со среќа да си ги користиш @gokica , некако брзо ти стасуваат праткиве, ти со DHL ги шинуваш гарантГрејачите за Ендурата од ФТ шипнати на 14-ти уште ги нема
![]()
со среќа да си ги користиш @gokica , некако брзо ти стасуваат праткиве, ти со DHL ги шинуваш гарантГрејачите за Ендурата од ФТ шипнати на 14-ти уште ги нема
![]()
Успат Гоки пиши за сирената.
ФТ се ми праќаат со HK пошта во последно време. Само за DNA платив дополнително за шипинг а другото е од нив така одбрано. Стигнуваат за две до три недели да не ги урочам. И стигна се што имав нарачано. Мака ми е така што ти се погодило. Што вика на тракинг?
Супер, јас очигледно немам среќа со пратки и пошти :angry: Мене ми се шипнати преку Сингапурска пошта, се надевам дека Кајфунот и останатите тракатанци од таа пратка ќе стигнат![]()
Сега уште толку ме усреќи дека ќе стигне пратка што е испратена пред 5 недели!У последниве 2 месеца пратките од ФТ ми стигаат со Сингапурска за 2 недели но 17 Track воопшто не ги прикажува дека стигнале у Пошта, Царина и слично.
Ја чекам да прочитам дека се стигнати во Мк , а поштарот ми ги носи на врата..Што е работава? Важно стигаат..
Професоре, има логика муабетов. Ама па од друга страна, има логика и на Шарловски, Михицко и мојава да ни се замастени од цигариве. Пошто како што разбрав и они констатираат замастување на јетра откако почнале со електронскиве. Е сеа, работата е како и да ги тераме електронскиве и да не замастуваме јетри. Тоа ми е голема дилема. Зборам ако е до хемијата од течностите, секако...For the record, дискутиравме со @ksimon во ПП и ова е моето мислење:
Ја користиме буквално истата течност (јас му правам)
Јас трошам повеќе од него
Ист начин на користење (усно), исти/слични мали ватажи, слично тесен воздух, иако тоа не би требало да влијае за ништо
Имам поголема тежина од него и исто сум неактивен
Генерално слична исхрана (избегаваме алкохол, не избегаваме мрсно)...
Моите резултати од крајот на јануари се:
ASAT (GOT) 18.8 IU/L <37 IFCC kinetic
ALAT (GPT) 24.9 IU/L <65 IFCC kinetic
Иако секој човек е различен, да беа ел.цигари причинител, ќе се појавеше и кај мене.
@Sharlovski Има влијание, но многу мало. ВГ-то се метаболизира во шеќери, но ептен ептен малку (1ml чист глицерин = 5,04 калории). 20 милилитри ИСПИЕНИ (ако ги занемариме другите ефекти од тоа) би ги неутрализирал со многу кратка прошетка. Еве нешто за тоа (и во петтиот пост линк до уште подобро објаснување), а ако почнам да ти пуштам линкови од што се` си умислуваат вејпери дека закачиле, ќе фрлиш и е-цигара и се`.
Всушност, ако си загрижен за своето здравје, така и би требало да направиш - прекини скроз неколку дена/недели, па тестирај се пак, па ќе видиш.
Како да читав некаде и дека ПГ-то влијаело на замастување на црниот дроб, но кога побарав, го најдов обратното - го одмастувало (добро, кај крави, и тоа бремени :hay.
Во секој случај, аналогните секогаш ќе бидат многу пати поштетни (тоа би била алтернативата).
Кај крави бе и тоа бремени?!? Професорееее....со јетра ко твојата лесно е да се зезашшш@Sharlovski Има влијание, но многу мало. ВГ-то се метаболизира во шеќери, но ептен ептен малку (1ml чист глицерин = 5,04 калории). 20 милилитри ИСПИЕНИ (ако ги занемариме другите ефекти од тоа) би ги неутрализирал со многу кратка прошетка. Еве нешто за тоа (и во петтиот пост линк до уште подобро објаснување), а ако почнам да ти пуштам линкови од што се` си умислуваат вејпери дека закачиле, ќе фрлиш и е-цигара и се`.
Всушност, ако си загрижен за своето здравје, така и би требало да направиш - прекини скроз неколку дена/недели, па тестирај се пак, па ќе видиш.
Како да читав некаде и дека ПГ-то влијаело на замастување на црниот дроб, но кога побарав, го најдов обратното - го одмастувало (добро, кај крави, и тоа бремени :hay.
Во секој случај, аналогните секогаш ќе бидат многу пати поштетни (тоа би била алтернативата).
Утре одам по резултатите има и бриса од бели дробови.Блискиве Пријатели ме зезааа дека ќе најдат ВГ и ПГПрофесоре, има логика муабетов. Ама па од друга страна, има логика и на Шарловски, Михицко и мојава да ни се замастени од цигариве. Пошто како што разбрав и они констатираат замастување на јетра откако почнале со електронскиве. Е сеа, работата е како и да ги тераме електронскиве и да не замастуваме јетри. Тоа ми е голема дилема. Зборам ако е до хемијата од течностите, секако...
Кај крави бе и тоа бремени?!? Професорееее....со јетра ко твојата лесно е да се зезашшш))
.Професоре, има логика муабетов. Ама па од друга страна, има логика и на Шарловски, Михицко и мојава да ни се замастени од цигариве. Пошто како што разбрав и они констатираат замастување на јетра откако почнале со електронскиве. Е сеа, работата е како и да ги тераме електронскиве и да не замастуваме јетри. Тоа ми е голема дилема. Зборам ако е до хемијата од течностите, секако...
Кај крави бе и тоа бремени?!? Професорееее....со јетра ко твојата лесно е да се зезашшш))
Да пишеш. А зошто правиш испитување? И рентген правиш?Утре одам по резултатите има и бриса од бели дробови.Блискиве Пријатели ме зезааа дека ќе најдат ВГ и ПГ.
Па ќе пишам што вика Доктор/ка
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Мн слично сум и ја. Не дека кај мене сега почнал да се замастува, и претходно беше малку. Работата е што сега се повисоки вредностите. Со истиот лајфстајл. Ако претходно биле околу 71 ALAT (GPT) сега ми се 83,5. Нормална вредност треба да е помало од 65. Може и идам малку офф топик, извинете, ама па ваљда и ова е дел од дебата/форум за електронски цигари.Пак ќе речам за да не сум погрешно сфатен, не може да немам замастен џигер на толку глупости јадење, без физичка активност и на 20кг + тежина и никако не смеам да ги окривам само електронските за тоа бидејќи вервам ист ми бил и пред да почнам. Одам на преглед крајот на летово и до тогаш планирам да се донесам на некое дереџе, засега ми оди добро, ослабив 1 кило во 2 месеци.
Nutritional Ketosis
https://www.youtube.com/watch?v=1IEuhp8RFMU
https://www.youtube.com/watch?v=CHJmqhMzKtE
https://www.youtube.com/watch?v=k0NE8WEH44A
Одам на преглед крајот на летово и до тогаш планирам да се донесам на некое дереџе, засега ми оди добро, ослабив 1 кило во 2 месеци.
Но од 7-8 предмети само еден е за вејпање, челична жица AWG29, не можам да одолеам на непарни бројки. :hay: @fis1976 знае зошто. :hay:
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
MONITOR 14,5" CORSAIR XENEON EDGE PORTABLE, LCD, 2560 x 720, HDMI, USB-C DP, Black, CC-9011306-WW
16.680,00 ден