Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

toshex

the fool
18 септември 2013
6.595
8.241
Мелмак
Ме напна опасно на старт, пример стискам да инсталирам апликација, и прво стискаш get it, па после тоа install? мислам логика? XD

И други работи при сетап, нема show password - zzzzz

Друго, батеријата - од точно 62% кога излегов накај 21:00, падна на неверојатни 29% во 23:12, LOL толку од добрата стенд бај батерија.

При гледање на YT дропна 15% за 1h што е ок со оглед на батеријата т.е. капацитетот, мада брајтнес на 10% имав у темна соба.

За брзина, осетно е намален дропот на фпс кој го имаше претходно, но пак дропна на 4-5 пати и тоа апла очигледно, сепак од ова ниво сум супер задволен и не ми смета - претходно беше патетика.

Друго сеа за сега рано е, ако е ваква секогаш батеријата на 4G катастрофа од невидени размери, OP3T/Edge губеа по 5% макс на 1h на 4G.

Како целост, (сега за сега) сем изработка и брзина телефонов е играчка у споредба со S7/OP3T.

За крај, да не заборавам! коатингот на екранот е мизерија!!! маснотијата не се брише со ништо што значи дека Apple крателе на квалитет. Note 4 после 2 години нема проблем да се одстрани нечистотијата, не е мачканици овде е....тиња! со ништо не се брише.

Не се важи пошо не си корис...
...
Абе само хејташ од чиста мира. Сигурно на другар ти е телефонот. Не можеш ти да си дозволиш ајфон. Сигурно лажеш дека си го пробал. Ајфонот нема проблеми/маани.

ЕДИТ: За да потврдиш дека си сопственик на ајфон сигурно мора да измериш со шублер димензиите до микрометар и да пресметаш волумен - бројката шо ќе ја добиеш е тајната шифра со која се поздравуваат вистинските ајфонџии.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Ме напна опасно на старт, пример стискам да инсталирам апликација, и прво стискаш get it, па после тоа install? мислам логика? XD

И други работи при сетап, нема show password - zzzzz

Друго, батеријата - од точно 62% кога излегов накај 21:00, падна на неверојатни 29% во 23:12, LOL толку од добрата стенд бај батерија.

При гледање на YT дропна 15% за 1h што е ок со оглед на батеријата т.е. капацитетот, мада брајтнес на 10% имав у темна соба.

За брзина, осетно е намален дропот на фпс кој го имаше претходно, но пак дропна на 4-5 пати и тоа апла очигледно, сепак од ова ниво сум супер задволен и не ми смета - претходно беше патетика.

Друго сеа за сега рано е, ако е ваква секогаш батеријата на 4G катастрофа од невидени размери, OP3T/Edge губеа по 5% макс на 1h на 4G.

Како целост, (сега за сега) сем изработка и брзина телефонов е играчка у споредба со S7/OP3T.

За крај, да не заборавам! коатингот на екранот е мизерија!!! маснотијата не се брише со ништо што значи дека Apple крателе на квалитет. Note 4 после 2 години нема проблем да се одстрани нечистотијата, не е мачканици овде е....тиња! со ништо не се брише.

Settings->General->Background App Refresh = OFF и провери си ја батеријата дане е за замена :)
Знам дека си користел OP3T и Edge пред тоа али нема смисла да го споредуваш со нив во врска со батеријата.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Psy честитки за ајфонот, но верувам си зел ајфон со намера да бараш негативни страни и да го експлоатираш овде. Ако е така, dont even bother. Она со get it, е за кога ќе синхронизира со ајклауд автоматски ќе ти ги врати епс ако ресетираш или ќе ти ја симне истата app ако имаш друг ios уред. Премногу размислуваш андроидски и очекуваш андроидски. Мора да ги баталиш споредбите настрана и да го разбереш системот на ios и секако да уживаш во него.
Тоа ти е исто како работиш првпат со BackTrack и нагласуваш негативност шо немало десен клик рифреш.

Sent from my iPhone using Tapatalk

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Psy честитки за ајфонот, но верувам си зел ајфон со намера да бараш негативни страни и да го експлоатираш овде. Ако е така, dont even bother. Она со get it, е за кога ќе синхронизира со ајклауд автоматски ќе ти ги врати епс ако ресетираш или ќе ти ја симне истата app ако имаш друг ios уред. Премногу размислуваш андроидски и очекуваш андроидски. Мора да ги баталиш споредбите настрана и да го разбереш системот на ios и секако да уживаш во него.
Тоа ти е исто како работиш првпат со BackTrack и нагласуваш негативност шо немало десен клик рифреш.

Незнам што да ви кажам. Ако стварно мислите дека сте толку битни во мојот живот, па заради вас би губел 100-на евра на препорадвање, и користење на систем кој не ми лежи баш, само со цел да ве убедувам у нешто се лажете - али веќе не коментирам на таа тема.

За get it и слично, незнаев дека си има таква намена, ме прашаа неколку за импресии и пренесов досегашно искуство, не значи дека првиов впечаток е клучен нормално - многу работи не сум пробал уште. Не размислувам премногу андроидски, него премногу практично, секој клик плус за нешто што мислам дека е истата функција нормално е (кога незнам) да ми се види wasted.

Како да не споредувам, со што да го мерам квалитетот на исксутвото кое сум го доживеал? како ти знаеш дека iOS е врв - "без" да споредиш?

Settings->General->Background App Refresh = OFF и провери си ја батеријата дане е за замена :)
Знам дека си користел OP3T и Edge пред тоа али нема смисла да го споредуваш со нив во врска со батеријата.

Капацитетот е една работа, дроп од 33% за 2:30h на idle нема шанси да е нормален? ако е така кај сите, тогаш незнам како оваа батерија ја спомнуваа за добра т.е. овој уред како целост од тој аспект.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.595
8.241
Мелмак
Ајфонот е стварно ептен топ, ама не колку шо го величат тука. Не е семоќен, сенајдобар, сенајбрз, сесовршен, сесешто.

На батерија и брзина на полнење заостанува 2 генерации зад конкуренцијата.

На екран исто. И други работи сигурно (вклучувајќи некои софтверски опции ко подредување на иконите и виџети).

Али работата е шо корисниците не се замараат да мислат надвор од тие граници/ограничувања. Им се допаѓа тоа шо го имаат и не плачат по ништо шо го нема, туку го величат коа ќе го добијат, дури и да го имале другите со години - нивното ќе е подобро имплементирано. И некогаш е, ако не и најчесто - али проблемот е шо они потоа ќе ти се качат на глава со тоа ко да не си го имал ти никогаш.

Телефон е, ко сите други, малце подобар од повеќето, подеднакво добар со неколку други.

И во странство (но не толку и кај нас) со најдобра корисничка поддршка и достапност.

Но дури и кај нас епл се можда бренд со најмногу поддршка пошо само они имаат официјален застапник во моментов.

Се имам јавено на самсунг пример и нивното претставништво тука ниту продава, ниту сервисира телефони.

Едино за ноут 7 фијаското беа ангажирани да се справат со замени пошо беше ептен high note случка за самсунг.

Можда шаоми е блиску кај нас ама тоа затоа шо Мејкерот се труди пошо е негов бизнис. Крај на денот ниеден бренд не е застапен и раководен од светски правила и поддршка кај нас (за телефони) ко шо е Епл. И тоа значи.

Али дека телефонот е толкаво чудо ко шо го фалат, не е. Еден од најдобрите е, ама има уште многу телефони шо импресионираат колку ајфон (од аспект на спецификации и искуство со телефонот во рака).

Но разликата е во тоа шо просечни манекенки не се палат на ниеден друг бренд освен ајфон ;)

Иначе ако дозволите јас ќе си пишувам мислења без да се грижам за објаснување на истите на поединечни членови веќе пошо сфатив дека не вреди пошо ретко кој е објективен тука :p

Така да, се слагале или не со мислењево, мое си е, субјективно е, сакате читајте сакате не.

nik0la_

lurker
5 јануари 2012
720
1.380
nik0la_'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 1600 Processor
Motherboard
Gigabyte AB530m-Gaming1
Storage
Force Series™ MP500 120GB M.2 SSD - Corsair & 500GB Western Digital HDD
PSU
EVGA 600 BQ, 80+ BRONZE 600W
RAM
16 GB 2x8 VENGEANCE® LPX DDR4 DRAM 2400MHz C14
Video card
Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
Case
ATX Midi Tower Case SAMA Vision III Gaming
Mouse
Bloody v7m
Keyboard
Sharkoon SKILLER MECH SGK3 mechanical RGB
Monitor
Philips 23" Full HD LED IPS
OS
Windows 10
Никој не спори дека ејпл прави добри телефони, спорен е "најдобри" моментот.Ако се исфрли бижутерија ефектот, технолошки е тежок просек.
п.с имам користено ајфон 6с како замена на лг г4 една недела... никогаш повеќе ;)

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Речено сторено... :).

Ако некој очекува врв батерија од 1700 ма е жалосно а ако земал тел кој спаѓа во заменските батерии е уште пожалосно ...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.735
4.341
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
и сега што испадна работава, имам ајпон ама подалеку од полнач не го мрднувам. купи си нова батерија ако веќе си купил користен телефон, сигурно е дефект батеријата чим паѓа за 30 % на идле за 2 ч.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Најверојатно не си запознат дека една серија на 6с батериете аппле ги призна дека се фалични и ги менува во наредните 3 години...
И нормално е ако земеш телефон со 1700 ма батерија да не очекуваш чуда од тој дел...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
и сега што испадна работава, имам ајпон ама подалеку од полнач не го мрднувам. купи си нова батерија ако веќе си купил користен телефон, сигурно е дефект батеријата чим паѓа за 30 % на идле за 2 ч.

Ќе видиме рано е али на 4/3g е тапа за wi fi е ок...

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
Во неколку наврати имам спомнато дека сум опкружен со 7 еџови и 7 мици Самсунзи. Е, вчера просечен андроид јузер се жали на некои widgets во скролачката ролетна, па еве да му помогнам го зимам телефонот галакси с7, и ја спуштам ролетната и кликам на она копчето за подесување settings, кликам еднаш и ништо не се случува, научен од iphonot so ios го движам прстот да кликнам уште еднаш и оп пред да кликнам уште еднаш ми отвара сетингс.
Вака, таков анриспонс и лаг на Iphone, дури и на iphone 5 и 5s нема да најдете. Ако ми се случи тоа на 6s ов, тоа значи дека го имам промшено копчето. Мене не ми е битна камерата, екранот, бејзелите, па и батеријат, но лаг и нересоинзивност е фундаментален проблем. Тоа е проблем на андроид општо не на Самсунг. Она што мене а верувам и на останатите им е битно е да телефонот се носи (keep up) со моите брзи и прецизни команди, овде android како генерален систем тотално потфрла. Се додека не ги среди андроид овие круцијални проблеми, не бива она "премиум уред"

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Во неколку наврати имам спомнато дека сум опкружен со 7 еџови и 7 мици Самсунзи. Е, вчера просечен андроид јузер се жали на некои widgets во скролачката ролетна, па еве да му помогнам го зимам телефонот галакси с7, и ја спуштам ролетната и кликам на она копчето за подесување settings, кликам еднаш и ништо не се случува, научен од iphonot so ios го движам прстот да кликнам уште еднаш и оп пред да кликнам уште еднаш ми отвара сетингс.
Вака, таков анриспонс и лаг на Iphone, дури и на iphone 5 и 5s нема да најдете. Ако ми се случи тоа на 6s ов, тоа значи дека го имам промшено копчето. Мене не ми е битна камерата, екранот, бејзелите, па и батеријат, но лаг и нересоинзивност е фундаментален проблем. Тоа е проблем на андроид општо не на Самсунг. Она што мене а верувам и на останатите им е битно е да телефонот се носи (keep up) со моите брзи и прецизни команди, овде android како генерален систем тотално потфрла. Се додека не ги среди андроид овие круцијални проблеми, не бива она "премиум уред"

Да ама безелот виде ли колкицок му е? Виде ли како е дизајниран заоблен, нешто лудница!

Пред да дојдеш овде и да зборуваш за перформанси, измери плоштина на тој и на твојот ајфон, земи купи и шублерче ако треба, и после тоа пиши импресии - дотогаш седи и гледај во безелите кај колегите и плачи си, а за андроид болки што не се решени 10 години зппп. Ни збор.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Јас тоа не сум го искусил, барем не редовно, сега за сега во брзина скоро никаква разлика не гледам, дури OP3T е побрз - да не збориме за апдејтот што се инсталираше точно 12 минути, пробај на S7 инсталирај апдејт од 1.5GB да видиш како за 2 мин е готов, така да cherry picking како твојов проблем до утре има, севкупната слика кога ќе се види сите модерни телефони се веќе тука негде, се зависи што и колку е напнува, и за кој аспект се фрустрираш повеќе. И немој да ми кажувате ве молам што има а што нема, на скоро секое отклучување кога телефонот е подлого на ајдл, и ги исфра апликациите од рам/кеш или како и да функционира iOS - fade out анимацијата е далеку по немазна него при активна употреба, исто и за скрол при мулти-таскинг. Cherry picking можеме до утре.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.957
8.458
Probiena e baterijava.
Најверојатно не си запознат дека една серија на 6с батериете аппле ги призна дека се фалични и ги менува во наредните 3 години...
И нормално е ако земеш телефон со 1700 ма батерија да не очекуваш чуда од тој дел...

Cekaj malku neli bea najdobri? mislam onoj sto stavil 1700 mah baterija vo telefon so tolkav ekran treba da se otpusti od apple.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Абе 1 само се деси тоа се батеријата, не паничете. Ќе видиме следниве денови, на WI-Fi е добра.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Kolku vreme e koristen uredot sto go kupi?

Нема врска тоа, чим на Wi-Fi е добра најверојтно е сигнал или некоја аномалија, прерано е да се каже ќе видиме за некој ден. Иначе мислам дека е 1 година.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
Јас тоа не сум го искусил, барем не редовно, сега за сега во брзина скоро никаква разлика не гледам, дури OP3T е побрз - да не збориме за апдејтот што се инсталираше точно 12 минути, пробај на S7 инсталирај апдејт од 1.5GB да видиш како за 2 мин е готов, така да cherry picking како твојов проблем до утре има, севкупната слика кога ќе се види сите модерни телефони се веќе тука негде, се зависи што и колку е напнува, и за кој аспект се фрустрираш повеќе. И немој да ми кажувате ве молам што има а што нема, на скоро секое отклучување кога телефонот е подлого на ајдл, и ги исфра апликациите од рам/кеш или како и да функционира iOS - fade out анимацијата е далеку по немазна него при активна употреба, исто и за скрол при мулти-таскинг. Cherry picking можеме до утре.

Не е можно да не си искусил, не е можно да јас фаќам телефон во рака ми се случува а тебе константно секојдневно живеење со таков да немаш забележано или ти се нема случено. Она дека е OP3T е побрз, немој, ако сакаш да видиш како работи ios без анимации, ако си уште на ios 10.2 те молам џејлбрејкувај и стави noslowanimations па кажи ми кој е побрз. Ios ги има најмазните анимации на прелаз и влез во апликација. Единствен ios кој вистински ги чува во позадина сите апликации долго, долго време. Нереспонзивноста на андроид воопшто не е cherry picking, еден телефон го претставува мазноста и брзината на неговиот софтвер, не' неговите бејзели, камера, екран, па дури и батерија.
Лаг и нереспонзивност е душата на телефонот.
Не зборам за другите членови на форумот што и како се понашаат кон и за Ајфонот, јас сам себе си( иако можда глупаво) си се сметам за реалист. Ги имам поздравено сите добри страни на Самсунг особено нивниот екран и камера. И сите негативноси на ios како шорткат за мобајл дата, и глупавиот хотспот кој чат пат работи чат пат не, и глупавата работа шо мора да идам у сетингс за да променам параметри на камера како 4к 60fps.
Затоа ова што го тврдам за бедниот крцкав софтвер на Самсунгот и андроидод генерално ми е со сигурност проверено, еве дури и кога ненамерно сакам да помогнам и ненамерно сакам да проверам ми се случува.
Ios е најоптимизираниот, најбрзиот и најстабилниот без никакви core маани мобилен оперативен систем. Она што е андроидод споредба со ios е, да објаснам, коа налетате на некоја кинеска копија на Самсунг с7 кој едвај камера отвара, е токму тоа е андроид во споредба со ios.
Коментарите од типот ајфон служи за сликање и снимање во дискотеки и пичиња, маси... мислам што да речам, го жалам човекот што уопште размислува така. Реално не бил во дискотека, немал девојка, премногу комплекси... Јас сум бил бар еднаш у дискотека и телефони у вис како снимаат да се само ајфони немам видено, претежно се Самсунзи како a5, j нешто, на маса стоат телефони ама исто и s7 мици. Немам со што да сликам сега но 6s ов ми е во она iPaky 360 case и ако имав денарче до сеа колку луѓе ме прашале шо телефон е ова и коа речам iphone 6s ме гледаат бледо во неверување.
Она дека пичиња ќе е-бам со ајфон, па девојка ми има ајфон мноогу подолго од мене, и коа се фативме јас немав iphone, па сеа малку е контрадикторно она дека со ајфон женски се фаќаат... (полуларното форумско размислување)
И другар има 6 plus, па до него не можам да дојдам од пичи*а се влажни за е*ење...

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Така е, ios e 10 класи подобар, едно 298 побрз, и едно 16 пати по стабилен XD

Терајте.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Дечки очекувано беше све ова,дај ајде да не се правиме будали со сила.Дечкото ги хејта ејпл 2 години значи 24/7 на форумов и на темава мава хејтови,биле вакви,биле такви,биле ужасни,тапа екрани,батерии,тапа камера,и незнам си што све не.И наеднаш решава од нигде никаде послем толкава омраза кон ајфон да купи ајфон,и тоа користен ајфон кој некој го горел и му е*авал мамата и кој знае што све претходниот корисник му правел.И сега демек како корисник од 2 саата дојде до заклучок и ги проби сите оние инжињери во ејпл и сите оние ненормално учени луѓе таму што работат дека не им чини ајфонот,дај ајде жити се не заебавај сеа.Си прочитал 1000 рецензии и 1000 сатати за ајфон 6с,си зборувал со 100 луѓе за истиот телефон и на крај го купуваш и викаш не чини,епа по хејт од ова амин.Ете признаваме ајфон се најужасни телефон во светот,продај го и купи си самсунг и решен проблем.

• ми се допаѓа
Реакции: voah

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
@psyside , често на Кајгана форумот наидував на луѓе кои беа во слична фаза како ти. Мое мислење е дека ти си hater in disguise, односно сам не признаваш, ама постапките го покажуваат тоа. Јас те почитувам премногу и те читам со задоволство на темите, ама овде мислам дека дефинитивно си пристрасен, а ќе ти го објаснам тоа со школски пример:

Кога зборуваме за App Store, реален човек од авион ќе види колку е подобро среден App Store од Play Store, графички, а и од аспект на апликации. Нема тука шунд, глупи live wallpapers што укочуваат телефон и уште поважно, имаш опција сам да местиш регион и да добиеш апликации од цел свет, наместо гео-локацијата на Play Store.
Понатаму, имаш и голем број на ексклузивни апликации (Super Mario Run меѓу другото, најголемата мобилна игра во моментот), а и општо интерфејсот на апликациите е точно како што треба, споредено со Android верзиите (види Navigon).
Ако продолжиме со апликациите, сите работат перверзно добро на iPhone 7, iPhone 6s, iPhone 6 и мислам iPhone 5s. Пробај некоја понова апликација на Galaxy S4. :D

И од сето ова, ти се фати на тоа дека мора да стиснеш Get, па Install. Класичен хејтер си, еве ти доказ. :)

Едит - траењето на батеријата е втора тема - iPhone важат за уреди со најмала деградација на батеријата, а веројатно мрежата те заебава, јас кога преминав од One на VIP ми се скрати траењето на батеријата за околу 30%...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Дечки очекувано беше све ова,дај ајде да не се правиме будали со сила.Дечкото ги хејта ејпл 2 години значи 24/7 на форумов и на темава мава хејтови,биле вакви,биле такви,биле ужасни,тапа екрани,батерии,тапа камера,и незнам си што све не.И наеднаш решава од нигде никаде послем толкава омраза кон ајфон да купи ајфон,и тоа користен ајфон кој некој го горел и му е*авал мамата и кој знае што све претходниот корисник му правел.И сега демек како корисник од 2 саата дојде до заклучок и ги проби сите оние инжињери во ејпл и сите оние ненормално учени луѓе таму што работат дека не им чини ајфонот,дај ајде жити,не заебавај сеа.Со прочитал 1000 рецензии и 1000 сатати за ајфон 6с,си зборувал со 100 луѓе за истиот телефон и на крај го купуваш и викаш не чини,епа по хејт од ова амин.

Ало читај ги моите постови, каде реков дека не чини? и ова да ти е последен пат лично да ми се обраќаш или да ме анализираш, јас не сум тема.

Како за твое инфо, телефонот е купен од @Necromancer стар и респектабилен член кој го знам лично, така да немој да се расфрлаш со глупости и лажни обвинувања, телефонт е во супер состојба. Престанете да живеете во филмови дека на некого го боли стапот за вашите богови Apple, дали чини или не мене нема ништо да ми смени, ако не ми се свиѓа ќе го продадам и ќе земам друг - падна цената на 6s-от осетно и беше прав момент без загуба и ризик да пробам, затоа го земав.

Вашите илузии дека јас толку важност ви давам се само тоа, илузии неможам да се секирам помалце што вие мислите за мене, или за мојот став за Apple, ама буквално не ми чуе - значи коментирајте ако имате нешто на темата, мене и моите телефони оставете ме на страна, последен пат.

@psyside , често на Кајгана форумот наидував на луѓе кои беа во слична фаза како ти. Мое мислење е дека ти си hater in disguise, односно сам не признаваш, ама постапките го покажуваат тоа. Јас те почитувам премногу и те читам со задоволство на темите, ама овде мислам дека дефинитивно си пристрасен, а ќе ти го објаснам тоа со школски пример:

Кога зборуваме за App Store, реален човек од авион ќе види колку е подобро среден App Store од Play Store, графички, а и од аспект на апликации. Нема тука шунд, глупи live wallpapers што укочуваат телефон и уште поважно, имаш опција сам да местиш регион и да добиеш апликации од цел свет, наместо гео-локацијата на Play Store.
Понатаму, имаш и голем број на ексклузивни апликации (Super Mario Run меѓу другото, најголемата мобилна игра во моментот), а и општо интерфејсот на апликациите е точно како што треба, споредено со Android верзиите (види Navigon).
Ако продолжиме со апликациите, сите работат перверзно добро на iPhone 7, iPhone 6s, iPhone 6 и мислам iPhone 5s. Пробај некоја понова апликација на Galaxy S4. :D

И од сето ова, ти се фати на тоа дека мора да стиснеш Get, па Install. Класичен хејтер си, еве ти доказ. :)

Едит - траењето на батеријата е втора тема - iPhone важат за уреди со најмала деградација на батеријата, а веројатно мрежата те заебава, јас кога преминав од One на VIP ми се скрати траењето на батеријата за околу 30%...

Абе напишав дека "анализата" беше исфорсиранa и како за прв ден и дека ништо не ми е пробано како што треба - ме прашаа за првични импресии и ги наведов. Иначе ок, така нека биде - хејтер сум, не се поклопувам со вашите ставови за боговите и морам да сум хејтер - од сега прескокете ме мене и анализите за мене коментирајте на темата.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Ало читај ги моите постови, каде реков дека не чини? и ова да ти е последен пат лично да ми се обраќаш или да ме анализираш, јас не сум тема.

Како за твое инфо, телефонот е купен од @Necromancer стар и респектабилен член кој го знам лично, така да немој да се расфрлаш со глупости и лажни обвинувања, телефонт е во супер состојба. Престанете да живеете во филмови дека на некого го боли стапот за вашите богови Apple, дали чини или не мене нема ништо да ми смени, ако не ми се свиѓа ќе го продадам и ќе земам друг - падна цената на 6s-от осетно и беше прав момент без загуба и ризик да пробам, затоа го земав.

Вашите илузии дека јас толку важност ви давам се само тоа, илузии неможам да се секирам помалце што вие мислите за мене, или за мојот став за Apple, ама буквално не ми чуе - значи коментирајте ако имате нешто на темата, мене и моите телефони оставете ме на страна, последен пат.

Абе напишав дека "анализата" беше исфорсиранa и како за прв ден и дека ништо не ми е пробано како што треба - ме прашаа за првични импресии и ги наведов. Иначе ок, така нека биде - хејтер сум, не се поклопувам со вашите ставови за боговите и морам да сум хејтер - од сега прескокете ме мене и анализите за мене коментирајте на темата.
Знам дека вистината те погоди,ама не сум јас крив за тоа,башка не ме интересира од каде е купен и дали го познаваш човекот,сам си се исхејта дека батеријата паднала нагло,а тоа е причина за недобра батерија и сеа јас сум ти крив?Сам тука збориш цело време како нечини ајфон и сеа јас сум ти крив?Немој молим ти се,стабилизирај се малце и прочитај си ги коментарите на темава,и ке видиш зашто е тоа вака.

Твојте анализи покажуваат дека ти си само хејтер на темава и ништо повеќе,ова не е само мое мислење него мислења на многу членови на форумов.

Јас немам ништо против тебе,а ни па лично против тебе да не се сватиме погрешно,јас само дискутирам на темава како и сите останати членови тука.

Еве ветувам дека ова ќе биде последен пат лично да ти се обраќам,истото нека важи и за тебе,не ми се обраќај и готово.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Probiena e baterijava.

Cekaj malku neli bea najdobri? mislam onoj sto stavil 1700 mah baterija vo telefon so tolkav ekran treba da se otpusti od apple.

За Андроидите и со 2500 mah е Господ... тоа ти го тврдам...
Ама сепак е 1700 и неможиш да го споредуваш со телефони од 3600 или 4000 маh...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно