Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Некои работи не мора да се објаснуваат, побарајте малку... :hay:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Честитки до сите што се подновија!
Да се множат атомајзери, модови и останата опрема. Што повеќе различни модели, ќе бидеме побогати со нови искуства и знаења.
И да, чекаме детални ривјуа и споредби. Тоа вреди многу повеќе него оние ЈТ спонзоруши што не тестираат, туку рекламираат.
Супер ти е грејачот, со максимално раширени намотки што може (повеќе би било неефикасно, нема да загрева секаде исто). Иначе, и во должина не може да се оди до бесконечност, „гасениците“ ќе прават проблеми (во средината ќе се зажари, на краевите абер нема), но со раздвоени намотки е МНОГУ подобро.
Бев убеден дека никад немаше ова да го чујам од тебе колега. Изненаѓуеш. :hay:

@fis1976
Опуштено. Секој нов атомајзер ти е како нова сирена. :) Може сака нежно, а можеби грубо. Ако 25-ка е лабаво, пробај со 30-ка. Имај во предвид дека памукот кога ќе упие течност малку се шири, значи мали се шансите да ти тече од каналите за дотур на течност.
8-9 намотки со SS жицата би требало да бидат ок за почеток. Спејсед коил како што ти препорача Гуру Метузалем. :hay:
Пред да ја склопиш сирената помини со пинцетата на слепо помеѓу греачот и дупките за воздух. Може да има влакненца од памукот што допираат и да предизвикаат минимално цуркање кај AFC контролата долу, мада за тоа треба време (неколку дена).

Генерално овој тип на декови се отпорни на протекување. Ќе го најдеш проблемот, не се сомневам во тебе.

@mankanos
Сите што свртевме од аналогни на електронски цигари се препородивме.
Ако го користиш ајото со фабрички греач (0.6 оми), гледај течноста да нема повеќе од 9 мг никотин. Најдобро 6 мг за почеток, да направиш успешна транзиција. Потоа симнувај колку можеш повеќе, идеалот да ти биде 0.
Ако не си зависник, батали ајото и правец на Водно (пешки, не со кола) да ги прочистиш белите дробови. :)

и 30 има, блек едишн :)
Море да не пукнеш, ме изнасмеа. :D

@Jobel
Се случува кај одредени производи и обично Фасттек го најавуваат/објаснуваат тоа. Ми стигнувале производи што не би требало да имаат безбедносен код за проверка на автентичноста, а кутијата не била пипната (со кодот залепен на кутијата под целофанот).
Сепак Фасттек е сериозна фирма и ако производот се продава како 'Authentic', тоа е тоа. Нема потреба од расправање. :)
За секој случај пушти некоја фотка од тоа што ти стигнало, ако ништо друго да се пофалиш како што е редот. :innocent:

mankanos

hello world
30 септември 2017
82
24
Гледам умбрела имат база, има некој пробано да измеша и да направи? Или не бидвит от тоа..

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Имав вг/пг од умрела, не е ич лошо, т.е. после 5-6 дима не се осеќа разлика. А не дека нема подобри.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
DIY rebuildable stand

Погледнете го атачментот 65633

И немој да вадите муабети за Сирената, не знам се лигавела, течела :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Да бе стварно, шо напрај со Сирената. Уште се лигави така?

Инаку гоки ми ја препорача баш како таков танк, bullet proof.

Електронски цигари

Еве и bicikle ако не се лажам ја има и не се пожалил.

На интернет се задоволни.

Го кажувам ова зашто си чувствувам грижа на совест дека јас ја фалам највеќе во последно време и баш ми е жал ако не ти се погодила. Или е некој фабрички дефект или не е нешто при билдот погодено.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Пробај со 3 мм и поќе памук.
Сега веќе брат ми ја користи на велико, али ни тој не се пожалил со првиот билд. :) За него битно е да работи и да не се замара :) Ако спотреба нешто тука е брат му :) Ем неретко ја тегне дтл, освен на полнење друг пат не се излигавила.
А чуно, јас и на 30% вг е пробав, ни капка не протече.
Го мени дефектното дихтингче?

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје
@gokica @bicikle

Оваа мојава изгледа се погоди од оние што сакаат погрубо :) . Супер си е со промена на о-рингот и малку повеќе стегање (не да ја прецвикам не сум до толку груб :) ) 316l SS , 9 намотки на 2,5мм, нема ни капка покажано на air flow-от.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
@gokica @bicikle

Оваа мојава изгледа се погоди од оние што сакаат погрубо :) . Супер си е со промена на о-рингот и малку повеќе стегање (не да ја прецвикам не сум до толку груб :) ) 316l SS , 9 намотки на 2,5мм, нема ни капка покажано на air flow-от.

Супер. Кај мене е лабаво затегнато и пак нема гајле. Но можеби кај тебе треба да легне орингот.

За секој случај и јас би ти рекол еднаш да пробаш 3мм. Ако немаш 26ка кантал стави го фабричкиот грејач. Стави повеќе памук. Не му се секирај и да е настеган малку во каналчињата. 70/30 пак ќе биде без никаков проблем, конзистентно.

Ако ти е многу троут хит доближи го грејачот многу блиску до дупчињата за воздух. Така ќе добиеш уште позатворен МТЛ и уште малку повеќе арома.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Конечно тргна по ваша препорака одбрав free shiping испорачаа со HK пошта викаа дека на 19.07 ќе тргне изгледа успеале да соберат се .
e95231b8a29e3e6b7be24ddf79e2db93.jpg

Испратено Од Централна Македонија

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5950X/ Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
Gigabyte X570 Aorus Ultra
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB + 3TB HP HDD SATA 3 (128MB cache)
PSU
EVGA SuperNOVA 850 P2 80+ PLATINUM 850W
RAM
2 x 32GB G.Skill TridentZ Neo 3200 CL16-18-18-38 @1.35v
Video card
Gigabyte GTX980Ti XTREME
Case
Cooler Master HAF XB II Evo
Mouse
Steel Series Rival 600
Keyboard
Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Audio
Microphone: Samson C01U Pro USB Studio Condenser Microphone/Audio Card: On-Board/Speakers: Rosewill SP-7260
Monitor
Dell SE2717Hx, Dell P2311HB, Dell P2212H
OS
Windows 10 Pro x64
Ај и јас да се пофалам :D . Нарачано на 4-ти јули (празник), добиено на 12-ти јули сабајле. 30% попуст и бесплатна испорака.
Пакувањето ептен ми прави задоволство... ...абе да го грабнеш и да бегаш :D :D :D

Последна промена:

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
@Bambuca сакаш да ми кажеш дека нарача преку Hong Kong Ground Shipping od $1,5 и ти го пратија со тракинг?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Смок многу утки имаа во минатото. Штанцаат нов мод секој ден, не им се знае крајот, а претходните ги напуштаат (нема фирмвер апдејт). Кога имаше фирмвер апдејт, пробаа да го наплаќаат.

Тач скрин не ти е баш неопходен (и уште една комплицирана работа што може да се расипе), а го плаќаш.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Некој Предлог за мтл мали вати тц дна 2 батерии по твоја препорака издржливо како пикото да дадеш ? немам бекап само пикото ми е
Смок многу утки имаа во минатото. Штанцаат нов мод секој ден, не им се знае крајот, а претходните ги напуштаат (нема фирмвер апдејт). Кога имаше фирмвер апдејт, пробаа да го наплаќаат.

Тач скрин не ти е баш неопходен (и уште една комплицирана работа што може да се расипе), а го плаќаш.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Спротивставени побарувања се тоа > мало и 2 батерии и издржливо...

За издржливо и две батерии, особено во твоите услови, Aegis Legen(d). :hay: Но е големо и не работи премногу добро со ТК (но има мала надеж дека со фирмвер апдејт ќе го средат).

Мало, две батерии, релативно добра ТК (со Арктичка Лисица) > Invoke (што е сега на мал попуст). Но не е баш издржлив (поради вратичката). Можеби да му земеш футрола од Ајстик 50W...

ДНА не ми текнува на некој издржлив со две батерии во моментов.

Други со добра температура контрола > Aspire. Нив не ги знам, знам дека имаа понови и помали од Speeder-от што го фалеа колегиве тука.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Спротивставени побарувања се тоа > мало и 2 батерии и издржливо...

За издржливо и две батерии, особено во твоите услови, Aegis Legen(d). :hay: Но е големо и не работи премногу добро со ТК (но има мала надеж дека со фирмвер апдејт ќе го средат).

Мало, две батерии, релативно добра ТК (со Арктичка Лисица) > Invoke (што е сега на мал попуст). Но не е баш издржлив. Можеби да му земеш футрола од Ајстик 50W...

ДНА не ми текнува на некој издржлив со две батерии во моментов.
Не напишав или измеѓу и се направи каша прашањето

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Е сега ништо не разбирам. Каде треба/фали зборче? Напиши го одново.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно