Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорака за мерач на потрошувачка на е.енергија

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.893
5.604
Друже викаш истата функција ке ја врши? Ова го земав чисто како пример
Е да де. Јас само предложив понов модел за истите пари. Тој што го линкна ти е постар и е поевтин директ да си го порачаш.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.347
5.372
Скопје
hackitfree.github.io
Друже викаш истата функција ке ја врши? Ова го земав чисто како пример
За истата функлција да ја врши треба ваков модел да е..

1701775204647.png

...кој БТЊ е мноогу поскап..:rolleyes:

Едит - Уствари мај-бед - И тоа има 3 карент-трансформатори сосе него - сдега прочитав во спецификации..Само првото е за до 120А од фаза а второво за до 400А !

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.387
Јас имам искуство со Шели 3ам и можам да кажам дека работи перфектно. Релативно лесно за инсталација( нормално ако се разбираш во струја), се мести на таблата кај осигурачите, имам споделено искуство некаде на форумот мислам во темата за клими ако добро се сеќавам кога ќе најдам слика ќе постирам.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.347
5.372
Скопје
hackitfree.github.io
Јас имам искуство со Шели 3ам и можам да кажам дека работи перфектно. Релативно лесно за инсталација( нормално ако се разбираш во струја), се мести на таблата кај осигурачите, имам споделено искуство некаде на форумот мислам во темата за клими ако добро се сеќавам кога ќе најдам слика ќе постирам.
Ваљда не кај мерчот на ел потрошувачка - таму мислам не смееш да чепкаш - не дозволуваат..
А внатре над влезна врата кај што се осигурачите - да. Таму и домет подобар имаш и ако ти викаш функционира како што е замислено да функционира - супер.. (y)

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.387
shelly.jpg
shelly33.jpg

Eве нешто слики. Првата слика е како е поставено на таблата кај осигурачите( знам дека е хаос).
Втората слика е моментална потрошувачка на домот 878W кај мене во станот. Има разно разни статистики да гледаш, 24 часовна потрошувачка, дневна, неделна , месечна.

Chiller

user
8 март 2012
1.591
1.206
Скопје Аеродром
Дигитално е - да..
Да бе , до 14ти-16ти јас ке мрзнам денски или треба двојно да платам за да се згреам - кога ветиле од 2ри да пуштат...
Енивеј тајмерот на електричното парно си го препрограмирав два саата да грее од 13 до 15ч како што ветија ... И ?
Топки ! :confused:
Едит - пак два саата не прави голема разлика - ама... Дај шта даш..
Пола месец ќе ти биде само на ефтина во декември. Па нешто ќе заштедиш. ;)

masterwu

lurker
11 февруари 2016
858
821
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Препорака за квалитетен мерач на струја? Добивав релативно високи сметки за струја, па мислев дека замрзнувач стар ~35 години е проблемот, но откако земавме нов, нема некаква приметлива разлика.

Може да биде од тука од кај нас или алиекспрес/тему. Ми треба само за еден штекер.

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.095
1.395
Препорака за квалитетен мерач на струја? Добивав релативно високи сметки за струја, па мислев дека замрзнувач стар ~35 години е проблемот, но откако земавме нов, нема некаква приметлива разлика.

Може да биде од тука од кај нас или алиекспрес/тему. Ми треба само за еден штекер.
Ако ти е само за еден штекер тогаш нешто вакво, но макс е 2.5kW што е доволно ако е за замрзнувачот. https://www.domotika.mk/product-page/shelly-plug-s-mtr-gen3

Или попроста варијанта Мерач на потрошувачка на електрична енергија COMMEL - Lining
Мислењето е автоматски споено:

Исто ако немало промена, можеш од ЕВН да побараш проверка на броило и состојба, има онлајн што инфо треба да доставиш и формулари.
Имав сличен случај каде што еден месец ми рокнаа 3500ден а регулар потрошувачка - месеци наназад беше секогаш 1500-1700ден. После пријавата ја корегираа сметката и секоја наредна си се врати на ~1500ден.

Последна промена:
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно