Има подобрена понуда и во Интернет и ТВ, а само интернет е по старо...
Ми личи дека сакаат да ги врзат корисниците пред почеток на новиот оператор и пред ЕУ роаминг.
Не знам дали е паметно да се потпише сега договор...
Тоа е многу добро за пазарот! Имаш предобри понуди, а со тоа ќе мора цела конкуренција да реагира. Сега имам 100/50 за иста цена или нешто 50-100 добивам 150/75 или за некои 300 400/200 (ова ако важи понудата за без уред) ако може некој да потврди ако не ќе прашам па ќе пишам.Има подобрена понуда и во Интернет и ТВ, а само интернет е по старо...
Ми личи дека сакаат да ги врзат корисниците пред почеток на новиот оператор и пред ЕУ роаминг.
"24 месеци од активација". Треба да се активира пред 31.05 само и ќе важи 2 годиниОва промотивно му значи дека до 31.05 ако го земиме ќе трае 24 месеци или ќе трае само до 31.05 1/1 gbps
Само интернет гигабитен 4000.Има подобрена понуда и во Интернет и ТВ, а само интернет е по старо...
Не сум видел оператор кој до толку сака да ти подметне телевизија а претходно ја немаше воопшто задолжително ни во магента.Само интернет гигабитен 4000.
Интернет и тв гигабитен 2300.
![]()
Вреди да се проба дали нудат попусти за префрлување од друг оператор. Сакав пред 2 месеци да преминам на А1 и кога им кажав дека сакам од Телеком да преминувам ми дадоа 20% попуст на услугите - можеби и Телеком нудат нешто на тој стил.Првпат размислувам од А1 да преминам на Телеком иако иди 1000денари поскапо само затоа што во Прилеп нема оптика![]()
4ig,ke gi razbudi malce masa i medo od avstrija i germanija...Има подобрена понуда и во Интернет и ТВ, а само интернет е по старо...
Чекаме А1 да возврати, ама се ова е премија ако конкуренцијата на пазарот се подобри.4ig,ke gi razbudi malce masa i medo od avstrija i germanija...
Се надевам ќе ги обноват и само интернет пакетите, би сакал да ми остане истиот рутер и да неморам макс тв со 480п да гледам.Колку е сега гејминг пакетот цена за вие кои сте на новите тарифи? Старт и екстра?
Мислењето е автоматски споено:
Не сум видел оператор кој до толку сака да ти подметне телевизија а претходно ја немаше воопшто задолжително ни во магента.
Кај виде тоа? Дали линк од ценовник ако има?Гледам дека качиле лимит од 200гб на 500гб за фер користење на мобилни пакети
Имаше страна со FAQ каде беше ова дека има 500гб интернет со опција за бесплатни дополнители гигабајти поради политика на фер користење но сега линкот не отвара до таа страна, смениле нештоКај виде тоа? Дали линк од ценовник ако има?
Точно е. Политика на фер користење е 500ГБ за мобилен интернет, а за фиксните нема промена 300ГБ, 3ТБ, 6ТБ, 10ТБКај виде тоа? Дали линк од ценовник ако има?
Тоа е многу добро за пазарот! Имаш предобри понуди, а со тоа ќе мора цела конкуренција да реагира. Сега имам 100/50 за иста цена или нешто 50-100 добивам 150/75 или за некои 300 400/200 (ова ако важи понудата за без уред) ако може некој да потврди ако не ќе прашам па ќе пишам.
Единствено добра работа од ова е што ги ги подбуцнат другиве оператори да направат промена во трафик/брзина на своите пакети. Нема промена последните 2 години некаде, со ситни финти на промотивна брзина.. Во врска со мобилниот интернет 500гб се повеќе од доволни за мобилен ! Дури и за најагресивниот корисник.
Да, кај мене во пакет е 800 ден. месечно, а според новиве пакети 940 ден. со три линии во пакет.Овој Start пакет е стариот М? Новиот е +100 ден од стариот....
Значи добив наградни +100 ден на сметка за ВДСЛ...како што кажа некој на форумов...глупаво е да се плаќа иста цена за оптика и АДСЛ/ВДСЛ....ама тоа за телеком е БизнисДа, кај мене во пакет е 800 ден. месечно, а според новиве пакети 940 ден. со три линии во пакет.
Јас имам 1 моб линија Магента Unlimited 1149 денари и Магента 1 М (lite) 999 денари (со минимален пакет ТВ зашто не гледам ТВ) значи вкупно 2148 денДа, кај мене во пакет е 800 ден. месечно, а според новиве пакети 940 ден. со три линии во пакет.
Се извинуваме,Ако имате активен Gaming Booster, брзината е ограничена на брзината на бостерот, наместо да ја користите максималната брзина од ГБ што ја нуди новиот пакет. Потребно е да се откаже Gaming Booster-от за да ја добиете целосната "Giga" брзина според пакетот.
NB 2-SCREEN MONITOR FOR LAPTOP 15.6" EXTRALINK T01, IPS FULLHD,USB TYPE C&MINI HDMI
20.230,00 ден
RADIO EXTRALINK SOLAR w/hand crank/dynamo, powerbank & SOS flashlight
4.000,00 ден
XIAOMI AIRTAG 1-pack, BHR08SPGL
1.060,00 ден
NET LAN WIRELESS USB TP-Link ARCHER T3U, AC1300, MU-MIMO, Dual Band, USB3.0
1.100,00 ден
NB SCREEN MONITOR SMART LIFE 15.4" EXTRALINK S3, IPS FULLHD
13.040,00 ден
CPU AMD RYZEN 9 9950X3D2, 16C/32T, 5.6GHz 192MB 200W, w/ AMD Radeon Graphics, s.AM5, BOX, 100-100001978WOF
61.360,00 ден