@dangthe
Едит: Буквално не знам ни какво име има тој лејаут. Пишува ли нешто по тастатурата/кутијата?
Ќе проверам дома и ќе ти кажам
@dangthe
Едит: Буквално не знам ни какво име има тој лејаут. Пишува ли нешто по тастатурата/кутијата?
Ми е чудно, како Стриксот кај нас е 100 евра, а на Newegg, е 150$ што грубо преведено е околу 9000 денари, без транспорт, ддв, царини и слично ?Да, мене Рапидот ми беше забележливо подобра од ТК. Но, ако ти треба нумпад, џабе. Последниве месеци видов неколку членови што ја продаваа бидејки не можеа да се навикнат без тие копчиња. Мене не ми недостига воопшто, мада и скоро не го користев, некоја ИП адреса ако треба да откуцам само.
За Асусов немам немам некој памет да ти дадам. Нит сум го видел, нит сум го пипнал. Не можам да најдам кој е ОЕМ, ама можно е да е истиот со Corsair к90/к95 (Не го земај здраво за готово ова, шпекулирам само. Не добиваат многу компании Чери во последно време, а лејаутот е доста сличен). Ако е, тогаш е супер избор за парите. Скоро 2 кила е тешка што наведува на метална плоча. Вака од око не делува лошо. Ако не ти пречи изгледот и тоа што е огромна, веројатно вреди да се види.
Едит: Горе беше спомнат Steelseries. ОК е 6Gv2 за парите, ама има црни чери што ми се најнеомилени. Имам читано дека брзо се излитуваат копчињата, а лејаутот не е целосно стандарден (личи на АНСИ, ама со голем ентер) па тешко замена за нив. Ако може да искоментира @dangthe како се држат копчињата...
@Војвода
Сигурно не е дубара. Претпоставувам е постар лагер платена во старите долари, не овие накај фунта што тргнале. Исто веројатно цената на newegg е со пресметан ддв од 20ина посто или колку им е на Американцијте(нека ме поправи некој).
Едноставна пресметка во која земам дека доларот е 45 денари, нашиот данок е 5 и данокот на американците е 20 проценти. (Не можам да ја проверам точноста на бројкиве во моментов)
((6000/1.05)/45)*1.20 = 152 USD
Мрачни времиња доаѓаат со валутиве...
Американците не прикажуваат цени со ДДВ. Крајната цена ја гледаат пред плаќање затоа што секоја сојузна држава и град има различен данок.
Инаку, со новиве цени дури и евтино ми излезе мојата тастатура...![]()
Американците немаат ДДВ. Имаат sales tax и е околу 5%.Американците не прикажуваат цени со ДДВ. Крајната цена ја гледаат пред плаќање затоа што секоја сојузна држава и град има различен данок.
Инаку, со новиве цени дури и евтино ми излезе мојата тастатура...![]()
Американците немаат ДДВ. Имаат sales tax и е околу 5%.
Не би се надевал премногуЗАЛИХА: Овој продукт моментално не е на залиха. Контактирајте не за информации за можност за нарачка.
Колку не е точно оваИнаку дечки незнам колку сте упатени но на ддсторе имате Corsair тастатури К 70 и К90 со red switches - cherry mx, К70-5940 денари и К90-7050 денари,
http://ddstore.mk/products/Corsair-Vengeance-K60-Performance-FPS-Mechanical-Gaming-Keyboard-(International-English-Version)-CH-9000004-EU/pid/710871#.VSsOYPmUf_E
http://ddstore.mk/products/Corsair-Vengeance-K90-Performance-MMO-Mechanical-Gaming-Keyboard-(International-English-Version)-CH-9000003-EU/pid/710872#.VSsOXPmUf_E
од тоа што може да се набави мислам дека ова е нај нај
Офф, прашањево ти е како да отидеш во некое село во Мариово и бараш, плава девојка, со добри атрибути, а таму едвај животинчиња се движат, а камоли ли па луѓе.Дадете некој предлог за механичка како Zalman ZM K500 на дизајн но со cherry mx red, пошо долго време користам лаптоп па сакам F копчињата да бидат како на тастатурата од лаптоп, пошо и така повеќе ми годат, а не најдов некоја со function key,најчесто или се со function key но одвоени F копчиња или па без function key а со споени F копчиња. Фала ви однапред![]()
![]()
А си пробал некогаш cherry црвени свичеви ? Пошто кликот е тој истиот.. линеарен, без фидбек. Khail се копија на Cherry, и разликата е во контролата на квалитет, кликот е горе доле ист. Мене лично не ми се допаѓаат ниту црните ниту црвените. Кафениве што ги имам се добри, али плавите мислам дека се врвот иако не сум ги пробал, бидејќи сакам тактилност.еден другар ја има во кликот само не ме бендисува, инаку на дизајн е топ, само е малку повисочка али нема проблем со тоа, финтата е што јас сум таков тип што кога ке купам тешко го менувам или препродавам, еднаш земам за на век![]()
![]()
![]()
Прилично сум сигурен дека во моментов никој во МК не носи Corsair тастатуриdecki znaete li kade ili dali voopsto vo mk moze da se kupi corsair vengeance k70 ?
steta bas mi se dopadna od review-ata sto gi gledavПрилично сум сигурен дека во моментов никој во МК не носи Corsair тастатури
Blue свичеви? Те нервираат комшиите па планираш да ги будиш?steta bas mi se dopadna od review-ata sto gi gledav... predlog za nekoja druga kvalitetna mehanicka tastatura dostapna kaj nas so mx blue switcevi ?
Blue свичеви? Те нервираат комшиите па планираш да ги будиш?Шала, мене лично ми се прегласни и имај на ум дека се направени исклучиво за куцање текст, не се покажуваат многу добро за гејминг. That being said, зависи што точно бараш, цела, скратена, додатни копчиња итн итн. Еве една солидна:
Cooler Master QuickFire XT
Имав Cooler Master претходно и сум презадоволен.
Дома сини, на работа кафени. Можеш да ги смениш ако те нервира некој на работа.pa da za kucanje tekst ke ja koristam, ama ova so preglasnosta sega me zagrizuvas.. te. za na rabota sakam da si kupam edna mehanicka poso kucanjeto na lap top mi e shit, ama ako blue se stvarno preglasni mozebi ke im smetam na koleskite
dovolno glasni se da nerviraat drugi licnosti vo istata prostorija ?
ako e taka da idam na brown verzija
ps bitno mi e samo da ima backlight i palm rest, plus e ako ima volume control ama ne e neophodno, ne mi trebaat drugi dopolnitelni kopcinja numpad ili makroa
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден