riki_staff
hello world
- 28 ноември 2015
- 480
- 202
Колки се чека рефунд мајќему,чекам 2 седмици веќе,refund in progress...
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Акромегалија обично се јавува кај средовечни возрасни лица, иако може да се развие на која било возраст. Се јавува поради зголемено лачење на хормон на раст поради пореметување на хипофизата. Меѓутоа знае да се јави и ако некој брцнал хормон на раст на помлади години од X причини ако ме разбираш. Инаку може да се јави на повеќе места, помеѓу другото и на дланките и на стопалата. А знае да се јави и на константно оптеретуваниот дел од погоре наведената причина. Не е темава за овде.Акромегалија се јавува во подоцнежна возраст и најчесто се зафатени плоснати коски: череп, карлица, лопатка. Коските на реката спаѓаат во група долги коски. Она кај тенисерите е поверојатно хипертрофија (секако и коските на таа рака се понекогаш подебели и подолги)
. Се сложувам дека компјутер ќе наштети на око, поентата беше дека е речиси невозможно да се сочува перфектен вид во поодмината возраст. Поштетни се евтини наочари отколку никакви.
Добар лист, ама зборувавме за пореметување (зголемување) на коските, не за зголемување на мускулниот волумен поради физичка активност. Иначе ќе ти требаа поголеми патики.Акромегалија нема врска со тенисерите, станува збор за хипертрофија, нешто што е нормално доколку си левак/деснак и се занижаваш со спорт/повторени движења. Дури и на рекреативци кои играат фудбал левиот/десниот лист е поголем. Еве сум јас
Погледнете го атачментот 84280
Акромегалија обично се јавува кај средовечни возрасни лица, иако може да се развие на која било возраст. Се јавува поради зголемено лачење на хормон на раст поради пореметување на хипофизата. Меѓутоа знае да се јави и ако некој брцнал хормон на раст на помлади години од X причини ако ме разбираш. Инаку може да се јави на повеќе места, помеѓу другото и на дланките и на стопалата. А знае да се јави и на константно оптеретуваниот дел од погоре наведената причина. Не е темава за овде.Добар лист, ама зборувавме за пореметување (зголемување) на коските, не за зголемување на мускулниот волумен поради физичка активност. Иначе ќе ти требаа поголеми патики.
Ова не значи дека очите ќе ви пораснат од седење пред екран.Погледнете го атачментот 84282
Изгледа не го разбра делот со брцкање на хормон за раст, ама нема врска.Донекаде точно ти е погоре. За останатото се јавува кај луѓе кај кои што е завршен раст во висина, т.е кај кои што се зараснати епифизите на долгите коски. Може да се јави и во 20-тите години. Акормегалија на шаки, стапала, речиси секогаш е симетрична, т.е. ако е лева шака и десна шака е зголемена. Кај тенисерите е хипетрофија! Инаку според твојата теорија Надал има проблем со левата половина од хипофизата, а Ѓоковиќ нема проблеми со хипофизата.
Peace, недела е, сакам да дремнам
Погледнете го атачментот 84285
Ќе измислат до тогаш нешто доктуриве да ти се регенерира само окото. Може измислиле, ама кријат.Да де, ама зависи дали нема да гледаш од 40 до 70 или од 65 до 70. А ќе дремеш и тогаш пред компјутер, да си здрав и жив.
Ќе ги мењаат до тогаш. Може и нарачка на Aliexpress, color: blue, description: diameter 3cm. 2 pcs.Ќе измислат до тогаш нешто доктуриве да ти се регенерира само окото. Може измислиле, ама кријат.
Каде ја слушна информацијава?Вистина е тоа што изјавија на вести дека пратките од Кина ке се блокираат и за кај нас заради вирусот ?
Na sitel kazuvaa na vestite...Каде ја слушна информацијава?
Да факт е дека најмногу штетата на очите се прави поради намаленото трепкање пред екран кое води до помалку влажност на очите но оди па натерај се мануелно да трепкаш почесто.
Не смета само на мелатонин, уништува клетки на непоправлив начин.
Но тоа го збори само науката и студиите, вака според тебе нема врска, глупости.
Со China Post имаш тракинг само додека се движи по Кина, барем така ми имаат пишано еднаш
НеКој и што точно уништува, можеш ли малку посцепцифично?
Колки се чека рефунд мајќему,чекам 2 седмици веќе,refund in progress...
Ова треба на табла да се закачи.Што ќе се случи откако ќе отворам спор?
Откако ќе го отворите вашиот спор, продавачот ќе биде известен и ќе добие 5 дена да одговори на вашето барање. За повеќе детали за вашиот спор, проверете ги деталите за нарачката.
- Ако продавачот се согласи со вашето барање или ако тој / таа не одговори во рок од 5 дена, вие автоматски ќе добиете поврат. Ова може да трае од 3 до 15 работни дена.
- Ако продавачот не се согласи со вашето барање за наплата, можете да предложите ново решение или да чекате од нас автоматски да го ескалира вашиот спор. Во овој случај, ние ќе ви помогнеме да разгледате предметот и да се обидете да најдете соодветно решение.
- Ако го ескалирате вашиот спор и не сте добиле ажурирање долго време, Ве молиме контактирајте го тимот за услуги на клиентите.
- Гугл Транслејт
Покачен е кај ситеДали јас се трипам или шипмент периодот е накачен на 3ипол недели?
Погледнете го атачментот 84341
Покачен е затоа што никој не е сигурен кога ќе се испорачуваат производите од одредени продавници/области. Не само тоа, има и случаи каде што периодот го продолжуваат пред истекотДали јас се трипам или шипмент периодот е накачен на 3ипол недели?
Погледнете го атачментот 84341
Kaj mene seuste stoe deka ne e ispratena...Него има ли некој што му тргнала пратка од Кина последниве 7-8 дена. Веќе е прашање дали се исплати периодов нешто да се нарачува? Не само поради ситуацијата во Кина туку и пошироко...
sve mislam deka problemot za isprakjanje e kaj prodavacot(imam pratki sto uste ne se prateni a se naracani na 18 januar,a drugi pratki naracani na istiot datum vekje mi se kaj nas vo posta)Kaj mene seuste stoe deka ne e ispratena...
Ајде баш пиши како ќе се движат последните пратки што ги имаш нарачано.sve mislam deka problemot za isprakjanje e kaj prodavacot(imam pratki sto uste ne se prateni a se naracani na 18 januar,a drugi pratki naracani na istiot datum vekje mi se kaj nas vo posta)
pred 2-3 dena naracuvav i vednas gi pratija
Ајде баш пиши како ќе се движат последните пратки што ги имаш нарачано.
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден