Обично на почетници им ја препорачуваат АИО или Ендурата, е сега во зависност дали сакаш да се определиш на Мтл (усно) или Дтл (дробно) тука треба да се размисли што да се земе.
Атомајзерот т.е Кангерот е sub-ohm значи дробно, совет мој е да пробаш кај другар ти од неговиот Мод да видиш првин дали ке ти одговара, за да не фрлаш пари за модови, башка модов според мене е малку overkill за на почеток, башка користи 20700 батерии мислам?.
Ја почнав со Аио-то и искрено после недела дена се разочарав и си нарачав мод, ама тоа лично мое искуство затоа што не осеќав вкусови, додека другите немаат проблем со аио-то ниту со ендурата.
@fis1976 Ми даде да пробам Мтл од неговите работи и искрено не беше за мене и пак не осеќав вкус.
Секако тука биле и @MikickoHC (со течности и модови) @Ace Lud (со дриперот) и OldSchool (со гуангото) и така уз дружба ми се врати надежта во електронските т.е решив да нарачам мод.
Ова го пишав со цел да ти дадам некој инсајт како од почетник на почетник и од задоволен човек од вејпинг заедницава.
Добро дојде. Прво кај нас постои амбрела како единствена продавница за еккектронски цигари. Тоа што го гледаш на фејсбук се препродаваачи на нови и уботребувани е цигари. Има една продавница со голем избор се вика www.fasttech.com. од Хонг Конг, и мислам дека сите од тука имаат купувано од таму. За Шипинг-Испорака најдобра опција ти е Хонг Конг аир маил најбргу стига од таму и е 2 и нешто $.Ти благодарам за одговорот.
Инаку да порачав од кај нас АИО, добро што другиот ден од направената нарачка им пишав на ФБ за да ги прашам дали ке ми биде денес испратена порачката и тие ми рекоа дека ја немаат цигарата дека ги немаат течностите кој ги сакам и се изнервирам и реков ке нарачам од нет. И така му спомнав на другарот и тој ми рече да ја нарачам оваа комбинација. Инаку сакав прво да почнам со АИО па после некое време да нарачам добра и квалитетна цигара.
Инаку мојот пријател има е-цигара за усно и ја пробав неговата и никако не ми се допаѓаше, го немаше тоа чуство како цигара(нормално дека е-цигарите неможат да бидат 100% како цигарите и плус неговата е усна, но не ми се допаѓаше). Инаку овој мод користи 18650 батерии.
Добро дојде. Прво кај нас постои амбрела како единствена продавница за еккектронски цигари. Тоа што го гледаш на фејсбук се препродаваачи на нови и уботребувани е цигари. Има една продавница со голем избор се вика www.fasttech.com. од Хонг Конг, и мислам дека сите од тука имаат купувано од таму. За Шипинг-Испорака најдобра опција ти е Хонг Конг аир маил најбргу стига од таму и е 2 и нешто $.
Ако сакаш АIO најдобра опција е ова: собира течност 4мл - овде кај нас собираат 2мл,и имаат појака батерија од 2300mah- кај нас се со 1500mah. Во старт имаат далеку подоби перформанси. Ги имаш во разни бои.
![]()
![]()
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Која ако може да видам избор каков си направил?Ти благодарам на одговорот.
Но јас веке ја нарачав оваа сто ми ја препорача другарот.
Која ако може да видам избор каков си направил?
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
А батерии нарача? Обично без батерии идат ретко кој шипува батерии.
ако се од лаптпо или електрик не ги ставај во модот најдобро немаат снага тие и најчесто грејат да не направиш проблем ти требаат батерии што се добри на оптеретување како на пример овие LiitoKala for LG HG2 18650 18650 3000mah electronic cigarette Rechargeable battery power high discharge,30A large currentСеуште немам нарачано ама ке нарачам а и имам нешто дома 18650.
Имаше на фастек рба за нано,но за жал е распродадена.@BorisQ10 Релативно добар избор е, меѓу морето кинески модови и атомизери, можело да биде и подобро и полошо. :hay:
Колку што најдов, Капетанот што троши 18650-ки е наследник на Капетанот што троши 20700-ки кај кој е исправено лошото читање на отпор (на твојот е исправено). Тргнале по обратен редослед со батериите, ако е точно тоа што го читав. Модот е просечен кинески, за тие пари можело да се најде и подобро (на пример Aspire Speeder), но ништо не му фали. Е сега зависи каква боја е, имало премногу шарени (но тоа е работа на вкус) и од налепниците (карбон фибер), нешто не разбрав дали сам треба да ги лепиш или се одлепувале... Но тоа не е поврзано со работата. Ќе ти биде и повеќе од доволен за секој начин што ќе го користиш.
Subtank Nano е солиден атомизер, многумина од тука имаа разни други Сабтенкови, е сега кај наното проблем е што не може да се најде РБА глава (за мотање) на Фастек, можеби на други други места, но засега не ти треба тоа, ќе си користиш обични глави (за дробно/за усно). Тоа и им е предноста на Сабтенковите, што можат ем усно ем дробно, иако ни во двете работи не блескаат, па можеш да пробаш со различни глави (и отворање на воздухот за дробно, притворање за усно). Не сум 100% сигурен дека овие глави се најдобри (би требало да фаќаат), но може да има и подобри...
Си можел да земеш Сабтенк Мини кој подобро ќе ти одговарал на големиот мод и има повеќе глави/резервни делови за него, и повеќе течност собира, но добро. Или Toptank Mini / Nano со полнење од горе, но имаше нешто со деловите за нив што се разликуваа (главите), не се сеќавам, можеби и грешам или го исправиле тоа досега.
Како што веќе ти кажаа колегите, треба да обрнеш внимание на три работи:
- Квалитетни батерии. Не може било кои 18650-ки, никако вадени од лаптоп или стари (многу користени), особено ако ги возиш на повисоки вати (дробно). НКон веќе нема од евтиниот шипинг до кај нас, па не знам, Амбрела или огласи (но на форумов, ако ги има некој од членовите; во огласниците се многу лоши и опасни 18650-ките). Или во крајна нужда Алиекспрес, за што се збореше неколку страници поназад.
- Квалитетна течност. Можеби затоа не ти се допаднало кога си пробал, има светлосни години разлика меѓу купечки (тие што ги има кај нас) и квалитетни правечки. :hay: Да не излезе дека сакаме да навлечеме луѓе да продаваме, можеш да правиш и сам (има стопати пишувано во темава), но бидејќи се работи за потенцијално отровна материја, најдобро е барем еднаш да пробаш квалитетна правечка течност.
- Глави ќе ти требаат. Не останувај без глави. Купи едно пакетче од тие што ти се допаѓаат (каков начин на употреба планираш, усно/дробно) и мирен си. Иако овие би требало долго да траат, може да се случи да останеш без некоја кога најмногу ти треба, или резервата (мислам дека доаѓаат две со него) да е дефектна, често се случува.
@BorisQ10 Релативно добар избор е, меѓу морето кинески модови и атомизери, можело да биде и подобро и полошо. :hay:
Колку што најдов, Капетанот што троши 18650-ки е наследник на Капетанот што троши 20700-ки кај кој е исправено лошото читање на отпор (на твојот е исправено). Тргнале по обратен редослед со батериите, ако е точно тоа што го читав (20700 се понови и тек последнава година се појавуваат модови со нив). Модот е просечен кинески, за тие пари можело да се најде и подобро (на пример Aspire Speeder), но ништо не му фали. Е сега зависи каква боја е, имало премногу шарени (но тоа е работа на вкус) и од налепниците (карбон фибер), нешто не разбрав дали сам треба да ги лепиш или се одлепувале... Но тоа не е поврзано со работата. Ќе ти биде и повеќе од доволен за секој начин што ќе го користиш. Малце забушавал во температурна контрола, како и скоро сите кинески модови, но на почеток сигурно нема да ја користиш.
Subtank Nano е солиден атомизер, многумина од тука имаа разни други Сабтенкови, е сега кај наното проблем е што не може да се најде РБА глава (за мотање) на Фастек, можеби на други други места, но засега не ти треба тоа, ќе си користиш обични глави (за дробно/за усно). Тоа и им е предноста на Сабтенковите, што можат ем усно ем дробно, иако ни во двете работи не блескаат, па можеш да пробаш со различни глави (и отворање на воздухот за дробно, притворање за усно). Не сум 100% сигурен дека овие глави се најдобри (би требало да фаќаат), но може да има и подобри...
Си можел да земеш Сабтенк Мини кој подобро ќе ти одговарал на големиот мод и има повеќе глави/резервни делови за него, и повеќе течност собира, но добро. Или Toptank Mini / Nano со полнење од горе, но имаше нешто со деловите за нив што се разликуваа (главите), не се сеќавам, можеби и грешам или го исправиле тоа досега.
Како што веќе ти кажаа колегите, треба да обрнеш внимание на три работи:
- Квалитетни батерии. Не може било кои 18650-ки, никако вадени од лаптоп или стари (многу користени), особено ако ги возиш на повисоки вати (дробно). НКон веќе нема од евтиниот шипинг до кај нас, па не знам, Амбрела или огласи (но на форумов, ако ги има некој од членовите; во огласниците се многу лоши и опасни 18650-ките). Или во крајна нужда Алиекспрес, за што се збореше неколку страници поназад.
- Квалитетна течност. Можеби затоа не ти се допаднало кога си пробал, има светлосни години разлика меѓу купечки (тие што ги има кај нас) и квалитетни правечки. :hay: Да не излезе дека сакаме да навлечеме луѓе да продаваме, можеш да правиш и сам (има стопати пишувано во темава), но бидејќи се работи за потенцијално отровна материја, најдобро е барем еднаш да пробаш квалитетна правечка течност.
- Глави ќе ти требаат. Не останувај без глави. Купи едно пакетче од тие што ти се допаѓаат (каков начин на употреба планираш, усно/дробно) и мирен си. Иако овие би требало долго да траат, може да се случи да останеш без некоја кога најмногу ти треба, или резервата (мислам дека доаѓаат две со него) да е дефектна, често се случува.
Да, на оддалеченост од "само" 3300-3400 километриЈааа машала
Од америка во америка или?
Те кој ќе отварасексшопвејпшоп.Све лубриканти
![]()
![]()
Аирлија нека е![]()
Ваљда никотинот го има удрено.
Со лесно нека еКумац, тебе ќе те вработам какожиголопретставник насексшопотвејпшопот![]()
![]()
Ај, нека се угоде...![]()
Tоа е затоа што е пареа не е дим/чадНезнам што се подразбира тука под давење, гушење/давење во права смисла како алергиска реакција, или онака давење како непушач првпат што ке запали цигара?.
Ако е второто и мене во првите 5-6 чеин вејпа ме закашла али сега види путер...
Неколку луѓе што пробале што ги знам баш од таа причина (според нив) се откажале како се закашлувале ден-два, а кога сум ги прашал дали првпат цигара кога запалиле и увлекле дали тогаш не се закашлале?.
И одговор или нема или е секогаш ист као не е за мене тоа, ама тоа не е дека не е за нив тоа е само слаба волја ништо повеќе.
Не викам дека сега не ми се пали цигара посебно уз кафе, ама потребата дефинитивно ми е намалена.