Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Payoneer картичка

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Здраво. Сакам да прашам дали е можно PayPal да го поврзам со Payoneer?

Прочитај неколку страни назад, ќе најдеш нај-разно разни мислења.
Јас последен пат кога пробав - не успеав, има дечки што тврдат дека успеале некако, ако добро ги сфатив...

vlado30

read-only
26 декември 2017
16
9
Прочитај неколку страни назад, ќе најдеш нај-разно разни мислења.
Јас последен пат кога пробав - не успеав, има дечки што тврдат дека успеале некако, ако добро ги сфатив...
И јас денес пробав со рутинг number and account и неможе ми вели пробај подоцна пофторно, пробав пак исто едно 4 пати

Sent from my S8 using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
И јас денес пробав со рутинг number and account и неможе ми вели пробај подоцна пофторно, пробав пак исто едно 4 пати

Sent from my S8 using Tapatalk
Ти бара IBAN број, нешто што е многу поразлично од Routing Number ili Account Number на Пејонир.

Пробував со двете картички што го имам од Пејонир да ги врзам со Пејпал, но без среќа.

e580593f-e4d7-40e0-b637-0104b41b864d.png

kjanko

read-only
26 јуни 2014
38
14
kjanko.com
kjanko's setup  
Processor & Cooler
i7-9700k & Dark Rock 4 Pro
Storage
Samsung 970 Evo
RAM
Corsair Vengeance LPX 16GB
Video card
KFA2 RTX2070 OC
Mouse
Steelseries Rival 500
Ќе креирате USA account со фејк SSN (имате страни шо генерирет целосна фејк персона). Ќе го верифицирате овој акаунт со виртуелна картичка (исто имате готови сервиси шо го прает ова). На верифицираниот акаунт ќе можите да го додајте payoneer global payment service(USD) акаунтот и да влечите пари на него (можит и сега да се додајт на амерички акаунт, ама ако не ви е верифициран претходно акаунтот ќе ви го тргнат + бан)

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Ти бара IBAN број, нешто што е многу поразлично од Routing Number ili Account Number на Пејонир.

Пробував со двете картички што го имам од Пејонир да ги врзам со Пејпал, но без среќа.

e580593f-e4d7-40e0-b637-0104b41b864d.png
За да поврзеш Пејонир со Пејпал не ти треба картичка да внесуваш, може каква сакаш каритчка да внесеш.
На страната нa Пејпал, во делот кај што се внесува Bank Accounts само треба да го внесеш IBAN бројот од Пејонир, нормално акаунтот треба да биде регистриран преку Словенија или Бугарија.
Здраво. Сакам да прашам дали е можно PayPal да го поврзам со Payoneer?
Може.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
нормално акаунтот треба да биде регистриран преку Словенија или Бугарија.
А може, пример, да се направи Бугарски ПП акаунт како граѓанин на Бугарија кој не живее во Бугарија?

т.е. Дали мора да се поврзе со Бугарска банкарска сметка или може да биде побрзан само со Payoneer? И како оди верификацијата на ПП?
знам дека не е баш за овде прашањето, но сепак е поврзано со Payoneer. :)

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Може.
Ќе избереш земја Бугарија, а ќе ја ставиш адресата твоја од МКД и ќе ставиш сметка од некоја од нашиве банки.
Пошто не живееш во Бугарија нема да можеш да го верифцираш, но ќе имаш ПП акаунт со кој можеш да примаш пари.
Неверифицирани акаунти имаат ограничување, порано можеше да се повлечат максимум 2500 усд годишно, а гледам смениле во 500 еур дневно што е супрт, бар кај мене е така.

Само треба да внимаваш да не го надминеш лимитот оти може да ти го блокираат акаунтот.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Може.
Ќе избереш земја Бугарија, а ќе ја ставиш адресата твоја од МКД и ќе ставиш сметка од некоја од нашиве банки.
Пошто не живееш во Бугарија нема да можеш да го верифцираш, но ќе имаш ПП акаунт со кој можеш да примаш пари.
Неверифицирани акаунти имаат ограничување, порано можеше да се повлечат максимум 2500 усд годишно, а гледам смениле во 500 еур дневно што е супрт, бар кај мене е така.

Само треба да внимаваш да не го надминеш лимитот оти може да ти го блокираат акаунтот.
А не би можел да го верифицирам акаунтот, да немам лимити? Која е процедурата за верификација?

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Треба да живееш во БГ, да имаш најмалку лична карта за странци.
Или ако имаш некој ептен близок што живее во Бугарија па на негово има да ти отвори и верифицира БГ ПП.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Треба да живееш во БГ, да имаш најмалку лична карта за странци.
Или ако имаш некој ептен близок што живее во Бугарија па на негово има да ти отвори и верифицира БГ ПП.
Не се разбравме. Имам Бг документи, само што веќе не живеам Бг. Па не знам како им е верификацијата, да не треба сметка на адреса или слично?
Мобилен број знам дека треба за ПП, што имам, но до крајот на месецов. Па мислам дека би можел да го искористам за регистрација...

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Се разбираме, ако имаш БГ документи, штом не живееш не може.
Ќе ти бараат сметка од адресата на која ти се води пасошот која треба да биде на твое име. Ај да речеме дека имаш сметки на твое име од адресата, ќе направиш 2-3 транскации Пејпал одма ќе те детектираат дека транскациите се прават кон МКД, и ќе ти браат триста докази, ќе треба да докажуваш дека си со привремен престој у МКД и трсиста си пичке материне, и на крај ќе те блокираат.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Па ако веќе промовираат нивен курс, нека понудат еднаков, а не 49.9 ден, во момент кога доларот е 53..
Извади си еу картица, конвертирај усд во еуро за 0.5% иди си во сосетството каде можеш да извадиш еврќи, извади си и напи се фрапе
Изгледа сложено но не е

Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација

12 април 2017
1.918
1.259
Извади си еу картица, конвертирај усд во еуро за 0.5% иди си во сосетството каде можеш да извадиш еврќи, извади си и напи се фрапе
Изгледа сложено но не е

Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација
Не ми е проблем, НЛБ банкоматот рачуна фер курс.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Се разбираме, ако имаш БГ документи, штом не живееш не може.
Ќе ти бараат сметка од адресата на која ти се води пасошот која треба да биде на твое име. Ај да речеме дека имаш сметки на твое име од адресата, ќе направиш 2-3 транскации Пејпал одма ќе те детектираат дека транскациите се прават кон МКД, и ќе ти браат триста докази, ќе треба да докажуваш дека си со привремен престој у МКД и трсиста си пичке материне, и на крај ќе те блокираат.

Демант. Користам 5+ години на начинот што го кажуваш. Сам си пишуваш адреса, немора да е истата како од пасош.

@DonFrozex како што ти кажав претходно, не ти проаѓа бидејќи не ти се совпаѓаат билинг адресите на пејпал и пејонир.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Демант. Користам 5+ години на начинот што го кажуваш. Сам си пишуваш адреса, немора да е истата како од пасош.

@DonFrozex како што ти кажав претходно, не ти проаѓа бидејќи не ти се совпаѓаат билинг адресите на пејпал и пејонир.
За верифициран акаунт не мора иста адреса?
Билинг адресата нема врска, нешто друго е проблемот. Веројатно ја весува само пејонир картичката, која нема потреба да ја внесе, доволо е само IBAN бројот.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
За верифициран акаунт не мора иста адреса?
Билинг адресата нема врска, нешто друго е проблемот. Веројатно ја весува само пејонир картичката, која нема потреба да ја внесе, доволо е само IBAN бројот.

Не мора иста адреса. Но наједноставно за верификација ти е да си направиш сметка во БГ банка, по дефолт ти ја ставаат адресата од лична карта. Правиш 2-3 онлајн трансакции за ситни суми. Вадиш извод, скенираш и праќаш. Јас дури им пратив и онлајн извод печатен и скениран. Без печат и потпис.

А за случајот со @DonFrozex тој сака да си ја врзе картичката а не банк акаунт.

danco_mmun

read-only
14 јануари 2012
8
2
пробав да скенирам неколку форуми - не најдов одговор. Колку максимум може да се подигни од Payoneer од банкомат со една трансакција?

во Македонија, до сега имам вадено 40.000ден од трансакција, иако некои банкомати знаат да имаат ограничување и на 30.000ден од трансакција.

Како е во Косово? Бидејќи работат во Евра, дали има лимит на банкомтот на единечна трансакција - на пр. на 1000еур или 2000еур или? Пробал некој колку максимум може со една трансакција?

Исто и Грција - работи со евра, и дали некој пробал да извади 1000еур со една трансакција?

Гооглав дури да видам техничка спецификација по колку банкноти еден ЕУР банкомат може да издади, па да помножам по 100еур или 500еур банкноти - ама никаде не најдов инфо.

П.С. знам дека Payoneer си има daily лимит - тоа е башка. Сакав да најдам ЕУР банкоматите колкав е МАХ лимитот на една трансакција?

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Тоа не зависи од пејнонир туку од банката од која вадиш. Тој лимит од банка до банка е различен.
На АТМ на ендо вадење најмногу може да се иизвадат 40к денари.
На Тутунска и Комерцијална 40к, на Стопанска 30к (порано и на стопанска можеше 40к). Шпаркасе 23к, на Халк и Унибанка по 30к мислам но не сум баш сигурен, одамна не сум вадел кај нив сум заборавил како беше.

И Пејонир имаат лимит но мнгу е повисок.
  • You can make up to 20 ATM withdrawals for a total of $5000.
  • You can make up to 9 point of sale transactions for a total of $2500. (Point of sale transactions include purchases in stores and online, cash disbursements, and bank teller withdrawals.)
  • The total daily spending limit of your Payoneer card is $7500.

danco_mmun

read-only
14 јануари 2012
8
2
Artweb - не ми го разбра прашањето - знам колку е во Македонија лимитот, и знам колку е Пејонир лимитот. Може уште еднаш да го погледнеш моето прашање?

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Сори, не сум ти го разбрал прашањето.
Пробај, отвори сајтови на грчките банки (или некои дуги што те интересираат), обично ги бишува лимитите на бакоматите.

danco_mmun

read-only
14 јануари 2012
8
2
отвори сајтови на грчките банки

Баш тоа барав - банките (дури ни во МКД) не објавуваат вакви информации - колку банкноти или пари можеш да извадиш. Изгледа обичните луѓе не се замараат со овие теми - никој регуларно вработен не вади 40.000ден од банкомат, или илјадници евра од ЕУ банкомат. Земаш плата - со картица плаќаш секаде и тоа е тоа.

Мислев некој ако експериментирал - и има знаење...

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.573
3.211
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
На 2000 евра за 3 долари плус ли ти дојде ц ц ц:)

danco_mmun

read-only
14 јануари 2012
8
2
Ragnar - ne e do 3$. Mi kazaa prijateli deka UJP dobile 50 (citaj: PEDESET) novi vraboteni sto ke pocnat da rabotat od 2019ta kade sto ke pocne UJP sami da ti ja spremaat prijavata - toa e spored novite promeni sto gi pravat. Ova ne znaci deka site ke ne fatat sto koristime Payoneer, ama sigurno ke se zategnat kriteriumite.

Do sega si vadev od MKD -bez nekoj problem so proviziite sto gi imat - i sme mnogu pari mesecno/godisno od Payoneer. Megutoa posle ova, jas (bar JAS licno) - veke ne vadam pari od MKD - i zatoa pocnuvam da prasuvam luge za Kosovo (20min so kola), i Grcija (vikend gratis ako treba da vadis 2-3.000eur).

Pravev istrazuvanje - ok sum sto mi zemaat 2.000den pri transakcija od 40.000den vo mkd. vo tabelava gi izvadiv samo sumite od 40.000 (gi iskluciv site pomali za da bide sporedlivo). Untitled.png

Videte Sparkasse sto mi napravi na poslednite 3 transakcii - 4.000denari (10% po transfer).

I seto ova e ok - Ok sum sto placam 500eur za ovie 4 meseci samo vo provizii. AMA ako na kraj sme ok pred drzavata - ama da plakam 5%-10% vo davacki i pak da znam deka ne sme platile danok i deka moze da ne brkat krivicno - toa ne e ok veke.

Tupacan - fala, 1.200eur e podobro od 650eur so gi davat vo MKD (per transaction). Si probal poveke? Sto banknoti ti dadi (12 x 100eur ili 6 x 200eur).

ke kazam - 2.5 eur provizijata e marginalna, tuku ako znam kolku e MAX so mozes da povlekes od transakcija - ke znam kako da si ja planiram 2019ta.

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно