Здраво. И да добиеш проценка, бидејќи си во погрешна тема (а за огласување немаш исполнето услов), најверојатно ќе ти биде избришан постот.Здраво може ли проценказа овие звучници за компјутер? Нови неотпакувани се.
Здраво. И да добиеш проценка, бидејќи си во погрешна тема (а за огласување немаш исполнето услов), најверојатно ќе ти биде избришан постот.Здраво може ли проценказа овие звучници за компјутер? Нови неотпакувани се.
На вакви мислиш?Каде може да се најдат држачи за звучници (задни звучници релативно мали од surround)? И дали воопшто постои такво нешто или се прават рачно.
Првите, баш такви си ги замислував. За на ѕид ми се да можам да ги ротирам. Мада викаат дека кога ќе избереш добра позиција треба да ја задржиш.На вакви мислиш?
Surround Speaker Wall Mount Bracket
Или на сталци за звучници?
SPEAKER STANDS
едит: Проценка - DVD Player 5.1 + сталци
провери дали ги продава се уште
Прв избор ми се Audio Technica AR3BT (пониска цена, ретко би ги употребувал).
Во случај да ги нема, кои од подолниве ми ги препорачувате?
1. Audio Technica SR5BT
2. Sennheiser HD 4.40 BT
Купени HD 4.40 од Artsound Солун, после поврат на ДДВ искачаат 104 еур.
Им пишав мејл и за 24ч ги добија на залиха, регистрирани на нет и добиена 2 годишна гаранција.
Фин звук даваат, јас сум задоволен.
Со здравје да ги слушаш
Како стојат на уво после 2-3 саати слушање?
Како иде процедурата за поврат на ддв од грција?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Како што гледам на интернет,имаат Impedance: 38 Ohm, ако е така тогаш не ти треба појачало (да беа 250-600 Ohm ќе ти треба), а тоа за "рамен звук" ако мислиш на "flat frequency response", тоа е очекувано од студиски слушалки.Дечки ми треба помош, имам Audio Technika ATH-M50X, слушалките на мојот лаптоп и телефон нормално приклучени само на 3.5 приклучокот не звучат онака како што треба, не се толку гласни и имаат некако рамен звук. Од тоа што читав на нет,имам ли потреба од Amp или DAC ( не се разбирам многу)?
Слушалките ги имам пробано приклучени на појачало и на друг аудио систем кога се возево во авион и даваа многу подобар звук него ли сега на лап топов и телефонов.Како што гледам на интернет,имаат Impedance: 38 Ohm, ако е така тогаш не ти треба појачало (да беа 250-600 Ohm ќе ти треба), а тоа за "рамен звук" ако мислиш на "flat frequency response", тоа е очекувано од студиски слушалки.
Можеш да си земеш софтвер како Reference 4 Headphone Edition за да ги калибрираш слушалките, еве на овој линк можеш да одбереш од листа на слушалки за да видиш како би се слушало со калибрација, твоите слушалки ги има на листата.
Слушалките приклучени на аудио системот што е во авион, приклучени на појачало, и на телефон и лаптоп вадат скроз различен звук.Го имам предходниот модел ATH-M50 и вклучени на телефон, компјутер и појачало секаде вадат различен звук. Најубаво звучат на појачалото но како што кажа членот погоре овие се студио мониторки и се направени да звучат колку што е можно понеутрално, т.е. да не го обојуваат звукот. Ако си bass-head ондак можеш да пробаш некои покомерцијални брендови како Sony кои акцентот го ставаат на ниските тонови и се направени да импресионираат.
А тоа дека се 38 ома само кажува дека не се премногу пребирливи и ќе работат на потривијални уреди како таблети и телефони. Секоја слушалка го вади максимумот на појачалца.
Не.
1500 еур !!! ? Едно цената која ја има пишано е без врска и никако реална и никој нема да му го купи , а друго колку што имам читано на еден два форуми за HiFi, појачалото има доста слаби критики , исто и на нет по тестови има слаби оценки. Размисли за тие пари и види по нетот какво појачало можиш да купиш дури и ново !
фала, гледам и нов е тука негдеНајди го на реклама5, имаше оглас за Emotiva XPA-2. Цената беше 1000 евра. Ако сакаш снагаторско магаре тоа е тоа![]()
Не зборам на памет, го имам дома само друг модел.
Флегма да ти кажит..
Флегма да ти кажит..
Исто како и кај компјутерите кога е најпаметно прво дас е купи добар монитор па се останато така и овдека е најпаметно е да се купат добри звучници па околу нив да се гради системот.
Звучниците се компонента која најтешко се набавува и најтешко се заменуваат.
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден