Се работи на подобрување на интернетот,без разлика како би се користел и каде би се користел,со новиот пакет гејминг пингот ке ти биде мах 5ms ,дали е на Мк сервер или странски сервер ке биде тој пинг.Лошо си ме разбрал,прост пример ти сега имаш 60 пинг,со пакетот гејминг ке имаш само 1-5ms пинг,плус и латенцијата ке биде намалена.Значи сепак се работи за латенција помеѓу краен корисник и Телеком.
Прашувам затоа што и јас сум гејмер, но пингот никогаш до сервер не ми бил испод 60 (Телеком, Неотел, Телекабел, Blizoo на времето). Така да ако мене пингот ми е 60 до сервер не ми менуваат 2-3 ms. Ова сепак ако добро те разбрав.
Не ми одговори како би се користело доколку рутерот е во бриџ.
Засега немам таква информација,се надевам дека ке има некој промени пред нова година,иначе и ја би сакал на сите пакети да има покачување на брзинитеМуабетот ми беше дали ќе има покачување во магента 1. Мислам дека моментално плаќам 799 мкд за 100/100 со 6TB, ова е одлично и преефтино. Ако сакам 300/300 (а сакам многу) морам да го напуштам магента пакетот кој е преефтин и да плаќам 3000 мкд.