Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Патем можеш да земиш течности од некиј од форумот, претежно сите имаме позитивни искуства. Најбитно е од почетак со усул, сепак внесуваш никотин, и не се летај (како мене) со 6+ никоти, за 2-3 дена ќе ти стане 9-ка никотин "отров", т.е. многу "јак". Али тоа зависи индивидуално, сепак колку што познавам луѓе што се на аио во просек кристат 4,5-6никотин.

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
со 4 би земал да пробам, обично за цигари што појаки земав пример со 10/10/10 катран никотин, пошо веќе не ги осеќав другите.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Еве после повеќе од една година и јас да нарачам нешто по препорака на @MikickoHC .
Нарачано пред три неполни дена од My Vapor Store и еве ги.
Со купон ме фати исто како на Фасттек, разликата е во брзина на достава.
OBS Engine Nano не успеав да го купам на неколку наврати, сега го начекав ама син/плав (од изборот виножито, златна/тенекија и сина/плава).
Први мипресии за 20-тина минути користење со греачите што доаѓаат во пакувањето:
- OBS Engine Nano: Затапен/а вкус/арома (се надевам ќе се среди со друг грејач)
- Zeus: Далеку поинтензивна арома од наното, ама прска у пм
Ќе си поиграм деновиве па ќе ги дотерам по мој вкус и двата.

Измена: Си барал греачот на Nano повеќе ватажа.
Најдобра арома дава од 60-тина до 80-тина вати.
@DennyMK
Бато Дени поздрав од оваа страна на "барата" од нашата ни МК! Со среќа танкот! До сега баш и јас го средив мојот сега. Инаку нови работи има најнова и една од најдобрите играчки до сега е Vandy Vape-Kylin mini.
Исто со еден греач ама вади арома WoW! Jас тоа би го препорачал.
Поздрав! И се читаме

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@gokica
Секој си го фали својот коњ, па ај јас да не останам подолу. :)
Сите три атомајзери од овој пост топло ти ги препорачувам. Веќе имаш една препорака од @Astraion за Кајфун 5-ка, Ammit 22 мм ти е крвник за вадење арома, воедно е многу лесен за викување и полнење. Не е апла промаја, белодробен е, ама со усул.

Скајлајн (верзијата на Coppervape) е еден од најдобрите, ако не и најдобро изработениот атомајзер што ми паднал в раце. Независно дали зборуваме за клон или ориџинале. Тој е посебно интересен, бидејќи може да биде ДТЛ, МТЛ, како и нешто измеѓу. Се менуваат еар дискови на базата под греачот (такозвани пластични влошки) и си го дотеруваш по желба. Ќе изгледаш некое ривју на ЈТ и ќе ти биде појасно... Исто така во индексот има доста линкови со многу информации.
Минатото лето беше најпопуларен атомајзер меѓу македонските вејпери. Единствено чичко Метузалем остана рамнодушен, ама тој е голем љубител на кутриња. :hay:

Како една од опциите за почеток погледни го и ова:

$34.84 Authentic Joyetech eGo ONE VT 2300mA TC VW E-Cigarette Starter Kit - 4ml / 1ohm / 5-30W / 430-600'F at FastTech - Worldwide Free Shipping

Одличен АИО, богат избор на глави, можности за сетинг. Имаш автономија од 2+ дена со жестоко малтретирање, итн.
Мислам дека Joyetech eGo ONE VT 2300mAh не е баш најсреќен избор. :)
Има некаква рудиментарна температурна контрола, но само за титаниум и никел. Капак на тоа, температурата се подесува грубо во три степени, исто како и ватите. Ако некој има голема желба да го набави првенствено поради атомајзерот, во колибата го има со стандардна батерија од 2600mAh многу поевтино, дури и ако зарачунаме шипинг од 9 долари. Едноставноста е многу значајна за почетници, едно копче и пали-вози. :)

@DennyMK
Честито за новите играчки. :)
Следни нека ти бидат (ако ги немаш) Serpent SMM и Аммит 25 (single coil). Амитот ептен го фалат за арома, демек најбољи сингл коил атомајзер, ама можно е и тој да прска. Со повеќе памук се намалувало прскањето, а не влијаело на аромата. Можеш тaa финта да ја пробаш и кај Zeus.

~~~~~~~~~~~~~~~~
Им фрлив око на течностиве од Амбрела ... па може и нешто да се искористи од нив. Шупелкиве ги продаваат по иста цена и тие со 0 никотин, како и тие со 24 мг (донатори на никотин).
Ambrela.JPG
30 мл/24мг шише + 170 мл глицерин = 200 мл микс, со 3.6 мг никотин. 10 мл манџа за 25 ден. Не е лошо. :)
Многу е важно конкретната арома да биде блиску до некоја што ја користиме и ни прави мерак, за да направиме дотур со наша арома ако фали. Потребно е малку експериментирање, можно е да излезе и некој бучкуруш, ама ако се погоди формулата, нема зима. :)

~~~~~~~~~~~~
@shitpost101
Држи се до советот од Метузалем (Ендура) и немаш утка. ;)

Последна промена:

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Памуци, атомајзери, титаниуми, никели, коилс што ти незнам ...од другата страна.
Јас
:
minion-what-gif-11.gif

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Со аио/џојтек немаш памуци, намотки итн. Ендурата ти е 98% автоматик, тие 2% ти се полнење, дотурање течност и промена на готов греач. Промената е отштрафи-заштрафи, нема филозофија. Остај ги цигарите па отом потом за мотање викување миксање....
"Јачината" на течноста исто зависи и од аромата, некои се поостри(тутунските) некои се помеки( колачи на пример).
Дени со здравје да вејпаш.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@gokica
Секој си го фали својот коњ, па ај јас да не останам подолу. :)
Сите три атомајзери од овој пост топло ти ги препорачувам. Веќе имаш една препорака од @Astraion за Кајфун 5-ка, Ammit 22 мм ти е крвник за вадење арома, воедно е многу лесен за викување и полнење. Не е апла промаја, белодробен е, ама со усул.

Скајлајн (верзијата на Coppervape) е еден од најдобрите, ако не и најдобро изработениот атомајзер што ми паднал в раце. Независно дали зборуваме за клон или ориџинале. Тој е посебно интересен, бидејќи може да биде ДТЛ, МТЛ, како и нешто измеѓу. Се менуваат еар дискови на базата под греачот (такозвани пластични влошки) и си го дотеруваш по желба. Ќе изгледаш некое ривју на ЈТ и ќе ти биде појасно... Исто така во индексот има доста линкови со многу информации.
Минатото лето беше најпопуларен атомајзер меѓу македонските вејпери. Единствено чичко Метузалем остана рамнодушен, ама тој е голем љубител на кутриња. :hay:

Мислам дека Joyetech eGo ONE VT 2300mAh не е баш најсреќен избор. :)
Има некаква рудиментарна температурна контрола, но само за титаниум и никел. Капак на тоа, температурата се подесува грубо во три степени, исто како и ватите. Ако некој има голема желба да го набави првенствено поради атомајзерот, во колибата го има со стандардна батерија од 2600mAh многу поевтино, дури и ако зарачунаме шипинг од 9 долари. Едноставноста е многу значајна за почетници, едно копче и пали-вози. :)

@DennyMK
Честито за новите играчки. :)
Следни нека ти бидат (ако ги немаш) Serpent SMM и Аммит 25 (single coil). Амитот ептен го фалат за арома, демек најбољи сингл коил атомајзер, ама можно е и тој да прска. Со повеќе памук се намалувало прскањето, а не влијаело на аромата. Можеш тaa финта да ја пробаш и кај Zeus.

~~~~~~~~~~~~~~~~
Им фрлив око на течностиве од Амбрела ... па може и нешто да се искористи од нив. Шупелкиве ги продаваат по иста цена и тие со 0 никотин, како и тие со 24 мг (донатори на никотин).
Погледнете го атачментот 64489
30 мл/24мг шише + 170 мл глицерин = 200 мл микс, со 3.6 мг никотин. 10 мл манџа за 25 ден. Не е лошо. :)
Многу е важно конкретната арома да биде блиску до некоја што ја користиме и ни прави мерак, за да направиме дотур со наша арома ако фали. Потребно е малку експериментирање, можно е да излезе и некој бучкуруш, ама ако се погоди формулата, нема зима. :)

~~~~~~~~~~~~
@shitpost101
Држи се до советот од Метузалем (Ендура) и немаш утка. ;)
@Chicco69
Му го знам стилот на вејп на @DennyMK и само поради големината не би го погледнал СММ мене лично ми е одличен. А за арома мислам дека Kylin от е нај добро чудо. Подобар и од Аммит и останата ергела. Ги имам сите што ги кажанвме ама тој ми е но.1

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Вакво зема другарчето т.е типот му го понуди, покрај другите што ги зема 4.5 беше...ја пафнаф малце и да ти кажам имаше вкус на пуканки ко со шеќерна волна мешано...незнам е-циг дали пробав или кокаин ама ме бендиса.

Umbrella Traditional Tobacco 10ml-Е-цигари

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.179
Иста таква (тутунска) купив од Амбрела. Ја истурив после две дадени шанси а си го зачував шишето како успомен. Не сум пробал некоја не тутунска (ако има). Има поголем процент на VG ама аромата беше тешка помија.

@Chicco69 благодарам на препораката. Скајлајнот некако најмногу до сега како да ми излегол пред очи листајќи форуми. Штом е толку версатилен можеби и ќе ми биде наредна нарачка.

@shitpost101 од мое искуство некои 3 месеци (без тутунски цигари) ќе ти кажам дека клучот е во трпението и истрајноста. Мора малку да посветиш време и да се информираш за да може најдобро да ги прифатиш е-цигарите. Исто мора малку и да им дадеш шанса. Ако после два три вејпа се вратиш на обични потешко ќе оди.

Ако ти се чека од интернет или ако некој продава на форумов најдобрата опција која мене ми помогна веќе ја споменаа: Endura. Имав претходно Ego AIO D22 која мене не ме задоволи. Премногу беше отворена за воздух и ми беше далеку од обична цигара.

Ако си убеден дека сакаш да продолжиш со електронски цигари (не само колку да пробаш и да видиш) тогаш гледано долгорочно најефтино може да си поминеш ако набавиш се она на кое твојата реакција беше WHAT! Освен финансиската димензија на ваквата набавка, она кое ќе почне да те влече е фактот што си послободен да си ја штелуваш е-цигарата по твој вкус.

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386
Памуци, атомајзери, титаниуми, никели, коилс што ти незнам ...од другата страна.
Јас
:
minion-what-gif-11.gif

@Chicco69 е тек сега го збуни и го збудале чоекот, мораше 3 цигарчиња да здумани, за да се смири :D

@shitpost101 не треба воопшто да се замараш со памуци, атомајзери, титаниуми, никели, коилс - затоа што е АИО во прашање = Al In One.
Знам дека сега во почетокот многу работи ти изгледаат комплицирано, но кога ќе навлезеш малку во проблематиката ќе видиш дека е пуси смоук.

Инаку, од кога ценетите колеги ги изнесоа нивните интересни предлози погоре, јас го додадов и мојот eGo ONE VT предлог за да може човекот да види, спореди и процени, а не реков дека изборот е најсреќен, иако некои инсајдери тврдат дека е најдобар
View: https://www.youtube.com/watch?v=chxnRBj4im0&t=182s
за почетници.
Сметам дека денешните почетници повеќе од 90% се хајтек и многу бргу ги иживуваат гаџетите со едно копче, како најеклатантен пример ќе го земам @gokica - дечкото за пар месеци оствари неверојатен напредок од една обична Ендура и уште галопира напред.

@Chicco69 рачуницата со „премиум“ џусевите од Умрела исто не ти чини, бидејќи 24мг никотин во мкд нема да најдеш никаде (настрана што не ги бива ни за свинска), од проста причина што се ЗАБРАНЕТИ.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
^ Непрактичен, скап, лош вкус (велат на прегорена шпер-плоча), скапи патрони, нема можност за различни ароми e.t.c ..

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^
Покрај тоа, и: Многу понездрав од електронските, кога ќе почнеш една цигара мораш да ја довршиш, често добиваш слаба арома/пареа/чад, мора да ја полниш батеријата по секоја цигара, ако го утнеш лежиштето (а често се случувало) нема да ти се наполни, цигарите стоени по магацини и исушени (ПГ-то во нив испарило), секој кој го отворил видел изгорена пластика („шперплочата“)...

Не знам што е ова двојка, но тоа е системот, не можат многу да сменат (подобрат).

Правено е за да ти земе пари и да се обиде да се пробие со силен маркетинг (девојчиња на штандови на промоции), а подоцна да лупаш пари на „цигарите“/патроните, кои веќе во Србија почнаа да поскапуваат неколку пати.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Иста таква (тутунска) купив од Амбрела. Ја истурив после две дадени шанси а си го зачував шишето како успомен. Не сум пробал некоја не тутунска (ако има). Има поголем процент на VG ама аромата беше тешка помија.

@Chicco69 благодарам на препораката. Скајлајнот некако најмногу до сега како да ми излегол пред очи листајќи форуми. Штом е толку версатилен можеби и ќе ми биде наредна нарачка.

@shitpost101 од мое искуство некои 3 месеци (без тутунски цигари) ќе ти кажам дека клучот е во трпението и истрајноста. Мора малку да посветиш време и да се информираш за да може најдобро да ги прифатиш е-цигарите. Исто мора малку и да им дадеш шанса. Ако после два три вејпа се вратиш на обични потешко ќе оди.

Ако ти се чека од интернет или ако некој продава на форумов најдобрата опција која мене ми помогна веќе ја споменаа: Endura. Имав претходно Ego AIO D22 која мене не ме задоволи. Премногу беше отворена за воздух и ми беше далеку од обична цигара.

Ако си убеден дека сакаш да продолжиш со електронски цигари (не само колку да пробаш и да видиш) тогаш гледано долгорочно најефтино може да си поминеш ако набавиш се она на кое твојата реакција беше WHAT! Освен финансиската димензија на ваквата набавка, она кое ќе почне да те влече е фактот што си послободен да си ја штелуваш е-цигарата по твој вкус.
Ми беше поклон и така седи во коше ко лош ученик :) нека седи ќе се најди некогаш (никогаш) :) иначе ептен лоша помија да

Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.179
Да си прашам тука оти немам време да листам на нет. Дали арома на манџа ќе се промени драстично после периодот на стареење т.е. отстојување. Да пробаш после саат време од зготвувањето и после една недела, дали ќе има драстична разлика или сепак горе доле аромата т.е. вкусот е тој.

Сакам да пробам нешто со кување и експерименти ама сум сега за сега ограничен со ароми. Така што останува на мене а не да работам по рецепти. Па ме интересира дали може брзо да знам како нешто ќе биде на вкус или мора да чекам недела две на пример. Знам дека зависи од аромите (тутунска, овошна итн) ама онака општо.

И да, ми кажаа ќе ми донесат кафе, смоква, чоколадо и уште неколку. Дали да одам со по само една арома во манџа штом сум ограничен или е подобро комбинации (рецепти) за да се дојде до некое употребливо решение. Значи не се уан шот туку индивидуални ароми (бар така мислам).

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
Да си прашам тука оти немам време да листам на нет. Дали арома на манџа ќе се промени драстично после периодот на стареење т.е. отстојување. Да пробаш после саат време од зготвувањето и после една недела, дали ќе има драстична разлика или сепак горе доле аромата т.е. вкусот е тој.

Сакам да пробам нешто со кување и експерименти ама сум сега за сега ограничен со ароми. Така што останува на мене а не да работам по рецепти. Па ме интересира дали може брзо да знам како нешто ќе биде на вкус или мора да чекам недела две на пример. Знам дека зависи од аромите (тутунска, овошна итн) ама онака општо.

За 90% од аромите вкусот ќе е 80% тој, кога ќе ги пробаш веднаш одкако ќе ги измешаш (shake and vape), често ќе се остри на грло, некои може да мирисаат на “хемија“ а тоа се решава со барем преспивање (ја правиш сега, ја пробуваш утре сабајле).

Фуџи јаболко ќе го земам пример на Флејвор Арт, 2 дена трае острината, третиот ден почнува да омекнува без разлика дали имаш никотин или не.
Праски, било која, скоро цела недела се доста јаки на грло, треба да си одлежат а после тоа се само јаки (без доста)

Можиш да се замараш дополнително со секојдневно отварање на шишенцето по сат време као да излезат јаките миризби... по мое тоа е не потребно, 1 ден остави ја повеќе него тоа да го правиш.

Што се однесува до вкусот, многу ретко да е драстично различен, најчесто ќе е некоја субтилна нота која ја нема на тазе микс, ќе си ја добие покасно и со стоење добива и на интензитет.

Идеално за чекање би било вака:
Овошја / 1-3 дена
Крем/Торти / 3-5 дена
Пидинзи / 5-7 дена
Тутунски / 7+ дена

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.179
Супер штом од веднаш може да знам како ќе биде вкусот (горе доле нели). Оти немам нерва да чекам. А и благодарам за инструкциите во поглед на разни ароми.

Не верувам дека ќе ме бендиса целата оваа процедура кога има фантастични течности од твојот шоп и ароми колку ми душа сака. Ама ете колку да пробам и да ми помине мислата.

Благодариме. Удри рецка во тефтерот.

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Вчера бев да напрам технички на доктор, крвта супер во секој поглед, џигерот малце замастен, 2 вредности се 30%-40% повисоки од шо треба.
190см 105кг, без многу пазење во исхрана и слаба физичка активност, донекаде оправдано дека е така, ама ко разбраја дека пушам електронска, 2ца доктори ми рекоа, “то е од нејзе, неможит да престигнит џигерот да ја ичистит хемијата од цигарите“.

Погледнете го атачментот 56244
Ензимски статус: ALAT (GPT) Референтна вредност -Помало од 65, кај мене е 83,5. Ова ти беше покачено? Јас во ноември лани сум имал 72, сега 83. Јадам што и сите по дома, алкохол пијам пола чаша пиво годишно. Физичка активност, ептен слабо. Баш помислив да не е можда од течностиве во електронскиве. И со каков став сте откако ви кажаа дека дробот не може да прочисти хемијата од течностите?

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Е мојата ценета матична докторка цепа електронска,сега кога ќе идам за стариот ми терапија да препише треба да и однесам s'camel. Инаку од пред неполн месец и мојата крвна слика беше се во граници на нормала,а џигерот(јетрата) и мене ми е замастен,само што и јас сум 105кг а 184цм висок. Сакаме да се напиеме... каснеме...

Sent from my C6603 using Tapatalk
Ја сум 171цм со 86 кг. Значи отприлике тука сме пропорционално. ALAT (GPT) ти беа покачени? Памтиш...? Тие треба да се помалку од 65, мене ми се 83,5. И се изнервирав !

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Баш ќе одам на сервис деновиве, лани дур бев на обични цигари сите вредности ми беа во нормала, од кои мастите на горните граници, а хемоглобинот беше поблиску до долните граници.
Од секогаш ми биле од прилика така вредностите.
Не знам точно како се разлага течноста, ама ако знае некој подетално нека пише па ќе думаме.

Последна промена:
28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
Ензимски статус: ALAT (GPT) Референтна вредност -Помало од 65, кај мене е 83,5. Ова ти беше покачено? Јас во ноември лани сум имал 72, сега 83. Јадам што и сите по дома, алкохол пијам пола чаша пиво годишно. Физичка активност, ептен слабо. Баш помислив да не е можда од течностиве во електронскиве. И со каков став сте откако ви кажаа дека дробот не може да прочисти хемијата од течностите?

Ставот ми е не променет бидејќи за хемикалиите доста добро се имаме едуцирано и горе долу ни е познато што и како може да биде, на кратки стази, за на долги ќе видиме.

Што се однесува на докторите и нивната дијагноза, немам коментар, да им речам... “Докторе, ептен ми е тешко качувањето на Водно со точак, многу се задишувам“ ист одговор ќе добијам, од електронските ти е, така и со џигеров.
Сакам да кажам, советот нивни е на грав без никакво познавање и само нагаѓање.

Сметам дека денешните почетници повеќе од 90% се хајтек и многу бргу ги иживуваат гаџетите со едно копче, како најеклатантен пример ќе го земам @gokica - дечкото за пар месеци оствари неверојатен напредок од една обична Ендура и уште галопира напред.
Од мое искуство бројките се сосема спротивни, 95% не сакаат да се замараат нити со модови нити со атомизери, да имаат reliable кит, да е полна батеријата и да се има течност/греач, толку. Ние што сме на форумов, да, се сложувам во тој случај ама ќе земам пример вејпериве Ресен, знаеш колку од нив се активни на тука? Никој, си читкаат по малце ама на тоа останува.

Последна промена:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Да да, затоа зборот ми беше да се направи споредба пред и потоа. Да не испадне како на скечон од к-15 "докторе ќе можам сега да свирам гитара", а тој никогаш не свирел предходно :)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ставот ми е не променет бидејќи за хемикалиите доста добро се имаме едуцирано и горе долу ни е познато што и како може да биде, на кратки стази, за на долги ќе видиме.

Што се однесува на докторите и нивната дијагноза, немам коментар, да им речам... “Докторе, ептен ми е тешко качувањето на Водно со точак, многу се задишувам“ ист одговор ќе добијам, од електронските ти е, така и со џигеров.
Сакам да кажам, советот нивни е на грав без никакво познавање и само нагаѓање.

Од мое искуство бројките се сосема спротивни, 95% не сакаат да се замараат нити со модови нити со атомизери, да имаат reliable кит, да е полна батеријата и да се има течност/греач, толку. Ние што сме на форумов, да, се сложувам во тој случај ама ќе земам пример вејпериве Ресен, знаеш колку од нив се активни на тука? Никој, си читкаат по малце ама на тоа останува.
Вчера со @AceLud бевме до амбрела во капитол и дечко почетник купува опрема.Несакаше стапчиња се фати за ДТЛ кит. Му објаснува продавачот дека не е за почеток... и ние со нашите ДТЛ играчки му дадовме да проба и начин како да влече,и кога зема саглам дим вика ова го сакам. И зема асален ДТЛ кит. Значи дека има почетници што им одговара ДТЛ.
Што се однесува до Ендура,се бунтував зошто на сите почетници се препорачува и колегата Шарло ми испрати танк 22ка Ендура. Можам со потполно право да кажам дека сум грешел. Таа е за почетник измислена. Не е чист МТЛ а е бааги рестриктивен ДТЛ. Од сега ќе ја препорачувам и јас но не ја отфрлам АIO D22 XL-4мл течност собира(и со рба се користи) и батерија има 2300мл и + ако снема греач во амбрела има за 140ден. Ама користење со 1ом греач. После во зависност на потреба 1.5ома е чистокрвен ДТЛ а со 0.5ома е МТЛ. Китот е 19$ а добиваш 4 разни греачи и мислам и рба.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
For the record, дискутиравме со @ksimon во ПП и ова е моето мислење:

Ја користиме буквално истата течност (јас му правам)
Јас трошам повеќе од него
Ист начин на користење (усно), исти/слични мали ватажи, слично тесен воздух, иако тоа не би требало да влијае за ништо
Имам поголема тежина од него и исто сум неактивен
Генерално слична исхрана (избегаваме алкохол, не избегаваме мрсно)...

Моите резултати од крајот на јануари се:

ASAT (GOT) 18.8 IU/L <37 IFCC kinetic
ALAT (GPT) 24.9 IU/L <65 IFCC kinetic

Иако секој човек е различен, да беа ел.цигари причинител, ќе се појавеше и кај мене.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно