Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

mdeni

senior
24 септември 2012
6.062
5.995
Модовите на камери се ентузијасти, да.
Со ова неможам да се сложам. Јас воопшто не ги перципирам тие работи и ги сметам за Gimmick. Напротив не само што не се за ентузијасти - туку баш обратно, се за инстаграм и тиктокање. Портрет модот кај повеќето телефони и после 5-10 генерации (незнам колку поминаа веќе) врска нема со реална употреба. Според мене ми ја упропастува сликата. Од здрава права слика со минимален bokeh ми прави слика со касапени ивици и касап коса и очите само таму ми гледаат. Па уште со видео? Тоа има да биде касапница од невидени размери.

Имено, кај ајфоните од ентузијастичка гледна точка, за мене е важно што нема Shutter Lag - прва работа и сеуште нешто што го немаат други. Одамна има идеални бои, иако веќе успеаа и другите тоа да го постигнат. Иако не доволно добро, ама океј веќе може да се каже дека тоа не е предност на Iphone. И други работи кои се од важност за една фотографија. Од друга страна gimmicks како портрет мод и bokeh во видео лажен, и анимоџи и слично си е во друга категорија - работи кои се наменети за помодарство и се едвај доработени.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Со ова неможам да се сложам. Јас воопшто не ги перципирам тие работи и ги сметам за Gimmick. Напротив не само што не се за ентузијасти - туку баш обратно, се за инстаграм и тиктокање. Портрет модот кај повеќето телефони и после 5-10 генерации (незнам колку поминаа веќе) врска нема со реална употреба. Според мене ми ја упропастува сликата. Од здрава права слика со минимален bokeh ми прави слика со касапени ивици и касап коса и очите само таму ми гледаат. Па уште со видео? Тоа има да биде касапница од невидени размери.

Имено, кај ајфоните од ентузијастичка гледна точка, за мене е важно што нема Shutter Lag - прва работа и сеуште нешто што го немаат други. Одамна има идеални бои, иако веќе успеаа и другите тоа да го постигнат. Иако не доволно добро, ама океј веќе може да се каже дека тоа не е предност на Iphone. И други работи кои се од важност за една фотографија. Од друга страна gimmicks како портрет мод и bokeh во видео лажен, и анимоџи и слично си е во друга категорија - работи кои се наменети за помодарство и се едвај доработени.

Боите кај иПхоне и сите други брендови не се баш средени. Зависи како ќе фати, може да бидат прецизни, а можат да бидат тотално непрецизни, верувал или не Samsung се најблиску во моментов. Во моментов не постои ни 1 бренд кој има константно прецизни бои, јас горната споредба ја направив генерално, ако xx уред утиња портрет со GCAM ќе утиња помалку, фората е што со GCAM можам како сакам да ги наместам боите и да дојдам 80/90% до реалност, на сток тоа не е можно. Само спомнав каква уникатност и што би добил од новиот иПхоне, плус не заборавај дека постои filmic pro, со кој се добива осетно подобро видео и фото.

Придобивките од GCAM не се лимитирани на портрет мод. Новите уреди имаат и широка и теле леќа, имаш во темата каде што те обележив семплови, разгледај за каква разлика се работи од било кој уред на сток.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.062
5.995
Изгледа не се разбравме.
Јас мислев на Модови како портрет мод и панорамик мод и незнам што мод. Работи кои вадат касапница слика.

А ти изгледа си мислел на Гкам и Филмик Про? - Работи кои ако сакаш да се замараш да подесуваш, може да ти дадат подобра слика или видео.
Мислењето е автоматски споено:

Само ќе го оставам ова тука да седи.

Погледнете го атачментот 104074
View: https://www.youtube.com/watch?v=6Rr_drLC-jk

Последна промена:

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard
Q2 Keychron, Durrock браун
Going to the Dark Side , ќе зеам 13 мини , по 10години на Android, моментално сум на S8.
За мене големината на ајфон мини-то е пресудна, плус топ камера.

Конкретно за планина да се брцне у ранче или "Waist pack" нема андроид алтернатива, да имаше не би размислувал.
Последно солидно компактно андроид телефонче беше S10e.
Штета што нема асален Андроид да парира на мини-то.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Going to the Dark Side , ќе зеам 13 мини , по 10години на Android, моментално сум на S8.
За мене големината на ајфон мини-то е пресудна, плус топ камера.

Конкретно за планина да се брцне у ранче или "Waist pack" нема андроид алтернатива, да имаше не би размислувал.
Последно солидно компактно андроид телефонче беше S10e.
Штета што нема асален Андроид да парира на мини-то.

S21е добра големина.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.765
10.098
Има 2 начина да гледаш на апгрејдите

1. Apple vs Apple, или што ти како корисник ќе добиеш ако земеш иПхоне 13/13 про

2. Apple vs индустријата, што ти како корисник ќе добиеш како нешто специфично и уникатно наспроти другите брендови.

Од број 1, ќе добиеш солиден апгрејд во камера, може да биде само солиден а може да биде огромен, ако немаш 12PM, тогаш има значајни придобивки, и од хардверски аспект, и од софтверски, апгрејдот во камерата е уште поголема за видеа, телефото, како и широка, не е само кај главната па во зависност колку ги користиш и ти се битни може да биде супер апгрејд, а да не биди ни воопшто. Друг бенефит имаш од 120 vs 60hz, повеќе рам ако си на 11 XSM, ќе имаш голем апгрејд од аспект на држење на апликации во рам, мазност, како и батерија.

Од број 2, апсолутно ништо, сем новиот cinema мод.

Модовите на камери се ентузијасти, да. Но во исто време покажуваат што се може со еден обичен телефон кој го собира во џеб, и како можеш скоро било кој модерен телефон со инсталација на тој софтвер да го направиш од дно камера во прифатлив, од просечен во добар, од добар во многу добар, од одличен во феноменален итн. Апгрејдот на перформанси, од модирана апликација, е поголем од 1 и горе доле еднаков на 2 генерации скок во камера со фабрички софтвер, за тој апгрејд луѓе обично плаќаат по ~ 400 евра од генерација, 2 генерации = 800 евра теоретска заштеда, немој да заборавате дека грото од луѓе кои имаат current gen уреди најчесто прават апгрејд за 2 работи,

1. Камера
2. Батерија
3. Ќеиф

Скоро никој со модерен и уред од средна висока - висока класа, не прави апгрејд за перформанси АКО не е "гејмер"

Камерата поточно уредите со најдобра, имаат најмалце 50% од својата продажба заради истата, тоа се случи со MI11U на пример, цел Youtube беше преплавен со инфо за камерата и паѓање во несвест, слично се случи со иПхоне 11 серијалот кој беше голем скок vs X во камера, особено во динамички опсег, бои, како и сликање на вештачко светло кога се вклучува deep fusion или ноќен режим.

Ок е ова што го кажуваш, ама зборуваме за новитет како NIGHT MODE vs. CINEMATIC MODE. Кој ќе снима во Cinematic? И за 12 Про макс беше исто, камера камера камера, со некои филмски сцени триподи итн итн.
Едно време се збореше дека iPhone е најпопуларна камера во светот, што е и точно нели.

Само кога се прави подобрувања во тој дел, треба да биде нешто за широката маса или пак за дел од масата. Ова они што го прават е од целината помал дел, од него помал дел, па од него најмал дел и доаѓаме до iPhone кинематографи, небаре продукција на телефон ќе прават.

Пример Астро мод ќе беше многу покорисна работа, зум x10 или 960fps slow motion. Пак е специфично, ама не е дотолку за да скоро нема пазар за него. Не знам еве Сони проба, Ред проба, едноставно нема публика за овие телефони па макар и јаболка да стои на нив.

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard
S21е добра големина.
Го имам дома ... госпожата го користи тој, значително поголем и подебел од S8.
Камерата му е врв, држи батеријата и екранот е ебе*е.

Со него бев на Пелистер треил: Pelister UltraMolika Trail 2021 - YouTube

За тоа дали е добра големината зависи од тоа како го користиш, јас барам нешто поиздржливо, мало, а сепак моќно :)

Samsung Galaxy S21 vs Samsung Galaxy S8 vs Apple iPhone 13 mini - Visual phone size compare - PhoneArena
1631789786036.png

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ок е ова што го кажуваш, ама зборуваме за новитет како NIGHT MODE vs. CINEMATIC MODE. Кој ќе снима во Cinematic? И за 12 Про макс беше исто, камера камера камера, со некои филмски сцени триподи итн итн.
Едно време се збореше дека iPhone е најпопуларна камера во светот, што е и точно нели.

Само кога се прави подобрувања во тој дел, треба да биде нешто за широката маса или пак за дел од масата. Ова они што го прават е од целината помал дел, од него помал дел, па од него најмал дел и доаѓаме до iPhone кинематографи, небаре продукција на телефон ќе прават.

Пример Астро мод ќе беше многу покорисна работа, зум x10 или 960fps slow motion. Пак е специфично, ама не е дотолку за да скоро нема пазар за него. Не знам еве Сони проба, Ред проба, едноставно нема публика за овие телефони па макар и јаболка да стои на нив.

Мислам дека ќе има астро мод на иПхоне 13 ако не официјално со апликацијава сигурно, ако ја немаш купи ја обавезно. За се е знајачно подобра. Ако имаш иПхоне 12PM не се замарај воопшто со апгрејд.

Сеедно, ако сакаш вистинско астро, само андроид, најефтиниот уред со HMX сензор и OIS ќе го попари било кој иПхоне.

boban984

hello world
boban984's setup  
Processor & Cooler
Најјаките
Storage
Најбрзиот
RAM
Че
Case
Мејс
Mouse
Џери
Keyboard

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Еве Астро со S21, Фотографии сликани со мобилен (ЧИТАЈ ПРВ ПОСТ!)

Слично нешто извади и iPhone 12 mini, колегата сликаше со тој.
Самсунгот беше подобар, но не би рекол дека го попари ајфонот :)

S21 има IMX555, нема HMX сензор. Повели види што е можно со хај енд сензори, тој во S21 е слаб во споредба,

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Инску читав некаде или гледав на јутјуб, зошто уште од 2017 навака епл не вметна 120 hz екран.
Да знам многумина ке речат за да им наплаќаат на корисниците постепено, но уште еден фактор има улога, епл не можеа да најдат добавувач да произведе толкава голема количина на ltpo екрани. Имаат и самсунг и останатите поодамна 120 хз, но главно Самсунг продава средна кон ниска класа на телефони и доминира во тој маркет.
Кај хај енд телефоните Епл продава можеби и 30-40 пати повеќе телефони од конкуренција. Зс толкава броја на телефони немаше некој што може да ги снабди епл со такви екрани. Е сеа од 2020 веќе имаат

Sent from my iPhone using Tapatalk

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.235
фората е што со GCAM можам како сакам да ги наместам боите и да дојдам 80/90% до реалност, на сток тоа не е можно.
Ќе си купиш Xperia 1 III и ќе имаш верни бои.
Останатите "дубари" од Samsung можеш да ги добиеш со обична акција во Фотошоп или batch во Lightroom.

Ако не се газиш од смеење и бидеш добар ќе ти кажам 5 минутна фора за шарпенинг во Фотошоп со... blur.
Озбилно!

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ќе си купиш Xperia 1 III и ќе имаш верни бои.
Останатите "дубари" од Samsung можеш да ги добиеш со обична акција во Фотошоп или batch во Lightroom.

Ако не се газиш од смеење и бидеш добар ќе ти кажам 5 минутна фора за шарпенинг во Фотошоп со... blur.
Озбилно!

Хахаха за маскирање збориш? :D

Верни бои и експозиција како да е зајдисонце во сред бел ден? тоа не се средува, боите ми се скоро spot on со последните tweaks, само уште една мака имам, перфектна експозиција на сенки кога фокусирам јак извор на светлина, за тоа најдобро би работел порт со dual exposure или HDR bracketing, али сеуште нема.

Да не идеме офтопик, цитирај ме во темата за прогес на мобилна фотографија или таа за Lightroom :D

mdeni

senior
24 септември 2012
6.062
5.995

За тоа дали е добра големината зависи од тоа како го користиш, јас барам нешто поиздржливо, мало, а сепак моќно :)

Samsung Galaxy S21 vs Samsung Galaxy S8 vs Apple iPhone 13 mini - Visual phone size compare - PhoneArena
Погледнете го атачментот 104145
Тука се гледа и главниот проблем на Андроидите. Тесни а долги екрани непотребно. И ТОА СИТЕ ДО ЕДЕН ИСТОТО! Поготово па на S21 што екранот треба да е 3см понизок ако не и повеќе. А за S21U барем 1 цм поширок.
Кога го гледаш S21U и 12ПроМакс имаш осет дека ПроМакс има многу поголем и покрупен екран, а тоа е само затоа што е неколку милиметри поширок. Плени екранот на 12ПроМакс едноставно те плени кога го гледаш.

Ама за да измолзат „поголема“ дијагонала ќе ги направат едно метро високи телефониве.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Тука се гледа и главниот проблем на Андроидите. Тесни а долги екрани непотребно. И ТОА СИТЕ ДО ЕДЕН ИСТОТО! Поготово па на S21 што екранот треба да е 3см понизок ако не и повеќе. А за S21U барем 1 цм поширок.
Кога го гледаш S21U и 12ПроМакс имаш осет дека ПроМакс има многу поголем и покрупен екран, а тоа е само затоа што е неколку милиметри поширок.

Ама за да измолзат „поголема“ дијагонала ќе ги направат едно метро високи телефониве.

Oва е валидна замерка ако уредот е под 6.4-6.5'' иПхоне 12PM е многу широк, едвај се свајпа со една рака оп еден во друг агол ако во другата држиш нешто, S21U е лимитот едвај се прави таков потег, исто за повремено куцање со една рака.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.928
8.421
Исто како ланската година и оваа година 13-ката со 4ГБ рам, а про моделот со 6ГБ. Сваќам дека Ајпл има добра оптимизација и рам менаџмент, ама овие ептен се возат на ланската година.. Еден екран од 120хз само кај Про моделот, нов чипсет, и батерија и тоа е се.. Како успеваат да ја оддржат клиентелата со овие глупости се чудам. За разлика од нив просечен Самсунг фан, доколку не му се допадне тоа што Самсунг го скоцкал таа година како "флегшип" или не му одговарљ цената на истиот, му дава отказ и си купува нешто друго.

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Исто како ланската година и оваа година 13-ката со 4ГБ рам, а про моделот со 6ГБ. Сваќам дека Ајпл има добра оптимизација и рам менаџмент, ама овие ептен се возат на ланската година.. Еден екран од 120хз само кај Про моделот, нов чипсет, и батерија и тоа е се.. Како успеваат да ја оддржат клиентелата со овие глупости се чудам. За разлика од нив просечен Самсунг фан, доколку не му се допадне тоа што Самсунг го скоцкал таа година како "флегшип" или не му одговарљ цената на истиот, му дава отказ и си купува нешто друго.
Јас лично мислам дека ова е така стриктно поради софтверот, апгрејдите во следните многу години и интеграцијата со целиот екосистем. Ако се гледа само како парче хардвер се ова што напиша има смисла. Клиентелате си е задоволна веројатно од целокупниот пакет што го добива кога купува нов ајфон. После толку време фама околу епл и масовно купување и користење веројатно има нешто што чини, не е можно сите ама баш сите да се луди кои купуваат.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.928
8.421
Јас лично мислам дека ова е така стриктно поради софтверот, апгрејдите во следните многу години и интеграцијата со целиот екосистем. Ако се гледа само како парче хардвер се ова што напиша има смисла. Клиентелате си е задоволна веројатно од целокупниот пакет што го добива кога купува нов ајфон. После толку време фама околу епл и масовно купување и користење веројатно има нешто што чини, не е можно сите ама баш сите да се луди кои купуваат.
Не верувам дека има купувачи што тукутака баш слепо му веруваат на Ејпл. Може кај Америте поминува ова што претставиа пред некој ден, ама кај Европјаниве бе? Им продаваш речиси идентична 12-ка само со благо надграден чип и крената батерија за некој Mah? И сето тоа поскапо од ланскиот модел. Која е поентата да им продадеш скоро идентичен модел, по поскапа цена?

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64

Еве како успеваат да ја оддржат клиентелата епл.
00976382aa8750e147497af847cfa70b.png

Кажи ми, iphone 6s колку рам имаше?
А и се сеќавате на galaxy s6, знаете постоеше таков уред у 2015 година, како шо у 2029 ќе постои некаде s21 на кој никој нема да се сеќава, а 13 про ќе си лапа апдејти и ќе биде побрз од самсунг испаднат 2029 година.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
а 13 про ќе си лапа апдејти и ќе биде побрз од самсунг испаднат 2029 година.

П.С. За одличниот 6s збореше кој се гаси на ладно, или сум помешал нешто?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Погледнете го атачментот 104145

Чекај S22, дроп на големина има од 6.2 на 6.06 + помали безели.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
И тек после во 2023-та кога ќе им се стабилизира софтверот, па во 2024-та ќе го заборават дека постои...мх мх мх.

Софтверот е стаблизиран скроз, за разлика од тон телефни што сум користел е ден и ноќ разлика. Ако ја коментираш камерата која се оптимизира со тек на време тоа е друго, и кога сме кај истото не е камерата ѓубре на старт, него е сосема добра ама се прави подобра. Апдејти официјални има 4 години, за мене е тоа повеќе од доволно.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.765
10.098
Софтверот е стаблизиран скроз, за разлика од тон телефни што сум користел е ден и ноќ разлика. Ако ја коментираш камерата која се оптимизира со тек на време тоа е друго, и кога сме кај истото не е камерата ѓубре на старт, него е сосема добра ама се прави подобра. Апдејти официјални има 4 години, за мене е тоа повеќе од доволно.

Не знам, овде гледам 3 генерации на телефони, не 4...за Android 12?

• Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy S20 Ultra 5G, Galaxy S20 Ultra, Galaxy S20+ 5G, Galaxy S20+, Galaxy S20 5G, Galaxy S20, Galaxy S10 5G, Galaxy S10+, Galaxy S10, Galaxy S10e, Galaxy S10 Lite.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не знам, овде гледам 3 генерации на телефони, не 4...за Android 12?

• Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy S20 Ultra 5G, Galaxy S20 Ultra, Galaxy S20+ 5G, Galaxy S20+, Galaxy S20 5G, Galaxy S20, Galaxy S10 5G, Galaxy S10+, Galaxy S10, Galaxy S10e, Galaxy S10 Lite.

3 системски, 4 месечни.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно