sumi
user
sumi's setup
- Processor & Cooler
- AMD Ryzen 9 5900HX
- Storage
- 1TB NVMe
- RAM
- 2x16GB DDR4
- Video card
- nVidia RTX3060
- Case
- Notebook Lenovo Legion S7
- Mouse
- Logitech MX Anywhere S2
- Monitor
- 15.6" FullHD 1090x1080 LED
- OS
- Windows 11
2000 денари земаат сет само. Леле за жалење се.Да им помогнеме ако треба,
Абе помафија фирма каде што се е фамилијарно вработено немам видено.
Сет може да опстои само во држава како нашата.
Секаде на друго место одамна би ја затвориле.
За период од 3 години
Живеев во Италија,Германија и Австрија.
Имав асус лаптоп
и ми падна виндоусот тогаш нешто. Беше купен од Дрезден Германија. Го однесов во Алба Италија каде што престојував кога се расипа. Луѓето го средија и наредниот ден си го земав и тоа потполно за безпари.
Замисли на запад да не платиш нешто. Да напоменам се што однесов со мене е лаптопот и чантата. НИкаков документ или било што друго.
Зарем на нив им се исплати, а на Сетек тука не.
Значи увезуваат роба од 100 класа како овие СТ шпорети,клими и телевизори.
Не д*пи во здрав мозок и ти сакаш да ми кажеш дека се греота.
Сет не почитува ни половина од законите во Европа.
Што мислиш таму не се враќа роба. Одам не ми се допаѓа ќе ми го заменат за друг модел.
Сум платил и во право сум.
Они го издале производот и треба да одговараат за него. Кој го купил и како, не треба да ги интересира.
Ама они си го прават она сељачкото
Еј слушај сега ако дојде некој и има цртка на лаптопот нема да му ја признаете гаранцијата. Ако дојде некој без документ исто нема да му ја признаете. Половина луѓе ќе ги мамите дека им паднало вода на лаптопот или телефонот
Абе ова се сељачизми невидени и кражба и тоа сељачка кражба
Така да ако има некој што најмалку почитува муштерија тоа се убедливо СЕТЕК.
Ќе ги молам за да им дадам пари.
Вака едно време правеа АМЦ па видовме дека луѓето изгубија доверба.
Сега вака си практикува Сет и како што кажуваат членовите само договорите со администрација ги држи на нозе.
Да дадам пари и после да си молам за мои пари море ќе му *бам и газда и цела фамилија негова.
да не ме свати некој грешка НЕ МИ Е ЦЕЛТА да ги БРАНАМ СЕТЕК.
Муабетот ми беше за сите не само за СЕТ, можеби СЕТ се помеѓу најголемите но има многу помали фирми.
Земи 5000 евра и отвори продавница за компјутери ако сите прават и се довзолува вака да се работи како што опиша ти во постот ке пропаднеш за 3 дена. Ако нешто си купил не значи дека треба животно да ти служат.
Да прецизирам.
првен 2000 ден е смешна маржа од биснис гледна точка. За 10 лаптопи треба да вложиш 3700-3800 ерва а да имаш поврат под 300 евра ( зашто 2000 ден го земал најголема маржа ). Втора работа со ЕДНо враќање на производ по било кој основ цела заработка од тие 10 лаптопи ја губиш значи џабе си работел. Знаеш колку е тешко да продадеш 10 лаптопи ?!
Второ ако си престојувал во странсво верувам си приметил ако си правел споредба нивните промоции се наши редовни цени, јас може не сум живеел ама сум шетал низ еврпа и СЕКАДЕ е СЕ поскапо одколку во МК. Може да биде поефтино САМО ако е на некоја дампинг промоција но и тоа до сега не успеав да забележам. АМА истовремено тие имаат набавни пониски цени бидејќи купуваат поголеми количини. Така да за истиот лаптоп во МК ако заработката е НАЈМНОГУ 2000 ден во ЕУ е НАЈМАЛКУ 3000 и тука се ствара таа разлика. Второ во ЕУ фирмите имаат поголеми права отколку во МК каде се и те како заштитени од злоупотреби кои претходно ги напоменав. Друго таму процентот на вратени работи е помал. Стандардот е поголем и на пример од 10 незадоволни купци на некој производ кај нив решат да го вратат 4 кај а кај нас е 9 од 10, така да пазарот и потрошувачката на споредба МК со ЕУ е ДРАСТИЧНА РАЗЛИКА.
На крај имаш други фирми не е само СЕТ, да си признаеме одеш во СЕТ заради најниската цена нели ?
Е сега нормално е за нив да бараат влакно во јаце ( во склоп на законот ) за да се заштитат сами себе. Некаде ке платеш поскапо ама ке имаш подобра услуга и тоа е тоа.