Меѓу ВИП и телеком е 200 денари разлика ако одбереш 12 месеци договор без телефон. Исто е и на 24 месечен договор, 699 - 899 во корист на ВИП.И вип се искурназија...
за 480 денари даваат неограничени разговори кон вип, 200 минути кон другите мрежи и 100 мегабајти интернет...
Генерално, разликата моментално меѓу вип и телеком, во поглед на она што го добиваш за она што го плаќаш е многу мала, дури и ако се земе предвид средниот пакет на 12 месеци договор, кој би бил 800 денари, наспроти оној на вип за 700, дека телеком практично имаат подобра понуда и од вип...
Едниве даваат 4гб интернет, другиве 2, едниве ти наплаќаат 5.9 денари за меѓународни смс, другиве даваат 50 бесплатни ( според мене практично бескорисно), Едниве имаат подобра мрежа, другиве послаба... Со првите можеш да си обновиш договор, практично кога сакаш, со вип и да се појави некоја добра понуда нема обновување на договор, освен после 21 месец од потпишувањето на договор..
Сума сумарум... неможе да кажеш дека Вип имаат подобри понуди. Кога ќе ги ставиш плусевите и минусите на кантар, и двата избора не се идеални. Но пак за тие 100 денари плус, мислам дека Телеком е подобар избор од Вип. Зборам за средните пакети. Основните пакети намерно ги прават многу лоши, за никој да не ги земе предвид, и идните корисници да гледаат само од средните пакети па нагоре.
Комбо е промоција само 12 месеци, после цената се зголемува за околу 500 денари. Каково е искуството со мрежата бидејќи планирам да ја земам Free Special?ok-cisto onaka me interesirase jas sum na ovoj paket Vip Free Special -samo so 7 gb 4g internet- i bidejki sum vo kombo M imam 160den popust mi idi 560den sto e super
na mrezata rabotat intenzivno bar vo mojot grad- pred 3denovi vidov 2 vozila onevip,pisuvase na niv vadea anteni postaveni na kujka, i gi stavija na visoka zgrada na koja veke imase postaveno- 3 sega se6 gi dupliraja,sto znaci gi spojuvaat so od one, i obratno pretpostavuvam, brzinata na 4 g e promenliva od 30 do60 mb.sek za download a upload do kaj 35mbps,eve edna slika od periferija,denes vo SK imase dosta prekini vo razgovorite, no ima soopstenie deka ke ima prekini poradi nadgradba na mreza,Комбо е промоција само 12 месеци, после цената се зголемува за околу 500 денари. Каково е искуството со мрежата бидејќи планирам да ја земам Free Special?
899 e на 24 месеци, 799 е на 12 месеци.Меѓу ВИП и телеком е 200 денари разлика ако одбереш 12 месеци договор без телефон. Исто е и на 24 месечен договор, 699 - 899 во корист на ВИП.
Друга е разликата во мрежата и интернетот. Сега што повеќе вреди секогаш е дискутабилно. Немам искуство со мрежата на ВИП, но Телеком е добра, но дека дерат дерат, поготово од кога се споија ОНЕ и ВИП, два пати по 100 денари ја зголемуваат тарифата. ОНЕ интернационал е изгледа најповолна тарифа, од сите спомнати со бесконечни разговори.
Тоа е на Телеком за Смарт М. На ВИП FREE SPECIAL е 699 за 24 месеци со можност за телефони и 599 за 12 месеци без телефон.899 e на 24 месеци, 799 е на 12 месеци.
Се зезaш нели?Вип се најдобри.
Плаќам он-лине. Електронска сметка на оне. Најбрзо плус имаш детален приказ на трошење.За 600 денари имам неограничено зборење на сите оператори како мобилни така и фиксни + 5 гига интернет и неограничени СМС на ONE али БУМ ТВ ТАПА ! и јако беше одам да платам сметка и немаа да ми вратат 13 денари,и ми вика немам да ти вратам ако сакаш раситни...и сега што да и кажеш,и викам не треба кусур а не дај боже да немаш точно да им платиш,дури и за 2-3 денари проблем...ц ц ц Welcome to Пљачкадонија![]()
![]()
сите се исти...
Онлајн плаќај, не чекаш ред плус не те крадатЗа 600 денари имам неограничено зборење на сите оператори како мобилни така и фиксни + 5 гига интернет и неограничени СМС на ONE али БУМ ТВ ТАПА ! и јако беше одам да платам сметка и немаа да ми вратат 13 денари,и ми вика немам да ти вратам ако сакаш раситни...и сега што да и кажеш,и викам не треба кусур а не дај боже да немаш точно да им платиш,дури и за 2-3 денари проблем...ц ц ц Welcome to Пљачкадонија![]()
![]()
сите се исти...
Ако не ти е проблем да плаќаш +150 денари месечна претплата и не ти треба мобилен преку оператор, префрли се. Телеком има дефинитивно најдобар интернет и нема да имаш никакви проблеми со прекин на разговори, немање мрежа и сл.Дечки еден совет ако може. На 666 претплата сум на ВИП од пред 2 години. Имам бесплатни повици на фиксни и мобилни во земјава, неограничени СМС и 6 гига тапа 3Г нет кој достигнува до 3 ФАКИНГ мбпс.
Но истата ми истекува за некој месец, па се мислам да се префрлам на Смарт М на Т-Ебале. Се е исто, но има 4Г интернет кој лета со 80мбпс. А за мене како гик тоа е битно. Таму претплатата е 899 денари, но има опција за 12 месечен договор со 799 денари месечно без да земам телефон.
Ваш совет дали да се префрлам?
Ако не ти е проблем да плаќаш +150 денари месечна претплата и не ти треба мобилен преку оператор, префрли се. Телеком има дефинитивно најдобар интернет и нема да имаш никакви проблеми со прекин на разговори, немање мрежа и сл.
Како тоа нема 4г на ајфон?Ми се иде да го акнам ајфонов од земја кога почнам да се слушам сам во ехо или да ги слушам соговорниците како да зборат од пештерата на Бетмен (серит). А и намерно го спомнав ајфонот, ботовите Вип немаат 4Г поддршка за ајфон...
Префрлисе нa телекoм и ке се прерoдиш.Pocituvani, obnovete go Vasiot postpejd dogovor! So novata ponuda MOBILE GO M dobivate NEOGRANICENI RAZGOVORI KON SITE MREZI i 3GB internet, kako i super SMARTFON za 0 denari! Ve ocekuvame vo ONE prodaznite mesta, najdocna do 20.03.2016.
Луѓе бе шо е со операториве смотани, па ја не можам саглам тарифа да си најдам, а башка и поскапо е се, шо е со неверојатниве интернет понуди од по највеќе 3-4 гига, уште па и тоа што нема да го потрошиш овој месец ќе ти остане за другиот, пази да не ти остане нешто...
Префрлисе нa телекoм и ке се прерoдиш.
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3M Secomp, 11.99.5543-10
230,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7, w/bluetooth, 30000 DPI, 8000Hz, Black, M7-A23
4.870,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
Бесплатна достава
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020297-EU
10.710,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO PWM PST CO 400-2500 RPM 4-pin, BLACK, ACFAN00316A
840,00 ден