Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Веб/е-маил хостинг и домаин

7 февруари 2013
950
1.088
Имам статичко ип и убав хардвер, во моментов хостам 3 4 ситници, ама се рачно на линукс, ако може некој да ми пушти линк од цПанел кракнат, или некоја алтернатива, фала ви, еве баш ке го зирнам ааПанел :)
Исто некој готов пакет за меил сервер ако може да предложите?

Испратено од SM-N960F преку IT.mk форум апликација

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Имам статичко ип и убав хардвер, во моментов хостам 3 4 ситници, ама се рачно на линукс, ако може некој да ми пушти линк од цПанел кракнат, или некоја алтернатива, фала ви, еве баш ке го зирнам ааПанел :)

Ќе ги усреќиш тие со веб страниците со кракнат cPanel.

vision

hello world
17 април 2010
52
25
hybridhosting.mk
Ова е една од поглупите изјави што ги имам прочитано. Сам се навердуваш себеси - "со македончиња вработени во нив", претпоставувам и ти си некаде вработен ?

Познавам и многу добри хостинг компании во Македонија кои имаат повеќе од добар квалитетен технички кадар и имаат одлична поддршка, пример МКХост е на македонскиот пазар од 2006 година - сигурно не опстојале 15+ години со неквалитетни услуги. Неможам да гарантирам за сите или да препорачувам единично но да викаш дека нечинат македонските компании само дека "македончина работат во нив" е глупост.

Една од најглупите. Самопотценувачка изјава. Незнам со што се занимава дечково, ама нека си го каже истово за себе прво па нека коментира за други.

12 април 2017
1.918
1.259

CyberPanel ти е со се меилови

Riste Dimitrievski

read-only
15 февруари 2019
47
10
Како прво би ти препорачал да се држиш понастрана од поголемите хостинг компани само ради тоа што супортот им е катастрофа и ќе имаш мака доколку ти се јави проблем со хостингот.За локацијата најмногу засвиси кои корисници ти се таргет, пример доколку клиентите / трафикот ти е претежно од US тогаш поубаво би било и хостингот да е со тамошна локација, иначе нема некоја голема разлика дали би бил хостингот во UK ili US.

За домен можеш да купиш било каде а бесплатниот SSL доколку е преку LetsEncrypt би требало да е Lifetime без разлика на колку време го купуваш хостингот али сепак можеш да прашаш таму каде што го купуваш хостингот.

За емаилот немаш потреба да купуваш никаков додатен хостинг - туку го користиш веќе постоечкиот домен, само ќе треба да го додадеш и верицираш ( TXT Records ) на Office.
Повеќе инфо : How to Set Up Email Hosting with Microsoft Office 365 | HostAdvice

Голем број на македонски компании користат сервери кои што се во US или UK и нудат .com регистраци и по многу пристапни цени, па моја препорака е да користиш домашна компанија однего да одиш со некој од поголемите хостинг компании, чисто ради достапноста - брза подршка, локално плаќање и тн.
Не е точно тоа дека поголемите хостинг фирми техничката поддршка им е катастрофа, баш напротив. Имаат лајв чат деск и за краток временски период го решаваат проблемот. Баш сум клиент на Namecheap. И презадоволен сум, никаков довнтајм.

MartinPP

hello world
26 јуни 2017
133
122
/root
Не е точно тоа дека поголемите хостинг фирми техничката поддршка им е катастрофа, баш напротив. Имаат лајв чат деск и за краток временски период го решаваат проблемот. Баш сум клиент на Namecheap. И презадоволен сум, никаков довнтајм.

Изгледа го немаш допрочитано мојот одговор.

Еве :

Иначе да се согласувам Hostgator / Bluehost / GoDaddy спрема мене се едни од поголемите тапа провајдери, затоа мој предлог подалеку од поголемите компании ( можеби Namecheap е исклучок ) ако сакаш подобра и побрза подршка и помалце главоболки.

DeeJayZone

hello world
3 ноември 2008
186
136
deejay.blog.hr
Јас за хостинг само a2hosting го препорачувам, како скапи и совршено добри хостинг „провајдер“.

Имам клиент од UK со кој работам и тој има 2 reseller пакети на Reseller Hosting - Unlimited Reseller Hosting with cPanel и морам да ги пофалам дека се супер како хостинг, односно дека страните кои патем се крш со милијарда плагини, си фураат без проблем.

Па така да јас месецов купив хостинг од кај овие и полека ќе прфрлам некои страни од a2hosting (кои ми се на еден акаунт повеќето) на bixly хостингов. Цената мислам дека испадна околу 100 фунти за цела годиниа за reseller хостинг што е топ цена.

За E-mail некоја по евтина варијанта е Zoho кој патем се ок: Zoho Mail Pricing & Editions - Free for 5 Users
Скоро 2 години подоцна, @pipelin ...

Како си задоволен од Brixly хостингот, за своите и за веб проектите на твоите клиенти?

Дали reseller хостингот е стабилен, и дали поддршката им е добра?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.728
3.398
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Скоро 2 години подоцна, @pipelin ...

Како си задоволен од Brixly хостингот, за своите и за веб проектите на твоите клиенти?

Дали reseller хостингот е стабилен, и дали поддршката им е добра?

Hey!

Искрено за цената презадоволен сум, иако повеќето страни што се на хостот се мои и само неколку на клиенти.
Се случува (на мојов сервер баш) да има некои кратки падови, еве што вика uptimerobot (слика подолу) и еве го серверот каде што имам акаунт - Brixly - Network Status инаку да кажам дека имаш опција ако не си задоволен да си им речеш „луѓе тапа ви е серверов, сакам да ме префрлите на тој и тој“ и ќе ти направат нов акаунт и миграција.

Ако приметиш на повеќето од листата (измешани се сите reseller, vps, premium, итн) имаат некои си кратки downtimes, додека пак некои други што се нови од летово немаат никаков downtime (пример).

Поддршката им е одлична, имаат чет, и тикет, ама и свој “панел за детекција на проблем“ па така да ако нешто имаш проблем поврзано со cPanel во неколку чекори може да ти го детектира со прашалникот кој го има пред да отвориш тикет (има категории, ако не ти најде проблем ќе ти отвори тикет).

Патем по моја препорака префрливме еден македонски портал за музика на овој хостинг, користи Infinity Plus, сајтот е 34 гига плус таму 7гб мејлови, 100% uptime е.

1668817383990.png

DeeJayZone

hello world
3 ноември 2008
186
136
deejay.blog.hr
Hey!

Искрено за цената презадоволен сум, иако повеќето страни што се на хостот се мои и само неколку на клиенти.
Се случува (на мојов сервер баш) да има некои кратки падови, еве што вика uptimerobot (слика подолу) и еве го серверот каде што имам акаунт - Brixly - Network Status инаку да кажам дека имаш опција ако не си задоволен да си им речеш „луѓе тапа ви е серверов, сакам да ме префрлите на тој и тој“ и ќе ти направат нов акаунт и миграција.

Ако приметиш на повеќето од листата (измешани се сите reseller, vps, premium, итн) имаат некои си кратки downtimes, додека пак некои други што се нови од летово немаат никаков downtime (пример).

Поддршката им е одлична, имаат чет, и тикет, ама и свој “панел за детекција на проблем“ па така да ако нешто имаш проблем поврзано со cPanel во неколку чекори може да ти го детектира со прашалникот кој го има пред да отвориш тикет (има категории, ако не ти најде проблем ќе ти отвори тикет).

Патем по моја препорака префрливме еден македонски портал за музика на овој хостинг, користи Infinity Plus, сајтот е 34 гига плус таму 7гб мејлови, 100% uptime е.

Погледнете го атачментот 119154
Ти благодарам за сите корисни информации околу стабилноста на хостингот, и за поддршката која ја нудат.

Секогаш е добро да се слушне искуство на наш човек, отколку само да се потпирам на оценки од корисници постирани на интернет.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.728
3.398
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ти благодарам за сите корисни информации околу стабилноста на хостингот, и за поддршката која ја нудат.

Секогаш е добро да се слушне искуство на наш човек, отколку само да се потпирам на оценки од корисници постирани на интернет.
Во секое време, ако ти треба нешто подетално или сакаш да направиш некои тестови или проверки, можам да ти креирам акаунт па да си видиш.

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно