Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.752
12.700
Skopje
www.wemaxa.com
Уште купувате во аналогни продавници?

Лично ги баталив скроз Анхоч, многу одамна почнаа да се прават на Тошо за стари познаници па почнаа да ме третираат малопродажно како ојлиња дојлиња туристи од Косово. Сениорите во малопродажба со кои се познавав ги снема, некои нови клинци нит те знаат нит ништо, за мала работа ме мрзеше да смарам да вртат телефони за т.н. дилерска цена и баталив, сега стриктно Ананас/Жирафа/Нексио - првите додека трае ова истурање промотивни ваучери, вторите сеуште знаат да им се згреши да пуштат нешто со -30/40% цена од локалните, третите затоа што не се прават на Тошо а и не ротираат вработени како чорапи па излегуваат во пресрет.

Се надевам Анхоч/Сет/Нептун ќе завршат како магацини за роба од Алиекспрес/Ананас/Амазон исто како во ЏусОфЕјЕј што се случи со т.н. "брик-ен-мортар" продавници. :poop:

Bosko Buha Bombasa

hello world
20 август 2024
172
105
Yugoslavia

Лично ги баталив скроз Анхоч, многу одамна почнаа да се прават на Тошо за стари познаници па почнаа да ме третираат малопродажно како ојлиња дојлиња туристи од Косово. Сениорите во малопродажба со кои се познавав ги снема, некои нови клинци нит те знаат нит ништо, за мала работа ме мрзеше да смарам да вртат телефони за т.н. дилерска цена и баталив, сега стриктно Ананас/Жирафа/Нексио - првите додека трае ова истурање промотивни ваучери, вторите сеуште знаат да им се згреши да пуштат нешто со -30/40% цена од локалните, третите затоа што не се прават на Тошо а и не ротираат вработени како чорапи па излегуваат во пресрет.

Се надевам Анхоч/Сет/Нептун ќе завршат како магацини за роба од Алиекспрес/Ананас/Амазон исто како во ЏусОфЕјЕј што се случи со т.н. "брик-ен-мортар" продавници. :poop:

И да сакав неможев подобро да го кажам ова јас. Сетек/Анхоч во последно време се толку исклучени со македонскиот пазар, што дури и ме чуди како опстојуваат. Нептун отсекогаш биле али пак тие за IT свера им е како 3-та гранка. Овие другиве се водат примарно како IT продавници. Немаат ни некој период на распродажба, само се едни обични типични македонски продавници што креваат цени како да живееме во Сингапур, тераат шеми како постојано имаат распродажби, пречкртани возвишени редовни цени и постирани под нив реалните редовни цени кој се пак прескапи во споредба со нормални продавници и eShops. Последно не знам кога сум влегол во двете.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
. Сениорите во малопродажба со кои се познавав ги снема, некои нови клинци нит те знаат нит ништо, за мала работа ме мрзеше да смарам да вртат телефони за т.н. дилерска цена и баталив,
А како да се реши ова извини? Да имаат листа на клиенти со слики и да се споделува со секој нов вработен?

Не ти го разбирам муабетов

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.752
12.700
Skopje
www.wemaxa.com
Апологетски атавизми и сателити разбирливо е дека има, имаше и Нокиа и Јаху и ред други, поента е со промена на политиката на работење и третманот (етички) кон купецот, Анхоч во случајов изгубиле клиент.

Е сега, да не беше клиентот одамна на веков со ZX Spectrum-и, комодориња и касетици, па после со 286ки, 386ки, 486ки, амд дурони, оптерони, ц2д, ц2квадови итн... и да не го знаеа брдо луѓе (роднини/пријатели/познаници) што го прашуваат се во врска со Пц/Ит, можеби немаше да биде битно, ама вака, барем малце е битно, затоа што цела таа свита од потрошувачи ќе биде пренасочена (веќе е) кон други, позелени пасишта, баш заради тоа што некој не му текнало како одредени клиенти да ги држи задоволни :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.062
7.737
Нема врска муабетот, фискалната останува иста ако е производот ист.
Има врска муабетот. Ако се замени производот со нов и гаранцијата почнува од ново, а во Анхоч и нова фискална добиваш

18 август 2019
1.226
1.201
Немам идеја. Можеби заради гаранцијата? (Одамна беше…)
Кај мене нема фискална сметка. Случајот е поинаков, во гарантен рок е заменета РАМ плоча, ама таа има нови 60 месеци гаранција. Во гарантниот лист пишува дека во случај на проблеми производот треба да се испрати со гарантниот лист и фискална сметка.

Заклучувам дека сепак треба да има фискална сметка за новиот производ.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.377
5.512
Образложено беше ова еднаш, чинам вака беше:
Ако производот не може или не се сервисира треба или да го заменат со нов (или подобар) доколку има, или да ги вратат парите. Купувачот одбира. Доколку го заменат, не се издава нова фискална и оригиналната гаранцијата продолжува да си тече.

Ако дадат фискална и нова гаранција тоа значи дека ви ги вратиле парите и со тие пари сте купиле ист таков нов производ.

batka23

hello world
16 септември 2022
96
103

Анхоч не се способни да си ги задржат вработените очигледно. Ако продолжат така ќе завршат како амц.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.262
2.697
платите се ниски, затоа си одат луѓето. Пред пар години беше 18,000 почетна плата мислам и 22,000 после 5-6 години ако се докажеш. Сега не знам, али така ми кажуваа.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
платите се ниски, затоа си одат луѓето. Пред пар години беше 18,000 почетна плата мислам и 22,000 после 5-6 години ако се докажеш. Сега не знам, али така ми кажуваа.
Не е таа плата сега, доста повисока од пишаната 22000 ден.Во моловите смена е 12 саати, два дена идеш, два дена одмараш, зборувам за продажба нели, многу лоши смени.Се согласувам за тоа што го кажавте, многу нови вработени со 0 искуство, погрешни информации и мн ниска услуга...Ама тоа е што е, си има претпоставени и газда па нека му ја мисли.

confusi0n

hello world
14 ноември 2014
269
204

Не ме сфаќај погрешно ама изгледа едино што е сменето е твоето повредено его. Не знам каков третман очекуваш, зошто некој би ти давал дилерска цена? Дури и фирма да имаш, ќе ти дадат некој попуст ако зимаш поголема количина ама дилерска цена? Анхоч како што знам е фирма што и она си работи за профит и треба работници да плаќа.
Јас во МК кога треба нешто од продавница или поскапо да зимам од технологија, Анхоч ми е увек прв избор. Не идам да се чаталам таму, си правам истражвување, знам што барам и сакам и никогаш не сум имал проблем, колку треба плаќам и тоа е.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Апологетски атавизми и сателити разбирливо е дека има, имаше и Нокиа и Јаху и ред други, поента е со промена на политиката на работење и третманот (етички) кон купецот, Анхоч во случајов изгубиле клиент.

Е сега, да не беше клиентот одамна на веков со ZX Spectrum-и, комодориња и касетици, па после со 286ки, 386ки, 486ки, амд дурони, оптерони, ц2д, ц2квадови итн... и да не го знаеа брдо луѓе (роднини/пријатели/познаници) што го прашуваат се во врска со Пц/Ит, можеби немаше да биде битно, ама вака, барем малце е битно, затоа што цела таа свита од потрошувачи ќе биде пренасочена (веќе е) кон други, позелени пасишта, баш заради тоа што некој не му текнало како одредени клиенти да ги држи задоволни :)
Каква промена на политика, си знаел X вработен во Y салон, го смениле - новиот вработен треба по дифолт да те знае тебе за дилерски цени?

Ако зборуваме дека имаат систем за луѓе со дилерски цени, тогаш веројатно само даваш име/вип/како и да е и го добиваш попустот. Пример јас така сум во My:time, воопшто не ми е гајле кој е вработен што ме услужува.

Затоа пак ќе те прашам, што точно е проблемот и уште поважно како според тебе да се реши?

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Дилерски цени од салон НИКОГАШ не се давале, се знае дилерски Амако само ги дава, а за попуст во салони да давале.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.752
12.700
Skopje
www.wemaxa.com
Печурки гледам многу после дожд излегуваат, убаво е тоа за екологија.

Проблемот со повеќето габи е што траат кратко, до првото посериозно заладување, а богами од утре ќе имаме минусни температури.

Хоч, Моч, Шетек и Пепдун се знае на кај се тргнати, веќе видено е тоа. Што е иначе, се накрши моментот што се тераше тука дека Хоч е само супер а се останато е багра невидена па сега млазот на криво оди?

Како требал да се реши проблемот е веќе небитно, нека си штанцаат 70-90-990% попусти на цени исти со години, нека фураат 480 рати моменти за оние што купуваат усб-стикови и тестатури од 200 динари, тоа ќе им остане клиентела, и туристите ос север кон лево додека сеуште доаѓаат.

Многу форумџии веќе се префрлија на нарачки од надвор (CU) и сл, одење во соседство и поврат на данок, или давање на шанса на помали дистрибутери локално кои немаат толкава машинерија од вработени и локали на кои плаќаат кирија а на крај на ден таа "комоција" се прфрла на крајниот потрошувач.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.182
Немаат ВИП картици што мислам дека е добра идеја. Но јас колку што знам Анхоч има датабаза на клиенти. Може во секоја продавница да видат наназад на кое име што е купувано и дали имало попуст. И јас како и многу други сме дале илјадници евра низ годините во Анхоч. За ситници докај 50-100 евра не се замарам со 2-5% попуст. На поголеми износи ми излегле во пресрет. Но попустите се мали.

Инаку јас сум импулсивен купувач. Штом намислам мора да го имам што е можно побрзо. Не ми се чека онлајн макар било и поефтино. Плус замена, сервис и се друго е многу поедноставно во продавница. Анхоч се сеуште најприемчиви со клиенти од моето скромно искуство.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.262
2.697
треба да понудат вип картица како што имаат у техномаркет и да има добри цени за редовни муштерии.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
Каква промена на политика, си знаел X вработен во Y салон, го смениле - новиот вработен треба по дифолт да те знае тебе за дилерски цени?

Ако зборуваме дека имаат систем за луѓе со дилерски цени, тогаш веројатно само даваш име/вип/како и да е и го добиваш попустот. Пример јас така сум во My:time, воопшто не ми е гајле кој е вработен што ме услужува.

Затоа пак ќе те прашам, што точно е проблемот и уште поважно како според тебе да се реши?
Анхоч барем на времето имаа политика доколку е некој редовен купец да може да му се даде попуст, или доколку некој зема поголема количина, или доколку треба нешто да се чисти.. во самиот систем за наплата имаа колку попуст може да даде самиот вработен на одреден производ, или па може да си праша некој над него и да одобри цена. Немаше ова никаква поврзаност со дали е фирма или физичко лице.
Претпоставувам дека веќе ја немаат таа политика и тоа секако си носи губитоци

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Печурки гледам многу после дожд излегуваат, убаво е тоа за екологија.

Проблемот со повеќето габи е што траат кратко, до првото посериозно заладување, а богами од утре ќе имаме минусни температури.

Хоч, Моч, Шетек и Пепдун се знае на кај се тргнати, веќе видено е тоа. Што е иначе, се накрши моментот што се тераше тука дека Хоч е само супер а се останато е багра невидена па сега млазот на криво оди?

Како требал да се реши проблемот е веќе небитно, нека си штанцаат 70-90-990% попусти на цени исти со години, нека фураат 480 рати моменти за оние што купуваат усб-стикови и тестатури од 200 динари, тоа ќе им остане клиентела, и туристите ос север кон лево додека сеуште доаѓаат.

Многу форумџии веќе се префрлија на нарачки од надвор (CU) и сл, одење во соседство и поврат на данок, или давање на шанса на помали дистрибутери локално кои немаат толкава машинерија од вработени и локали на кои плаќаат кирија а на крај на ден таа "комоција" се прфрла на крајниот потрошувач.
Камала Харис ти ли си? Може ли да одговориш тоа што те прашувам, пробувам дискусија со тебе да правам, не да ми збориш за печурки или Computer Universe

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно