Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Мобилни Оператори во Македонија - Искуства, забелешки, коментари

Frozen.

hello world
4 октомври 2015
179
232
Случајно некој да ја инсталирал апликацијата на Телеком од PlayStore? Кај мене единствено што прај трепка цело време како Fade In/Out ефект. Некој ако ја има користено да потврди дека е во ред апликацијата т.е. дека е нешто до мене или едноставно апликацијата не е во ред?

kirev

senior
31 мај 2010
9.081
7.769
Овие од ВИП се толку необучени и толку неинформирани за своите услуги што со еден збор објаснето КАТАСТРОФА. 5 пати идам да пренесам број од фирма на физичко лице и потоа од тоа лице на мое име и секогаш различни одговори добивам и никако да си го средат "системот".

Како иде процедурата да се пребацам на Т-дома ? :)
Мораш со нив, пробај преку АЕК некаква жалба и сл. Зашто за префрлање ќе треба фирмата да склучи нов договор со Т-Хоум, па после на физички лица и ...

goran_oh

user
26 април 2013
1.468
1.223
Ohrid
Случајно некој да ја инсталирал апликацијата на Телеком од PlayStore? Кај мене единствено што прај трепка цело време како Fade In/Out ефект. Некој ако ја има користено да потврди дека е во ред апликацијата т.е. дека е нешто до мене или едноставно апликацијата не е во ред?
Во ред е јас ја користам.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
После многу многу проблеми со ВИП ми се погоди писмено и разумно лице во ВИП и средивме работа. Инаку 3 пати да се иде за иста работа кај 3 различни агенти 3 пати различно ке ти кажат и сите информации се погрешни. Вип контакт центарот немаат појма што зборуваат и даваат погрешни информации и кога ги прашав во вип салонот да го преслушаме разговорот, ми рекоа дека разговорот "може" да се снима, не и дека секогаш се снима.... Последен пат кога завршив се работа ја прашав таа што работи зошто во недела со истиве документи не ми завршија работа и се малтретирам да дојдам пак, кратко и јасно ми кажа дека ги мрзело да прават договори рачно и дека одземало многу време.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
Дечки дали некој знае што е проблемот со 3G интернетот на ВИП? Веќе 4 дена е ужасно спор. За да отвори една страна понекогаш му требаат цели 2-3 минути. Иначе не го имам проблемот само јас, и мајка ми и татко ми го имаат истиов проблем :(
Знае некој што може да е работава и колку ќе трае?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.952
8.450
Дечки дали некој знае што е проблемот со 3G интернетот на ВИП? Веќе 4 дена е ужасно спор. За да отвори една страна понекогаш му требаат цели 2-3 минути. Иначе не го имам проблемот само јас, и мајка ми и татко ми го имаат истиов проблем :(
Прашај во контакт центар.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

3g на вип е лимитиран на 1 мегабит. Со кој памет 3г....само 4G за ѕвер како Ноте.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
3g на вип е лимитиран на 1 мегабит. Со кој памет 3г....само 4G за ѕвер како Ноте.
Ова што моментално го имам деновиве не е ни 1 мегабит. Симињањето е буквално со брзини од 10 килобајти во секунда. Неподносливо споро се отвара било што.
До пред неколку дена H+ интернетот на ВИП знаеше да симнува и со брзини од 1-1,5 мегабајти (не мегабити) во секунда и на мене тоа ми беше доволно, ама сега брзината им е....... ужас. Ќе им се јавам во понеделник, па ќе видам што ќе ми кажат. Сигурно ќе ме откачат на фин начин и проблемот ќе си остане. Јас би ставил 4Г интернет на мојов телефон ама мислам дека нема 4Г интернет пакети во ВИП припејд, а на постпејд не се префрлам.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.728
3.399
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Пред една недела скоро цел ден немаа интернет, имаа и известување за тој проблем. После тоа некако тиња нетот им е. Можно причинител да е тоа.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
Пред една недела скоро цел ден немаа интернет, имаа и известување за тој проблем. После тоа некако тиња нетот им е. Можно причинител да е тоа.
Изгледа тоа ќе да е. Ај да се надеваме дека за брзо време ќе го средат проблемот. Фала ти за инфото.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
Мал апдејт со мојот проблем со 3,5G интернетов на мрежата на ВИП. Чекав скоро една недела да се среди интернетов, но тој си остана преспор. Се јавувам денес во техничка поддршка и типот што ми се јави ме тераше да рестартирам телефон, да проверам дали сетинзите се во ред, па после тоа ми ја рестартираа конекцијата и интернет пакетот од кај нив и на крај се установи дека СИМ-от не ми бил во ред (а до пред некој ден со истиот СИМ интернетот си работеше супер). Јас му реков дека проблемот не е до СИМ-от, ама тој беше упорен и еве денеска отидов во салон и по пола саат чекање си ја заменив СИМ картичката. СИМ картата ја сменив, а интернетот си остана преспор. Еве со каков интернет јас сум веќе 10 дена. Ако интернетов не ми се среди за 1 месец ќе го откажам бројот од ВИП и ќе си се префрлам на Т-мобиле. Јест да се поскапи овие од Т-мобиле, ама барем кај нив ги нема овие глупости. Досега само еднаш имав проблем со нив и тој беше решен по брза постапка.
gKjRZw44R5eJDib1vaXLGA.jpg

Edit: Не само кај мене, истиов проблем го имаат и татко ми и мајка ми, и на нив им е вака спор интернетов.
На типот од техничка поддршка му кажав за глобалниот проблем што го има ВИП мрежата, а тој ми кажа дека тој проблем е решен и дека проблемот е само до кај мене.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
@filipkir
Исто ли е низ цел град или ова е ситуација само во твое маало (кога си закачен на најблиска базна станица)?
Досега интернетов го пробав на неколку локации. Го пробав во Аеродром кај Бисер, во Аеродром кај мостовите близнаци, во Ново Лисиче, во селото што е до Ново Лисиче и кај новата железничка станица. Каде и да пробував резултатот беше секогаш ист, со некои минимални небитни варијации.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.196
18.848
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Aj odi vo Mobile Networks -> Access Point Names klikni na internet profilot na vip i izbrisi ja ajpi adresata vo poleto Proxy i vo Server ako ima nesto i napravi save. Znaci prazno da bide poleto, se drugo ostavi kako sto e.

krema

OG
24 јуни 2009
15.745
15.837
youtu.be
Тука лежи зајакот, треба во Ѓорче да тестираш :)

Инаку интересна ситуација, три телефони да имаат ист проблем, чудно малку.

yasho

hello world
11 јануари 2014
481
638
Скопје
Aj odi vo Mobile Networks -> Access Point Names klikni na internet profilot na vip i izbrisi ja ajpi adresata vo poleto Proxy i vo Server ako ima nesto i napravi save. Znaci prazno da bide poleto, se drugo ostavi kako sto e.
^ This, + port, двете треба да се празни...

ама пак, не би требало да е до толку... и со оставени АПН сетинзи треба да има 10-20тина мбпс на 3Г...

@filipkir , имаш ПП

filipkir

user
17 јуни 2009
1.195
1.915
Скопје
Го пробав тоа неколку пати додека разговарав со типот од техничка поддршка, ама не помогна :( Проблемот си остана. А интересен факт е тоа што цело време се гледа икончето H+ и јачината на мрежата е на максимум, ама брзината на интернетот е преспора.

dejanm

hello world
15 јануари 2014
121
61
Звучи чудно ама јас користам стар договор од ОНЕ мега5000 и скоро секој ден ми вртат од вип за да ми напомнат дека симот е лимитиран и можни се проблеми со комуникација и интернет, што факт е дека има... вчера имав интернет колку weather 10 секунди да рефрешира, види дали ти е до договорот зашто се упорни да направат нови договори.
Да се крстиме нов оператор да дојде кога тогаш :D

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Еве со каков интернет јас сум веќе 10 дена. Ако интернетов не ми се среди за 1 месец ќе го откажам бројот од ВИП и ќе си се префрлам на Т-мобиле. Јест да се поскапи овие од Т-мобиле, ама барем кај нив ги нема овие глупости.

Друже, убаво ти кажа псај погоре. Зимаш Ноте8 а седиш на припејд и се масираш непотребно со 3Г.
Ако треба плати си еден месец некој постпејд пакет без договор од ВИП да пробаш 4Г, па нека е и посоленко ако треба, ама да пробаш. Откако целосно ќе ја испиташ работава и ќе се увериш дека и 4Г не ти штима, можеш слободно да скокаш на кој сакаш оператор и обавезно да се ставиш на постпејд за да имаш 4Г, иначе твојот нов Ноте8 губи смисла со 3Г.

Немој да си мислиш дека и Телекомци нема да ти прават вакви дубари, еве баш денес читав Reviews на фб страната на Telekom MK и се изненадив колку луѓе се жалат и од нив. Пак сме сместени во еден модерен монопол на Телеком и ВИП и додека не влезе озбилен играч од типот на Теленор кај нас, квалитетот на услугите ќе биде никаков..

Откога сменив СИМ од Оне на ВИП летоска, автоматски ми се вклучи 4Г, брзината досега е одлична, а во последно време и покриеноста им е доста подобрена, особено на релација Струмица-Скопје. (имав 4Г преку 80% од патот)
Кога менував СИМ од Оне на ВИП, девојката во салонот ме убедуваше дека нема да имам 4Г и евентуално ќе треба да платам 200ден. за нова СИМ со 4Г, така да не верувај на техничката поддршка, оти ќе те направат да изгледаш како аматер за мобилна технологија, а ти си земал Ноте8. Можно е да се "технички" потковани, ама далеку се од поддршка.

Се' уште сум на Оне Селект постпејд од месец за месец (350ден.) и уживам во 4Г, без договор фала богу.

yasho

hello world
11 јануари 2014
481
638
Скопје
Звучи чудно ама јас користам стар договор од ОНЕ мега5000 и скоро секој ден ми вртат од вип за да ми напомнат дека симот е лимитиран и можни се проблеми со комуникација и интернет, што факт е дека има... вчера имав интернет колку weather 10 секунди да рефрешира, види дали ти е до договорот зашто се упорни да направат нови договори.
Да се крстиме нов оператор да дојде кога тогаш :D
А да си го смениш СИМот? Има зошто ти вртат, смени си го со време, на истата тарифа ако не сакаш да мењаш...

dejanm

hello world
15 јануари 2014
121
61
Уште првиот пат сменав Сим, меѓутоа останаа проблемите (и повиците :D), за до душа кога ми ѕвонат сега директно им одбивам, ама нејсе не сум толку зависен моментално од мобилен интернет, користам wifi, а чекам ефтина тарифа од Вип, некако осеќам дека ќе има добра понуда кај и да е, прво заради ребрендирање од вип во а1, второ да се најди конкуренција....

dejanm

hello world
15 јануари 2014
121
61
Телеком Австрија донесе одлука сите свои брендови да ги обедини под едно име „А1“ со цел да дојде до унифицирање во сите земји каде има мобилни оператори. А1 е името кое е одбрано бидејќи го претставува мобилниот оператор во Австрија кој има добиено најдобри оценки, па токму таа доверба на корисниците и позитивниот впечаток треба да ги засили и останатите оператори вклучувајќи го и македонскиот Вип.

Извор гугл :D

krema

OG
24 јуни 2009
15.745
15.837
youtu.be
Ребрендирањето на голема фирма е скапа работа, затоа и не верувам дека ќе има некои специјални понуди во однос на ребрендирањето.
Сега скоро имаа роденденски понуди.
Како и да е добро е да се знае дека ќе се ребрендираат.

dejanm

hello world
15 јануари 2014
121
61
Ребрендирањето на голема фирма е скапа работа, затоа и не верувам дека ќе има некои специјални понуди во однос на ребрендирањето.
Сега скоро имаа роденденски понуди.
Како и да е добро е да се знае дека ќе се ребрендираат.
ќе видиме, барем за крисмс и нова година ваљда ќе има некоја :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно