Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Серии што треба да се гледаат

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.571
3.208
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
After Life
Ако ви се допаѓа Ricky Gervais (The Office), ќе ви се допадне и серијата. Предупредување - има силен депре вајб ама и некои од шалите беа урлање на глас :) Само 6 епизоди по 25-30 минути, а новата сезона излегува во петок.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
After Life
Ако ви се допаѓа Ricky Gervais (The Office), ќе ви се допадне и серијата. Предупредување - има силен депре вајб ама и некои од шалите беа урлање на глас :) Само 6 епизоди по 25-30 минути, а новата сезона излегува во петок.
Чим е на Нетфликс, ќе и дадам одма шанса. Слабо стојам веќе со трпение за торенти :/

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.571
3.208
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Една вечер ќе утепаш:)

7 март 2014
1.295
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO

FreakyDroid

lurker
21 август 2008
691
712
Гевгелија
FreakyDroid's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 7950X - Arctic Liquid Freezer II 360 ARGB
Motherboard
X670E Aorus Master
Storage
3 x 4TB WD Black, M.2 Samsung 990 Pro 2TB
PSU
Seasonic Prime 1000W
RAM
4x32 GB G.Skill 6000MHz (@5400MHz CL30)
Video card
GeForce RTX 3090
Case
Lian-Li 011 Dynamic XL ROG
Mouse
Razer Viper Ultimate
Keyboard
Keychron C2
Audio
Presonus Eris 4.5
Monitor
LG 38WN95CP-W 38"
OS
Win 11 x64
For all Mankind - серија во екот на студената војна (крајот на 60-тите почеток 70-тите), со алтернативна реалност каде вселенската трка не престанува, Русија води во трката и први стапнуваат на Месечината. Главна тематика е вселенската трка и како тоа се одразува на политиката и социјалниот живот. Завлегува длабоко во доста актуелни социјални и психолошки проблеми на многу реален начин без да се обидува да ја демонизира ни едната ни другата страна.

Еден од креаторите на серијата е Ronald D Moore, човекот што ја креираше Battlestar Galactica.

View: https://www.youtube.com/watch?v=HZS9M52Bd_w

Последна промена:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Сенке над Балканом/Black Sun

Мислам до сега најдобра продукциска вредност на серија снимена на екс-ју просторите.

Добра приказна, сценографија, фрчат ц*ц*ња и лево и десно, Македонија е нарко картел, а Ченто место да политизира можел да биде Пабло Ескобар на овие простори. Цела западна европа можевме од афионот да ја снабдуваме со првокласен опиум, морфиум и други производи :)

Без заебанција, гледајте врв е.

senke.jpg

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.583
19.291
Еве и моја препорака.
И моја. Идеализиран приказ на Србија „и њеног краља измеџу два рата“ али има некои историски „нишки“ кои се вистинити па не треба да си гение да проникнеш што сакаат да кажат.

Иначе и тогаш неверојатна апашана сме биле, еј! И точно е!
На пример тутунот во Прилеп почнале да го садат како замена за афионот (откако овој станал неприфатлив, нели?)
И не е „афион ко афион“. Најдобар афион моментално има Афганистан и мерен на тоа скалата (ваљда за опиум) од нула до 10 има 4. Е, нашиот имал 8!

Али ај да не ја офтопичариме темата. Серија со супер фотографија, сценографија и слично.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
Па па па кинела оваа и на ИМДБ
upload_2020-6-26_23-22-0.png

Него дечки, утре излага Dark трета сезона (финална ако не се лажам) и планирам да го прекинам моето повеќемесечно апстинирање од серии.
Некој дали знае точно во колку саат ја пуштаат од Нетфликс?

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Него дечки, утре излага Dark трета сезона (финална ако не се лажам) и планирам да го прекинам моето повеќемесечно апстинирање од серии.
Некој дали знае точно во колку саат ја пуштаат од Нетфликс?
TVTime вели 9h 23min
Да се спремиш:

Серија со супер фотографија, сценографија и слично.
Тоа да, али би ѝ скратила по некој поен ради тоа што дел од актерската екипа ми беше прилично кринџеста :/

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Arkturus

hello world
17 јануари 2013
369
279
Сенке над Балканом е ремек дело. Непотребно сум ја заобиколувал досега.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
Никако да се натерам да ја ппчнам. Имам некоја глупа предрасуда дека балканска продукција, а нема некој што не ја фали.

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Само што ја почнав пак да ја гледам Counterpart (изгледав само 3еп на почеток) прочитав дека ја имаат прекинато после 2ра сезона, тапа.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.571
3.208
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
За фанови на Star Trek: The Next Generation тука е Dark Matter. Визуелно изгледа како Б продукција со ограничен буџет, ама добро е да се види малку помодерна верзија од The Next Generation. Стандардни шали, по некој стереотипен лик што знае да изненади, и приказна која станува покомплексна со секоја епизода. Не е за луѓе што не се ептен фанови на Sci-Fi :)

Shameless US е многу интересна, а гледам ја нема во листава.
Точно, но после 4-5 сезона нагло опаѓа квалитетот. Приказна скоро и да нема, импровизирани шали, неверојатни дешавки и сето тоа зачинето со евтина ултралиберална пропаганда.

Никако да се натерам да ја ппчнам. Имам некоја глупа предрасуда дека балканска продукција, а нема некој што не ја фали.

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
Јас чекам некој што има гледано еден куп серии вклучувајќи ги сите модерни серии од американска/англиска продукција да се произнесе. Без тоа не почнувам да гледам. Последен пат кога некој ми ја збореше серијава дека била СТРАВА беше човек што има гледано севкупно четири серии во животот од која една беше БОЉИ ЖИВОТ. Скептичен сум :)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ја загледав Counterpart, S02E05, ја прекинале. а баш интересна тема.
Серијава има 2 сезони.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
За фанови на Star Trek: The Next Generation тука е Dark Matter. Визуелно изгледа како Б продукција со ограничен буџет, ама добро е да се види малку помодерна верзија од The Next Generation. Стандардни шали, по некој стереотипен лик што знае да изненади, и приказна која станува покомплексна со секоја епизода. Не е за луѓе што не се ептен фанови на Sci-Fi :)

Освежувачки лесна за гледање, штета што не направија 4-та сезона. Ми се допадна, и добро што и дадов шанса на серијата и покрај видливо потпросечната продукција (прв впечаток беше лош).

Пар забелешки: Прво, ова е повеќе спејс опера отколку сај-фај. Второ Стар Трек НГ е прилично повисока продукција, Dark Matter се екипа од неколку глумци заедно со најевтините достапни статисти - снимано во мало студио и со потпросечни CGI/ефекти (за денешен стандард). Но тоа само го прави поголем успехот што направиле нешто гледливо. Се согласувам за препораката, ова е баш серија за фанови на Стар Трек НГ.

Eве и од мене препорака за серија со слична атмосфера: Farscape

gego

hello world
6 декември 2009
334
363
Скопје
gego's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 3600 & stock cooler
Motherboard
MSI B450 TOMAHAWK
Storage
SSD 500GB & WD 2TB
PSU
Chiftech 750W
RAM
16GB
Video card
AMD RX 580 8GB
Case
NoName
Mouse
Blaody V5
Keyboard
A4Tech X7 G800W
Monitor
Asus VA24EHE
OS
WIN10

gego

hello world
6 декември 2009
334
363
Скопје
gego's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 3600 & stock cooler
Motherboard
MSI B450 TOMAHAWK
Storage
SSD 500GB & WD 2TB
PSU
Chiftech 750W
RAM
16GB
Video card
AMD RX 580 8GB
Case
NoName
Mouse
Blaody V5
Keyboard
A4Tech X7 G800W
Monitor
Asus VA24EHE
OS
WIN10
Дека трејлерот со мк е. :D

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Со македонски превод е на Нетфликс??

Јас го имав на македонски направено за на фб пошто пола од пријателите ги заразив да ја гледаат серијата, па малце хајп :). Го има на нетфликс, ако немаш акаунт можам да ти пуштам еден.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно