FLEGMA
sensei
- 2 август 2012
- 11.562
- 19.245
Ај те молам објасни го ова ако не те мрзи..А52с мислам има мат дисплеј.
Ај те молам објасни го ова ако не те мрзи..А52с мислам има мат дисплеј.
Не му е јасно.Ај те молам објасни го ова ако не те мрзи..
Година и месец корисник на A52s овде, еве ги моите два денари.Екипо, ја убедив девојка ми да земеме А52ѕ конечно
Дајте feedback за телефонот за гејминг, најмногу за батерија.
Фала ви.
Ме терате да палам Фотошопи и да сурфам ебаго..Не му е јасно.
А52 имаат послаб дисплеј обичен Super AMOLED, a А71 пример има Super AMOLED Plus, едно 30% подобар екран и приказ на бои итн.
Ги имаме дома двата, екранот е инфериорен за разлика од тој на А71.
А да, и на дневно светло кога ги гледаш екраните, А52 доаѓа сив а А71 скроз црн, на тоа ваљда мислел мат.
Kај тоа Lite 5G е 370 евра, одма да купам 2.Од 2021 до сега нема подобар уред за парите од 52S, не верувам дека и оваа/следната година ќе се смени, дури и сензорот на главната камера е солиден + OIS!
Бтњ Samsung одлучиле за наш пазар да биде ~370 евра, првично планирано било 520. Затоа сега дури и Mi 11 Lite 5g е поскап/иста цена а полош уред, тоа никогаш претходно не се случило во историјата Samsung има подобра буџет опција од Xiaomi, неверојатна зделка е.
Kај тоа Lite 5G е 370 евра, одма да купам 2.
Eeе, си се помачилМе терате да палам Фотошопи и да сурфам ебаго..
Погледнете го атачментот 118169
Одозгора на тога A52s има HDR10, HDR10+ и HLG
Не е дека A71 има лош дисплеј ама далеку од тоа дека A52 има послаб дисплеј a А71 има „30% подобар дисплеј“
Субјективен „осечај“ е друга работа.
Eeе, си се помачил
Не очекував од тебе вакви обични споредби, мислев подлабински анализираш.
Значи во тој случај и кај највисоката класа S21/22 имаат исти екрани као А52?
За на дневна светлина боље е А52, посветол е екранот да.
Ти кажувам во поглед на колоритност, колку подобро изгледа.
Еве ти цитати од GSMArena за А52с:
In typical Samsung fashion, there are two color profiles to choose from. Natural is what you want for the best possible sRGB color accuracy. The accuracy is not exactly perfect, but pretty close to what we would consider great.
The default vivid profile aims to cover the DCI-P3 space. Color accuracy isn't as good as sRGB, but we are still looking at very low deltaE values.
There is a color temperature slider available in vivid mode, as well as custom whitepoint adjustment, but neither managed to give us better results in terms of color accuracy.
Еве за А71:
As it usually happens with Samsung's Super AMOLEDs, the one on the Galaxy A71 is capable of accurately reproducing different color spaces depending on content and selected display mode. The Natural screen mode stays accurate to sRGB with an average DeltaE of 1.7, while Vivid adheres to the DCI-P3 color space with an average DeltaE of 3.3 (though by opting for Warmer White Balance you can lower it down to 2.7). No other screen modes are available.
Ти кажувам од лично искуство, и мене некој вака да ми кажува исто ќе изреагирам.
Исто како да споредуваш Dell монитори од UltraSharp серија и од најниска S-серија.
Е како да анализирам кога никаде нема податок од мерења на екранот освен штури информации од типот "it`s very close to sRGB"Не очекував од тебе вакви обични споредби, мислев подлабински анализираш.
Тоа со ламбата за нотификации скоро веќе никаде ја немаОд него преминав на А52s и можам да кажам дека единствена мана (за парите) му се вибрациите, ко да ги нема и тоа што го отрфрлија тоа малото светло за натофикации, штета.
Зашто конкретно? Планирам да преминам од Епл на Самсунг, С22 поточно, па ме интересира што е лошото.не знам дали е до мене али Самсунг С22 е премногу лош телефон....... Катастрофа се Самсунг у последно време... тотално разочаран
Едино што ми паѓа на памет е батерија, друго сѐ треба да е подобро од 10катаЗашто конкретно? Планирам да преминам од Епл на Самсунг, С22 поточно, па ме интересира што е лошото.
Како референца, последен Самсунг телефон што сум го користел е С10 и бев прилично задоволен.
Кај мене имам проблем со 4Г цело време, губи конекција постојано.. знае да сецне и закочи (багира) со поинтензивно користење... спор при пали/гаси или рестарт, не оптимизиран софтвер, камера на обичниот С22 ништо посебно (не гледам подобрување у споредба со Ми9 на пример), едноставно all around не вреди за парите, и пак не би земал. Батеријата исто дебакл, Шаоми стар 3 години држи повеќе батерија со иста оптовареност.Зашто конкретно? Планирам да преминам од Епл на Самсунг, С22 поточно, па ме интересира што е лошото.
Како референца, последен Самсунг телефон што сум го користел е С10 и бев прилично задоволен.
Близок другар има S21 FE Snapdragon. Само фејс, месенџер и инста користи, едвај 4 саати SOT вади.S21 FE ако сакате батерија. Треба да се сите модели кај нас да се со SD процесори.
Близок другар има S21 FE Snapdragon. Само фејс, месенџер и инста користи, едвај 4 саати SOT вади.
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден