Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Windows 10 генерална дискусија

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250 GB + Kingdian S370 512 GB + HDD Hitachi 2 TB
PSU
HCG-520M
RAM
16 GB DDR4 2133 MHz Patriot
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Logitech MX 518 Legendary
Keyboard
Redragon K558
Monitor
AOC G27 70PF FreeSync 144Hz
OS
Windows 10
видеа од сите хдда лагираат, јутуб и др ок се...

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
PSU
HCG-520M
RAM
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Keyboard
Redragon K558
Monitor
OS
Windows 10

Avid

senior
21 јануари 2009
6.463
11.536
Скопје
реинстал драјвери за графичка

од кога почнаа да сецкаат? направи некоја промена???
ако не си напраил промена ондак не знам што да ти кажам, мистерија

и што значи тоа од сите хдда, колку имаш и кои? дали ако клаеш усб и пуштиш видео од усб ќе сецкат??
дали проба различни формати на видеа, .avi .flv .mp4 со различни кодеци xvid, x264, x265...
колку траат сецкањата, неколку секунди? дали се на ист интервал? каков вид на сецкања се, статер ли е, лаг ли е, доцни ли, се губат ли фрејмови, аудиото сецка ли

Mayson

user
10 април 2011
1.040
589
Mayson's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6500
Motherboard
Asus H110M-K
Storage
PSU
HCG-520M
RAM
Video card
ASUS Strix RX 470 4GB
Case
Antec GX500
Mouse
Keyboard
Redragon K558
Monitor
OS
Windows 10
реинстал драјвери за графичка

од кога почнаа да сецкаат? направи некоја промена???
ако не си напраил промена ондак не знам што да ти кажам, мистерија

и што значи тоа од сите хдда, колку имаш и кои? дали ако клаеш усб и пуштиш видео од усб ќе сецкат??
дали проба различни формати на видеа, .avi .flv .mp4 со различни кодеци xvid, x264, x265...
колку траат сецкањата, неколку секунди? дали се на ист интервал? каков вид на сецкања се, статер ли е, лаг ли е, доцни ли, се губат ли фрејмови, аудиото сецка ли

не сум направил некоја промена или виндоес апдејт ако се направил или гпу драјвери...

2 ссда , хдд и екстерен,

како фрејм дроп рандом ама доста фрејмови

Gaston

user
9 февруари 2011
1.732
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Зависи како гледаш на работите.
Во суштина „треба пак да се активира“ е точно иако тоа го прави самата програма.
Абре Авид, не е ова philosophy.com.mk, дај не го тупи живти све.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.463
11.536
Скопје
Абре Авид, не е ова philosophy.com.mk, дај не го тупи живти све.
Не го тупам. Дилемата ќе ја разреши @bxxxn
Кажи @bxxxn во кој контекст го мислеше тоа дека треба да се реактивира? :)
Ако мислел на реактивација каква што спомнав јас, ондак твојот контра аргумент е невалиден и ќе испадне ти го иступи со самиот reply, со кој, патем, доцниш 40 дена?

Последна промена:

Gaston

user
9 февруари 2011
1.732
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Ако мислел на реактивација каква што спомнав јас, ондак твојот контра аргумент е невалиден и ќе испадне ти го иступи со самиот reply, со кој, патем, доцниш 40 дена?
Ок.

bxxxn

user
11 март 2011
1.664
1.817

:) Доколку се активира компјутер преку KMS сервер, активацијата не е трајна. Таканаречен период на валидност на активацијата е 180 дена, после тоа компјутерот сам пробува да ја реактивира лиценцата на истиот KMS сервер. Доколку не успее потоа се обидува на секои 7 дена да реактивира. Бидејќи многу активации се преку "галички" КМS сервери, после 6-те месеци можно е веќе и да не постои и компјутерот веќе да не е активиран.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Avid

senior
21 јануари 2009
6.463
11.536
Скопје
:) Доколку се активира компјутер преку KMS сервер, активацијата не е трајна. Таканаречен период на валидност на активацијата е 180 дена, после тоа компјутерот сам пробува да ја реактивира лиценцата на истиот KMS сервер. Доколку не успее потоа се обидува на секои 7 дена да реактивира. Бидејќи многу активации се преку "галички" КМS сервери, после 6-те месеци можно е веќе и да не постои и компјутерот веќе да не е активиран.
Цитирај го @Gaston он ти даде „контра аргумент“ на тоа што ти не го сметаш за перманентна активација :D

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.615
19.351
Avid не биди Lokvan те молам.
Gaston укажа на тривијалноста на реакривирањето. Толку.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.732
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Не разбирам каков галички КМS сервер? Тој се инсталира локално, не пробува моето ПЦ да најде некој кујзнае кај за да се активира. Тоа си го прави на 127.0.0.1

bxxxn

user
11 март 2011
1.664
1.817
Не разбирам каков галички КМS сервер? Тој се инсталира локално, не пробува моето ПЦ да најде некој кујзнае кај за да се активира. Тоа си го прави на 127.0.0.1

ОК, гледам друго сме мислеле :) мислев дека е на некој од екстерните KMS, иако колку што знам Windows забрани KMS активација на localhost, но веројатно скриптата тоа некако го заобиколува. Пример KMS активација преку доста познат екстерен сајт msgu****.com (самоцензура) :), често знае да има проблеми. Исто на GitHub има подолга листа од KMS сервери, од кои добар дел веќе не работи.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.732
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Еј што ми се деси... кликам „Mи се допаѓа“ на последниот пост на @bxxxn и ме праша „Дали сте сигурни дека ви се допаѓа ова мислење?“.
@Fatal1ty_ да не интегриравте AI на форумов? :)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.615
19.351
Еј што ми се деси... кликам „Mи се допаѓа“ на последниот пост на @bxxxn и ме праша „Дали сте сигурни дека ви се допаѓа ова мислење?“.
@Fatal1ty_ да не интегриравте AI на форумов? :)
Ја имам ваков внатрешен глас кога лајкам пост од Авид.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
За на авид кога ке лајкаш мислење треба Captcha да излегува по правило.
И плус оноа од 9 слики да стиклираш на колку има продавница, па после други 9 на колку има семафор, и трети 9 на колку има птици. И ако не погрешеш на ниедна слика одобрува ти се барањето :D

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.508
7.812
Скопје
www.facebook.com
И плус оноа од 9 слики да стиклираш на колку има продавница, па после други 9 на колку има семафор, и трети 9 на колку има птици. И ако не погрешеш на ниедна слика одобрува ти се барањето :D
Токму за тоа и мислев :D Кога ке кликне некој на копчето ( Ми се допаѓа ) на некој пост на Авид обавезно да му се отворе captcha ( Im not robot ) И тоа со 9 слики селектирање .

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно