Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

PayPal преку НЛБ Тутунска Банка

Статус
Затворена за нови мислења.

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Побарај да ти објаснат подобро или ако си направил нешто пред да ја верификуваш картичката кажи тука за да дознаеме што е проблемот. Значи проблемот настанал пред да ја верификуваш сметката, е сега што си правел за да дојде до тоа јас незнам. Може си примил пари пред да ја верификуваш или пак нешто со сметката во Тутунска е променето. Друго незнам што би можело да е.

Колку што разбрав ти бараат договор за картичката што ја имаш добиено за визата или пак да им пратиш документи од здравствено осигурување или осигурувањето на колата што го имаш. Ако ова не помогне стварно незнам што понатаму. И објасни по можност што се си направил за да се открие проблемот.

Software

lurker
15 август 2007
591
357
Јас имам картичка од тутунска банка и сакам да направам акаунт на PayPal но сакам да ве прашам која држава да ја одберам и на што треба да пазам за да не ме банираат? И доколку дојде до бан тоа значи дека ке ми го замрзнат акаундот?

kuzman0v

lurker
14 декември 2008
598
77
Скопје
Јас имам картичка од тутунска банка и сакам да направам акаунт на PayPal но сакам да ве прашам која држава да ја одберам и на што треба да пазам за да не ме банираат? И доколку дојде до бан тоа значи дека ке ми го замрзнат акаундот?

Регистрирај се под “Словенија“ и сите други информации, место на живеење итн... пополни ги како што си се. Читај прво мислење, супер има објаснето Горјан.

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65
Инаку дечки да потврдам само успешно купив mini bluetooth dongle (60 ден. :) )од Кина и ми стигна за неполн месец.Значи потврдено и од мене дека функционира плаќањето преку Pay Pal.

B@N@N@M@N

lurker
28 септември 2008
535
88
Тетово
twitter.com
Побарај да ти објаснат подобро или ако си направил нешто пред да ја верификуваш картичката кажи тука за да дознаеме што е проблемот. Значи проблемот настанал пред да ја верификуваш сметката, е сега што си правел за да дојде до тоа јас незнам. Може си примил пари пред да ја верификуваш или пак нешто со сметката во Тутунска е променето. Друго незнам што би можело да е.

Колку што разбрав ти бараат договор за картичката што ја имаш добиено за визата или пак да им пратиш документи од здравствено осигурување или осигурувањето на колата што го имаш. Ако ова не помогне стварно незнам што понатаму. И објасни по можност што се си направил за да се открие проблемот.

Ништо од ова веќе, само што ми стигна следниов маил:
Hello ...,

Your account has been permanently closed due to violations of our User
Agreement. At this time we do not offer service to residents of Macedonia.

We look forward to expanding our services to additional countries in the
future. Establishing our service in each new country involves complex
changes due to different regulations in each of these countries. Our
International Team is working hard to expand our services as rapidly as
possible.

For a list of PayPal supported countries, please visit our PayPal website.
Please continue to check our website for updates and features regarding
International Membership. We apologize for the inconvenience this has
caused you.

Thank you for your interest in PayPal-the fastest, easiest, and safest way
to send money in the world!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Option 1. If you owe refunds to any of your buyers, you can use the money
in your PayPal account to refund them.

To refund your buyers:
1. Log in to your PayPal account.
2. Click "Contact Us" at the bottom of any page.
3. Click "Contact Customer Service."
4. Under "Choose a Topic," select "Sending/Receiving Money."
5. Under "Choose a Subtopic," select "Refund/Cancel a Payment."
6. Click "Continue" and follow the instructions to refund payments.

Option 2. Money in your PayPal account will be held for 180 days. After 180
days, we'll email you information on how to receive your funds.

We regret any inconvenience this may cause.

Thanks,
Ward
PayPal

Please do not reply to this email. This mailbox is not monitored and you
will not receive a response. For assistance, log in to your PayPal account
and click the Help link in the top right corner of any PayPal page.

----------------------------------------------------------------
Copyright © 1999-2009 PayPal. All rights reserved.

PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A.
Société en Commandite par Actions
Registered Office: 5th Floor 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
RCS Luxembourg B 118 349

PayPal Email ID PP1448

:ua: За ова веќе нема решние. Стварно незнам зошто прво ме лимитираа...

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Paypal ги следи трансакциите со IP адреси и нормално дека е прекршување да поставиш друга земја а да престојуваш во земја која е вон листата на Paypal.Го заоструваат режимот...Подобро почекајте и Македонија официјално да влезе на листата на Paypal.

mickeymkd

hello world
7 јануари 2009
419
79
Ние чекаме али до кога?

Не ми е јасно кој е проблемот зошто од PayPal не не ставаат на листата, бидејки имаат прифатено 190 земји до сега, а колку што гледав во светот има 193 признаени земји. Така да останати се: Македонија, Црна Гора и Србија.

Срамота.

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Ако ова е еден притисок до нив да не стават што побрзо на листата, така да отворете сметки иако не Ви требаат многу, ако сакаш нешто ќе добиеш кога тогаш. Јас сеуште немам проблеми со мојата сметка, така да може различни причини да има зошто ова се случува. Секако тоа што не нема на листата е една од поголемите.

beret

read-only
28 септември 2008
22
25
Е ај некој нека даде логично објаснување зошто Македонија е исфрлена од листата на PayPal и до кога ќе трае оваа апсурдна ситуација.Се најдобро,поздрав

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65
Е ај некој нека даде логично објаснување зошто Македонија е исфрлена од листата на PayPal и до кога ќе трае оваа апсурдна ситуација.Се најдобро,поздрав

Јас колку што знам Македонија не ни била некад до сега на Pay Pal листата.
А којзнае и дали ќе биде.Нас не извади НЛБ,инаку којзнае кога ќе го почуствувавме вкусот на Pay Pal.Жално стварно ама тоа е.

makedonce

lurker
12 април 2007
609
11
www.tracker-mk.org
Еве што ми вратија на моето прашање во врска со Македонија
Thank you for contacting PayPal.

We are aware of this issue and I sincerely regret the inconvenience it
has caused you. Our technicians are working to resolve this matter. We
appreciate your patience and understanding.

Thanks for sharing your concerns with us. We value what you have to say,
and we know situations like this can be difficult. If you have more
questions, visit our Help Center by clicking "Help" in the top right
corner of any PayPal page.
Како што пишува работат на случајот барем јас така разбирам :)
Еве и на Македонски
Ви благодариме за контактирање на PayPal.

Ние сме свесни за овој проблем и искрено жалам поради непријатностите што се
предизвика на вас. Нашите техничари работат на решавање на ова прашање. Ние го
цениме вашето трпение и разбирање.

Ви благодариме за споделувањето на вашите проблеми со нас. Ние го цениме она што имаш да го кажеш,
и знаеме како оваа ситуација може да биде тешка за вас. Ако имаш повеќе
прашања, посетете го нашиот Центар за помош со кликнување на "Помош" во горниот десен
PayPal агол од било која страница.

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Праќајте емаил и прашувајте ги зошто Македонија ја нема на листата и да ви одговорат кои се условите што треба земјата да ги исполни. Кои се причините што не нема сеуште на листата и дека многу луѓе сакаат да имаат Paypal во државава. Пробајте да дојдете до било каква информација па пишете. Со надеж дека некој од тие таму ќе се заангажира да не додадат во листата.:bravo:

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65
PayPal ми одговорија на моето прашање дали и кога имаат во план Македонија да ја стават во листа.
Еве го одговорот што го добив:

Dear Stefan Cvetkovski, Thank you for contacting us here at PayPal in regard to opening a PayPal account in Macedonia. Unfortunately, we are not yet providing services for the country or region that you are requesting for at the moment, but we are working hard and lookforward to expanding our services into Macedonia in the future, however dueto the complexities of global expansion, we cannot provide a specific time frame as to when these services will be available. Please go to our PayPal website and click the "Worldwide" link at the bottom of the page and click "190 countries" for more information on the countries and regions that PayPal supports. I hope Mr Cvetkovski, that this answers your question. Should you need any further assistance please feel free to contact me or any of my colleagues and we will be more than happy to help you. Have a pleasant day, Yours Sincerely, David.

vapsar

read-only
19 септември 2009
1
0
А да прашам во полето "State / Province / Region" при регистрација на paypal што да внесам?

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Во „State / Province / Region“, можеш и Марс да пишеш, ја нема на листата кога ќе ја има ќе има и нова тема и сите ќе славиме.:))

makedonce

lurker
12 април 2007
609
11
www.tracker-mk.org
Веќе 6 дена чекам тие 93 денари да паднат на 0/1 . Можно е да ме одбиле, или ако ме одбиле ке ме известат на емаил ?

Мене ми се јавија од Тутунска кога порачав и ме прашаа дали го потврдувам плаќањето види од кај нив да не е нешто

Birokrat

read-only
19 јануари 2009
4
0
Уште еднаш ќе прашам за да се разјаснат работите.
Сакам да префрлам пари на мојот акаунт преку paypal и истите тие пари да ги подигнам преку банка,автомат уатевер.
Која земја да ја ставам при регистрација на paypal акаунтот?

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно