Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@D3N1EL Си користел електронска цигара досега? Погледни го индексот ако не го знаеш, а особено ова за IJust. Јас не знам многу за него, повеќе ги препорачувам AIO или Endura. Некој друг нека препорача кои глави, јас не се разбирам.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ijust имав,и пријател го има Ѕ со 3000мах батерија. Добро е што е мало и моќно а греачи има во амбрела за него ,исто има и RBA. Танкот и батеријата се посебни,што секогаш може да ставиш друг танк. Јас на прво место го ставам ijustS sledno Joyetech AIO,Aspire AIO... И т.н.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
Јас овие ги порачав комплет со iJust S за колегата:
$4.88 Replacement Coil Head for Eleaf iJust S Clearomizer (5-Pack) 5-pack - 0.5ohm (30-100W) at FastTech - Worldwide Free Shipping

Кој сака пожустро може да оди со овие:
$4.94 Replacement Coil Head for Eleaf iJust S Clearomizer (5-Pack) 5-pack - 0.3ohm (30-80W) at FastTech - Worldwide Free Shipping

Од кога го имам Кајфун 5ката заглавен сум на 0.5-0.6 ома и дава одличен флејвор а и фини облачиња, затоа за проба ги избрав првите.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Имам пробано електронска цигара, а конкретно iJust 2.

Искрено не знам каква глава имаше на тој момент, кога пробував, но предпоставувам дека е стандартната 0.3 и за мене беше таман. Во секој случај во комплектот што го нарачав идат глави и 0.18 и 0.5, така да ќе имам време да си поиграм. Само колку траат главите?

За среќа во Русија оваа тематика е повеќе распоространета и продавници за vape има на секој чекор. Така да за течности ќе почнам со од локалните продавнички, па после ако се навлечам повеќе - DIY.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Како за информација!
Литро PG и една арома пазарени од инавера дот ком на 25.01 стигнаа денес локално, се на се една недела :)
На пакетот немаше вредност, не беше отварано од овие нашите, значи помина така:)
Вредноста беше 91 злоти, инаку внатре во пакетот имаше една тенка фискална сметка.
Puff:cool:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Да се пофалам и јас по 101 пат :)

Стигна Pistachio RY4 концентратот.
Сеа ќе видиме дали има разлика од рецептата што ја мучкам до "оригинал" концентрат :)

1cd7b4e98d2353ced4da5d2fbc24bec9.jpg

5e879be7d587df3fa143ce307e8d7ddc.jpg

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Како за информација!
Литро PG и една арома пазарени од инавера дот ком на 25.01 стигнаа денес локално, се на се една недела :)
На пакетот немаше вредност, не беше отварано од овие нашите, значи помина така:)
Вредноста беше 91 злоти, инаку внатре во пакетот имаше една тенка фискална сметка.
Puff:cool:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Чисто ли pg, мислам без никотин?

Испратено Од Централна Македонија

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Да се пофалам и јас по 101 пат :)

Стигна Pistachio RY4 концентратот.
Сеа ќе видиме дали има разлика од рецептата што ја мучкам до "оригинал" концентрат :)

1cd7b4e98d2353ced4da5d2fbc24bec9.jpg

5e879be7d587df3fa143ce307e8d7ddc.jpg

Мојата ("модифицирана")
Pistachio RY4 рецепта е по-боља од "оригинал"-ниов концентрат хаха :)

Шала на страна, добар е концентратов.
Мислам дека ваков вид на мучкање е иднината за ептен лесен DIY миксинг, плус ептен ефикасна заштеда.

Добро е што сѐ повеќе вејп-шопови почнуваат да нудат пре-смиксани рецепт-концетрати.

Пример, сака некој Braspberry Mint,
Си купува концентрат, си става колку сака никотин и си миска како сака PG/VG ratio и добива 99% идентична течност/арома ко оригиналот.
Наместо да купиш за 20€ оригинал 30.мл Braspberry Mint, вака за 10-тина евра купуваш 30.мл концентрат со кој можеш да смиксаш од 200 до 350.мл готова течност.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Мојата ("модифицирана")
Pistachio RY4 рецепта е по-боља од "оригинал"-ниов концентрат хаха :)

Шала на страна, добар е концентратов.
Мислам дека ваков вид на мучкање е иднината за ептен лесен DIY миксинг, плус ептен ефикасна заштеда.

Добро е што сѐ повеќе вејп-шопови почнуваат да нудат пре-смиксани рецепт-концетрати.

Пример, сака некој Braspberry Mint,
Си купува концентрат, си става колку сака никотин и си миска како сака PG/VG ratio и добива 99% идентична течност/арома ко оригиналот.
Наместо да купиш за 20€ оригинал 30.мл Braspberry Mint, вака за 10-тина евра купуваш 30.мл концентрат со кој можеш да смиксаш од 200 до 350.мл готова течност.

Пријателе,во право си зошто истото го пробав јас со неколку такви концентрати,и разликата е минимална,а заштедуваш на време и миење или фрлање на алатки-мерила за DIY.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
^
Ептен е практично.
На пример за "почетник" кој си го нашол all day vape џусот и сака да проба сам да си го смикса,си го купува концентратот од вејп-шоп каде што ќе го најде да го купи :) ,
од molin, inawera си купува VPG база со јачина никотин колку што сака и VG/PG ratio колку што сака,
Става од 10 до 15.мл концентрат на 100.мл база
(обично на самиот концентрат е пишано колкав процент да се дозира)
И за 2-5.минути има смучкана течност без замарање :)
е сега му останува најтешкиот дел , трпение 7-10-15-20-30.дена зреење, зависно од блендот/рецептата, што по-комплексен бленд, подолг период за зреење.

Како и да е,
добар, брз, ефективен и релативно ефтин начин на мискање добра/квалитетна течност/манџа/џус, по дома,
Најбитноти е што секое миксање се постигнува конзистентен резултат што е доста битно за некој кој мучка прв-втор-трет пат.

("Коцентративе" може и сами дома да си ги спремиме со мискање на % од аромите што ги имаме од рецептата,
Така имаме готов микс на ароми, е сега тука се јавува еден проблем, во колкав % да дозираме од овој готов "концентрат" микс на ароми :)
Оваа фаза исто си бара експериментирање :) )

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Калај (не баш, но добро) за лемење батерии, иако воопшто не се препорачува да се лемат. Температура на топење му е меѓу 94 и 98°C, па може да се користи и како осигурувач (ако се прегреат батериите, ќе се откачи). Името му е Rose's metal.

Бидејќи составот му е Bi50Pb28Sn22 (50% бизмут, 28% олово и 22% калај), некои го правеле дома со додавање на 1/2 бизмут на 1/2 нормален калај за лемење (Pb55Sn45 или Pb60Sn40).

Шознам, ми беше интересно кога прочитав, иако немам намера да го користам и не го препорачувам.

cacko1

hello world
18 март 2015
338
420
Дечки ви ги пуштија ли нарачките од фастеч тие што нарачавте околу 24 јануари или уште се на чекање?

Јас вчера нарачав ама од денес уште стои Waiting to be Packaged. Или ќе тргнат сите исто или јас последен ќе бидам хехе-ќе видиме.

Поздрав

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Момци-дигитронци :)

Да споделам уште една Мноооогу добра десерт-рецепта
(случајно ја начекав, купив аромите што ми фалеа, пробав и ваууу :) )

Благо благооооууу :)
Благо бадем/лешник колаче со путераста/кремаста/пудингаста нишка и мала кокос нота при издишување на пареата,мнооогу јако :)
(многу јако сега одма shake'n'vape можам да замислам колку ќе биде добро после 20-тина дена :) )

(Custard-ов на Inawera е импресивен, мислев дека ќе биде тапа,
ама се носи со Capella Vanilla Cuatard v1 дури и по-потентен е, за тоа дали е по-путерест, ќе видиме, за тоа бара стип бар 20.дена,
исто и ова SweetKing-колаче концентратов)

Sweet King(Inawera) 3%
Custard(Inawera) 2%
Cookie(Flavour Art) 1%
SuperSweet(Capella) 0.5%

(По желба може и Етил Малтол 1% наместо Супер Свит, али мислам дека доволно малтол има у свит кингот и кастрдот, така да, Супер свит боље ефект дава)

af98ab4c3cc8785960ebd4c513d146c7.jpg

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Дечки ви ги пуштија ли нарачките од фастеч тие што нарачавте околу 24 јануари или уште се на чекање?

Јас вчера нарачав ама од денес уште стои Waiting to be Packaged. Или ќе тргнат сите исто или јас последен ќе бидам хехе-ќе видиме.

Поздрав

Kaј мене на три пишува Packagin a на други три Waiting to be Packaget. Ја претерав овој пат

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482

Поздрав

Мојата стои од денес packaging
(од 24 до вчера , беше, waiting to be packaged...)
Ваљда утре ќе ја пуштат у пошта.

5145a401cd8fe0cef9f834dc0d7ad326.jpg

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
(Custard-ов на Inawera е импресивен, мислев дека ќе биде тапа,
ама се носи со Capella Vanilla Cuatard v1 дури и по-потентен е
Чинам дека аромите на инавера се со поголем концентрат (да не речам дупло појаки) за разлика од капела или од другите брендови за арома.
Како и да е чекаме импресии после периодот за стипинг :)
btw какво му е името на овој рецепт? :D

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Чинам дека аромите на инавера се со поголем концентрат (да не речам дупло појаки) за разлика од капела или од другите брендови за арома.
Како и да е чекаме импресии после периодот за стипинг :)
btw какво му е името на овој рецепт? :D

Мислам нема име.

На Полски или Чешки форум го начекав,не ни памтам.
Знам само дека имаше 4,5 ѕвездички оцена/рејтинг.
Највеќе ме заинтересира ради кастрдот на Инавера искрено,не ни знаев дека имаат инавера кастрд :)
(Одма ги меморирав аромите и процентите у e juice me up
ни сајт/линк знам нит памтам дали имаше име :) )

А за аромиве на инавера ,да.
У принцип се повеќе од дупло појаки од tpa/capella/flawor west (што незначи дека се и добри или пак лоши :) у принцип со појаки/попотентни ароми потешко се работи...ако утнеш % иде у канта ,нема поправање)
Али у задње време вадат добри концентрати поготово колачиња и бисквити.

Штета што нема рецепти на e-liquid recipes исклучиво со инавера ароми,претежно по некоја ванила,бисквит и шиша јагода/рибизла од инавера се среќава по рецептиве на e liquid recipes.

А имаат огромен потенцијал аромите за доста добри миксови,али нема Амер миксолоџист што микса само со инавера ароми за жал,обично блендаат 4 ароми tpa 2 capella и една инавера.

Sent from my iPad using Tapatalk

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
iJust S пакетот го шипнаа денес поручокта.
Другиот ќе го чекам до 9ти заради Liitokala полначот, сите други артикли од пакетов се ready to ship.

Сент фром мај 1+1 уз помош на Тапата

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно