123456
poweruser
Испага на мозила,хром и ие ко да е ограничено до макс 4мб пошто горе собранит дел е веке тоа што треба да го имам а зш е така појма немам
и со уплоад имам проблем ептен варира некогаш оди и со 1МБ,дали е поврзан преку рутер или дирекно од модем у пц истиот проблем, мене ми е прашање зошто на ми рутерот дава 50 а на спеетест дава 150 ?
Сори оф топик,Пошто сме некаде на средина на месец, еден апдејт како иде. До сега не е намалена брзина, симнати се околу 7ТБ, причината што има гапови е што заборавам да пуштам торенти од ново, се симињаат по 9-10 одеднаш и ги заборавам. Уптајм е 99.966 %.
Целта е барем 17ТБ трафик за септември така да ќе уклучам уште 1 хдд па нека иде.
Погледнете го атачментот 104240
И уште си тера фул спид.
Погледнете го атачментот 104223
Сори оф топик,
ПРТГ сам си стави мониторинг?
Колку е цената?
Да не пријавуваше некој проблем во врска со интернетот ?WTF се дешава со Телекабел... пакет 150/150 за 1000че. Просек 750/250.
Погледнете го атачментот 104318
Видиш да, прошлата недела се враќам од работа и оп нема интернец по дома. Рестартирам се и пак нема. Ало бе телекабел... и оп, одма ми пуштија нет. Кога измерив, што да видам. Грга интернет... ги отвориле вентилитеДа не пријавуваше некој проблем во врска со интернетот ?
Мене исто ми сеслучи еднаш со брзина 20/20 кога бев имав 150/150 неколку дена![]()
Нека биде така
Го уби
1000 Имаш? Ај те молам еден спид тест направи, баш да видиме.
Ама зашо би го правел ова он, зш? Тоа стварно не го сфаќамништо не те кошта да направиш шер на резултатот дирек. Еве мојот
Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
И е многу лесно.
Ти може имаш топ оф д лајн рутер, ама тоа не го оправа аплоудот на телекабел. As a matter of fact, било кој рутер поскап од 100 150 евра ќе извади ваков lan-wan денес ако имаш добар wan.
Види пример ја на ADSL на телеком што вадам
Погледнете го атачментот 104324
(види разлика во дизајнот исто)
Мислењето е автоматски споено:
Еј, го најдов твојот резултат без кроп
Сериозно dude, not cool.
Погледнете го атачментот 104325
![]()
How to Run a Speed Test - UTOPIA FIBER
To understand how fast your Internet truly is, you need to perform a speed test. Speed tests measure your Internet connection’s maximum speed by mimicking your Internet activity and downloading files while recording the time it takes to do so. The results let you know how quickly your device can...www.utopiafiber.comМислењето е автоматски споено:
Дај сеа озбилно направи спидтест, стварно ме интересира колку вади телекабел на гигабит, сакам да се префрлам ако се добри.
Ама зашо би го правел ова он, зш? Тоа стварно не го сфаќам![]()
Уште се во преговори така да за сега сите муабети се шпекулации.се шушка дека Телекабел ќе се продава и дека Телеком Србија ќе ги купи
Треба да се тотални идиоти да го направат тоа кога се најдобри интернет провајдери во МК .Не знам колку е точно се шушка дека Телекабел ќе се продава и дека Телеком Србија ќе ги купи. И мене ми е тешко да поверувам но инфото е од внатре
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
Extralink Soft Sport Bicycle Saddle
850,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK HEALTHY ACUPRESSION MAT BLACK 65X40
770,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
PROJECTOR WANBO VALI 1 PRO Android TV 14, 900Ansi, 3000:1 FHD (1920x1080), HDR10, HDMI 2.1, USB 2.0, AUX, WIFI 6, w/speakers, Beige
17.660,00 ден
Бесплатна достава
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRED EXTRALINK TF500, Black,
660,00 ден