Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

krema

OG
24 јуни 2009
15.757
15.845
youtu.be
Ај и јас да се пофалам :D . Нарачано на 4-ти јули (празник), добиено на 12-ти јули сабајле. 30% попуст и бесплатна испорака.
Пакувањето ептен ми прави задоволство... ...абе да го грабнеш и да бегаш :D :D :D

Те кој ќе отвара сексшоп вејпшоп. :D Све лубриканти :D :D :D
Аирлија нека е :)

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Здраво на сите, пред некое време пишав за консултација за електронска цигара, но многу работи не ми беа јасни. Денес еден мој пријател кој пуши електронска цигара доста време, ми рече да купам:
IJOY Capitan PD1865 и Kanger Subtank Nano.
Поточно мене е-цигарата ми е за откажување на цигарите, па кажете ми дали оваа комбинација која што ми ја препорача мојот приател е добра. Пред многу години имам пушено е-цигара, така да нов сум и затоа барам консултација.

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Обично на почетници им ја препорачуваат АИО или Ендурата, е сега во зависност дали сакаш да се определиш на Мтл (усно) или Дтл (дробно) тука треба да се размисли што да се земе.
Атомајзерот т.е Кангерот е sub-ohm значи дробно, совет мој е да пробаш кај другар ти од неговиот Мод да видиш првин дали ке ти одговара, за да не фрлаш пари за модови, башка модов според мене е малку overkill за на почеток, башка користи 20700 батерии мислам?.
Ја почнав со Аио-то и искрено после недела дена се разочарав и си нарачав мод, ама тоа лично мое искуство затоа што не осеќав вкусови, додека другите немаат проблем со аио-то ниту со ендурата.
@fis1976 Ми даде да пробам Мтл од неговите работи и искрено не беше за мене и пак не осеќав вкус.
Секако тука биле и @MikickoHC (со течности и модови) @Ace Lud (со дриперот) и OldSchool (со гуангото) и така уз дружба ми се врати надежта во електронските т.е решив да нарачам мод.
Ова го пишав со цел да ти дадам некој инсајт како од почетник на почетник и од задоволен човек од вејпинг заедницава.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Обично на почетници им ја препорачуваат АИО или Ендурата, е сега во зависност дали сакаш да се определиш на Мтл (усно) или Дтл (дробно) тука треба да се размисли што да се земе.
Атомајзерот т.е Кангерот е sub-ohm значи дробно, совет мој е да пробаш кај другар ти од неговиот Мод да видиш првин дали ке ти одговара, за да не фрлаш пари за модови, башка модов според мене е малку overkill за на почеток, башка користи 20700 батерии мислам?.
Ја почнав со Аио-то и искрено после недела дена се разочарав и си нарачав мод, ама тоа лично мое искуство затоа што не осеќав вкусови, додека другите немаат проблем со аио-то ниту со ендурата.
@fis1976 Ми даде да пробам Мтл од неговите работи и искрено не беше за мене и пак не осеќав вкус.
Секако тука биле и @MikickoHC (со течности и модови) @Ace Lud (со дриперот) и OldSchool (со гуангото) и така уз дружба ми се врати надежта во електронските т.е решив да нарачам мод.
Ова го пишав со цел да ти дадам некој инсајт како од почетник на почетник и од задоволен човек од вејпинг заедницава.

Ти благодарам за одговорот.
Инаку да порачав од кај нас АИО, добро што другиот ден од направената нарачка им пишав на ФБ за да ги прашам дали ке ми биде денес испратена порачката и тие ми рекоа дека ја немаат цигарата дека ги немаат течностите кој ги сакам и се изнервирам и реков ке нарачам од нет. И така му спомнав на другарот и тој ми рече да ја нарачам оваа комбинација. Инаку сакав прво да почнам со АИО па после некое време да нарачам добра и квалитетна цигара.
Инаку мојот пријател има е-цигара за усно и ја пробав неговата и никако не ми се допаѓаше, го немаше тоа чуство како цигара(нормално дека е-цигарите неможат да бидат 100% како цигарите и плус неговата е усна, но не ми се допаѓаше). Инаку овој мод користи 18650 батерии.

Последна промена:

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Види ако речам дека има вкус или чувство како аналогна цигара би лажел.
Ништо не се споредува со тоа, сега имаш тутунски течности да дојде блиску до тоа ама до одреден степен.
Мтл-от го споредуваат со аналогна највеќе по самиот начин затоа што е mouth to lung и нели повлекуваш, држиш во уста па во дробови исто како и со аналогна цигара.
Но без разлика дали не е како аналогна се е психа, затоа што ти си го добиваш никотинот и вака плус поздрава алтернатива.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ти благодарам за одговорот.
Инаку да порачав од кај нас АИО, добро што другиот ден од направената нарачка им пишав на ФБ за да ги прашам дали ке ми биде денес испратена порачката и тие ми рекоа дека ја немаат цигарата дека ги немаат течностите кој ги сакам и се изнервирам и реков ке нарачам од нет. И така му спомнав на другарот и тој ми рече да ја нарачам оваа комбинација. Инаку сакав прво да почнам со АИО па после некое време да нарачам добра и квалитетна цигара.
Инаку мојот пријател има е-цигара за усно и ја пробав неговата и никако не ми се допаѓаше, го немаше тоа чуство како цигара(нормално дека е-цигарите неможат да бидат 100% како цигарите и плус неговата е усна, но не ми се допаѓаше). Инаку овој мод користи 18650 батерии.
Добро дојде. Прво кај нас постои амбрела како единствена продавница за еккектронски цигари. Тоа што го гледаш на фејсбук се препродаваачи на нови и уботребувани е цигари. Има една продавница со голем избор се вика www.fasttech.com. од Хонг Конг, и мислам дека сите од тука имаат купувано од таму. За Шипинг-Испорака најдобра опција ти е Хонг Конг аир маил најбргу стига од таму и е 2 и нешто $.
Ако сакаш АIO најдобра опција е ова: собира течност 4мл - овде кај нас собираат 2мл,и имаат појака батерија од 2300mah- кај нас се со 1500mah. Во старт имаат далеку подоби перформанси. Ги имаш во разни бои.
cd9973265b5107b90c789e041ec0253e.jpg
199881270bfe0e043472ee8e9b3e584b.jpg

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Добро дојде. Прво кај нас постои амбрела како единствена продавница за еккектронски цигари. Тоа што го гледаш на фејсбук се препродаваачи на нови и уботребувани е цигари. Има една продавница со голем избор се вика www.fasttech.com. од Хонг Конг, и мислам дека сите од тука имаат купувано од таму. За Шипинг-Испорака најдобра опција ти е Хонг Конг аир маил најбргу стига од таму и е 2 и нешто $.
Ако сакаш АIO најдобра опција е ова: собира течност 4мл - овде кај нас собираат 2мл,и имаат појака батерија од 2300mah- кај нас се со 1500mah. Во старт имаат далеку подоби перформанси. Ги имаш во разни бои.
cd9973265b5107b90c789e041ec0253e.jpg
199881270bfe0e043472ee8e9b3e584b.jpg

Ти благодарам на одговорот.
Но јас веке ја нарачав оваа сто ми ја препорача другарот.

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
А батерии нарача? Обично без батерии идат ретко кој шипува батерии.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@BorisQ10 Релативно добар избор е, меѓу морето кинески модови и атомизери, можело да биде и подобро и полошо. :hay:

Колку што најдов, Капетанот што троши 18650-ки е наследник на Капетанот што троши 20700-ки кај кој е исправено лошото читање на отпор (на твојот е исправено). Тргнале по обратен редослед со батериите, ако е точно тоа што го читав (20700 се понови и тек последнава година се појавуваат модови со нив). Модот е просечен кинески, за тие пари можело да се најде и подобро (на пример Aspire Speeder), но ништо не му фали. Е сега зависи каква боја е, имало премногу шарени (но тоа е работа на вкус) и од налепниците (карбон фибер), нешто не разбрав дали сам треба да ги лепиш или се одлепувале... Но тоа не е поврзано со работата. Ќе ти биде и повеќе од доволен за секој начин што ќе го користиш. Малце забушавал во температурна контрола, како и скоро сите кинески модови, но на почеток сигурно нема да ја користиш.

Subtank Nano е солиден атомизер, многумина од тука имаа разни други Сабтенкови, е сега кај наното проблем е што не може да се најде РБА глава (за мотање) на Фастек, можеби на други други места, но засега не ти треба тоа, ќе си користиш обични глави (за дробно/за усно). Тоа и им е предноста на Сабтенковите, што можат ем усно ем дробно, иако ни во двете работи не блескаат, па можеш да пробаш со различни глави (и отворање на воздухот за дробно, притворање за усно). Не сум 100% сигурен дека овие глави се најдобри (би требало да фаќаат), но може да има и подобри...

Си можел да земеш Сабтенк Мини кој подобро ќе ти одговарал на големиот мод и има повеќе глави/резервни делови за него, и повеќе течност собира, но добро. Или Toptank Mini / Nano со полнење од горе, но имаше нешто со деловите за нив што се разликуваа (главите), не се сеќавам, можеби и грешам или го исправиле тоа досега.

Како што веќе ти кажаа колегите, треба да обрнеш внимание на три работи:

- Квалитетни батерии. Не може било кои 18650-ки, никако вадени од лаптоп или стари (многу користени), особено ако ги возиш на повисоки вати (дробно). НКон веќе нема од евтиниот шипинг до кај нас, па не знам, Амбрела или огласи (но на форумов, ако ги има некој од членовите; во огласниците се многу лоши и опасни 18650-ките). Или во крајна нужда Алиекспрес, за што се збореше неколку страници поназад.

- Квалитетна течност. Можеби затоа не ти се допаднало кога си пробал, има светлосни години разлика меѓу купечки (тие што ги има кај нас) и квалитетни правечки. :hay: Да не излезе дека сакаме да навлечеме луѓе да продаваме, можеш да правиш и сам (има стопати пишувано во темава), но бидејќи се работи за потенцијално отровна материја, најдобро е барем еднаш да пробаш квалитетна правечка течност.

- Глави ќе ти требаат. Не останувај без глави. Купи едно пакетче од тие што ти се допаѓаат (каков начин на употреба планираш, усно/дробно) и мирен си. Иако овие би требало долго да траат, може да се случи да останеш без некоја кога најмногу ти треба, или резервата (мислам дека доаѓаат две со него) да е дефектна, често се случува.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Сеуште немам нарачано ама ке нарачам а и имам нешто дома 18650.
ако се од лаптпо или електрик не ги ставај во модот најдобро немаат снага тие и најчесто грејат да не направиш проблем ти требаат батерии што се добри на оптеретување како на пример овие LiitoKala for LG HG2 18650 18650 3000mah electronic cigarette Rechargeable battery power high discharge,30A large current
LiitoKala for LG HG2 18650 18650 3000mah electronic cigarette Rechargeable battery power high discharge,30A large current-in Rechargeable Batteries from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group to Clipboard

Испратено Од Централна Македонија

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@BorisQ10 Релативно добар избор е, меѓу морето кинески модови и атомизери, можело да биде и подобро и полошо. :hay:

Колку што најдов, Капетанот што троши 18650-ки е наследник на Капетанот што троши 20700-ки кај кој е исправено лошото читање на отпор (на твојот е исправено). Тргнале по обратен редослед со батериите, ако е точно тоа што го читав. Модот е просечен кинески, за тие пари можело да се најде и подобро (на пример Aspire Speeder), но ништо не му фали. Е сега зависи каква боја е, имало премногу шарени (но тоа е работа на вкус) и од налепниците (карбон фибер), нешто не разбрав дали сам треба да ги лепиш или се одлепувале... Но тоа не е поврзано со работата. Ќе ти биде и повеќе од доволен за секој начин што ќе го користиш.

Subtank Nano е солиден атомизер, многумина од тука имаа разни други Сабтенкови, е сега кај наното проблем е што не може да се најде РБА глава (за мотање) на Фастек, можеби на други други места, но засега не ти треба тоа, ќе си користиш обични глави (за дробно/за усно). Тоа и им е предноста на Сабтенковите, што можат ем усно ем дробно, иако ни во двете работи не блескаат, па можеш да пробаш со различни глави (и отворање на воздухот за дробно, притворање за усно). Не сум 100% сигурен дека овие глави се најдобри (би требало да фаќаат), но може да има и подобри...

Си можел да земеш Сабтенк Мини кој подобро ќе ти одговарал на големиот мод и има повеќе глави/резервни делови за него, и повеќе течност собира, но добро. Или Toptank Mini / Nano со полнење од горе, но имаше нешто со деловите за нив што се разликуваа (главите), не се сеќавам, можеби и грешам или го исправиле тоа досега.

- Квалитетни батерии. Не може било кои 18650-ки, никако вадени од лаптоп или стари (многу користени), особено ако ги возиш на повисоки вати (дробно). НКон веќе нема од евтиниот шипинг до кај нас, па не знам, Амбрела или огласи (но на форумов, ако ги има некој од членовите; во огласниците се многу лоши и опасни 18650-ките). Или во крајна нужда Алиекспрес, за што се збореше неколку страници поназад.

- Квалитетна течност. Можеби затоа не ти се допаднало кога си пробал, има светлосни години разлика меѓу купечки (тие што ги има кај нас) и квалитетни правечки. :hay: Да не излезе дека сакаме да навлечеме луѓе да продаваме, можеш да правиш и сам (има стопати пишувано во темава), но бидејќи се работи за потенцијално отровна материја, најдобро е барем еднаш да пробаш квалитетна правечка течност.

- Глави ќе ти требаат. Не останувај без глави. Купи едно пакетче од тие што ти се допаѓаат (каков начин на употреба планираш, усно/дробно) и мирен си. Иако овие би требало долго да траат, може да се случи да останеш без некоја кога најмногу ти треба, или резервата (мислам дека доаѓаат две со него) да е дефектна, често се случува.
Имаше на фастек рба за нано,но за жал е распродадена.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810

Колку што најдов, Капетанот што троши 18650-ки е наследник на Капетанот што троши 20700-ки кај кој е исправено лошото читање на отпор (на твојот е исправено). Тргнале по обратен редослед со батериите, ако е точно тоа што го читав (20700 се понови и тек последнава година се појавуваат модови со нив). Модот е просечен кинески, за тие пари можело да се најде и подобро (на пример Aspire Speeder), но ништо не му фали. Е сега зависи каква боја е, имало премногу шарени (но тоа е работа на вкус) и од налепниците (карбон фибер), нешто не разбрав дали сам треба да ги лепиш или се одлепувале... Но тоа не е поврзано со работата. Ќе ти биде и повеќе од доволен за секој начин што ќе го користиш. Малце забушавал во температурна контрола, како и скоро сите кинески модови, но на почеток сигурно нема да ја користиш.

Ти благодарам на одговорот. Инаку да порачав и глави 0.5ohm. А Мојот приател да не ти излажам ама има повеке од 30-40 купени врсти на течности и 10-15 од него правени, течноста што беше во неговата цигара бесе на вкус добра само проблемот е што неможев да ја пушам ме давеше.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Па пробај од прво чиста база, без арома без никотин. Ако те гуши и така тогаш си алергичен на "манџата" и најверојатно ќе треба да бараш друго чаре. Следно ќе пробаш без никотинска манџа само со фкус (за проба не мора да чекаш да узрее, може и веднаш) па ако немаш така проблем ќе саваш постепено никотин.
Не го разбрав гуру Метузалем, освњн никотинот другите состојки се прилично безбедни, па ако ти прави ќеф база плус арома може да си тераш и без никотин. Многумина пушачи вака што сум им дал да птобаат им се бендисало со 0-1мг никотин на топтенкот (доста сличен со субтенкот).

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Незнам што се подразбира тука под давење, гушење/давење во права смисла како алергиска реакција, или онака давење како непушач првпат што ке запали цигара?.
Ако е второто и мене во првите 5-6 чеин вејпа ме закашла али сега види путер...

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5950X/ Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
Gigabyte X570 Aorus Ultra
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB + 3TB HP HDD SATA 3 (128MB cache)
PSU
EVGA SuperNOVA 850 P2 80+ PLATINUM 850W
RAM
2 x 32GB G.Skill TridentZ Neo 3200 CL16-18-18-38 @1.35v
Video card
Gigabyte GTX980Ti XTREME
Case
Cooler Master HAF XB II Evo
Mouse
Steel Series Rival 600
Keyboard
Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Audio
Microphone: Samson C01U Pro USB Studio Condenser Microphone/Audio Card: On-Board/Speakers: Rosewill SP-7260
Monitor
Dell SE2717Hx, Dell P2311HB, Dell P2212H
OS
Windows 10 Pro x64
Јааа машала :)
Од америка во америка или?
Да, на оддалеченост од "само" 3300-3400 километри :) .

Те кој ќе отвара сексшоп вејпшоп. :D Све лубриканти :D :D :D
Аирлија нека е :)

Кумац, тебе ќе те вработам како жиголо претставник на сексшопот вејпшопот :D :D :D
Ај, нека се угоде... :)

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Ваљда никотинот го има удрено.

Или никотинот или тоа што не е навикнат, тоа на страна омажата 0.5 што ја има нарачано која ке ја користи за дробно нели за разлика од МТЛ китот што го има другар му е голема разлика сепак, мене лично Мтл не ме давел само што влечев дур не добијам заушки, а не добивав никакво задоволство, а исто беше и со 1 оми греачот за АИО.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Незнам што се подразбира тука под давење, гушење/давење во права смисла како алергиска реакција, или онака давење како непушач првпат што ке запали цигара?.
Ако е второто и мене во првите 5-6 чеин вејпа ме закашла али сега види путер...
Tоа е затоа што е пареа не е дим/чад
ниедно грло не е навикнато на пареа па затоа се случува тоа
јас кашлав првите 2 дена на секое повлекување ме тераше да кашлам
но сега веќе поминаа 3.5 години се осеќам одлично со многу кондиција и немам закашлано да не го спомнам носот како 6 сетило перфекто. позз

Испратено Од Централна Македонија

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Неколку луѓе што пробале што ги знам баш од таа причина (според нив) се откажале како се закашлувале ден-два, а кога сум ги прашал дали првпат цигара кога запалиле и увлекле дали тогаш не се закашлале?.
И одговор или нема или е секогаш ист као не е за мене тоа, ама тоа не е дека не е за нив тоа е само слаба волја ништо повеќе.
Не викам дека сега не ми се пали цигара посебно уз кафе, ама потребата дефинитивно ми е намалена.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Неколку луѓе што пробале што ги знам баш од таа причина (според нив) се откажале како се закашлувале ден-два, а кога сум ги прашал дали првпат цигара кога запалиле и увлекле дали тогаш не се закашлале?.
И одговор или нема или е секогаш ист као не е за мене тоа, ама тоа не е дека не е за нив тоа е само слаба волја ништо повеќе.
Не викам дека сега не ми се пали цигара посебно уз кафе, ама потребата дефинитивно ми е намалена.

Верувај дека не сум човек кој е откажува толку брзо поточно кога ке се фатам на една работа ја терам до крај пошто имам многу голем инает :eek:h:. Инаку на мојот приател главата е правена од него (незнам како им викате на тие глави) и пред се е за усно, можеби и затоа ме давеше-кашлаше. Неговата цигара се влечеше многу лесно, а правеше многу чад. Јас не сакам цигарата да се влечи лесно(можеби затоа ме кашлаше) незнам како се подесува тоа нешто и дали се подесува. :)

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Обично на Мтл мислам беше аирфлоуот по загушен т.е отворот на муштиклата потесен, земи ги пример 510 и 810 дрип типовите на тенковиве...како бунар се за дробно.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно