Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
25 ноември 2014
1.532
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Упс
Калибрација??

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
ПЕР 2017 СМЕ! тоа ти велат, и тоа почеток на 2017 :))

Телефонот е 6 месеци понов од ајфонот, шо е нормален спан на циклуси на излегување иначе. Не дека се фаќам за тоа шо го кажа ама по толку избегавање или несфаќање на шо те прашуваат смешно ми е! :D

Упс
Калибрација??

Ова е најјако шо и за ајфонот имаше вакви скринови, а иначе калибрација мислам не прават. Шо не е добро, али никој не може да се замара да калибрира милиони уреди, поарно некој ако не му се свиѓа ќе му го заменат.

Тоа го прават сите компании пошо не е cost effective.

БТВ епл фанбој риспонс на ова би било: ај доста измислувате ГЕЈТОВИ сеа скрингејт ке правите не знам шо!!!

П.С. Јас не гледам толку разлика ко во кликбејт скриншотот/привјуто на видеото:

Screenshot_3.png

ЕДИТ 2: АААА ПРЕКУ РУДА ГЛЕДА!!!
Јасно, пошо сите си ставаме смарагди на очите пред да зјапаме у телефон :D

ЕДИТ 3: ЧЕК ЧЕК ЧЕК!!! уствари нема проблем (измери со тоа уредот)... ПА ШО Е СО НАСЛОВОТ УАТ ДА ФАК!?

ЕДИТ 4: Го догледав видеово и многу сум запознат со варијации у екрани пошо користам НИНТЕНДО УРЕДИ... и они се као ужасни за тоа. Купете 20 3ДС-а (има девојка на јутуб шо има купено) и не само шо нема да се нијансите исти, туку и видно различни - па дури и може да имате ТНТ или ИПС екран, а уредот има 2 екрани така шо може било која комбинација да ви се падне - и е лотарија стварно...

Проблемот тука е до кај се склапа, од кој batch на делови ќе е склопен уред, итн. Плус и во производен процес има варијации со процесори е најлесно да се илустрира колку (процесорите шо имаат дефектни јадра завршуваат ко i5 или i3), така шо импресивно е шо волку малку варираат екраниве во видеово.

Дали има некој С8, или ајфон 7 или елџи или гугл пиксел шо има ептен воочлива нијанса накај топло или ладно споредено со друг или мнозинството такви - сигурно! Дали е стандардна девијација? Да. Пошо многу ретко кој, валјда само ајфон пошо мислам им се калибрирани, ќе ги калибрира сите екрани на сите уреди до некој ептен ригорозен стандард.

Иначе нема поента ова рантањево само си зборам дека стално кај екрани ќе има девијација освен ако се калибрирани, а тоа одзима многу ресурси и затоа не го прават најчесто - а нинтендо иако најмногу ги сакам се најужасни у тој поглед. Не сум видел нинтендо свич уште, ама ви гарантирам дека е ептен добар пример за вакви проблеми :))

Последна промена:

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
ПЕР 2017 СМЕ! тоа ти велат, и тоа почеток на 2017 :))

Телефонот е 6 месеци понов од ајфонот, шо е нормален спан на циклуси на излегување иначе. Не дека се фаќам за тоа шо го кажа ама по толку избегавање или несфаќање на шо те прашуваат смешно ми е! :D

Ова е најјако шо и за ајфонот имаше вакви скринови, а иначе калибрација мислам не прават. Шо не е добро, али никој не може да се замара да калибрира милиони уреди, поарно некој ако не му се свиѓа ќе му го заменат.

Тоа го прават сите компании пошо не е cost effective.

БТВ епл фанбој риспонс на ова би било: ај доста измислувате ГЕЈТОВИ сеа скрингејт ке правите не знам шо!!!
Хахахха лелел не сум видел дека по грешка сум пишал 2018 ццц наместо 2017 цццц извинете.

Samsung Galaxy S7 SM-G930F
Gold Platinum

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Хахаха абе не ми работи 7 мицата на самсунгов хахахха

Gold Platinum

Остај и јас ич не знам да куцам на телефон. Место спејс точка, место н спејс стално удирам... Големи прсти јеби га :/

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Остај и јас ич не знам да куцам на телефон. Место спејс точка, место н спејс стално удирам... Големи прсти јеби га :/
Искрено на мак фонт кога пишувам е ужас,ептен ми се ситни и грешам извинете.

Gold Platinum

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Иначе за иновација од самсунг: ајрис скенер. Убедливо прв телефон со таква опција, и тоа уште лани (макар ноутот не доживеа да направи партали се живо, а беше толку совршен телефон).
Незнам дали беше прв, но Лумиа 950 имаше iris scanner уште во 2015.

Microsoft Lumia 950 - Full phone specifications

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Јас се извинувам што малку подоцна пишувам, ама одев на пат, а и малку повеќе се задржив со телефоните.

Мои кратки импресии, фокусирани најмногу на дизајнот:

Уредот е дефинитивно најдобро скоцкан од аспект на дизајн на пазарот, одличен е за држење во рака и да го цитирам @psyside , до iPhone 7 е како да држиш спејс шатл. Екранот е перверзно добар на изглед, конечно е среден и убаво преминува во задниот дел (што беше средено и кај Note 7, ама јбг), така што црнава верзија е преубава и за гледање и за држење. Во моментот ниеден телефон во живо нема да ве освои толку на прв поглед, освен можеби Mi Mix.

Е сега, неколку поплаки за да го задржам стереотипот на Samsung хејтер кај некои:

1. 18:9 е дефинитивно чудна големина, каде што дури ни на S8 не може да се допре во горниот лев дел со една рака. Се надевам Samsung го имаат ова во предвид и ќе го средат со добар интерфејс, но има милион third party апликации што ќе прават проблем. Дополнително, 16:9 content, јутјуб видеа и сите филмови, создаваат софтверски безели од лева и десна страна...

2. Софтверско предно копче е заебана работа - додека телефонот беше на маса, секој пат од трета или четврта го погодував да го отклучат заради аголот на гледање.

3. Скенерот на отпечатоци позади е тотална утка, што човек со големи раце како мене едвај го фаќа, можам да замислам другите.

4. Златната боја - целосна утка е за мене, толку е циганска верзија на златна, а дополнително тој сензорот позади (ме мрзи да читам за што е) е видлив и се руши цел концепт на телефон, изгледа како недовршен прототип.

Не сакам да зборам за брзина и останати функции, зашто немав време тоа да тестирам. Од она што можев да видам, задната камера е одлична како и секогаш, а предната конечно ја средиле по 5 години да не вади предетални или лошо балансирани слики, туку да бидат баш „таман“.

П.с. Телефонот дефинитивно го победува iPhone 7, што за мене и е очекувано. Пред се, 7мицата е инкрементален апгрејд, а и се меѓу-генерации. Galaxy S8 ќе биде конкурент на iPhone 8, што мислам и дека е очекувано. Ако не ви се чека дотогаш и спремни сте да проголтате Android, ова е телефонот за вас. :)

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Дечки ми треба помош малце,дали знаете некоја опција на галакси с7,кога сликам и мрднам малце да не биде сликата заматена?Барав чепкав но неуспеав да најдам.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Sport mode или како и да се викаше

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ако s7 не фокусира на време ни 1 нема, а зошто мрдаш?

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Ако s7 не фокусира на време ни 1 нема, а зошто мрдаш?
Не дека не фокусира него кога пример сум во движење ако сликнам,сликата е матна,имаше некој опции уште на галакси с6 да не биде матна сликата во мрднање.

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Ова фециал рекогнишан многу јака работа има голема можност во иднина да биде заменета со сензерот на прсти. Само погледнуваш во телефонот и одма се вклучува. Немаш потреба од сензор за прсти се надевам дека самсунг во следната верзија ќе им текне и тотално ќе го остранат сензорот пошто само така безпотребно зафаќа простор а и од позади многу е незгодно посебно кога ти е на биро и ти стигне известување и сакаш пример да го погледнеш без телефонот да го зимаш во рака.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Ова фециал рекогнишан многу јака работа има голема можност во иднина да биде заменета со сензерот на прсти. Само погледнуваш во телефонот и одма се вклучува. Немаш потреба од сензор за прсти се надевам дека самсунг во следната верзија ќе им текне и тотално ќе го остранат сензорот пошто само така безпотребно зафаќа простор а и од позади многу е незгодно посебно кога ти е на биро и ти стигне известување и сакаш пример да го погледнеш без телефонот да го зимаш во рака.

Гарант имаш опција да се пали на нотификации. А и би требало копче да има негде од страна...

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно