Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Андроид телефон до 230 евра

7 март 2014
1.295
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO

EnableSTAT97

hello world
4 јули 2011
350
147
EnableSTAT97's setup  
Processor & Cooler
I5-2500K@ 4.5 GHz Hyper 412S
Motherboard
Gigabyte Z68XP-UD3
Storage
1TB WD EZEX, 500GB Hitachi
PSU
"K"antol "900w"
RAM
HyperX Genesis 2x4GB 1600MHz
Video card
Radeon HD 6850
Monitor
BenQ G2225HDA
OS
Windows 7 64bit SP1
Земај тоа што ти лежи на душа не се замарај за 10-20% побрзо CPU кога во реално нема да осетиш разлика за ало-ало и камера и чат пат некоја игрица. Е сега ако ти е за камера нексус 4 и не е баш добар избор. Исто така тач визот на с3 кочи ненормално (посебно 4.3), другото згора преку е тука некаде.И уште нешто Н4,Н5 и добар дел LG и ХТЦ немаат слот за мемориска картица ( јас не би земал телефон без слот за СД освен ако не е 64+ гб модел (90% го користам за гледање филмови и игри (3-4гб))-секој со потребите ти си знаеш најдобро :).)

Да се прашувам јас би земал Ноте 2 без двоумење.
Ако сакаш да експериментираш со кастом ромови и сл. глупости земај самсунг.

@Скоти
Аман бе друже па не е се така црно кај самсунг што направи ти ?! Од каде идејава дека за 2-3 месеци ке штрака ко машина за перење и сл :eek: ?! За тач визот на с3 си во право ама кај с4 е многу подобрен и не лагира воопшто. Камерата и на с3,с4 е подобра од модели кои ги наброја ( посебно не се споредува со н4 ). Подобра камера само нокиа лумиa (1020 и сл. модели) :). Сте се фатиле за пластика та пластика ( не е иделано решение ама не е и тоа што го правите- сепак е лична работа на некој повеќе му се допага с3,с4 на некој н4,н5 и сл. (ако се прашувам јас iphone 5(s) e врв во дизајн и изглед :noonecare:-али не поднесувам иос и премногу е мал и тоа е тоа.)

7 март 2014
1.295
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 PRO
Земај тоа што ти лежи на душа не се замарај за 10-20% побрзо CPU кога во реално нема да осетиш разлика за ало-ало и камера и чат пат некоја игрица. Е сега ако ти е за камера нексус 4 и не е баш добар избор. Исто така тач визот на с3 кочи ненормално (посебно 4.3), другото згора преку е тука некаде.И уште нешто Н4,Н5 и добар дел LG и ХТЦ немаат слот за мемориска картица ( јас не би земал телефон без слот за СД освен ако не е 64+ гб модел (90% го користам за гледање филмови и игри (3-4гб))-секој со потребите ти си знаеш најдобро :).)

@Скоти
Аман бе друже па не е се така црно кај самсунг што направи ти ?! Од каде идејава дека за 2-3 месеци ке штрака ко машина за перење и сл :eek: ?! За тач визот на с3 си во право ама кај с4 е многу подобрен и не лагира воопшто. Камерата и на с3,с4 е подобра од модели кои ги наброја ( посебно не се споредува со н4 ). Подобра камера само нокиа лумиa (1020 и сл. модели) :). Сте се фатиле за пластика та пластика ( не е иделано решение ама не е и тоа што го правите- сепак е лична работа на некој повеќе му се допага с3,с4 на некој н4,н5 и сл. (ако се прашувам јас iphone 5(s) e врв во дизајн и изглед :noonecare:-али не поднесувам иос и премногу е мал и тоа е тоа.)
Во план сега за сега ми е да земам с4, се надевам дека за таа цена ке најдам, пластиката не ми смета, телефонот ми изгледа одлично и супер лежи во рака.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Како што веќе кажав, тачвизот кочи, да. Но, никој не ви забранува да смените ром, нели?

И да, S4 има ненормално добра камера, подобра од Lumia 920, тестирано. Само фали оптичка стабилизација. Можеби е подобра и од Лимиа 1020, не сум имал можност да тестирам.

EnableSTAT97

hello world
4 јули 2011
350
147
EnableSTAT97's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z68XP-UD3
Storage
PSU
"K"antol "900w"
RAM
Video card
Radeon HD 6850
Monitor
BenQ G2225HDA
OS
Windows 7 64bit SP1
Како што веќе кажав, тачвизот кочи, да. Но, никој не ви забранува да смените ром, нели?
Токму така ром може да се смени во секое време. Само не ми е јасно како самсунг си дозволи да пушти катастрофална 4.3 верзија на с3 и уште не исфрли ни еден апдејт за да го среди барем малку ?! :mad: Не секој е способен (знае) да смени ром :). На с4 мислам дека нема ни потреба за менување ром доста е оптимизиран тачвизот.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Во план сега за сега ми е да земам с4, се надевам дека за таа цена ке најдам, пластиката не ми смета, телефонот ми изгледа одлично и супер лежи во рака.
Еве ти с4 http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1375755-SAMSUNG-GALAXY-S4-i9505-TOP-CENA-STAKLO- земај ајде доста се карате .

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Да си го чуваш,и само Самсунг да тераш,немој друг да земаш,све остало е срање :)
Иначе да,тешко се наоѓа за тие пари,ама за 250 евра се наоѓа Nexus 4 или 5 кој е измислен за пластикава од самсунг.
;)
@Скоти
Тоа дека тачвизот кочи, е точно за S3, посебно со 4.1+ софтвер, за S4 и не е баш така. Но, дека после 2-3 месеци целиот штрака како машина за перење, тука си многу грешка. Еве пример, користам S3, две години стар, сеуште нема ни Ш од штракање. Нормално, иако изгледот и опциите на тачвизот мене лично ми се многу свиѓаат, го користам со non-тачвиз софтвер и, нема никакво кочење, буквално лета. Е сега, на S3, рамката им многу страда. Пошто никогаш не сум го чувал во футроли, протектори и, слична заштитна опрема.. на рамката имам доста траги од користење.

Инаку, се согласувам со тебе дека Нексусите се подобра опција од Самсунг, но, како што веќе кажа @aleksandardespotovikj, дизајнот на 4-ката е некако грд и, доколку на некој му е битно, камерата му е подпросечна (иако едно време размислував да го продавам S3, да земам Н4). 5-ката е друга прича - перфекција.
јас на мојотата s3 имам софтвер 4.3 и телефонот си лета,нема ама баш никакви кочења општо.

еве ти ако дојдеш со мене,јас ке ти го направам за 250 евра
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdD...ukvalno-kako-novi-s4-9505-site-boi--MOBI-FLES

7 март 2014
1.295
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 PRO

Скоти

user
15 октомври 2013
1.280
2.369

@Скоти
Тоа дека тач визот не кочи на друг да му кажуваш :) Секој андроид кочи,дури и ванила андроидот на Нексус знае да закочи а не па на Самсунг,и да излегуваат модели со алуминиум премиум квалитет а Самсунг сеуште со пластика :cry:
И уште нешто,колку добар екран и колку нереални бои имаат самсунгзите,еве доказ
http://gsm.mk/sporedba-na-ekrani-galaxy-s5-vs-nexus-5
,само аман не ме цитирајте еј,све напалени самсунг фанови на форумов :eek:h:

7 март 2014
1.295
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 PRO
Ја отворив темава за да избереме најдобар телефон за парата, а не за споредба с4 со останати телефони.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.280
2.369
Ја отворив темава за да избереме најдобар телефон за парата, а не за споредба с4 со останати телефони.
Ти веќе си избрал уште пред да ја отвориш темава,јас само ти дадов мислење различно од твоетoи од другите членови на форумов.

Последна промена:
7 март 2014
1.295
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 PRO
Ти веќе си избрал уште пред да ја отвориш темава,јас само ти дадов мислење различно од твоети и од другите членови на форумов.
Незнам што имаш против самсунг.. не ме интересира, јас не ги сакам ни самсунг ни ајпл ни хтц ни никој гледам да купам што подобар телефон за тие пари а с4 е за тие пари одличен телефон со овие перформанси телефонов ке работи без проблеми и по 2 години.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
@Скоти
Камерата на S4 е подобра од таа на Lumia 920. Лично сум ги тестирал и компарирал. Единствена предност кај 920 е што има оптичка стабилизација, па сликите сликани во прилично темна просторија, без блиц, излегуваат подобри, исто и со снимање видео. Мислам, кој се слика во темна просторија без блиц? :eek: На тој маркетинг трик и видеа од јутјуб, паднав и јас и, фрлив 400еур за Lumia 920, па по месец дена користење, и уште цел месец тражење муштерија, едвај го продадов за 250еур. Така да, квази видеа од јутјуб веќе мене ништо не ми значат, а ти убедувај се колку што сакаш.

И уште нешто, не сме фанови на Самсунг, само споделуваме мислења и искуства за, човекот којшто побара предлог, да направи паметен избор. А, до 250 еур, ако не го земе Н5 (како што му веќе понудија) или некој во класа со Н5, нема подобар избор од S4.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.280
2.369
@Скоти
Камерата на S4 е подобра од таа на Lumia 920. Лично сум ги тестирал и компарирал. Единствена предност кај 920 е што има оптичка стабилизација, па сликите сликани во прилично темна просторија, без блиц, излегуваат подобри, исто и со снимање видео. Мислам, кој се слика во темна просторија без блиц? :eek: На тој маркетинг трик и видеа од јутјуб, паднав и јас и, фрлив 400еур за Lumia 920, па по месец дена користење, и уште цел месец тражење муштерија, едвај го продадов за 250еур. Така да, квази видеа од јутјуб веќе мене ништо не ми значат, а ти убедувај се колку што сакаш.

И уште нешто, не сме фанови на Самсунг, само споделуваме мислења и искуства за, човекот којшто побара предлог, да направи паметен избор. А, до 250 еур, ако не го земе Н5 (како што му веќе понудија) или некој во класа со Н5, нема подобар избор од S4.
Да,само што камерата на С4 не ги дава реалните бои,кочи,ко да има 480p а не па да снима со FullHD,PureView камерата од 8МП го тепа Самсунгот со 13МП :) А за тоа дека не си можел да го продадеш потоа е поради тоа што WP е многу слабо застапен и непробиен на наш пазар,со сите телефони на WP e скоро така,иначе кога јас би бирал до 250 евра,секогаш би го избрал HTC ONE M7 пред С4

EnableSTAT97

hello world
4 јули 2011
350
147
EnableSTAT97's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z68XP-UD3
Storage
PSU
"K"antol "900w"
RAM
Video card
Radeon HD 6850
Monitor
BenQ G2225HDA
OS
Windows 7 64bit SP1
@Скоти
Ние не сме фанови на Самсунг ама ти изгледа си тежок хејтер.Прво никаде не спомнав дека има подобра камера од нокиа 1020,920 и сл.,туку дека има подобра камера од модели кои ги наброја погоре н4,н5 и сл.

Е сега незнам од каде заклучи дека камерата не дава реали бои (да не беше екранот ?! ) и од каде ова "кочи,ко да има 480p а не па да снима со FullHD" ?!

Второ јасно напоменав дека тачвизот на с3 лагира (има дилеј од 2-3s при отварање на апликации, исклучување на апликации отклучување на телефон и сл.) На с4 се ова е средено и ретко се приметува лаг. Многу нормално дека нема да е респонзивен како ванила андроид бидејки доаѓа со едн куп непотребни глупости.Е сега "кочењево" за кое ти зборуваш (дури и на ванила андроид) е неприметливо за 99% од корисниците (вклучувајки го и креаторот на темава).
Во врска со АМОЛЕДОТ на сите ни е познато дека дава нереални бои (пресатурирани), ама верувај дека ова не е битно за 99.5% од корисниците(напротив добар дел од нив сметаат дека с4 има подобар екран баш поради поизразените бои).Имај на ум дека ова е телефон и никој нема да седни на него и да уклучи PS,3dmax или слични работи туку 70% ке го користат за ало-ало и фб и други глупости.Мене многу повеќе ме загрижува burn-in ефектот кај овај тип на панели.
За пластикава се согласувам дека алуминиум е подобро ама сигурно и покрај тоа што е направен од пластика нема да се раштрака како машина за перење. (како што велиш).
Ако бараш влакно во јајце на секој телефон ќе му најдеш мана( и хтц м7 си има мани: нема мемориска картичка,батеријата не се вади ,камерата е послаба споредено со с4 ,UI сигурно не е респонзивно како ванила андроид и сл.):)

Ако најде ХТЦ оне м7 за 250е е солидна зделка.

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Лично користам Самсунг с3 и сум прездоволен.Сега перформансонт не нешто нај(не е или блиску до последна генерација) ама сепак не ни за потценување.Камерата му е одлична во секоја прилика батеријата ми држи цел ден па и плус од другиот зависи како го користам.Да истакнам дека првпат користам самсунг а и не ми е битно дал ке залагне малце или некоја апликација ке се отвара 2-3 секунди.Во глобала доста добар :)

7 март 2014
1.295
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 PRO
Има некој купено телефон од мобилара? поточно од оваа ibutik и дали сте имале некакви проблеми ?

Скоти

user
15 октомври 2013
1.280
2.369
@Скоти
Ние не сме фанови на Самсунг ама ти изгледа си тежок хејтер.Прво никаде не спомнав дека има подобра камера од нокиа 1020,920 и сл.,туку дека има подобра камера од модели кои ги наброја погоре н4,н5 и сл.

Е сега незнам од каде заклучи дека камерата не дава реали бои (да не беше екранот ?! ) и од каде ова "кочи,ко да има 480p а не па да снима со FullHD" ?!

Второ јасно напоменав дека тачвизот на с3 лагира (има дилеј од 2-3s при отварање на апликации, исклучување на апликации отклучување на телефон и сл.) На с4 се ова е средено и ретко се приметува лаг. Многу нормално дека нема да е респонзивен како ванила андроид бидејки доаѓа со едн куп непотребни глупости.Е сега "кочењево" за кое ти зборуваш (дури и на ванила андроид) е неприметливо за 99% од корисниците (вклучувајки го и креаторот на темава).
Во врска со АМОЛЕДОТ на сите ни е познато дека дава нереални бои (пресатурирани), ама верувај дека ова не е битно за 99.5% од корисниците(напротив добар дел од нив сметаат дека с4 има подобар екран баш поради поизразените бои).Имај на ум дека ова е телефон и никој нема да седни на него и да уклучи PS,3dmax или слични работи туку 70% ке го користат за ало-ало и фб и други глупости.Мене многу повеќе ме загрижува burn-in ефектот кај овај тип на панели.
За пластикава се согласувам дека алуминиум е подобро ама сигурно и покрај тоа што е направен од пластика нема да се раштрака како машина за перење. (како што велиш).
Ако бараш влакно во јајце на секој телефон ќе му најдеш мана( и хтц м7 си има мани: нема мемориска картичка,батеријата не се вади ,камерата е послаба споредено со с4 ,UI сигурно не е респонзивно како ванила андроид и сл.):)

Ако најде ХТЦ оне м7 за 250е е солидна зделка.
Како прво,не сум хејтер на самсунг,ако прочита поубаво го фалам Ноте серијата на Самсунг која кажувам дека вреди за парите..Второ не викам дека ти спомена дека има подобра камера од 1020 или од 920 него другиот член со кој дискутирав,трето се согласувам дека има подобра камера од н4 и н5 кои воглавно немаат добра камера,четврто види го видеото споредбата меѓу 920 и с4 и ќе видиш каква е оптичката стабилизација на едниот и другиот телефон во снимање на видео и ќе видиш за што зборувам..
Ако го користат телефонот за ало ало и триста глупости зошто тогаш да плаќаат по 600 евра за телефон кој се нарекувам премиум и е изработен од пластика кога конкуренцијата вади класа телефон подобар од него изработен од друг материјал(алуминиум,стакло,сафир)..?

Скоти

user
15 октомври 2013
1.280
2.369
Има некој купено телефон од мобилара? поточно од оваа ibutik и дали сте имале некакви проблеми ?
Нема да имаш никакви проблеми со IButik,крале е газда таму и е еден од најпоштените луге што ги знам..Иако е голем фан и на Iphone i iOS :D

7 март 2014
1.295
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 PRO
Нема да имаш никакви проблеми со IButik,крале е газда таму и е еден од најпоштените луге што ги знам..Иако е голем фан и на Iphone i iOS :D
Кај се наогаа они ? кај буњаковец негде а ?

7 март 2014
1.295
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU