RagingDemon
senior
- 24 март 2009
- 6.488
- 5.599
Овој подоле.Ти бате шо телефон користиш?
Sent from my Nexus 5
Овој подоле.Ти бате шо телефон користиш?
Ме напна опасно на старт, пример стискам да инсталирам апликација, и прво стискаш get it, па после тоа install? мислам логика? XD
И други работи при сетап, нема show password - zzzzz
Друго, батеријата - од точно 62% кога излегов накај 21:00, падна на неверојатни 29% во 23:12, LOL толку од добрата стенд бај батерија.
При гледање на YT дропна 15% за 1h што е ок со оглед на батеријата т.е. капацитетот, мада брајтнес на 10% имав у темна соба.
За брзина, осетно е намален дропот на фпс кој го имаше претходно, но пак дропна на 4-5 пати и тоа апла очигледно, сепак од ова ниво сум супер задволен и не ми смета - претходно беше патетика.
Друго сеа за сега рано е, ако е ваква секогаш батеријата на 4G катастрофа од невидени размери, OP3T/Edge губеа по 5% макс на 1h на 4G.
Како целост, (сега за сега) сем изработка и брзина телефонов е играчка у споредба со S7/OP3T.
За крај, да не заборавам! коатингот на екранот е мизерија!!! маснотијата не се брише со ништо што значи дека Apple крателе на квалитет. Note 4 после 2 години нема проблем да се одстрани нечистотијата, не е мачканици овде е....тиња! со ништо не се брише.
Ме напна опасно на старт, пример стискам да инсталирам апликација, и прво стискаш get it, па после тоа install? мислам логика? XD
И други работи при сетап, нема show password - zzzzz
Друго, батеријата - од точно 62% кога излегов накај 21:00, падна на неверојатни 29% во 23:12, LOL толку од добрата стенд бај батерија.
При гледање на YT дропна 15% за 1h што е ок со оглед на батеријата т.е. капацитетот, мада брајтнес на 10% имав у темна соба.
За брзина, осетно е намален дропот на фпс кој го имаше претходно, но пак дропна на 4-5 пати и тоа апла очигледно, сепак од ова ниво сум супер задволен и не ми смета - претходно беше патетика.
Друго сеа за сега рано е, ако е ваква секогаш батеријата на 4G катастрофа од невидени размери, OP3T/Edge губеа по 5% макс на 1h на 4G.
Како целост, (сега за сега) сем изработка и брзина телефонов е играчка у споредба со S7/OP3T.
За крај, да не заборавам! коатингот на екранот е мизерија!!! маснотијата не се брише со ништо што значи дека Apple крателе на квалитет. Note 4 после 2 години нема проблем да се одстрани нечистотијата, не е мачканици овде е....тиња! со ништо не се брише.
Psy честитки за ајфонот, но верувам си зел ајфон со намера да бараш негативни страни и да го експлоатираш овде. Ако е така, dont even bother. Она со get it, е за кога ќе синхронизира со ајклауд автоматски ќе ти ги врати епс ако ресетираш или ќе ти ја симне истата app ако имаш друг ios уред. Премногу размислуваш андроидски и очекуваш андроидски. Мора да ги баталиш споредбите настрана и да го разбереш системот на ios и секако да уживаш во него.
Тоа ти е исто како работиш првпат со BackTrack и нагласуваш негативност шо немало десен клик рифреш.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Settings->General->Background App Refresh = OFF и провери си ја батеријата дане е за замена
Знам дека си користел OP3T и Edge пред тоа али нема смисла да го споредуваш со нив во врска со батеријата.
и сега што испадна работава, имам ајпон ама подалеку од полнач не го мрднувам. купи си нова батерија ако веќе си купил користен телефон, сигурно е дефект батеријата чим паѓа за 30 % на идле за 2 ч.
Во неколку наврати имам спомнато дека сум опкружен со 7 еџови и 7 мици Самсунзи. Е, вчера просечен андроид јузер се жали на некои widgets во скролачката ролетна, па еве да му помогнам го зимам телефонот галакси с7, и ја спуштам ролетната и кликам на она копчето за подесување settings, кликам еднаш и ништо не се случува, научен од iphonot so ios го движам прстот да кликнам уште еднаш и оп пред да кликнам уште еднаш ми отвара сетингс.
Вака, таков анриспонс и лаг на Iphone, дури и на iphone 5 и 5s нема да најдете. Ако ми се случи тоа на 6s ов, тоа значи дека го имам промшено копчето. Мене не ми е битна камерата, екранот, бејзелите, па и батеријат, но лаг и нересоинзивност е фундаментален проблем. Тоа е проблем на андроид општо не на Самсунг. Она што мене а верувам и на останатите им е битно е да телефонот се носи (keep up) со моите брзи и прецизни команди, овде android како генерален систем тотално потфрла. Се додека не ги среди андроид овие круцијални проблеми, не бива она "премиум уред"
Sent from my iPhone using Tapatalk
Во неколку наврати имам спомнато дека сум опкружен со 7 еџови и 7 мици Самсунзи. Е, вчера просечен андроид јузер се жали на некои widgets во скролачката ролетна, па еве да му помогнам го зимам телефонот галакси с7, и ја спуштам ролетната и кликам на она копчето за подесување settings, кликам еднаш и ништо не се случува, научен од iphonot so ios го движам прстот да кликнам уште еднаш и оп пред да кликнам уште еднаш ми отвара сетингс.
Probiena e baterijava.и сега што испадна работава, имам ајпон ама подалеку од полнач не го мрднувам. купи си нова батерија ако веќе си купил користен телефон, сигурно е дефект батеријата чим паѓа за 30 % на идле за 2 ч.
Најверојатно не си запознат дека една серија на 6с батериете аппле ги призна дека се фалични и ги менува во наредните 3 години...
И нормално е ако земеш телефон со 1700 ма батерија да не очекуваш чуда од тој дел...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Kolku vreme e koristen uredot sto go kupi?
Јас тоа не сум го искусил, барем не редовно, сега за сега во брзина скоро никаква разлика не гледам, дури OP3T е побрз - да не збориме за апдејтот што се инсталираше точно 12 минути, пробај на S7 инсталирај апдејт од 1.5GB да видиш како за 2 мин е готов, така да cherry picking како твојов проблем до утре има, севкупната слика кога ќе се види сите модерни телефони се веќе тука негде, се зависи што и колку е напнува, и за кој аспект се фрустрираш повеќе. И немој да ми кажувате ве молам што има а што нема, на скоро секое отклучување кога телефонот е подлого на ајдл, и ги исфра апликациите од рам/кеш или како и да функционира iOS - fade out анимацијата е далеку по немазна него при активна употреба, исто и за скрол при мулти-таскинг. Cherry picking можеме до утре.
Дечки очекувано беше све ова,дај ајде да не се правиме будали со сила.Дечкото ги хејта ејпл 2 години значи 24/7 на форумов и на темава мава хејтови,биле вакви,биле такви,биле ужасни,тапа екрани,батерии,тапа камера,и незнам си што све не.И наеднаш решава од нигде никаде послем толкава омраза кон ајфон да купи ајфон,и тоа користен ајфон кој некој го горел и му е*авал мамата и кој знае што све претходниот корисник му правел.И сега демек како корисник од 2 саата дојде до заклучок и ги проби сите оние инжињери во ејпл и сите оние ненормално учени луѓе таму што работат дека не им чини ајфонот,дај ајде жити,не заебавај сеа.Со прочитал 1000 рецензии и 1000 сатати за ајфон 6с,си зборувал со 100 луѓе за истиот телефон и на крај го купуваш и викаш не чини,епа по хејт од ова амин.
@psyside , често на Кајгана форумот наидував на луѓе кои беа во слична фаза како ти. Мое мислење е дека ти си hater in disguise, односно сам не признаваш, ама постапките го покажуваат тоа. Јас те почитувам премногу и те читам со задоволство на темите, ама овде мислам дека дефинитивно си пристрасен, а ќе ти го објаснам тоа со школски пример:
Кога зборуваме за App Store, реален човек од авион ќе види колку е подобро среден App Store од Play Store, графички, а и од аспект на апликации. Нема тука шунд, глупи live wallpapers што укочуваат телефон и уште поважно, имаш опција сам да местиш регион и да добиеш апликации од цел свет, наместо гео-локацијата на Play Store.
Понатаму, имаш и голем број на ексклузивни апликации (Super Mario Run меѓу другото, најголемата мобилна игра во моментот), а и општо интерфејсот на апликациите е точно како што треба, споредено со Android верзиите (види Navigon).
Ако продолжиме со апликациите, сите работат перверзно добро на iPhone 7, iPhone 6s, iPhone 6 и мислам iPhone 5s. Пробај некоја понова апликација на Galaxy S4.
И од сето ова, ти се фати на тоа дека мора да стиснеш Get, па Install. Класичен хејтер си, еве ти доказ.
Едит - траењето на батеријата е втора тема - iPhone важат за уреди со најмала деградација на батеријата, а веројатно мрежата те заебава, јас кога преминав од One на VIP ми се скрати траењето на батеријата за околу 30%...
Знам дека вистината те погоди,ама не сум јас крив за тоа,башка не ме интересира од каде е купен и дали го познаваш човекот,сам си се исхејта дека батеријата паднала нагло,а тоа е причина за недобра батерија и сеа јас сум ти крив?Сам тука збориш цело време како нечини ајфон и сеа јас сум ти крив?Немој молим ти се,стабилизирај се малце и прочитај си ги коментарите на темава,и ке видиш зашто е тоа вака.Ало читај ги моите постови, каде реков дека не чини? и ова да ти е последен пат лично да ми се обраќаш или да ме анализираш, јас не сум тема.
Како за твое инфо, телефонот е купен од @Necromancer стар и респектабилен член кој го знам лично, така да немој да се расфрлаш со глупости и лажни обвинувања, телефонт е во супер состојба. Престанете да живеете во филмови дека на некого го боли стапот за вашите богови Apple, дали чини или не мене нема ништо да ми смени, ако не ми се свиѓа ќе го продадам и ќе земам друг - падна цената на 6s-от осетно и беше прав момент без загуба и ризик да пробам, затоа го земав.
Вашите илузии дека јас толку важност ви давам се само тоа, илузии неможам да се секирам помалце што вие мислите за мене, или за мојот став за Apple, ама буквално не ми чуе - значи коментирајте ако имате нешто на темата, мене и моите телефони оставете ме на страна, последен пат.
Абе напишав дека "анализата" беше исфорсиранa и како за прв ден и дека ништо не ми е пробано како што треба - ме прашаа за првични импресии и ги наведов. Иначе ок, така нека биде - хејтер сум, не се поклопувам со вашите ставови за боговите и морам да сум хејтер - од сега прескокете ме мене и анализите за мене коментирајте на темата.
Probiena e baterijava.
Cekaj malku neli bea najdobri? mislam onoj sto stavil 1700 mah baterija vo telefon so tolkav ekran treba da se otpusti od apple.