Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кинески телефони (мислења, искуства, препораки, сугестии...)

Дали би купиле кинески телефон?

• Да!

Гласови: 255 68,9%
  • Не

Гласови: 115 31,1%

• Вкупно гласале
    370

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.955
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

alumen :)

user
6 јануари 2012
1.122
594
Скопје
Xiaomi се без конкуренција од кинезите кога се работи за поддршка како од брендот, така и од заедницата.

Дури и пред Huawei според мене. Барем во софтверска поддршка, оптимизација ...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.955
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.955
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Иначе да, мислев на софтверска поддршка кога спомнав за Huawei, P9 и Mate 8 се страшни.
Баш така...

Може да се нарача Le TV, пишете кој модел и нема проблем.

Sent from my MI 5

Одлично, ако не ти е фрка наведни референтни - ориентациони цени. Многу ми е интересен Le 3 pro и Le Cool S1 мислам дека беше?

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.821
12.867
Skopje
wemaxa.com
Хм ако бараш фирми со "карактер" тогаш не гледај подалеку од Јапонија каде се семејни бизниси. Овие сите останати гледаат само на профит, ако некој ти изгледа не-арогантен тоа значи дека потфрла маркетингот или пак едноставно Apple има прилично функционална маркетинг машина.

Знам дека тролаш, али сеедно да кажам по 284 -пат, зошто не сум толку критичен кон другите фирми,

Не се арогантни

Не ги преставуваат своите продукти како да се 10 години напред

See the difference.

Heruvin

Баниран/a
5 ноември 2010
156
112
Околу скептичноста за телефонот и немање ажурирање,денес при вклучување на WI-FI,мрежата самиот телефон си побара АПдејт на системот,сега иконите се подруги,мислам дека имаат врска со најновиот систем,значи има подршка и за други работи,а тоа се проверува лесно на страната на Улефон,не само за овој модел ,туку за сите нивни модели.
100_2021.jpg

100_2024.jpg

Сепак Кинезиве,почнале да се поправаат активно и на квалитет,веројатно и моделите не се како порано,а богами сега можеш да се разочарш и од бренд како SONY,кој последните модели,ги прави од собирани делови,така покажува искуството.

Heruvin

Баниран/a
5 ноември 2010
156
112
Што мислиш со ова?
ПОрано SONY,значеше нешто,а сега моделите претежно им се фушерај(лошо искуство со SONY M4 Aqua,не се повеќе како што беа порано),ако ги оцрнуваме кинеските,тогаш што би рекле за ТОП брендовите кои исто имаат проблеми?

aleksandarj

read-only
31 октомври 2008
17
7
ПОрано SONY,значеше нешто,а сега моделите претежно им се фушерај(лошо искуство со SONY M4 Aqua,не се повеќе како што беа порано),ако ги оцрнуваме кинеските,тогаш што би рекле за ТОП брендовите кои исто имаат проблеми?

Не само за Сони ова, моментално дома имам два Самсунг на кои им сменив батерија поради тоа што им траеше макс 6-7 саати, и еве после некој месец пак иста приказна, исто имаат проблем и со вифи картичките, на исто растојание од рутер каде што да речиме Хуавеи телефон фаќа со 4 црти, Самсунгот едвај една а некогаш и ниедна. Така да ова се дел од причините што се решив веќе да не купувам телефон само ради име и бренд, а башка што коштаат многу повеќе...

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
858
738
Не само за Сони ова, моментално дома имам два Самсунг на кои им сменив батерија поради тоа што им траеше макс 6-7 саати, и еве после некој месец пак иста приказна, исто имаат проблем и со вифи картичките, на исто растојание од рутер каде што да речиме Хуавеи телефон фаќа со 4 црти, Самсунгот едвај една а некогаш и ниедна. Така да ова се дел од причините што се решив веќе да не купувам телефон само ради име и бренд, а башка што коштаат многу повеќе...
За кој самсунг се работи?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Ваљда некои постари модели.
Луѓево уште мислат дека самсунг лагираат, кочат и се со фалични батерии како порано.

Што би рекол Д.С. "Бог да чува".

user
6 јануари 2012
1.122
594
Скопје
После толку години сакаш батеријата исто да трае? Батеријата после 3-4 месеци на нов купен телефон трае послабо, независно кој е производител.
Според мене sony почна да тоне откако се разделија со Ericsson, пред тоа ваѓаја интересни и квалитетни телефончина.

!

DrMTR

senior
27 март 2014
7.960
8.481
Самсунг има фалични батерии уште од фабрика, ти за 6-8 саати се се фатил. :D

Батериите им се тиња (незнам кој им е дилерот во Кина, ама последното фијаско со Ноте 7 ја прелеа чашата), а какпо хардвер се сосема ок.

aleksandarj

read-only
31 октомври 2008
17
7
Ваљда некои постари модели.
Луѓево уште мислат дека самсунг лагираат, кочат и се со фалични батерии како порано.

Хаха другар сум користел Андроид телефон со 512 РАМ и Single core процесор и верувај знам што е лагување, исто знам и што е бришење Сток апликации со root за некој Мб плус РАМ :D Во споредба со ова Самсунзиве се океј хардверски, само овие мали исклучоци, btw случајов го спомнав чисто ради тоа што сум користел и Сони и Самсунг и реално не ја гледам причината од давање 30-40К за телефон само ради име.

После толку години сакаш батеријата исто да трае? Батеријата после 3-4 месеци на нов купен телефон трае послабо, независно кој е производител.
Според мене sony почна да тоне откако се разделија со Ericsson, пред тоа ваѓаја интересни и квалитетни телефончина.

!

Па баш затоа и ја променив, очекував подобрување кое траеше добри месец дена, до два макс и пак почна да деградира, истово му се случи на другар со S5, али нвм да речиме еве дека се постари модели, новиве до 15К ама ич не ми се свиѓаат хардверски, посебно со модели како Ј3 со 1.5 GB RAM, едноставно мислам дека за тие цени можеш да добиеш повеќе од кинески телефон отколку од Samsung или Sony

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
новиве до 15К ама ич не ми се свиѓаат хардверски, посебно со модели како Ј3 со 1.5 GB RAM, едноставно мислам дека за тие цени можеш да добиеш повеќе од кинески телефон отколку од Samsung или Sony

Во ред другар, само последниве година дена, освен хардверски, Самсунг се број 1 и софтверски.

Тачвизот на новите е толку оптимизиран и испеглан, што намерно си бутаат ефтин хардвер (S410, 1.5/2GB RAM) + оптимизиран софтвер, така што телефоните работат скоро еднакво брзо како и S6 од 400 евра.
Ако имаш прилика, пробај на неколку дена J3/J5 кој било ќе се увериш.

aleksandarj

read-only
31 октомври 2008
17
7
Во ред другар, само последниве година дена, освен хардверски, Самсунг се број 1 и софтверски.

Тачвизот на новите е толку оптимизиран и испеглан, што намерно си бутаат ефтин хардвер (S410, 1.5/2GB RAM) + оптимизиран софтвер, така што телефоните работат скоро еднакво брзо како и S6 од 400 евра.
Ако имаш прилика, пробај на неколку дена J3/J5 кој било ќе се увериш.

За софтверот немам збор, го имам видено Ј3 дека е добро оптимизиран, башка за разлика од претходни TouchWiz, овој е и highly customizable во поглед на теми и такви визуелни додатоци, сепак можеле бар 2 GB да му стават не заради друго, просечни корисници што користат FB + Messenger + Viber, па некои и Instagram и Snapchat (знам по сестра ми :D ) многу брзо ќе го преполоват тој РАМ до степен на да речиме 100-200 MB free и тука почнуваат проблемите и со интерфејс и со многу други апликации :D

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.955
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Тоа се тие генерички коперација муабети.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.960
8.481
Се што е под 2ГБ рам денеска во Андроид светот е рамно на нервоза и џабе фрлени пари. Новиве системи => 6.0 си сакаат некој мегабајт повеќе рам. Колку сакаш пеглај го ти софтверот, и прави му 300 чуда, телефон под 2ГБ рам е срање.

Последна промена:

user
6 јануари 2012
1.122
594
Скопје
Па баш затоа и ја променив, очекував подобрување кое траеше добри месец дена, до два макс и пак почна да деградира, истово му се случи на другар со S5, али нвм да речиме еве дека се постари модели, новиве до 15К ама ич не ми се свиѓаат хардверски, посебно со модели како Ј3 со 1.5 GB RAM, едноставно мислам дека за тие цени можеш да добиеш повеќе од кинески телефон отколку од Samsung или Sony

Сега си купил С4ка?

За батеријата зависат многу фактори, во глобала ако си го ваѓал од полнење на 15 минути откако е ставен да се полни и пак си го враќал, нормално е така да ти држи. Батерија се знае како се полни, ако не си ја полнел како што треба тоа е, како што ќе ја научиш така ќе трае.
Или пак кога го купи телефонот нов, кога излезе, така се понашаше?

Џабе да имаш ти многу рам, многу јак процесор и све многу јако, ако нема испеглан софтвер кој ќе го работи тоа како што треба.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.955
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Na sto mislis?

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Самсунг не чини, батерите се лоши и откажуваат, лагираат, итн. Само во МК можеш да најдеш луѓе кои заради искуство со модел стар 3 години, или некој уникатен дефект можат да го отпишат цел бренд. Купува BMW 3 од 30K, му рика мотор после 1 година, BMW се срање. Купува Sony телевизор од 20K, му откажува беклајтот, Sony нагло е најлош бренд евер, купува SSD од Crucial, му рика - нагло Crucial е најлош бренд, тотално срање итн.

Тоа што на глобално ниво помалце од 5% од корисниците имаат проблеми не е битно, битно е што они искусиле, не е битно ни што моделот е од ентри левел исто така - битно е кој бренд е.

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.960
8.481
Почнаа муабетите јас имам Самсунг магаре и моето е најдобро..

Тоа што Самсунг им порачува сите машини за миење алишта /садови произведени од 2011 па се д ден денешен да се вратат поради експлозии е мање битно. Факт е дека Самсунг е во незавидна положба од Ајпл после ноте 7 фијаското.. Никако да излезе од проблеми. Првин Телефоните експлодираа, сеа машините..

http://www.makeuseof.com/tag/samsung-recalls-exploding-washing-machines/

дури почнаа на твитер да се зафркаваат до Самсунг дека најдобро ке му биде да прави муниција наместо техника.

Последна промена:

aleksandarj

read-only
31 октомври 2008
17
7
Самсунг не чини, батерите се лоши и откажуваат, лагираат, итн. Само во МК можеш да најдеш луѓе кои заради искуство со модел стар 3 години, или некој уникатен дефект можат да го отпишат цел бренд. Купува BMW 3 од 30K, му рика мотор после 1 година, BMW се срање. Купува Sony телевизор од 20K, му откажува беклајтот, Sony нагло е најлош бренд евер, купува SSD од Crucial, му рика - нагло Crucial е најлош бренд, тотално срање итн.

Тоа што на глобално ниво помалце од 5% од корисниците имаат проблеми не е битно, битно е што они искусиле, не е битно ни што моделот е од ентри левел исто така - битно е кој бренд е.

Многу грешка си го сфатил коперацискиов муабет ти, јас зборувам после искуство со Самсунг и Сони сум се решил да земам кинески телефон, и не генерализирам ако некој има 30-40к да фрли за S7 или S7 Edge нека си го купи и нека си го служи со здравје, јас од друга страна имам прилично лимитиран буџет и гледам до таа цена што ќе е најдобро хардверски, се решив овој пат да не го купувам името на брендот, затоа ќе си најдам нешто што ми одговара. Инаку за дефектот колку е изолиран случај неможам да ти тврдам дали е или не е, битно јас го споделив моето искуство и дадов причина зошто не би пак...
ПС. Прогуглај дали Galaxy S4 и Nexus 3 се entry-level, Самсунг ги рекламираше како flagship при release.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно