Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Gjirafa50.mk Добри зделки

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Различни бизнис модели. Јас претпоставувам дека воопшто не се замараат со гаранција од производител и ги набавуваат работите од производител без гаранција за пониска цена, а потоа тие си нудат дилерска гаранција. Со тоа се скратува драстично ланецот на враќање и на побарувања (и највеќе расправања) со производителите. Производителите може да имаат различни комплицирања за враќање и услови и слично, и тоа сите рзалично со што се разводнува искуството на една продавница. И всушност самата репутација на продавницата зависи од репутацијата на брендот кој ја зезнал работата.

Е сега со ваков бизнис модел кој претпоставив дека го користат, тие си одлучуваат за условите за гаранција, и може да се многу поконзистентни на ниво на продавница. Си пресметале дека тоа им е поисплатливо и дека би држело повисоко ниво на репутација на продавницата.

Можеби грешам, ама разни модели на бизнис има. :)

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Различни бизнис модели. Јас претпоставувам дека воопшто не се замараат со гаранција од производител и ги набавуваат работите од производител без гаранција за пониска цена, а потоа тие си нудат дилерска гаранција. Со тоа се скратува драстично ланецот на враќање и на побарувања (и највеќе расправања) со производителите. Производителите може да имаат различни комплицирања за враќање и услови и слично, и тоа сите рзалично со што се разводнува искуството на една продавница. И всушност самата репутација на продавницата зависи од репутацијата на брендот кој ја зезнал работата.

Е сега со ваков бизнис модел кој претпоставив дека го користат, тие си одлучуваат за условите за гаранција, и може да се многу поконзистентни на ниво на продавница. Си пресметале дека тоа им е поисплатливо и дека би држело повисоко ниво на репутација на продавницата.

Можеби грешам, ама разни модели на бизнис има. :)
Одлична репутација без фискална сметка, ти даваат фактура за плаќање во кеш. :)

За производ кој ќе треба да го сервисираш, ќе ти го сервисира некој квази сервисер. Односно ќе се учи на твојот производ, пошто тој ќе треба се да знае, нАли. :)

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Они сервисираат? Пробал некој?
Колку што знам они не чуваат воопшто лагер овде, затоа се чека на достава од Косово. Не верувам дека имаат сервис во државава, веројатно сервисот им е во Косово.
Ова значително комплицира за носење на производи на сервис, не само од аспект на транспортни трошоци туку за царинска постапка за ослободување од давачки при за извоз за сервисирање на производи и повторен узвоз на истите.
Досега има само едно искуство (на форумов) со кое е заменет производот за нов.
Веројатно поефтино е да заменуваат производи отколку да ги носат во Косово или да вработат сервисери, простории и опрема за сервисирање. За сметка на тоа го намалуваат периодот на гаранција даден од производителот.

Последна промена:

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Така и мислев изворно, дека нема да сервисираат туку урачунат е трошок за замена и готово.

Bate Sase

Баниран/a
27 мај 2021
638
826
Недојдија
Е ова е корисно инфо, не знаев. Значи сериозно и матични и напајања и све шо имаат на сајтот е со година дена гаранција?

Дури и платинум напајање од Seasonic ако имаат, пак ќе е една година?
И Телевизори и монитори, буквално се шо продаваат е со една година гаранција.

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
702
1.001
1 ден подолга од анхоч-сетек-мебиус ( ова де, оние како и да се викаа ).

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
896
311587198_416153654043263_5898292779286749032_n.jpg

Да се вратиме он топик со зделка, добра цена ако гледаме дека во Анхоч со кабел се 2,490ден, а оригиналните се дури 4,490ден (немат лагер моментално). Во страната стои дека е 3,790ден контролерот, пишите им во чат и ќе ви средат работа дечкиве откако ќе го направите нарачката.

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Да се вратиме он топик со зделка, добра цена ако гледаме дека во Анхоч со кабел се 2,490ден, а оригиналните се дури 4,490ден (немат лагер моментално). Во страната стои дека е 3,790ден контролерот, пишите им во чат и ќе ви средат работа дечкиве откако ќе го направите нарачката.

јас препорачувам да не се прави нарачка додека не ја корегираат цената. јас им пишав и ќе нарачам ОТКАКО ќе ја направат корекцијата.
Им пишав вчера во 22 часот, сеуште нема ни seen.

Ова е нелегално, значи треба да се чуваат пари неевидентирани настрана за да покриваат сметки од нарачки? Тоа е строго забрането и казниво.
Убаво пишуваат погоре како е во законот.

не си прочитал убаво.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Ако е истиот на Сетек (а мислам е) таму е 2,600.
Погледнете го атачментот 117504
Го има нарачано некој ова? Уште трае ценава

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
896
јас препорачувам да не се прави нарачка додека не ја корегираат цената. јас им пишав и ќе нарачам ОТКАКО ќе ја направат корекцијата.
Им пишав вчера во 22 часот, сеуште нема ни seen.
Едино што ми сметаше беше тоа што требаше да си правим нарачка со кеш плаќање, пошто со картичка нели ќе ги влече одма парите 3,790ден, ама ај се решив вреди за цената да си земам пари од банкомат. Го направив нарачката со таа цена и со кеш плаќање, и за неколку минути ми го сменија цената на 2,990ден:
1666001814200.png
Лошо е што мора од нив да чекаш одговор дека ќе ти ја сменат цената.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Го има нарачано некој ова? Уште трае ценава
Веќе подолго време е 990 денари, за таа цена подобар маус мислам дека нема да се најде кај нас.

Испратено од фрижидер Samsung 810 L Frost Free Side-by-Side

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Веќе подолго време е 990 денари, за таа цена подобар маус мислам дека нема да се најде кај нас.

Испратено од фрижидер Samsung 810 L Frost Free Side-by-Side
Ама сепак, дали некој го видел прашувам? Дали го нарачал?

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Не го користам лично, за член од фамилија го земав, ама мислам за парите е екстра. :cool:

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Ова им е старо/нова промоција. Јас нарачав еден уште пред месец дена, и чекам BT dongle за да го комплетирам gamepad-от.
Мислењето е автоматски споено:

Едино што ми сметаше беше тоа што требаше да си правим нарачка со кеш плаќање, пошто со картичка нели ќе ги влече одма парите 3,790ден, ама ај се решив вреди за цената да си земам пари од банкомат. Го направив нарачката со таа цена и со кеш плаќање, и за неколку минути ми го сменија цената на 2,990ден:
Вака беше и јас кога купував, и тоа со картичка. Кога ќе дојдеш до check out, автоматски ти ја корегира сумата.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно