Здраво. Сакам да прашам дали е можно PayPal да го поврзам со Payoneer?
И јас денес пробав со рутинг number and account и неможе ми вели пробај подоцна пофторно, пробав пак исто едно 4 патиПрочитај неколку страни назад, ќе најдеш нај-разно разни мислења.
Јас последен пат кога пробав - не успеав, има дечки што тврдат дека успеале некако, ако добро ги сфатив...
Ти бара IBAN број, нешто што е многу поразлично од Routing Number ili Account Number на Пејонир.И јас денес пробав со рутинг number and account и неможе ми вели пробај подоцна пофторно, пробав пак исто едно 4 пати
Sent from my S8 using Tapatalk
За да поврзеш Пејонир со Пејпал не ти треба картичка да внесуваш, може каква сакаш каритчка да внесеш.Ти бара IBAN број, нешто што е многу поразлично од Routing Number ili Account Number на Пејонир.
Пробував со двете картички што го имам од Пејонир да ги врзам со Пејпал, но без среќа.
![]()
Може.Здраво. Сакам да прашам дали е можно PayPal да го поврзам со Payoneer?
А може, пример, да се направи Бугарски ПП акаунт како граѓанин на Бугарија кој не живее во Бугарија?нормално акаунтот треба да биде регистриран преку Словенија или Бугарија.
А не би можел да го верифицирам акаунтот, да немам лимити? Која е процедурата за верификација?Може.
Ќе избереш земја Бугарија, а ќе ја ставиш адресата твоја од МКД и ќе ставиш сметка од некоја од нашиве банки.
Пошто не живееш во Бугарија нема да можеш да го верифцираш, но ќе имаш ПП акаунт со кој можеш да примаш пари.
Неверифицирани акаунти имаат ограничување, порано можеше да се повлечат максимум 2500 усд годишно, а гледам смениле во 500 еур дневно што е супрт, бар кај мене е така.
Само треба да внимаваш да не го надминеш лимитот оти може да ти го блокираат акаунтот.
Не се разбравме. Имам Бг документи, само што веќе не живеам Бг. Па не знам како им е верификацијата, да не треба сметка на адреса или слично?Треба да живееш во БГ, да имаш најмалку лична карта за странци.
Или ако имаш некој ептен близок што живее во Бугарија па на негово има да ти отвори и верифицира БГ ПП.
Извади си еу картица, конвертирај усд во еуро за 0.5% иди си во сосетството каде можеш да извадиш еврќи, извади си и напи се фрапеПа ако веќе промовираат нивен курс, нека понудат еднаков, а не 49.9 ден, во момент кога доларот е 53..

Не ми е проблем, НЛБ банкоматот рачуна фер курс.Извади си еу картица, конвертирај усд во еуро за 0.5% иди си во сосетството каде можеш да извадиш еврќи, извади си и напи се фрапе
Изгледа сложено но не е
Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација
Се разбираме, ако имаш БГ документи, штом не живееш не може.
Ќе ти бараат сметка од адресата на која ти се води пасошот која треба да биде на твое име. Ај да речеме дека имаш сметки на твое име од адресата, ќе направиш 2-3 транскации Пејпал одма ќе те детектираат дека транскациите се прават кон МКД, и ќе ти браат триста докази, ќе треба да докажуваш дека си со привремен престој у МКД и трсиста си пичке материне, и на крај ќе те блокираат.
За верифициран акаунт не мора иста адреса?Демант. Користам 5+ години на начинот што го кажуваш. Сам си пишуваш адреса, немора да е истата како од пасош.
@DonFrozex како што ти кажав претходно, не ти проаѓа бидејќи не ти се совпаѓаат билинг адресите на пејпал и пејонир.
За верифициран акаунт не мора иста адреса?
Билинг адресата нема врска, нешто друго е проблемот. Веројатно ја весува само пејонир картичката, која нема потреба да ја внесе, доволо е само IBAN бројот.
отвори сајтови на грчките банки
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX QMK/VIA LP RGB HS 75% Gateron Brown switch Multi-Device (Wired+Bluetooth), Black, K3M-H3
6.600,00 ден
Бесплатна достава
Barcode scanner BIRCH BS-121, 2D laser, 60fps, 1280x1080, with stand
3.350,00 ден
Бесплатна достава
SSD 2,5" 1TB VERBATIM Vi550 S3 49353
6.970,00 ден
Бесплатна достава
PROJECTOR WANBO VALI 1 PRO Android TV 14, 900Ansi, 3000:1 FHD (1920x1080), HDR10, HDMI 2.1, USB 2.0, AUX, WIFI 6, w/speakers, Beige
17.660,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден
Бесплатна достава
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 200GB ULTRA A1C10 w/adapter 100mb/s SDSQUAR-200G-GN6MA
2.700,00 ден