Astro
sensei
- 20 јуни 2012
- 10.162
- 16.253
Рецимо, за да работам интелектуална работа и да остварувам хонорар, кој они сакаат да го даночат, сум бил у Веро и сум купил млеко, сум купил банани и кафе. Се тоа се сретства што мене ми требаат за да можам да седам доцна ноќе и да работам. Арно ама, жена ми кафе не пие, ама другарките нејзини упиваат ко сунѓери, така да кафето се троши непродуктивно. Башка бананата не сум ја изел сум ја дал на ќерка ми, а син ми ми го пие млекото ко да нема утре....ДДВ е баш за сите. Ги стимулира сите учесници да го евидентираат прометот. И да го пријавуваат. И да, ако сметката од Тинекс ти е за нешто што ти е за твојата работа, чувај ја.
И сеа они како ќе пресметаат на што да извршат поврат на ддв?
Темава е спремна за тролање. Не верувам дека ќе направат нешто од ова како и да е. И да направат, ќе се оданочува само приходот кој е над милион. На пример ако направиш приход од милион и десет денари, ќе платиш 1.8 денари ДДВ. А за повраток на ДДВ не ни сонувајте. Не се случило во историјата на Македонија по регуларен пат. Не смее ни во сон да ти текне пријава за повраток да поднесеш, има мамето да ти го рејпат.