Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Како изгледа внатрешноста на вашето куќиште

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
додека сеа пишуваше и дремеше на нет,ке си го ичистеше пцто.така да џабе тролање ролање :D

15 септември 2012
1.159
1.300
Мислев освен работа,а што ако е за работа треба да се запостави? ако е за работа не треба да се одржува ? исто ко да купиш кола за такси и да ја оставиш да ти скапе,да ти смрди на кромид внатре..поише патници ќе ти влегуваат ако е средено и чисто или така? прашината го гуши компјутерот,а каблите спречуваат airflow..ајде чао сеа си кажав што имам не идете офф топик и немам намера да се расправам по форуми:alien:

Си ѕирнал во просторот за моторот на возило за такси превоз? Мислиш дека е таму чисто како и во кабината за патниците? Или само погледни им ги превматиците - зошто кога ќе падне снег нема такси превоз???

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Сакам да кажам дури не ти ни текнува да го исчистиш компјутерот ако имаш други обврски... Пример ти рече девојката, гаќичките ми се мокри... сигурно нема да кажеш чекај компјутерот да го исчистам... Е сега кога ќе ти раскине, ќе бидеш тажен па ќе си купиш некое ново парче хардвер и успат ќе го исчистиш и така...
Ако девојката ми рече гаќите ми се мокри ке и речам да облечи нови(суви) и да не се моча во гаќи повеќе,срамота е :D хаха

1 април 2012
1.480
982
денес бев кај баба ми и дедо ми и викам дај да го отворам компјутерот да видам колку прашина има зошто не памтам дека е чистен некогаш. И ете :D
EgXyIlDh.jpg

h8dnCgZh.jpg
0miQ1Khh.jpg
xD2X2XVh.jpg

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit

KireAMD

hello world
29 август 2011
244
887
Skopje
so sliki sekako , a za so cena infart ke me plesne mene .... 5 funti od quick release fittings a trebaat 4 = 20 funti, 8 EK barb fittings 1/4g 9 funti, biocid , anticorosiv i mayhem boja 10 funti , Ek tube claps po 0,5 funti 10 = 5 funti, Flow metter digital sensor 15 funti, taka da samo nastavcite, i zelevcata i slicno fakaat okolu 60-70funti + 15 funti shiping = 80-90funti :) so + - 45/90 stepni fittings...

taka da za matematika i isplatlivost ne prasuvaj .. kaj se radijator 480ka , Pumpa, Rezervar sam napraviv Frozen Q Fuzion kopija ko T-Virus resident evil replikata sto e , blokovi ....

se na se okolu 15-17000 sose blok za graficka ram i cpu , ali sve da bide cakum pakum so cristal link konektori i slicno.

pa posle toa modovi za headpreasure na pumpa, draining ports , 8 ventilatori za radijatorot ... UV reactive tubing ....

Sose site bells and whistles da bide bukvalno profesioanlno bez niedna da ne kazam ciganska stega iskcata 20k grubo

Op stigna i SoundFoam :)

_MG_9970.JPG _MG_9969.JPG

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.739
Скопје
www.facebook.com

Ве гледам јас и се чудам како ви се даваат волку пари за конфигураци.... Јас со триста маки дадов пари за една нова б75 плоча, 8гб рам кингстон , ново стандардно куќиште, 1тб хард другото е стандард . Немам посебна графичка бидеќи и оваа онбоард ми брка работа за battlefield 3 bc. Слики ке ставам подоцна, сеа мака мачам со некомпатибилноста на windows 7 со драјверите на онбоард графичката.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Ве гледам јас и се чудам како ви се даваат волку пари за конфигураци.... Јас со триста маки дадов пари за една нова б75 плоча, 8гб рам кингстон , ново стандардно куќиште, 1тб хард другото е стандард . Немам посебна графичка бидеќи и оваа онбоард ми брка работа за battlefield 3 bc. Слики ке ставам подоцна, сеа мака мачам со некомпатибилноста на windows 7 со драјверите на онбоард графичката.
незнам што има да се чудиш на ИТ ФОРУМ какви луѓе сакаш да пишуваат тука?возачи на формула1? фудбалери?ракометари?дегени?идиоти?кретени? значи ова е ит форум(форум за компјутери и ит технологија) мн малце луѓе ја сваќаат болеста на компјутерите(и љубовта кон нив)ради тоа тебе ти е све така чудно,али ако влезеш по длабоко во оваа област ке осетиш,што значи да даваш големи пари за некој дел.џабе сеа ке ти се објаснуваме и појаснуваме кога го немаш осетено она правотото лудило на некој дел да го имаш крај себе :D

Sintrax

hello world
20 септември 2012
105
85
Skopje
img20130208182417.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Кратко и јасно другар: љубов и/или потреба :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Дур да фрлаш пари на коцка вака бар зимаш и ти останува (до наредна замена). Бар јас така се тешам. :D

Е сега жени или компјутер, на што би дал пари попрво прашање е сега!

Јас немам дилеми а Вие?

Сори фор офтопик.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.226
Ве гледам јас и се чудам како ви се даваат волку пари за конфигураци....

Абе види вака ... :)
Да се разбереме! Во слаткарница ќе видиш слатки, во библиотека книги а на IT форум ќе видиш „пациенти“ со конфигурации скапи колку Golf 3 на старо :D

BTW
И јас сум во тие пациентите. Во неизлечивите :D

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно

1.Ентузијазам
2.Зависност од врвна технологија
3.Желба за најдоброто
Во природата на секој човек е да го има најдоброто,да биде најдобар,да го има најубавото ,да се покажува,докажува и тн......Све е тоа во самата природа на човекот,само зависи за што го користиш(жени,компјутери,коли,....)што значи све тоа е нормално и не е за чудење воопшто.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.739
Скопје
www.facebook.com

Порано и јас бев гејмер. Оваа конфигурација беше надградена со nvidia geforce 9600GT , 4gb ddr2 800mhz ram , Сликава е стара али како доказ дека и јас оверклокував порано :D напојувањето беше сменето со кулермастер 500 ватно. Али тоа е откако ке се ожене човек да нема парица да одржава :D

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно

Порано и јас бев гејмер. Оваа конфигурација беше надградена со nvidia geforce 9600GT , 4gb ddr2 800mhz ram , Сликава е стара али како доказ дека и јас оверклокував порано :D напојувањето беше сменето со кулермастер 500 ватно. Али тоа е откако ке се ожене човек да нема парица да одржава :D
dont tell me! :( сега ке си имав I7 3960x+rampage IV extrime,и не ке морав да се тешам дека I7 950 бил доволен за HIGH end графичка :D )

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.739
Скопје
www.facebook.com
dont tell me! :( сега ке си имав I7 3960x+rampage IV extrime,и не ке морав да се тешам дека I7 950 бил доволен за HIGH end графичка :D )
оваа ја имав цели 3 години и ја дадов 12.000 пред 3-4 месеци комплет. Али за оверклок беше супер еден целерон на 2.66 гхз го тераше на 4гхз стабилно со 60-70 степена темп. потоа му ставив core2duo 6550 .

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
оваа ја имав цели 3 години и ја дадов 12.000 пред 3-4 месеци комплет. Али за оверклок беше супер еден целерон на 2.66 гхз го тераше на 4гхз стабилно со 60-70 степена темп. потоа му ставив core2duo 6550 .
Плочата ти е многу добра,една од подобрите беше на времето :D

cgfreak

hello world
1 октомври 2010
474
658
Дома
Вака изгледаше конфиругарцијата од потпис:). Се имав потрудено колку-толку да ги средам каблите во куќиште без "Cable Management". Како и да е повеќе не е во моја сопственост, а новото милениче штотуку почна да се создава дел по дел:D.

IMAG0148_1.jpg

Инаку се работи за:
i7 930, MSI x58 Pro-E, GTX460, 16GB 1600MHz Kingston HyperX Genesis итн.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно