Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел станува мобилен оператор во 2018

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
А на мене не ми се верува како сеуште не си ги откачил телекабел? :eek:
Ај пошто стално ги браниш.... ај жити се кажи ми, зошто никој жив не може да ме слуша што му зборувам а нити па јас го слушам него.
До вчера повеќе бев недостапен отколку достапен, а денеска од сабајле се ВРВ :) , сакаш да ти се јавам да си попрајме муабет во тишина?

Последна промена:

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Ај пошто стално ги браниш.... ај жити се кажи ми зошто никој жив не може да ме слуша што му зборувам а нити па јас го слушам него.
До вчера повеќе бев недостапен отколку достапен, а денеска од сабајле се ВРВ :) , сакаш да ти се јавам да си попрајме муабет во тишина?
Отидов јас во ВИП назад
Виртуелен оператор ќе го заебаваат секогаш

goran_oh

user
26 април 2013
1.467
1.223
Ohrid
Отидов јас во ВИП назад
Виртуелен оператор ќе го заебаваат секогаш
Абе добро си направил што си отишол назад на ВИП али по мое подобро ке беше да отидеше на Телеком МК али што е тука е.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Абе добро си направил што си отишол назад на ВИП али по мое подобро ке беше да отидеше на Телеком МК али што е тука е.

Имаат тарифа како оваа 500 што е на Телекабел, само што кошта 650 без договор со неограничени смс+.
а и нативен со број бев на вип.

Ако може @Rukfash да ми уплати (238+238 денари) за портација.

Последна промена:

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Хммм... Немам никаков проблем.

Башка еве скоро имав потреба вртев кон број во Шпанија, и кон наш број во Шпанија на роаминг, никаков проблем.
тоа беше сабајле, некои два саата.
За вртење нема проблем, тоа можеш и од/кон роаминг.

Само за споредба, брзината на ВИП е значително помала за разлика од Телекабел

Атачменти

• 20190625_185256.jpg
    20190625_185256.jpg
    72,9 KB · Прегледи: 66
Изменето од модератор:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Само за споредба, брзината на ВИП е значително помала за разлика од Телекабел
Се префрли или друг број е ова?

Иначе кај мене е многу боље.
ee0a2883199319573a41b2cf66720918.jpg

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

BorisKjorio

read-only
27 април 2018
34
27
Недојдија бб
Ги знаеме сите фрустрации и се друго, но секако пак излезе она сиромавиот дупло плаќа, но поарно е што влезе нов оператор, пошто немаше да има намалување кај постоечките.

Телекабел освен што ја рента мрежата не наследи ништо друго, треба повеќе време да склучи договори со оператори од цел свет, да среди да не им наплаќа за дојдовни пораки за автентикација (не сум сигурен за ова баш), да го додадат префиксот и слично, овие постоечките се веќе во сериозни групации па имаат повеќе контакти низ цел свет, кои со 1 меил би им завршиле веќе работата која телекабел мака мачит.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Ги знаеме сите фрустрации и се друго, но секако пак излезе она сиромавиот дупло плаќа, но поарно е што влезе нов оператор, пошто немаше да има намалување кај постоечките.

Телекабел освен што ја рента мрежата не наследи ништо друго, треба повеќе време да склучи договори со оператори од цел свет, да среди да не им наплаќа за дојдовни пораки за автентикација (не сум сигурен за ова баш), да го додадат префиксот и слично, овие постоечките се веќе во сериозни групации па имаат повеќе контакти низ цел свет, кои со 1 меил би им завршиле веќе работата која телекабел мака мачит.
Епа кога ќе стори се тоа, ќе си ја дигне цената.
Доколку стори.
Плус, како ќе објасниш неможност да праќаш смс кон странство?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Искрено се додека овие им се конкуренција не им дреме. Јас невидов намалување никакво ни кај Телеком ни кај Вип.
А што тоа ги интересира корисниците. Тоа се викаат подготвителни работи за да бидеш оператор, и се прават во тест период. За мене како корисник ич не ми е гајле што они си имаат нерешени проблеми, како што и нив не ги интересира да ги средат или да намалат цена за она што не го испорачуваат.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Јас навистина чекам @Rukfash да ми даде 500 денари.

Искрено се додека овие им се конкуренција не им дреме. Јас невидов намалување никакво ни кај Телеком ни кај Вип.

А што тоа ги интересира корисниците. Тоа се викаат подготвителни работи за да бидеш оператор, и се прават во тест период. За мене како корисник ич не ми е гајле што они си имаат нерешени проблеми, како што и нив не ги интересира да ги средат или да намалат цена за она што не го испорачуваат.

По договор мора да ти вратат пари.
Ама не враќаат, кога им споменав се направија као да не читаат во приговорот.
И сега имам 5 приговори во АЕК баш ради тие глупости.
Мислам дека никој не зема тоа за сериозно колку е да немаш можност елементарна смс да пратиш до фамилија дека еве слетав.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.785
33.895
roka.mk
@dipetar Претера со дупли постови аман... уште колку предупредувања треба да ти дадам за да ти текне дека прекршуваш правила?

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
@dipetar Претера со дупли постови аман... уште колку предупредувања треба да ти дадам за да ти текне дека прекршуваш правила?
Какви предупредувања и за што? Никогаш не сум бил предупреден.
Али бриши комотно.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Да видиме со јунскиот апдејт дали е среден проблемот со С7 еџ.

Ќе пишам деновиве дали се гаси 4G...
2fe8d32909f5f3081f0bc928c4c1c73a.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Дебел, мене мислам со ова ажурирање ми се среди, ама кај мене стигна ова истото пред два месеци.
Ај баш кажи.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Останатите приговори се уште чекаат на одговор од нивна страна.
За другите чекам разврска од АЕК.

Почитуван г. Петар,
Во врска со Вашите приговори Ве информираме дека само некои странски оператори сеуште ја немат регистрирано нашата мрежа иако веќе е побарано од наша страна за побрзо реагирање.
Ви се извинуваме за непријатностите кои сте ги имале, средствата за портирање на број во износ од 236 денари ќе Ви бидат одобрени.
Со почит,
Телекабел

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.295
1.320
Останатите приговори се уште чекаат на одговор од нивна страна.
За другите чекам разврска од АЕК.

Почитуван г. Петар,
Во врска со Вашите приговори Ве информираме дека само некои странски оператори сеуште ја немат регистрирано нашата мрежа иако веќе е побарано од наша страна за побрзо реагирање.
Ви се извинуваме за непријатностите кои сте ги имале, средствата за портирање на број во износ од 236 денари ќе Ви бидат одобрени.
Со почит,
Телекабел
Ова за СМСите?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно