Еве ги официјално побарувањата на Metro Exodus, значи за 1920х1080 бара 8гб видео меморија и тоа со high графика а не со ultra. Заклучок 2060 ката со своите 6 гб нема да може да ја врти на ултра.![]()
Sent from my T10(E3C6) using Tapatalk
не гледам никаде на нивната страна дека има такви графичкиИначе, гигабајт 2060 3 вида во анхоч од денес, 23.500, 25.000 и 27500 за Aorus extreme oc
Тие модели ќе бидат GTX 1160 ... 2060-ката е всушност истото јадро како и 2070/2080 така да таа ќе биде само еден модел или овие три варијанти во случајот на гигабајт.Искрено јас се надевав дека ќе донесат многу повеќе од 3, пошто беа најавени 40 модели со 6, 4, 3 ГБ и ГДДР5 и 6. Aorus Xtreme, Gaming OC, WindForce 3X/2X и Mini ATX се моделите кои треба да излезат од Гигашит.
Не им се раздолжени по продавници сеуште, ама ги има.не гледам никаде на нивната страна дека има такви графички
Те буни номенклатурата на Nvidia. GTX 1060 е базирана на GP106 чипот, 1070 на GP104. RTX 2060 и 2070 се двете TU106. Разликата во спецификации помеѓу GTX 1060 и 1070 е многу поголема отколку таа помеѓу RTX 2060 и 2070, затоа и разликата во перформанси не одговара на тоа што го очекуваш. Ако веќе споредуваме со Pascal генерацијата, RTX 2060 во однос на 2070 е она што GTX 1070 беше во однос на 1080.Те сфаќам потполно, а околу процентите лоша математика сум напрајл негде во умов и фала на поправката. Ај вака: колку шо памтам, 1060ка беше за 35-40% послаба од 1070ка која кошташе 50% повеќе, па затоа нелогичности ми излегуваат во резултативе. А со RTX случајов, 2060ка е во просек ~11% послаба на 1440p од 2070ка која кошта 40% повеќе. Ме сфаќаш која ми е поентава? Едноставно нереално и нерационално ми изгледа. Затоа имам конфликт и не ми беше разбирливо од технички аспект зошто е то така кога 2070 на хартија има подобри спецификации, ама во пракса некако како неискористени ми се. Затоа се посомневав на преоптимизирани драјвери за 2060ката.
Со оглед на тоа дека гигабајтИскрено јас се надевав дека ќе донесат многу повеќе од 3, пошто беа најавени 40 модели со 6, 4, 3 ГБ и ГДДР5 и 6. Aorus Xtreme, Gaming OC, WindForce 3X/2X и Mini ATX се моделите кои треба да излезат од Гигашит.
Егзекли тоа пробувам да го кажам. Номенклатурата е смената. Со помасовното доаѓање на 144HZ/4k/1440p, сега имаш еден тиер за 1080p и еден за QHD/FHD. 2060 не е ентри левел веќе. Ќе има ентри левел коа ќе ги мафнат паскалите, што ќе соодејстува на цена/перформанси на x/xx60 до сега. А и секогаш тие излегувале покасно.Те буни номенклатурата на Nvidia. GTX 1060 е базирана на GP106 чипот, 1070 на GP104. RTX 2060 и 2070 се двете TU106. Разликата во спецификации помеѓу GTX 1060 и 1070 е многу поголема отколку таа помеѓу RTX 2060 и 2070, затоа и разликата во перформанси не одговара на тоа што го очекуваш. Ако веќе споредуваме со Pascal генерацијата, RTX 2060 во однос на 2070 е она што GTX 1070 беше во однос на 1080.
Ако не е до микрон, сакаш да кажеш до дизајнот на матичните? Си ги видел ли за 2080ti какво коло има, па ти си луд да кажеш дека не е баш до микронИнцидентно е само на првите 2080ти (и некои 2080), генерално проблемот е суреден. 2060 искочи неколку месеци од кога го отклонија проблемот. Не е баш до Micron micron, пошто нвидиа уште шипа со микрон.
Добро, ме поправи , признавам сум направил грешка значи и на Самсунг им правел проблем gDDR6, само тоа требаше да пишеш.Имаше дискусија од посалам типови, овој од видеото нема везе само шпекулира. Стив од GN го има добро разглобено проблемот. Умираат и карти со самсунг чипови и тоа не е нешо невидено. Инциденцата е 3.3%, што не е високо споредено со други генерации. Само, иницијалниот шипмент бил полош. (ја се бафтам со PC-a од 286 навака).
Дизајнот на плочата е таков каков што е ради клокот на меморијата. Има пропусти, да, ама тој ревјуерот треба фурни да јаде за да продава пуфки на тие големобрадоњите што работат на места како НВидиа и АМД. Ти да изруташ 11 гига мемориски модули што работат на 7GHz клок треба да си ванземаљац. Па полош квалитет асрок плоча има 2% spread ради водови, а камо ли овој монструм со 7GHz+ клок.
Во секој случај, не се плашете. Башка, и да цркне, имаш гаранција.
AMD ke izlezat 2020 pocetok a Nvidia 2021 i to ne 7nm 10 nm ke bidatSmeam li na nVidia tema da prasam koga ke izlezat novite modeli na AMD ?![]()
Ви крашнува 481 драјверот?
Кај мене да.Вратив на 417,win 10Ви крашнува 481 драјверот?
Не е како Freesync затоа што за DLSS ти треба наменски хардвер како што се тенсор јадрата. Имаш ти бесплатни скрипти за истото ама на нормален хардвер не иде во реално време таа работа, а во случајов тебе ти треба во реално време, да немаш намален фрејмрејт или зголемена латентност. Али до негде си во право пошто реално за истат работа може да се користи и некое мало модулче на штедлив ARM чип кој ќе работи самостојно без разлика дали е на AMD или Nvidia. Имаше баш таков HDMI приклучок што даваше antialiasing и sharpening на сигналот од графичката, без загуба во перформанси и без латентност, баш Linus имаше видео за таа работа.View: https://www.youtube.com/watch?v=A3bg-wWV3o4
Повеќемина се согласуваат за ДЛСС. Замаглување на детали, матни сцени, на сметка на зголемени перформанси. Можеби во иднина ќе го биде, но гледајќи неколку вакви видеа, ова е чисто разочарување. РТХ и ДЛСС, разочара. Но не во смисла дека не се импресивни технологии, туку плаќаме премиум за нешто недовршено. Додуша не ја гледам поентата за посебен чип за ДЛСС. Веќе има отворени проекти како ОПЕН ДЛСС, софтверски. Да, не е како хардвер, но изгледа ќе е иста приказна како Gsync i Freesync. Мислења?