Вчера ми стигна пратка порачана на 14ти. Веројатно и најбрзо до сега (Трансфера + ЕЛС)За колку време сеа во пракса пристигат нарачките околу месец дена или повеќе
Праефне муабет за нешто слично лани, ама пошто на форумов дискусии нема начин како да ги напрајш некои мислења (кои што биле од помош, или битни) да стрчат, малце е потешко наоѓањето на тие постари мислења/искуства споделени негдека назад.Јас пробав само еднаш да инсталирам апликација. Имав некој бонус да ми ја врати целата сума која ќе ја платам од првата набавка во наредни нарачки.
Но она што забележав е дека при купуање со тој бонус не дава промотивен попуст. На пример сакав да купам тастатура која чини 3,600. Истата на акција беше 3,100 денари. Кога пробав да ја купам со кеш бек морав да ја платам 3,600 денари. Се откажав.
Претпоставувам дека сите наредни набавки со тој кеш бек ќе мора да ги купувам по регуларна а не промо цена. Ако е така не ја гледам логиката. Па затоа купувам без никакви купони или бонуси. Но ги следам производите и купувам само кога има промотивен попуст.
Е сега не сум запознат од сите други магии кои тему ги нуди зашто не купувам преку апликација.
Ако има некој вољен убаво чекор по чекор да ги објасни методите на заштеда во еден пост би било одлично.
Кондури од Тему 10000 денари па намалени на 5400?
Па не сте озбилни бе другари![]()
Мораш со апликација. Преку Messages->Promotions->Golden Ticket, Discount Card и разни методи за попусти...Понекогаш на апликацијата случе се и рандом дават попусти за продукти кој ги имаш во кошничка. А некогаш успева со нив ботовите ако збореш дека не си задоволен многу е споро или било што замерка, и autoamtic automatic ти даде 20-30% попуст на следна нарачка... Друга метода чекај на фејсбук и инстаграм реклама да ти испадне за некој попуст и само кликни на таа реклама и преку апликацијата дават Free Gifs и попусти.Јас пробав само еднаш да инсталирам апликација. Имав некој бонус да ми ја врати целата сума која ќе ја платам од првата набавка во наредни нарачки.
Но она што забележав е дека при купуање со тој бонус не дава промотивен попуст. На пример сакав да купам тастатура која чини 3,600. Истата на акција беше 3,100 денари. Кога пробав да ја купам со кеш бек морав да ја платам 3,600 денари. Се откажав.
Претпоставувам дека сите наредни набавки со тој кеш бек ќе мора да ги купувам по регуларна а не промо цена. Ако е така не ја гледам логиката. Па затоа купувам без никакви купони или бонуси. Но ги следам производите и купувам само кога има промотивен попуст.
Е сега не сум запознат од сите други магии кои тему ги нуди зашто не купувам преку апликација.
Ако има некој вољен убаво чекор по чекор да ги објасни методите на заштеда во еден пост би било одлично.
Погледнете го атачментот 159974
Челзи Кондури се тоа од чиста кожа. На алиекспрес се 82 евра (5200ден) без ДДВ да платеш..... А јас од Тему истите ги купив за "After promos & credit applied: 3,558 ден" така да и тоа како добар Deal... Не знам што те чуде? Подобро би купил од Алиекспрес или Тему него ли овде да им купувам шверцувана роба донесена од шутка, турска и препрадавана со 10x Profit Margin.... А брендирани такви што носат кај нас со некој срање моден бренд(со лош квалитет) ти одат околу 200-300 евра со висок Profit Margin.... Овде таа роба(со вредност 200-300 евра) што се носе кај нас во Америка истата ја продават за 50 долара во Ross Dress for Less, Amazon Outlet, The Salvation Army Family Stores, Habitat for Humanity ReStores..итн.....
Па и на алибаба ти е таа цена. Треба да купеш 100 пари за цена да имаш од 2500 денара...Симболичен и скромен профит имат во споредба на тоа каков квалитет имат.... Немој да мислиш дека не знам и не сум проверил. Еве ти.Епа ете, 3500 ти се на Али, 3500 ти се на Тему… да прочачкаш уште некој кинески сајт пак истата цена ќе биде, така да никаков Deal немаш. Да ставиш уште нешто у нарачката на Тему со оние купони од вртелешкине и за 2000 ќе ти ги дадат.
100% и на Alibaba ги има по таа цена и од тука идат под 40 различни имиња од кои едно е твоево ZGZJYWM кое за некој месец ќе исчезне од пазарот и ќе се појави ново слично такво. Каков Brand Identity, таква и роба… кога нема контрола на квалитет ниту пак грижа за потрошувачи најлогично е да се појавуваат и исчезнуваат со вакви имиња.
Ако појдеш у Солун на пристаниште по кинеските продавници сигурно негде ги има истите пак по слична цена и најверојатно и кај нас некоја продавница ги набавила и им стаила некоја маржа…
www.zdnet.com
И мене денес ми испорачаа пратка, а на тему стои исто preparing for custom clearanceМи донесоа пратка денес, а на статус стои preparing for custom clearance.
До сеа не се десило![]()
Исто, шо ќе да беше ова чудо, Карго Експрес изглеа се напред пред времетоМи донесоа пратка денес, а на статус стои preparing for custom clearance.
До сеа не се десило![]()
Istoјас не користам промоции, све ми делува скамерски некако. А и многу од ствариве почнаа по пазари да ги носат за поефтино.
Ако планираш да купуваш нешто поскапо, на пример над 3-4 000 денари цела пратка, тогаш се исплаќа да додадеш купон кој би намалил 5-1000 денари на цела сума на нарачката, и би ти дошло поевтино. Тие после ќе те натераат да купиш уште некој прозивод ваму таму за да им се исплати тоа намалувањејас не користам промоции, све ми делува скамерски некако. А и многу од ствариве почнаа по пазари да ги носат за поефтино.
RAM DDR4 4GB 2133MHz G.SKILL F4-2133C15S-4GIS
2.600,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD PURPLE IntelliPower 5400RPM 128MB 24x7 SATAIII WD44PURZ
10.970,00 ден
NB SCREEN MONITOR SMART LIFE 15.4" EXTRALINK S3, IPS FULLHD
13.040,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден
PROJECTOR WANBO CUBE 1 w/GIMBAL Android TV 11, 350Ansi, 200:1 720p, HDMI, USB 2.0, AUX, WIFI,BT w/speakers, Sky Blue
9.550,00 ден
WALIKING PAD XIAOMI KINGSMITH X21
48.990,00 ден