Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Не сум бил бо таква ситуација, во секој случај извести не ако добиеш дополнителни информации
Како што кажаа погоре, верификација требаше од клиентот. Пратив документ за постоење на фирма, оној од ујп што ти го даваат со даночен број, име на фирма, име на сопственик итн, и уште немам никаков одговор на меил а на пајонер стои „Payment being processed“ (така мислам и предходно стоеше).

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Како што кажаа погоре, верификација требаше од клиентот. Пратив документ за постоење на фирма, оној од ујп што ти го даваат со даночен број, име на фирма, име на сопственик итн, и уште немам никаков одговор на меил а на пајонер стои „Payment being processed“ (така мислам и предходно стоеше).
Чекај малце, зошто ти праќаш негови документи, тој треба да поднесе тоа што му се бара.

Или ја грешка те имам разбрано.

Sent from my Oneplus 7 Pro using Tapatalk

CokeZone

hello world
27 декември 2015
115
82
Оди во Verification Center и види дали има нешто Submitted т.е да не е маркирано Approved.

Ќе добиеш повратен е-маил кога тие ќе бидат прифатени. Иако седи така моментално се чекаат документите да се проверат.

Последна промена:

SonjaB

read-only
1 март 2018
24
16
Update: ne mi stignaa nikakvi kazni od ujp na prijaveniot payoneer prihod, ete cisto za info kogo go interesira. Vo aplikacijata uredno pisuva plateno, denes mi stigna za tretata godina doplata bez kazna. Ete misterijata e razjasneta.

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Update: ne mi stignaa nikakvi kazni od ujp na prijaveniot payoneer prihod, ete cisto za info kogo go interesira. Vo aplikacijata uredno pisuva plateno, denes mi stigna za tretata godina doplata bez kazna. Ete misterijata e razjasneta.
Како ги вадеше парите во МК ? Или сама си ги пријави во УЈП?

Дали некој има информација кој банкомат во Македонија има најмала провизија за ваѓање пари од Payoneer картичкат?

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
Браво Соњичка

you-are-da-best-meme.jpg

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Чекај малце, зошто ти праќаш негови документи, тој треба да поднесе тоа што му се бара.

Или ја грешка те имам разбрано.

Не се изјаснив убаво, извини. На клиентот му ги бараа документите, но комплицирано му беше да ги достави сам па затоа ја се вмешав за побрзо да го решам. Побарав документи да слика и јас ги пратив (се логирав на нивни меил).

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
219
94
а можи да префрлиш пари од payoneer до банка ?
колку е данокот и дали ти побараја извештај да достсвиш од payoneer ?

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Danokot bese 10% i da, dostaviv izvestaj od payoneer za sekoja godina poedinecno
Каков е тој извештај, јас имам две картици ( еу и усд ) од усд мењавам во долари, од скрил префрлам во еу... да не речам каша попара, ме интересира кој приходи ги пријави и дали ги пријави и оние приходи кој си ги вадела во странство...

Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација

Overdrive

hello world
23 јуни 2010
498
532
Каков е тој извештај, јас имам две картици ( еу и усд ) од усд мењавам во долари, од скрил префрлам во еу... да не речам каша попара, ме интересира кој приходи ги пријави и дали ги пријави и оние приходи кој си ги вадела во странство...

Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација

Не е битно дали и каде си ги вадел парите. Ги пријавуваш сите приливи на сметката.

Seven7

read-only
7 август 2019
12
16
Не е битно дали и каде си ги вадел парите. Ги пријавуваш сите приливи на сметката.
На која сметка?
До вчера не беше легално користење на Пајонир, ама го користат илјадници од МК затоа што немаме ПејПал и никој не беше заинтересиран да донесе.
Сега ќе им ги исправаме нивните грешки па ќе пријавување уназад 3-4 години?

И што ќе отидеш еј пред недела дена овозможивте користење на Пајонир без да не зезаат банките, може да си пријавам приход од последните 4-5 години?

Chiller

user
8 март 2012
1.556
1.164
Скопје Аеродром
Danokot bese 10% i da, dostaviv izvestaj od payoneer za sekoja godina poedinecno

Мислам дека добро ти стои аватарот "BAD LIAR". Ако веќе си поднела извештаи за последните неколку години, дали знаеш дека автоматски ти следува казна за затајување на данок за тие минати години?

nikola_bb

hello world
14 август 2009
402
123
И сеа не сум на чисто. УСД картица ако извадам пари на банкомат во Грција што има од провизија? 3,5% за банката и 3,5% за crossborder или како???

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.534
3.133
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Топ 2 неразјаснети мистерии:
1) Kolku e provizija na pajonire?
2) Дали се плаќа данок на приходи пристигнати на Пејонир?

Уште 70 страни и ќе се разбереме.

martinmax

hello world
1 март 2013
178
167
Skopje
И сеа не сум на чисто. УСД картица ако извадам пари на банкомат во Грција што има од провизија? 3,5% за банката и 3,5% за crossborder или како???
Немаш никаква провизија, само 0.5 посто за конверзија од УСД во ЕУР

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Немаш никаква провизија, само 0.5 посто за конверзија од УСД во ЕУР
не читаш до крај .. со USD картичка прашува :) .. за со EUR картичка ќе е ко што кажуваш да .. со USD ќе има и провизии екстра плус конверзија од USD во EUR со поголемо fee

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно