Ts011
user
- 31 март 2020
- 1.422
- 1.073
Od lyca ti se najevtini mejgunarodni povici....Нема разговорои дококу се ѕвони кон Српски број, доколку се ѕвони кон Македонски само. 22 денари е минута кон Србија.
Од Лајка ми е 12 денари минута...
Od lyca ti se najevtini mejgunarodni povici....Нема разговорои дококу се ѕвони кон Српски број, доколку се ѕвони кон Македонски само. 22 денари е минута кон Србија.
Од Лајка ми е 12 денари минута...
ФалаМожеш. Во менито на интерактивната телевизија, одбираш „Листа на канали“ создаваш нова листа на канали и во неа каналите ќе ти бидат по редоследот како што ќе ги штиклираш.
Koj znae Mhz, neka napise, ne biva da se skenira na sekoi kanali televizorot...На А1 страната видов ставиле нови канали mezzo, mezzo live hd и Love nature ако ги имате да пратите фрекфенција дека не успеав да ги најдам .
Ovoj od pred 6/7nedeli, prethodno +5god, technicolor tc7200,Дечки ме интересира вие што сте на А1 и имате интернет сo брзина од 50mbps или повеќе ( преку кабел, а не оптички) каков модем ви имаат дадено на користење?
Од кој точен модел? Ако може некој да провери и да пише. Битно ми е. Фала
И јас исто. Тапа еЈас сум сеуште со тоа тенкот tc7200 од пред 5,6 години можд више.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tc 7200,rabotese na 8 kanali download i 4 up,Вреди ли некако да се преговара за нов модем или тешко.
До душа, јас секако користам Asus AC59U во AP mode, ама ако може да барам нов.
Sent from my iPhone using Tapatalk
И јас имам моментално TC 7200, но немам проблеми со реконектирање како тебе. Затоа и се мислам дали да го менувам,Tc 7200,rabotese na 8 kanali download i 4 up,
Ovoj ubee e na 16 kanali download i 8 upload,
i zaprimetiv deka ovoj so denovi ne se rekonektira(+10 i povejke) , a stariot znaese i 2pati vo 24h,a terase i po 4/5denovi ON.....koga-kako...
Pa vidlivo ili ne,ovie od a1,sto go menuvaa komentiraa deka podobro od povejke kanali da trga download, i deka ke bide postabilen,ama koga go namestija bese 16so 8,sega go gledam 16so4up, brzinata na lan e 49~50 so 2.90~2.99 , na wifi e promenlivo,na postari telefoni i na lap top na 2.4 e 49so2,90 na ponovi telefoni samo na 5ghz ja ima ovaa brzina na 2.4 e mn,varijabilnaa,no za toa se mesti malo kable gigabitno od modemot iskluci wifi,i teraj so dobar ruter...И јас имам моментално TC 7200, но немам проблеми со реконектирање како тебе. Затоа и се мислам дали да го менувам,
Во пракса видливо ли е тоа со 16канали download и 8 upload, наместо 8 канали кај тц7200?
Technicolor TC7200, брзини LAN i WiFi нешто под 50/3, тој е и пакетот, без поголеми отстапувања.Дечки ме интересира вие што сте на А1 и имате интернет сo брзина од 50mbps или повеќе ( преку кабел, а не оптички) каков модем ви имаат дадено на користење?
Од кој точен модел? Ако може некој да провери и да пише. Битно ми е. Фала
Со буџет зедов лаптоп и телефон последниот пат.Еден другар има фамилијарен буџет од 3000 ден па сакаше да земе 3 работи за тие пари (полнач, слушалки и уште една ситница) дали може да земе 3 работи или мора ЕДНА? Различни одговори доби во салон, некој му рече Може други Неможе. Некој да знае како оди искористувањето на буџетот..
Кога беа оне, земав една полна кеса такви ситници. Батерии, полначи, усб-стикови, мемориски картички, кабли... И тоа од два салона, затоа што во ниеден немаше сѐ.Мора да може да се земат појќе работи, битно е да се запази буџетот по мое мислење. Најдобро да се јави во кол центарот или на live shop па да си праша. Затоа барав мислење од некој кој зел повеќе работи..
btw се работи за ситници
Фала
Можи.Еден другар има фамилијарен буџет од 3000 ден па сакаше да земе 3 работи за тие пари (полнач, слушалки и уште една ситница) дали може да земе 3 работи или мора ЕДНА? Различни одговори доби во салон, некој му рече Може други Неможе. Некој да знае како оди искористувањето на буџетот..
Нема динамичка без нат, мора некој денар да зематВо врска со дабл нат доколку некому му се најде, еве одговор на прашање дали има можност да се добие јавна ИП (како Телеком). Според одговоров или ќе си плаќаш за статична или ќе си у дабл НАТ, 3-то нема.
Погледнете го атачментот 121794
1.За кој DVR , Dahua ?Кога веќе се прави муабет, користам TC7200 на А1 со AC59U v2 поврзан во AP мод. Дали би можел да доделам статична ИП адреса на уред? Пробував но не успеав никако.
Поточно ми треба статична за dvr и raspberry pi то.
Секогаш било така.Дечки вака. Потпишав договор со А1 комбо, се во едно( меѓу кои и 2 мобилни линии) и за сето тоа добив некој бонус од 10000 денари.
Немав време одма да одам и да земам.
Пред некој ден отидов во салон и тие ми велат иако сум на "Nova S" тарифа, може да земам телефонски апарат, но тој ќе биде по основна цена
Ме интересира Дали вака било секогаш, или сега си ја вовеле оваа опција.
Ако може, некој што е вработен или знае, да ми ја објасни оваа ситуација.
Имам nova S пакет, и неможам да земам телефон со таа тарифа, туку треба да ја гледам ставката "Цена само за уред" која е поскапа дури и од легалниве продавници.
Пример
Ако би го земал овој телефон и се оди по " Цена само за уред" треба да платам 25000 денари.
Обратно ако телефонот биде по "Nova S" тарифа ќе платам 15500 денари.
Планирав да земам за мајка ми некој телефон и искрено се чувстувам измамен со договоров. За кого се тогаш тие "Nova S" цени ставени не разбирам стварно.
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден