Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Дали имал некој искуство да му рикне Huawei HG8145V5 белиот рутер во смисол конекција сепак има, MaxTV си работи, но преку рутерот не може да се воспостави PPPoE конекција? Huawei HG8145V5 е во bridge mode пошто си имам моја опрема која прави PPPoE конекција, и од техничка поддршка привремено го тргнаа од bridgde mode и сепак и нивниот рутер не може да воспостави конекција, и на крај дојдоа до заклучок дека Huawei, нивната опрема има хардверски проблем, и мора да се замени. Имам слушнато дека даваат некој си нов црн Technicolor, но тој па имал проблем со bridgde mode, им потенцирав ако се мења опрема да биде тогаш исти бел Huawei, пошо bridgde mode ми е најбитна работа во случајов. Некако ко да ми нема логика имаш конекција со телеком инфрастуктура, има TV, а само 1 работа не работи.

Некој со вакво искуство?

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@Ervo рутерот е отиден јабана чим не прима конфиг.
Така да мора да се замени си друг бел рутер за да имаш бриџ мод.
Пробај влези во рутерот и од самиот рутер има направиме фактори ресет не преку дугме.
И чекај да видиш дали ќе се стабилизира.
Види дали ќе повлече сетинзи така.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Пробај влези во рутерот и од самиот рутер има направиме фактори ресет не преку дугме.
За гигабит пакет стриктно се користи тој црниот Technicolor?

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Врска нема може и хуавеи и тие се гигабитни порти.
Поентата е што од телеком контакт центар не се разбираат многу, а и во салоните.
Ти ако сакаш гигабит и сакаш бриџ да имаш хуавеи , и да немаш бриџ пак хуавеи може си тера без проблем на гигабит пакет.
Техниколор има 4та порта која е обележана 2.5гигабитна и од неа стварно добивате 2.5 проток но поентата е што телеком нема уште таков пакет.

Последна промена:

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Врска нема може и хуавеи и тие се гигабитни порти.
Поентата е што од телеком контакт центар не се разбираат многу, а и во салоните.
Ти ако сакаш гигабит и сакаш бриџ да имаш хуавеи , и да немаш бриџ пак хуавеи може си тера без проблем на гигабит пакет.
Исто, од мое искуство убаво објаснување на проблемот на мејл нивен и ќе се разбереш, контакт центар поише ти е како имаш/немаш услуга и тоа е тоа. Од мејл секогаш ги препраќале до одговорниот тим. Само ќе чекаш така 2-3 дена да ти вратат, ама кога и да сум побрал поспецифично секогаш сум добил одговор.

• ми се допаѓа
Реакции: Ervo

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653

Се пробав и пробаа од техничка поддршка, нејќе да воспостави конекција. Имаат цело време од старите бели Huawei HG8145V5? Сигурно има голем број на корисници што им е битна работа bridge mode, не им го примам црниот Technicolor рутер. Ме занима што мака има тој новиот црн Technicolor што не работи bridge mode коректно или воопшто.

Им потенцирав во отворениот тикет за bridge mode, замена со скроз ист модел, ќе видиме.

Фала за информација.

Бев на гигабит додека траеше промоцијата, сега за сега back to 300/300, ама нема врска тоа со тип на рутер од телеком страна.
Исто, од мое искуство убаво објаснување на проблемот на мејл нивен и ќе се разбереш, контакт центар поише ти е како имаш/немаш услуга и тоа е тоа. Од мејл секогаш ги препраќале до одговорниот тим. Само ќе чекаш така 2-3 дена да ти вратат, ама кога и да сум побрал поспецифично секогаш сум добил одговор.

Така е, едвај се разбрав ама после 1+ час зборење успешно креираа тикет за промена на опрема.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@Ervo ако сакаш да контролираш ти со твој рутер и да местиш бриџ само хуавеи моментално.
Техниколорот сеуште не е добро развиен од страна на телеком со софтверот по тоа што тестирав јас и далеку дека не чини но проблемот е што немаат пристап до техниколорот сеуште како што имаат до хуавеи рутерите т.е софтверот на рутерите.
Се си има свое и воедно на вас кога ставате бриџ се што ви треба е МОДЕМ ни рутер ни бутур ви треба.
Порано телеком си имаше само модем но застарен беше ептен со софтвер и тоа е проблем иначе си постои хуавеи оптички модем само.
Целата поента е што тие кои се разбираат во мрежи само бриџ и хуавеи и терате и си сетирате што сакате од после на ваш рутер без никаков проблем.
Техниколорот е моментално само за тие кои сакат плуг анд плеј рутер каде што штракаш во било која порта и добиваш и интернет и телевизија од било која порта и лесно се шири мрежа на него , бидејќи на него нема веќе специфични порти.
Вифито е исто што и со сите хуавеи рутери нема разлика во стабилност домет и други работи и воедно телеком не гарантира ништо на вифи тоа треба да ви е јасно бидејќи секоја пријава за вифи техничар доаѓа и мери со лаптоп и ако го добие пакетот кој го добива , а вие водите инает на вифи ќе ве прати во салон да си се жалите писмено и чекате одговор од телеком , затоа што ниеден техничар не може да го направи вифито да ви работи како рутер од 500 или 1000 евра кој имаат вифи или опреми кои едноставно кажано не се за џабе толку скапи.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Проба ли да ставиш свич меѓу двата рутера? Кај мене е така и работи, мислам оти немам бриџ праено.
Каде да видам во Хуавеито дали е во бриџ?

Huawei е стандард 192.168.100.* а Mi AX3600 стандард 192.168.31.* и истовремено пристапувам до двата рутера од ПЦ, Huawei (ЛАН порта 1) пак преку свичот a AX3600 преку WiFi6 PCIE.

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Дали имал некој искуство да му рикне Huawei HG8145V5 белиот рутер во смисол конекција сепак има, MaxTV си работи, но преку рутерот не може да се воспостави PPPoE конекција? Huawei HG8145V5 е во bridge mode пошто си имам моја опрема која прави PPPoE конекција, и од техничка поддршка привремено го тргнаа од bridgde mode и сепак и нивниот рутер не може да воспостави конекција, и на крај дојдоа до заклучок дека Huawei, нивната опрема има хардверски проблем, и мора да се замени. Имам слушнато дека даваат некој си нов црн Technicolor, но тој па имал проблем со bridgde mode, им потенцирав ако се мења опрема да биде тогаш исти бел Huawei, пошо bridgde mode ми е најбитна работа во случајов. Некако ко да ми нема логика имаш конекција со телеком инфрастуктура, има TV, а само 1 работа не работи.

Некој со вакво искуство?
Мене пред 2 години одприлика, менував адреса си дојдоа техничари од телеком го наместија на новата адреса и кога дојде линијата имаше мах тв ама интернет не. После 2-3 дена дојде пак екипа и виде дека е до рутерот, го замени со ист модел.

• ми се допаѓа

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Мене пред 2 години одприлика, менував адреса си дојдоа техничари од телеком го наместија на новата адреса и кога дојде линијата имаше мах тв ама интернет не. После 2-3 дена дојде пак екипа и виде дека е до рутерот, го замени со ист модел.

Исти проблем значи као мене, фала на информација.

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
2-3 прво дена се убедувавме има линија/нема линија ќе дошло да сум почекал и на крај не потребно чекав..

п.с Кој рутер го имаш врзано на нивниот Huawei ? Активирав 300/300 на кабел е одлично, но на нивното WiFi едвај 70 стига. Сакам да купам некој солиден рутер што ќе има стабилна брзина и на WiFi.

Овој ми е моментално даден.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Дечки, веќе 2 саата имам проблем. Модемот од Хуавеи свети дека се е во ред, Max TV има... Ама Xiaomi AX3200 рутерот ми дава error code "can't connect to modem". Извадив и стар рутер, исто и тој не сака да се поврзе, а сите сетинзи за brige-от се како што треба.

Неколку пати ѕвонев во телеком, викаат дека нема никаков проблем. Дали имате некое слично искуство? Чаре? :D

18 септември 2020
942
881
Македонија
2-3 прво дена се убедувавме има линија/нема линија ќе дошло да сум почекал и на крај не потребно чекав..

п.с Кој рутер го имаш врзано на нивниот Huawei ? Активирав 300/300 на кабел е одлично, но на нивното WiFi едвај 70 стига. Сакам да купам некој солиден рутер што ќе има стабилна брзина и на WiFi.

https://anhoch.com/product/599872448/mercusys-wireless-ac-dual-band-gigabit-router-1200mbps-ac12g
https://anhoch.com/product/599876092/mercusys-wireless-ac-dual-band-gigabit-router-1900mbps-mr50g

Според мене доколку би одбрал рутер за вифи од овие 2 би земал, подржуваат гигабитни порти.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Дечки, веќе 2 саата имам проблем. Модемот од Хуавеи свети дека се е во ред, Max TV има... Ама Xiaomi AX3200 рутерот ми дава error code "can't connect to modem". Извадив и стар рутер, исто и тој не сака да се поврзе, а сите сетинзи за brige-от се како што треба.

Неколку пати ѕвонев во телеком, викаат дека нема никаков проблем. Дали имате некое слично искуство? Чаре? :D

Пробај со лан кабле врзи се со својот персонален сметач на хаваито во соодветната порта и креирај дајл ап конекција на самиот компјутер, под претпоставка дека ги имаш лузернејм и пасворд.

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653

Некој со вакво искуство?

Сериозно го имаме истиот проблем исти ден? Чудно ми мириса работава... out of nowhere денес кај 11 прекина конекција и кај мене, и од тогаш еве пробав повеќе пати factory reset не ја бива работата, само MaxTV работи. Ќе видиме утре коа ќе го сменат со нов, мене повеќе ми звучи ко друга системска грешка ама ај баш ќе видиме.

Synology RT6600ax - RT6600ax | Synology Inc.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Пробај со лан кабле врзи се со својот персонален сметач на хаваито во соодветната порта и креирај дајл ап конекција на самиот компјутер, под претпоставка дека ги имаш лузернејм и пасворд.

56кбпс joined the chat

Сериозно го имаме истиот проблем исти ден? Чудно ми мириса работава... out of nowhere денес кај 11 прекина конекција и кај мене, и од тогаш еве пробав повеќе пати factory reset не ја бива работата, само MaxTV работи. Ќе видиме утре коа ќе го сменат со нов, мене повеќе ми звучи ко друга системска грешка ама ај баш ќе видиме
MaxTV работи и кај мене. Чудно е што името на мрежата по reset не се смени во името што е на стикерот позади… и е inaccessible.

Во кој реон си?

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
56кбпс joined the chat

MaxTV работи и кај мене. Чудно е што името на мрежата по reset не се смени во името што е на стикерот позади… и е inaccessible.

Во кој реон си?

Аеродром. Прашав комшии во зградава, никој нема проблем, шо значи е изолиран проблем. Сепак ми се чини ко некој да ми чепнал параметри од нивна страна и утнал работа... по некоја логика ми е ако нешо има рикнато нема да работи ништо поврзано со конекција, нема да воспоставува конекција со централа, нема да има MaxTV.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Аеродром. Прашав комшии во зградава, никој нема проблем, шо значи е изолиран проблем. Сепак ми се чини ко некој да ми чепнал параметри од нивна страна и утнал работа... по некоја логика ми е ако нешо има рикнато нема да работи ништо поврзано со конекција, нема да воспоставува конекција со централа, нема да има MaxTV.
Јас сум Лисиче. Знам уште еден што има сличен проблем како кај нас.

Значи не е нешто изолирано. Ќе видиме до утре, џабе изгубив скоро 4 саати вечерва.

• ми се допаѓа

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Е тој дел го заборавив, сега ме потсети... и кај мене едно 5-6 пати пробуваа да подесат параметри системски па во рутер па го предадоа проблемот на повисоко ниво... и на крај го сменија.

p.s што би препорачал ~3000мкд за рутер ? Имам и Windows уред и Mac (кој не надминува 100мб на wifi - не знам која причина).

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ужас е нетот пак, изгледа пак рутерот мој зеза.

mansa

read-only
14 август 2022
3
2
И кај мене од вчера во Аеродром од 11 часот цело време прави реконекција, макс тв работи без проблем.

Skorp

hello world
25 август 2016
489
508
Skopje
Ужас е нетот пак, изгледа пак рутерот мој зеза

Интернетот е срање за отварање страни со месеци а посебно на ви-фи. Почнува да заебава после 18:00, едвај страни отвара... инстаграм, фејсбук треба по 5 рефреша за да ги отвори.

Брзината за даунлоуд и пингот се одлични па затоа не им се жалам. Мене тоа ми е најбитно :)

Delicon

user
10 јуни 2007
1.272
803
delicon.mk
И јас го имам истиот проблем со интернетот од вчера откако снемало струја.
Нивниот модем не може да направи pppoe конекција.
Прво мислев дека е нешто до мојот рутер, но со нивен супорт на телефон заклучивме дека модемот воопшто не може да направи конекција.
Пријавија негде па ќе видиме.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно