mdeni
senior
- 24 септември 2012
- 6.062
- 5.995
Со ова неможам да се сложам. Јас воопшто не ги перципирам тие работи и ги сметам за Gimmick. Напротив не само што не се за ентузијасти - туку баш обратно, се за инстаграм и тиктокање. Портрет модот кај повеќето телефони и после 5-10 генерации (незнам колку поминаа веќе) врска нема со реална употреба. Според мене ми ја упропастува сликата. Од здрава права слика со минимален bokeh ми прави слика со касапени ивици и касап коса и очите само таму ми гледаат. Па уште со видео? Тоа има да биде касапница од невидени размери.Модовите на камери се ентузијасти, да.
Имено, кај ајфоните од ентузијастичка гледна точка, за мене е важно што нема Shutter Lag - прва работа и сеуште нешто што го немаат други. Одамна има идеални бои, иако веќе успеаа и другите тоа да го постигнат. Иако не доволно добро, ама океј веќе може да се каже дека тоа не е предност на Iphone. И други работи кои се од важност за една фотографија. Од друга страна gimmicks како портрет мод и bokeh во видео лажен, и анимоџи и слично си е во друга категорија - работи кои се наменети за помодарство и се едвај доработени.