Вакви имам дома 3 еве веќе втора година се, едното ми е надвор втора година на минусни температури и нема мака сега за сега.Земи си вакво: 3.57€ 79% OFF|GIRIER Tuya Wifi Smart Plug 20A EU Smart Steckdose mit Power Monitor Timer Funktion 4200W Kompatibel mit Alexa google Hause|Smarte Fernbedienung| - AliExpress и ем имаш автоматизација, ем преглед на потрошувачка. Јас имам две 2-3 години.
Си инсталираш апликација така и си следиш се..?Вакви имам дома 3 еве веќе втора година се, едното ми е надвор втора година на минусни температури и нема мака сега за сега.
СуперСи инсталираш Tuya апликација и следиш, управуваш и автоматизираш сѐ. Одлична апликација.
Нигде го нема и тоа дека ветија од 13-15ч евтина струја -од 2ри Декември - па еве ништо. Јави се - стисни 1 стисни 2 и на крај - нема слободни оператори.Па валјда не е доста друже, само што се јавив во ЕВН за информации околу потрошувачка и им кажав број на корисник и госпоѓата од таму ми вика господине вашата сметка за последен месец е 5700 ден.. еј а јас живеам со татко ми реално не трошиме ни приближно толку енергија само фрижидер, електричен шпорет и компјутер, од кога и реков да провери зошто е толку голема сметката на тоа добивам одговор господине има некаков проблем со отчитување на броило сега ќе поднесеме барање за корекција и јавете се за две недели. пс.. пред 2-3 месеци истото и се случи на мајка ми кога се јави во ЕВН прашање е само што ќе беше ако не се јавев требаше да платам 5700 а за што..? буквално колку и да се оградувам од тоа да користам некакви изрази ова нигде го нема..
Ако ти е дигитално, доаѓа човек со уред што ги чита броилата а воедно сега ќе става и ефтина тарифа. Најчесто е од 14-ти до 16-ти во месецот. Го имам видено на камера се задржува 10 секунди по броило.Нигде го нема и тоа дека ветија од 13-15ч евтина струја -од 2ри Декември - па еве ништо. Јави се - стисни 1 стисни 2 и на крај - нема слободни оператори.
Дали тоа треба некој да дојде да испрограмира да смени тарифи на самото броило или од таму се регулира ?
Дигитално е - да..Ако ти е дигитално, доаѓа човек со уред што ги чита броилата а воедно сега ќе става и ефтина тарифа. Најчесто е од 14-ти до 16-ти во месецот. Го имам видено на камера се задржува 10 секунди по броило.
Да ти шитна ригче?Да бе , до 14ти-16ти јас ке мрзнам денски или треба двојно да платам за да се згреам - кога ветиле од 2ри да пуштат...
Колку што знам ова од Shelly е за тaa употребаДечки, а дали има некое апаратче што би мерело колку струја трошиме во цела куќа..?
Машала ама се надбилдале нашивеКолку што знам ова од Shelly е за тaa употреба
Друже викаш истата функција ке ја врши? Ова го земав чисто како примерМашала ама се надбилдале нашивеЗа иста цена понов, про модел директ за на ДИН шина 3ЕМ ПРО
Shelly Pro 3EM-120A
Sent from my TELEFON using Tapatalk