со среќа да си ги користиш @gokica , некако брзо ти стасуваат праткиве, ти со DHL ги шинуваш гарантГрејачите за Ендурата од ФТ шипнати на 14-ти уште ги нема
![]()
со среќа да си ги користиш @gokica , некако брзо ти стасуваат праткиве, ти со DHL ги шинуваш гарантГрејачите за Ендурата од ФТ шипнати на 14-ти уште ги нема
![]()
Успат Гоки пиши за сирената.
ФТ се ми праќаат со HK пошта во последно време. Само за DNA платив дополнително за шипинг а другото е од нив така одбрано. Стигнуваат за две до три недели да не ги урочам. И стигна се што имав нарачано. Мака ми е така што ти се погодило. Што вика на тракинг?
Супер, јас очигледно немам среќа со пратки и пошти :angry: Мене ми се шипнати преку Сингапурска пошта, се надевам дека Кајфунот и останатите тракатанци од таа пратка ќе стигнат![]()
Сега уште толку ме усреќи дека ќе стигне пратка што е испратена пред 5 недели!У последниве 2 месеца пратките од ФТ ми стигаат со Сингапурска за 2 недели но 17 Track воопшто не ги прикажува дека стигнале у Пошта, Царина и слично.
Ја чекам да прочитам дека се стигнати во Мк , а поштарот ми ги носи на врата..Што е работава? Важно стигаат..
Професоре, има логика муабетов. Ама па од друга страна, има логика и на Шарловски, Михицко и мојава да ни се замастени од цигариве. Пошто како што разбрав и они констатираат замастување на јетра откако почнале со електронскиве. Е сеа, работата е како и да ги тераме електронскиве и да не замастуваме јетри. Тоа ми е голема дилема. Зборам ако е до хемијата од течностите, секако...For the record, дискутиравме со @ksimon во ПП и ова е моето мислење:
Ја користиме буквално истата течност (јас му правам)
Јас трошам повеќе од него
Ист начин на користење (усно), исти/слични мали ватажи, слично тесен воздух, иако тоа не би требало да влијае за ништо
Имам поголема тежина од него и исто сум неактивен
Генерално слична исхрана (избегаваме алкохол, не избегаваме мрсно)...
Моите резултати од крајот на јануари се:
ASAT (GOT) 18.8 IU/L <37 IFCC kinetic
ALAT (GPT) 24.9 IU/L <65 IFCC kinetic
Иако секој човек е различен, да беа ел.цигари причинител, ќе се појавеше и кај мене.
@Sharlovski Има влијание, но многу мало. ВГ-то се метаболизира во шеќери, но ептен ептен малку (1ml чист глицерин = 5,04 калории). 20 милилитри ИСПИЕНИ (ако ги занемариме другите ефекти од тоа) би ги неутрализирал со многу кратка прошетка. Еве нешто за тоа (и во петтиот пост линк до уште подобро објаснување), а ако почнам да ти пуштам линкови од што се` си умислуваат вејпери дека закачиле, ќе фрлиш и е-цигара и се`.
Всушност, ако си загрижен за своето здравје, така и би требало да направиш - прекини скроз неколку дена/недели, па тестирај се пак, па ќе видиш.
Како да читав некаде и дека ПГ-то влијаело на замастување на црниот дроб, но кога побарав, го најдов обратното - го одмастувало (добро, кај крави, и тоа бремени :hay.
Во секој случај, аналогните секогаш ќе бидат многу пати поштетни (тоа би била алтернативата).
Кај крави бе и тоа бремени?!? Професорееее....со јетра ко твојата лесно е да се зезашшш@Sharlovski Има влијание, но многу мало. ВГ-то се метаболизира во шеќери, но ептен ептен малку (1ml чист глицерин = 5,04 калории). 20 милилитри ИСПИЕНИ (ако ги занемариме другите ефекти од тоа) би ги неутрализирал со многу кратка прошетка. Еве нешто за тоа (и во петтиот пост линк до уште подобро објаснување), а ако почнам да ти пуштам линкови од што се` си умислуваат вејпери дека закачиле, ќе фрлиш и е-цигара и се`.
Всушност, ако си загрижен за своето здравје, така и би требало да направиш - прекини скроз неколку дена/недели, па тестирај се пак, па ќе видиш.
Како да читав некаде и дека ПГ-то влијаело на замастување на црниот дроб, но кога побарав, го најдов обратното - го одмастувало (добро, кај крави, и тоа бремени :hay.
Во секој случај, аналогните секогаш ќе бидат многу пати поштетни (тоа би била алтернативата).
Утре одам по резултатите има и бриса од бели дробови.Блискиве Пријатели ме зезааа дека ќе најдат ВГ и ПГПрофесоре, има логика муабетов. Ама па од друга страна, има логика и на Шарловски, Михицко и мојава да ни се замастени од цигариве. Пошто како што разбрав и они констатираат замастување на јетра откако почнале со електронскиве. Е сеа, работата е како и да ги тераме електронскиве и да не замастуваме јетри. Тоа ми е голема дилема. Зборам ако е до хемијата од течностите, секако...
Кај крави бе и тоа бремени?!? Професорееее....со јетра ко твојата лесно е да се зезашшш))
.Професоре, има логика муабетов. Ама па од друга страна, има логика и на Шарловски, Михицко и мојава да ни се замастени од цигариве. Пошто како што разбрав и они констатираат замастување на јетра откако почнале со електронскиве. Е сеа, работата е како и да ги тераме електронскиве и да не замастуваме јетри. Тоа ми е голема дилема. Зборам ако е до хемијата од течностите, секако...
Кај крави бе и тоа бремени?!? Професорееее....со јетра ко твојата лесно е да се зезашшш))
Да пишеш. А зошто правиш испитување? И рентген правиш?Утре одам по резултатите има и бриса од бели дробови.Блискиве Пријатели ме зезааа дека ќе најдат ВГ и ПГ.
Па ќе пишам што вика Доктор/ка
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Мн слично сум и ја. Не дека кај мене сега почнал да се замастува, и претходно беше малку. Работата е што сега се повисоки вредностите. Со истиот лајфстајл. Ако претходно биле околу 71 ALAT (GPT) сега ми се 83,5. Нормална вредност треба да е помало од 65. Може и идам малку офф топик, извинете, ама па ваљда и ова е дел од дебата/форум за електронски цигари.Пак ќе речам за да не сум погрешно сфатен, не може да немам замастен џигер на толку глупости јадење, без физичка активност и на 20кг + тежина и никако не смеам да ги окривам само електронските за тоа бидејќи вервам ист ми бил и пред да почнам. Одам на преглед крајот на летово и до тогаш планирам да се донесам на некое дереџе, засега ми оди добро, ослабив 1 кило во 2 месеци.
Nutritional Ketosis
https://www.youtube.com/watch?v=1IEuhp8RFMU
https://www.youtube.com/watch?v=CHJmqhMzKtE
https://www.youtube.com/watch?v=k0NE8WEH44A
Одам на преглед крајот на летово и до тогаш планирам да се донесам на некое дереџе, засега ми оди добро, ослабив 1 кило во 2 месеци.
Но од 7-8 предмети само еден е за вејпање, челична жица AWG29, не можам да одолеам на непарни бројки. :hay: @fis1976 знае зошто. :hay:
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Brown Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M3
16.460,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден