Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
со среќа да си ги користиш @gokica , некако брзо ти стасуваат праткиве, ти со DHL ги шинуваш гарант :) Грејачите за Ендурата од ФТ шипнати на 14-ти уште ги нема :(

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Потврда и од мене за конфучие, иако малце треба тинтрање дур се ујдисат, сепак вреди трудот. Со вакво друштво ретко да остани некој проблем нерешен, успат благодарност до сите што несебичо помагате и мене и на сите останати.
2,5мм внатрешен, 1-2мм одлепен од отворот за воздух, увртена парица ( или како е на мк twisted wire)30 авг 8-10 намотки, манџата максимум 70% вг, памукот ќебап технологија, јас го стегнав доволно да може д се закова во талпа, али може и далеку помек ама сепак треба со малце зорт да влезе в намотка т.е. да е поднабиен.
Фис, имаше некој 2 усд да доплатиш за авион, 2 недели е макс.
Успат Гоки пиши за сирената.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.179
со среќа да си ги користиш @gokica , некако брзо ти стасуваат праткиве, ти со DHL ги шинуваш гарант :) Грејачите за Ендурата од ФТ шипнати на 14-ти уште ги нема :(

ФТ се ми праќаат со HK пошта во последно време. Само за DNA платив дополнително за шипинг а другото е од нив така одбрано. Стигнуваат за две до три недели да не ги урочам. И стигна се што имав нарачано. Мака ми е така што ти се погодило. Што вика на тракинг?

Успат Гоки пиши за сирената.

Утре попладне се враќам од пат и раат ќе го запафтам напоредно со конфучие. Секако ќе пишам споредба и импресии.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
ФТ се ми праќаат со HK пошта во последно време. Само за DNA платив дополнително за шипинг а другото е од нив така одбрано. Стигнуваат за две до три недели да не ги урочам. И стигна се што имав нарачано. Мака ми е така што ти се погодило. Што вика на тракинг?

Супер, јас очигледно немам среќа со пратки и пошти :angry: Мене ми се шипнати преку Сингапурска пошта, се надевам дека Кајфунот и останатите тракатанци од таа пратка ќе стигнат :oops:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.179
Супер, јас очигледно немам среќа со пратки и пошти :angry: Мене ми се шипнати преку Сингапурска пошта, се надевам дека Кајфунот и останатите тракатанци од таа пратка ќе стигнат :oops:

Најчесто е „трпение - спасение“ работата со пратките. Јас еве литокалата од алиекспрес ја чекам два месеци и уште ја нема. Ако не ја добиеш пратката јас сум сигурен дека ФТ ќе ти излезат во пресрет. Само што ете ти се погоди да се начекаш.

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
У последниве 2 месеца пратките од ФТ ми стигаат со Сингапурска за 2 недели но 17 Track воопшто не ги прикажува дека стигнале у Пошта, Царина и слично.
Ја чекам да прочитам дека се стигнати во Мк , а поштарот ми ги носи на врата..Што е работава? Важно стигаат..

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
У последниве 2 месеца пратките од ФТ ми стигаат со Сингапурска за 2 недели но 17 Track воопшто не ги прикажува дека стигнале у Пошта, Царина и слично.
Ја чекам да прочитам дека се стигнати во Мк , а поштарот ми ги носи на врата..Што е работава? Важно стигаат..
Сега уште толку ме усреќи дека ќе стигне пратка што е испратена пред 5 недели!

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Колеги јас сум најзадоволен од овој тракер,и не само јас.

Track Checker Mobile

71eebcdfc78b2a65cb6fab3ee10ff27d.jpg

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

*** Edit by Metuzalem: поставен линк

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@bicikle Јас одам од нарачката, па го наоѓам предметот што не чини и кликам на линкот › Return, replace (RMA), and support и автоматски го внесува бројот SKU на предметот, а и нарачката мислам дека е внесена автоматски, па се` е јасно и само си пишувам што е проблемот или ги пцујам. :hay:

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
For the record, дискутиравме со @ksimon во ПП и ова е моето мислење:

Ја користиме буквално истата течност (јас му правам)
Јас трошам повеќе од него
Ист начин на користење (усно), исти/слични мали ватажи, слично тесен воздух, иако тоа не би требало да влијае за ништо
Имам поголема тежина од него и исто сум неактивен
Генерално слична исхрана (избегаваме алкохол, не избегаваме мрсно)...

Моите резултати од крајот на јануари се:

ASAT (GOT) 18.8 IU/L <37 IFCC kinetic
ALAT (GPT) 24.9 IU/L <65 IFCC kinetic

Иако секој човек е различен, да беа ел.цигари причинител, ќе се појавеше и кај мене.
Професоре, има логика муабетов. Ама па од друга страна, има логика и на Шарловски, Михицко и мојава да ни се замастени од цигариве. Пошто како што разбрав и они констатираат замастување на јетра откако почнале со електронскиве. Е сеа, работата е како и да ги тераме електронскиве и да не замастуваме јетри. Тоа ми е голема дилема. Зборам ако е до хемијата од течностите, секако...

@Sharlovski Има влијание, но многу мало. ВГ-то се метаболизира во шеќери, но ептен ептен малку (1ml чист глицерин = 5,04 калории). 20 милилитри ИСПИЕНИ (ако ги занемариме другите ефекти од тоа) би ги неутрализирал со многу кратка прошетка. Еве нешто за тоа (и во петтиот пост линк до уште подобро објаснување), а ако почнам да ти пуштам линкови од што се` си умислуваат вејпери дека закачиле, ќе фрлиш и е-цигара и се`.

Всушност, ако си загрижен за своето здравје, така и би требало да направиш - прекини скроз неколку дена/недели, па тестирај се пак, па ќе видиш.

Како да читав некаде и дека ПГ-то влијаело на замастување на црниот дроб, но кога побарав, го најдов обратното - го одмастувало (добро, кај крави, и тоа бремени :hay:).

Во секој случај, аналогните секогаш ќе бидат многу пати поштетни (тоа би била алтернативата).

@Sharlovski Има влијание, но многу мало. ВГ-то се метаболизира во шеќери, но ептен ептен малку (1ml чист глицерин = 5,04 калории). 20 милилитри ИСПИЕНИ (ако ги занемариме другите ефекти од тоа) би ги неутрализирал со многу кратка прошетка. Еве нешто за тоа (и во петтиот пост линк до уште подобро објаснување), а ако почнам да ти пуштам линкови од што се` си умислуваат вејпери дека закачиле, ќе фрлиш и е-цигара и се`.

Всушност, ако си загрижен за своето здравје, така и би требало да направиш - прекини скроз неколку дена/недели, па тестирај се пак, па ќе видиш.

Како да читав некаде и дека ПГ-то влијаело на замастување на црниот дроб, но кога побарав, го најдов обратното - го одмастувало (добро, кај крави, и тоа бремени :hay:).

Во секој случај, аналогните секогаш ќе бидат многу пати поштетни (тоа би била алтернативата).
Кај крави бе и тоа бремени?!? Професорееее....со јетра ко твојата лесно е да се зезашшш :)))

Изменето од модератор:

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Професоре, има логика муабетов. Ама па од друга страна, има логика и на Шарловски, Михицко и мојава да ни се замастени од цигариве. Пошто како што разбрав и они констатираат замастување на јетра откако почнале со електронскиве. Е сеа, работата е како и да ги тераме електронскиве и да не замастуваме јетри. Тоа ми е голема дилема. Зборам ако е до хемијата од течностите, секако...

Кај крави бе и тоа бремени?!? Професорееее....со јетра ко твојата лесно е да се зезашшш :)))
Утре одам по резултатите има и бриса од бели дробови.Блискиве Пријатели ме зезааа дека ќе најдат ВГ и ПГ.
Па ќе пишам што вика Доктор/ка

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен

Пак ќе речам за да не сум погрешно сфатен, не може да немам замастен џигер на толку глупости јадење, без физичка активност и на 20кг + тежина и никако не смеам да ги окривам само електронските за тоа бидејќи вервам ист ми бил и пред да почнам. Одам на преглед крајот на летово и до тогаш планирам да се донесам на некое дереџе, засега ми оди добро, ослабив 1 кило во 2 месеци.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Фастек пак го отворија ѓубрарникот, има по нешто, жици за мотање, дриптипови, стари атомизери и делови (танкови) за нив, како и многу не-вејперски работи... Ќе допишам во темата за попусти.

Мислев дека нема да наполнам до 20 долари, ама ме излажаа, веќе се приближував до две нарачки и дигнав рачна. :hay:

Но од 7-8 предмети само еден е за вејпање, челична жица AWG29, не можам да одолеам на непарни бројки. :hay: @fis1976 знае зошто. :hay:

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Утре одам по резултатите има и бриса од бели дробови.Блискиве Пријатели ме зезааа дека ќе најдат ВГ и ПГ.
Па ќе пишам што вика Доктор/ка

Да пишеш. А зошто правиш испитување? И рентген правиш?

ksimon

hello world
29 април 2011
422
224
Пак ќе речам за да не сум погрешно сфатен, не може да немам замастен џигер на толку глупости јадење, без физичка активност и на 20кг + тежина и никако не смеам да ги окривам само електронските за тоа бидејќи вервам ист ми бил и пред да почнам. Одам на преглед крајот на летово и до тогаш планирам да се донесам на некое дереџе, засега ми оди добро, ослабив 1 кило во 2 месеци.
Мн слично сум и ја. Не дека кај мене сега почнал да се замастува, и претходно беше малку. Работата е што сега се повисоки вредностите. Со истиот лајфстајл. Ако претходно биле околу 71 ALAT (GPT) сега ми се 83,5. Нормална вредност треба да е помало од 65. Може и идам малку офф топик, извинете, ама па ваљда и ова е дел од дебата/форум за електронски цигари.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Сепак муабетот ви е дел од пошироката дебата за поздраво живеење, пошто нели поентата на електронските цигари е токму здравје, односно поздраво справување со потребата од никотин. :)

@Sharlovski друже, и било кој друг, треба да се припази на таквите работи пошто сето тоа се симптоми кои укажуваат на идни болести и проблеми, а нели подобро е да се спречи отколку да се лечи. Ако имате желба и волја се решаваат проблемите како замастен џигер и разните „лоши“ параметри од анализа на крв. Исхраната е решение, стопирање на внес на шеќери, и генерално намалување на јагленохидрати во исхраната.

Еве нешто во таа насока:
Код:
Nutritional Ketosis
https://www.youtube.com/watch?v=1IEuhp8RFMU
https://www.youtube.com/watch?v=CHJmqhMzKtE
https://www.youtube.com/watch?v=k0NE8WEH44A

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Како не знаев да си поплачам порано, пратките ќе стигаа побрзо :D . Најверојатно денес стигнала и пратката со Кајфунот (така дава тракингот на Македонски Пошти), чекам потврда од @Metuzalem ! Инаку таа пратка е шипната (доделено тракинг бројче) на 8-ми Мај!?

Како по обичај чичко поштар го мрзи да се качува до 5-ти и ми оставил ливче утре да си ја подигнам пратката (Ендура грејачите) од пошта.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Одам на преглед крајот на летово и до тогаш планирам да се донесам на некое дереџе, засега ми оди добро, ослабив 1 кило во 2 месеци.

Таман за овие 2-3 месеци уште 1 кило ќе ослабиш и топ ќе си :tease:

Но од 7-8 предмети само еден е за вејпање, челична жица AWG29, не можам да одолеам на непарни бројки. :hay: @fis1976 знае зошто. :hay:

Vape like a Boss! Само непрани AWG :hay:

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно