Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

A1 (поранешно VIP)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
И додека move tv оди чекор напред и прави редизајн на апликацијата и воведе ,,Мој ТВ,, ние претплатниците на A1 xplore не можеме да ги гледаме канал 5 и телма. Неколку пати се јавив а и порано (уште пред 3 години се имам јавено) во А1 да им воочам за овој проблем но нив,, мува не ги лази,, и секогаш одговараат дека овие два канали кај нив ги има на апликацијата. Прашав кај други корисници мои роднини и пријатели дали ги имаат овие канали но и кај нив ги нема канал 5 и телма. Ако читаат нека ја средат оваа работа која е проблем неколку години наназад. Ако сакаат да имаат претплатници...
Проблемот е кај тебе највероватно. Дали и на Тв и андроид и преку web е исто? Кога го тестирав а1 експлорер пред некоја година (на мобилен) ги имаше каналиве.
Прашав и другар што коисти а1 експлорер и вика океј е (слики во атачмент). Ова на ТВ е, и рече дека на webh апликацијата не ги дава тие канали

Атачменти

• kanal5.jpg
    kanal5.jpg
    173 KB · Прегледи: 29
  • telma.jpg
    telma.jpg
    473,1 KB · Прегледи: 29

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Проблемот е кај тебе највероватно. Дали и на Тв и андроид и преку web е исто? Кога го тестирав а1 експлорер пред некоја година (на мобилен) ги имаше каналиве.
Прашав и другар што коисти а1 експлорер и вика океј е (слики во атачмент). Ова на ТВ е, и рече дека на webh апликацијата не ги дава тие канали
Со нивниот ресивер ги имам канал 5 и телма,проблемот е само што овие канали ги нема на апликацијата А1 xplore инсталирана на мојот андроид телевизор.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Со нивниот ресивер ги имам канал 5 и телма,проблемот е само што овие канали ги нема на апликацијата А1 xplore инсталирана на мојот андроид телевизор.
Незнам што да речам, сликите погоре се од андроид бокс (не е а1).

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Незнам што да речам, сликите погоре се од андроид бокс (не е а1).
Веројатно со нивниот андроид бокс од А1 ги има. ама преку апликацијата А1 xplore преземена и инсталирана од play store и инсталирана на андроид телевизор и на телефон ги нема.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Веројатно со нивниот андроид бокс од А1 ги има. ама преку апликацијата А1 xplore преземена и инсталирана од play store и инсталирана на андроид телевизор и на телефон ги нема.
Другаров рече дека само преку web има проблеми со каналиве. Дефинитивно е проблем и а1 треба да го реши ама мува не ги лази изгледа.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.706
3.357
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Сега проверив кај мене и на мојот телефон не ги вчитува канал5 и телма, дури и на листата која ја имам на ТВ (имам листа на канали за моите) таму канал5 и телма ги нема во редоследот. А кога избирам каналот од почетниот екран ми се појавува ова. Овој проблем е само на телефон како што гледам.
Работи на веб, и на телеком магента уредите. Ако си во комуникација испрати им ја мојава слика и кажи им дека пробано е кај повеќе уреди и различни корисници. Јас реално не гледам на телефон тв (додуша не гледам воопшто македоснка телевизија).

1776809840392.png

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Нов е пакетов или не?
7bd9cfadfa6d383d28b13fa3cb959df8.jpg

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Логирај се преку МојА1, оди на Мојот Профил, кликни Согласности и на категоријата Директен маркетинг одбери НЕ.
Да ама ме чуди како беше уклучена опцијата за маркетинг кога ја деактивирав веднаш кога го отворив профилот...исклучив па ќе видиме потака, стварно стана заморно со смс пораките

NiXiDi

read-only
8 август 2025
19
21
И додека move tv оди чекор напред и прави редизајн на апликацијата и воведе ,,Мој ТВ,, ние претплатниците на A1 xplore не можеме да ги гледаме канал 5 и телма. Неколку пати се јавив а и порано (уште пред 3 години се имам јавено) во А1 да им воочам за овој проблем но нив,, мува не ги лази,, и секогаш одговараат дека овие два канали кај нив ги има на апликацијата. Прашав кај други корисници мои роднини и пријатели дали ги имаат овие канали но и кај нив ги нема канал 5 и телма. Ако читаат нека ја средат оваа работа која е проблем неколку години наназад. Ако сакаат да имаат претплатници...
Другар тие два канали ги нема 2год и повеќе поради тоа што не давале права за на преносни уреди т.е конкретно Мобилен, таблет и веб. Јас на едно место имам кабловски а на др оптика со иптв и еден андроид бокс и апп на Лг тв и секаде ги имам тие два канали ама на моб и веб ги нема никој. Исто така ако случајно имаш некој евтин кинески андроид бокс тие претежно имаат Андроид моб верзија на нив а не Андроид ТВ софтвер и не ни дава да гледаш воопшто на нив( лично го искусив ова и го фрлив боксот) . Не знам како ти ги имаш во моб апп двата канали ( може сам си направил листа) ама кај мене воопшто ги нема-атач слика

Атачменти

• IMG_8556.png
    IMG_8556.png
    251,9 KB · Прегледи: 20

dashbog

lurker
24 јуни 2008
568
812
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Другар тие два канали ги нема 2год и повеќе поради тоа што не давале права за на преносни уреди т.е конкретно Мобилен, таблет и веб. Јас на едно место имам кабловски а на др оптика со иптв и еден андроид бокс и апп на Лг тв и секаде ги имам тие два канали ама на моб и веб ги нема никој. Исто така ако случајно имаш некој евтин кинески андроид бокс тие претежно имаат Андроид моб верзија на нив а не Андроид ТВ софтвер и не ни дава да гледаш воопшто на нив( лично го искусив ова и го фрлив боксот) . Не знам како ти ги имаш во моб апп двата канали ( може сам си направил листа) ама кај мене воопшто ги нема-атач слика
Ако тие 2 канала не дозволуваат да се пренесуваат на мобилни уреди, како тогаш ги има на Телеком на magenta TV GO, и на мобилен и на Веб ?
Сигурно нешто друго е причината.

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Пред неколку години кога ги имаше овие два канали јас направив листа и одтогаш останале во таа листа. И најверојатно затоа уште ги има ама неможе да се гледа јавува грешка.

NiXiDi

read-only
8 август 2025
19
21
Ако тие 2 канала не дозволуваат да се пренесуваат на мобилни уреди, како тогаш ги има на Телеком на magenta TV GO, и на мобилен и на Веб ?
Сигурно нешто друго е причината.
Јас пишав што ми е дадено како инфо од А1, а не знам тоа какви договори имаат телеком или останатите за реемитување на национални канали. Со политикава денешна ништо чудно и др причина да има бидејќи и претходно Вип ги имаше на таа старата апп и мал период на експлор от а потоа ги снема.‍♂️ Мене искрено не ми се потребни ги имам арените и сите останати а не дека гледам мн на тел.ама се наоѓаат за тепање време некогаш :)
Мислењето е автоматски споено:

Пред неколку години кога ги имаше овие два канали јас направив листа и одтогаш останале во таа листа. И најверојатно затоа уште ги има ама неможе да се гледа јавува грешка.
Сигурно, види која листа ја имаш избрано и смени си ја да не ти прави проблеми џабе да се нервираш :) бидејќи тие канали нема да може да ги гледаш на моб и веб.

Последна промена:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.706
3.357
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Да ама ме чуди како беше уклучена опцијата за маркетинг кога ја деактивирав веднаш кога го отворив профилот...исклучив па ќе видиме потака, стварно стана заморно со смс пораките
И јас ги исклучив овие многу одамна, и денес повторно сите беа вклучени и повторно ги исклучив... Се надевам не се ресетира ова после секој апдејт на апликацијата :)

Дополнување:
На веб работат двата канали, сега проверив. Имам листа (абв) која е наместена да биде по default на уред за полесно да пристапат до каналите без да лутаат. И кога кликнав на канал5 се вчита (мал прозорец долу).

1777212706178.png

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
@NiXiDi да не ја трујам телекабел темата со а1 ќе пишам овде. Другар направи нов договор и му дадоа нов 5Г рутер и 2 андроид боксови.
Покасно ќе ми пише кој пакет со кои брзини и цена е...еве линк од рутерот и слики од андроидите. Чекам и спидтест брзини :))))

Атачменти

• a1 android box.jpg
    a1 android box.jpg
    479,9 KB · Прегледи: 35

Ts011

user
31 март 2020
1.427
1.080
@NiXiDi да не ја трујам телекабел темата со а1 ќе пишам овде. Другар направи нов договор и му дадоа нов 5Г рутер и 2 андроид боксови.
Покасно ќе ми пише кој пакет со кои брзини и цена е...еве линк од рутерот и слики од андроидите. Чекам и спидтест брзини :))))

Spodeli kako e....

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Струга е наместено ама тој живее Охрид ама кога ќе дојде навака обавезно ќе одам да прочепкам :)
Само опремата ја имал, уште не бил активиран пакетот. Денес или утре ќе му прателе узер и пас од тв-то.
Ова било екпериментална фаза стрикно за Струга (5г).

Последна промена:

NiXiDi

read-only
8 август 2025
19
21

Знаев дека ќе најдеш некој :) фала на инфо , значи сепак струга ја имате честа :) пишав и јас по луѓе што имаат роднини да ми пратат инфо за брзините ќе проверам и ќе пост, ако нема ќе ги пинг пак. Инаку датата за тв то не била вклучена во гигите што ги имаш за користење и тоа било предност за разлика од 4г пакетот каде ти го троши интернетот и реално може само у тв да ти отиде цела дата и да свириш после на 6/1 како да си уклучен на времето на диал уп 857857 - носталгија

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Знаев дека ќе најдеш некој :) фала на инфо , значи сепак струга ја имате честа :) пишав и јас по луѓе што имаат роднини да ми пратат инфо за брзините ќе проверам и ќе пост, ако нема ќе ги пинг пак. Инаку датата за тв то не била вклучена во гигите што ги имаш за користење и тоа било предност за разлика од 4г пакетот каде ти го троши интернетот и реално може само у тв да ти отиде цела дата и да свириш после на 6/1 како да си уклучен на времето на диал уп 857857 - носталгија
На муабетот се најде веднаш човек ахахах. Кога ќе му активираат пакеот и дојде Струга обавезно ќе направам некои тестови. Точно и дека Струга први почнале да нудат 5г рутери како експеримент...Се работи за М пакет (тв+нет) и има 1тб месечно за трошење што е појќе од доволно за сурфање и слични работи.

Ts011

user
31 март 2020
1.427
1.080
На муабетот се најде веднаш човек ахахах. Кога ќе му активираат пакеот и дојде Струга обавезно ќе направам некои тестови. Точно и дека Струга први почнале да нудат 5г рутери како експеримент...Се работи за М пакет (тв+нет) и има 1тб месечно за трошење што е појќе од доволно за сурфање и слични работи.
Generalno 4g pod 150/50mbps retko sum videl na a1, na 5g od 350 do 1000mbps, pa mislam ke nema nekoj problem, osvem oscilacija na brzina nojke,sabajle i popladne koga ima povejke optovaruvajne na baznite....
eve kaj mene periferija, niz centar e 500/600 navecer od sabajle e nad 1000...

Атачменти

• Screenshot_20260429-204254.Speedtest.png
    Screenshot_20260429-204254.Speedtest.png
    182 KB · Прегледи: 17

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Generalno 4g pod 150/50mbps retko sum videl na a1, na 5g od 350 do 1000mbps, pa mislam ke nema nekoj problem, osvem oscilacija na brzina nojke,sabajle i popladne koga ima povejke optovaruvajne na baznite....
eve kaj mene periferija, niz centar e 500/600 navecer od sabajle e nad 1000...
Ова се брзини на мобилен, на комбо боксот се ограничени брзините. И кога имав комбо бокс 4г брзините премногу вариаа...слика од спидтест тогаш

Атачменти

• Screenshot 2026-04-29 223655.jpg
    Screenshot 2026-04-29 223655.jpg
    236,6 KB · Прегледи: 33
  • A1 4G SpeedTest3.jpg
    A1 4G SpeedTest3.jpg
    84,6 KB · Прегледи: 32

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно