитаат аргумент

п.п.с - од аспект на батерии у моментов од шаоми сум најимпресиониран. ТОА ЧУДО ДРЖИ БАТЕРИЈА!!! Али и капацитетите им се завидни.

П:П:П:С - Треба една ОПШТА ТЕМА ЗА МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Јас чисто да посочам дека е валиден аргумент дека на андроид некои виџети и апликации може да имаат лаг бидејќи не се оптимизирани.

Што е повеќе, самата верзија/скин на андроид од производител до производител варира во оптимизација и до толку може повеќе да има лагови низ целиот телефон.

За андорид апликации треба да се бираат внимателно бидејќи најчесто е тешко и никој не се замара да ги оптимизира.

За епл ем е полесно дека една платформа 2-3 уреди, со 2 варијации на хардвер ем Епл е построг и си бара оптимизации иначе нема да ти оди апликацијата у ап стор.

Плус од епл апликации повеќе се прават пари (епл корисници се научени да плаќаат пари) така шо и самите девелопери повеќе внимание посветуваат на ајфон апликациите.

That all being said уште еднаш се чудам колку само глупи коментари и наводни „аргументи“ изначитав во новиве постови.

Значи моменталната теза е дека Ајфонот е просечен со 1700 милиампер часови и не треба да се очекува чудо од него - а стоте пати коа имавме кажано дека е просечен и дека заостанува у капацитет на батерија не правеа будали и хејтери затоа шо 1700 било топ, најдобро и пресметано, и дека не е само за потенок телефон и помал волумен и естетика работата.

Не знам веќе. Другите производители се ко шо кажав чекори пред ЕПЛ во батерии, можда не во квалитет ама во технологии и капацитет.

И така сите ко шо гледам (епл корисници најмногу) менуваме телефони на година дена, мене ми е океј да ми деградира батеријата за година дена, се дури се полни за 10 минути 80% од батеријата и се дури ми држат тие 80% цел ден.

ОВА е валиден аргумент и дискусија, на која стално враќате тука со: абе ајде хејтери не ти треба повеќе, ќе ми деградира батерија, неквалитетни батерии и непроверени технологии ми форсирате...

Кој е тука хејтерот? Светот оди напред - брзо полнење, поголем капацитет и нови технологии за батерии се чекори напред у тоа поле.

Дури не стигнеме до батерии кои не деградираат и траат многу подолго, ова се достигнувањата на поле на батерии кои Епл се уште ги нема у своите телефони.

Пак да кажам, ние даваме кредит кај шо треба и го фалиме ајфонот у секој поглед кај шо заслужува фалење. Али коа ќе пробаме дискусија за областите кај шо заостанува наидуваме на отпор и лов на вештерки. Чунки богохулие правиме коа ќе кажеме дека нешто објективно или субјективно не ни чини кај телефонот.

И на членот може не му се битни безели туку прецизно следење на некои негови прецизно зададени команди, ама на голем дел корисници вклучувајќи ме и мене ми се. Исто ко шо он не може да премине на андроид ради лагови у апликации, јас не можам на ајфон ради бавно полнење. И нема тука кој е во право - и двајцата сме. Субјективно е од таа гледна точка, кому шо му треба.

На субјективно поле тек, вашиот најсовршен телефон за милиони луѓе не е ни во топ 10 - не затоа шо не може да го имат, туку затоа шо за тоа шо им треба и 3310 би бил подобар избор. (пример коваат шајки со телефон или шо знам, тоа им е критериум)

п.п.с. ради темава се научив да болдирам ствари за демек на овие шо не читаат туку само извртуваат зборови да можеби обрнат внимание и да прочитаат аргумент

п.п.с - од аспект на батерии у моментов од шаоми сум најимпресиониран. ТОА ЧУДО ДРЖИ БАТЕРИЈА!!! Али и капацитетите им се завидни.

П:П:П:С - Треба една ОПШТА ТЕМА ЗА МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ

Кој рекол дека 1700mah се доволни и дека обичниот 6с или 7 држе упм батерија?!?!
За нормален корисник е ок за Хеви корисник Не е затоа и има плус модел...

Имам Ми макс знам што е голема батерија добар е телефонот но од 7 плус држе дали масимум 1 час Плус или е исто а има 5000 mah батерија... :)

Нема докажување на форумов... :)

Едит...
6с ти гарантирам дека со батерија е ист како ми5 еве имаше членови кои ги имаа и двата телефони па нека кажат искуство...
3000 vs 1700 мах.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.595
8.241
Мелмак
Поентата е дека место да го прават потенок нека стават 3500 батерија, па да збориме кој е крал на батериите. ПРВ ЌЕ СУМ КОЈ ЌЕ ГИ ПОФАЛИ И ЌЕ СЕ РАДУВА НА ТОА КАКО ИМА ТЕЛЕФОН ШО ДРЖИ 10 СААТИ БАТЕРИЈА.

И не ми е гајле за ваши скринови, си има тестови за траење на батерија од милијарда сајтови.

Ајфонот е оптимизиран и држи повеќе за тие малку милиамптер часови шо ги има од конкуренцијата, ама џабе е, веќе е во mediocre издржливост на батерија, посебно дека бавно се полни.

ПЛУС - дел од издржливоста е ради малата резолуција на екранот.

Епл, кои го воведоа терминот РЕТИНА и кои ВОДЕА со години у ППИ сеа имаат 30% помала резолуција на екран од буџет телефоните кои ги продаваат Шаоми и остали.

Пример:
Вас може на едно полнење да ви држи 5 саати скрин он тајм, мене ми држи 8 мојот телефон - 5 саати покемон можам да играм комотно мерено сто пати (а тоа троши батерија ко лудо) - ама предноста е шо јас коа ќе иам 5% low battery а треба да излезам некаде, тргам 10 минути покасно и веќе ми се наполнил телефонот на 50% батерија.

Тоа е тоа шо го нема на ајфон од аспект на практичност, и џабе е се друго ако јас зависам од таа опција.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
6s подобри перформанси од S7.

:)))))))))
:)))))))))
Aj смеј се уште да те видам ...
Еве ти и со ексинос оти на форумот ве научија дека ексиносот е најдобар а ОП3 патос мете со него...

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Можете до утре сабајле да си прајте бајрам на мозокот,и не ме интересира дали вас ве интересира скрин шот или не.Јас ставив да видат членовите кој ги итнересира,мојот ајфон најмалце држи еден ден со константно чепкање.

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
740
1.247
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
LG 34" UltraGear OLED WQHD 1440P 240Hz
OS
Win 11
Aj смеј се уште да те видам ...
Еве ти и со ексинос оти на форумот ве научија дека ексиносот е најдобар а ОП3 патос мете со него...
Omg nemoj so fakticki dokazi na androinasi da im kontras! Ova e fanboy na klipov i e pristrasen, gledas so kolku pojke ljubov stiska so prstot na iPhonot? Zatoa e pobrz. I ako ne primeti, iphonot potrosi 2% dodeka S7 samo 1%. ZNACI S7 E DUPLO PODOBAR!11eden

^^ Ova bese samo demo verzija od temava (koja strasno mnogu nalikuva na vmro-sdsm) . :)

On topic : they hate us cos they ain't us.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Omg nemoj so fakticki dokazi na androinasi da im kontras! Ova e fanboy na klipov i e pristrasen, gledas so kolku pojke ljubov stiska so prstot na iPhonot? Zatoa e pobrz. I ako ne primeti, iphonot potrosi 2% dodeka S7 samo 1%. ZNACI S7 E DUPLO PODOBAR!11eden

^^ Ova bese samo demo verzija od temava (koja strasno mnogu nalikuva na vmro-sdsm) . :)

On topic : they hate us cos they ain't us.

Дечкото е најмеродавен за Тест споредби во брзина и Можности на еден смартфон...

Мое мислење е дека и с8 на самсунг во истиот тест ќе падне од 6с плус но ќе видиме...
Најмалку 2 години ја поминаа конкуренцијата после 6с во брзина и итн...
Па нека му ја мислат :)

Avid

senior
21 јануари 2009
6.450
11.513
Скопје
Па фала Богу ќе се откажеш од читање, така сте научени Apple fanboys.
Човеку 6с има подобри перформанси од самсунг с7 ако не си знаел ти ми споредуваш со Г2?!?!
Со кој памет???
Кои подобри перформанси бе,
Како не сфаќаш дека телефон што е изваден
2 години пред друг
е 2-3 пати поевтин
не смее да има ниту една работа подобра од нешто што е
2 години по него
е 2-3 пати поскапо
Батеријата на 6с како и камерата се послабата страна на тој телефон затоа аппле има еден друг модел кој носе ознака ПЛУС!
Ако не си знаел де.... :)
Сум знаел, сум знаел дека сакаат да ве молзат.
Не е „затоа Apple има друг модел“ туку за молзење.

едитирано од модератор.

Изменето од модератор:

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Па фала Богу ќе се откажеш од читање, така сте научени Apple fanboys.

Кои подобри перформанси бе, како ве пуштаат вакви глупости да трескате?
Како не сфаќаш дека телефон што е изваден
2 години пред друг
е 2-3 пати поевтин
не смее да има ниту една работа подобра од нешто што е
2 години по него
е 2-3 пати поскапо

Сум знаел, сум знаел дека сакаат да ве молзат.
Не е „затоа Apple има друг модел“ туку за молзење.

Ок ...

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396

Ако ставаш нешто во болд, се очекува дека си ставил нешто паметно, нешто ваљда вредно да се чита - вака извини ама - ова на ништо не личи.

Јас не знам еден корисник на ајфон што рекол дека 1700мах е топ и не му треба поише. Врати се и на моите постови - реков сто пати дека батеријата ако ја решат i7 ќе биде совршениот телефон, бидејќи бев незадоволен со 6S.

Решение не е во батерија со брза деградација и наводно брзо полнење - со технологии што сега се на пазарот.

Е сега - конкретно i7 има значителни подобрување од 6S во однос на батериски перформанси. Што од тоа е хардвер, што софтвер не знам, ама има бааги осетно продолжување. Дали е доволно - мислам не! Мораат подобро со i8.

За 7 Плус пак - телефонот е просто чудо со батерија. И покрај повисокиот ppi од обичниот i7 и покрај големиот екран, сепак вади неверојатни перформанси. Кај него навистина нема никаква потреба од некое минорно усовршување - ако извадат батерија што трае 7 дена тогаш да, инаку да ми продолжи саат-два ми е целосно непотребно.

IMG_4075.PNG

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ало олабавете со лични обраќања и вреѓање.

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно